Mooiste stranden van Malta

Dit zijn de 5 mooiste stranden van Malta!

Malta staat niet gelijk bekend om zijn vele en mooie stranden, maar toch zijn er genoeg mooie stranden te vinden op het eiland die de moeite waard zijn om de te bezoeken. Wij schreven over Malta al eens de blog Mooiste plekken van Malta, waarin we alle bezienswaardigheden van het eiland beschreven en in deze blog zetten we de vijf mooiste stranden van Malta op een rij. 

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Mooiste stranden van Malta #1: Golden Beach

Het meest bekende strand van Malta is Golden Beach en we zagen in folders dat er zelfs verschillende bussen vanuit het eiland naar dit strand rijden. En dat is ook wel terecht, want het is één van de weinige zandstranden van het eiland en daardoor is het erg populair onder toeristen die Malta bezoeken. 

Aan het strand ligt een hotelcomplex van Radisson, waarbij de gasten van dit hotel een eigen stukje strand hebben op dit strand. Wij bezochten het strand in de vroege ochtend en toen was het nog lekker rustig. Bij het strand is een betaalde parkeerplaats waar we onze huurauto geparkeerd hadden, maar dat had achteraf niet gehoeven. Er waren in de omgeving genoeg gratis parkeerplekken te vinden.

Op het strand is het mogelijk om een strandbedje te huren met een parasol en ook houden strandwachten de boel in de gaten. Dat was overigens op alle stranden die we hieronder gaan noemen in onze lijst van mooiste stranden van Malta. Erg leuk van Golden Beach vond onze dochter de golven. Je kunt vrij ver de zee in lopen en de golven waren vrij hoog, waardoor je hier prima met je kinderen kon springen in de golven. Dit werd door erg veel toeristen gedaan. 

Ook in de buurt van het strand hebben we lekker gegeten. In de buurt van de parkeerplaats zit een restaurantje waar je lekker wat kunt eten. Wat dat betreft zijn de faciliteiten bij het strand helemaal in orde en is het een mooi strand om te bezoeken. Uiteraard werd het gedurende de dag wel echt een stuk drukker en hadden we het strand niet meer helemaal voor onszelf. 

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Mooiste stranden van Malta #2: Ghajn Tuffieha beach

Het strand van Ghajn Tuffieha ligt op ongeveer vijftien minuten lopen van Golden Beach en dit strand vonden wij nog een stuk mooier dan Golden Beach. Je hebt bij dit strand namelijk niet de aanblik van een hotel, maar je ziet hier vanaf het strand alleen maar de zee en de natuur. Bij dit strand waren ook genoeg faciliteiten. Je had hier ook een restaurant liggen en ook hier kon je bedjes en een parasol huren. Dat hebben wij hier ook gedaan en de kosten voor een hele dag vielen erg mee.  

Het enige nadeel van dit strand waren de hoge golven. We weten niet of dat toevallig die dag was, maar toen wij er waren waren de golven best hoog en moesten de lifeguards een aantal keer in actie komen om toeristen die te ver het water in gingen uit het water te halen. Dit maakten behoorlijke indruk op onze dochter, waardoor ze niet zo heel goed het water in durfden. 

Je kunt langs de rotsen nog een heel eindje lopen langs het strand en hier vind je ook strandjes waar het water een stuk rustiger is, maar daar lagen ook mannen naakt te zonnen tussen de andere toeristen, dus daar moet je wel rekening mee houden. Die kom je overigens niet op het hoofdstrand tegen en doordat het strand zo mooi is, verdient het zeker een plekje in onze lijst van mooiste stranden van Malta. 

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Mooiste stranden van Malta #3: Mellieha Beach

Het strand met de meeste faciliteiten in onze lijst van mooiste stranden van Malta is Mellieha Beach. Dit is ook het langste strand van het rijtje dat we hier noemen en ook hier heb je een fijn zandstrand. Ook qua faciliteiten scoort dit strand het hoogste in ons lijstje van mooiste stranden van Malta. Ook hier kun je de auto makkelijk bij het strand gratis parkeren als je niet al te laat onderweg gaat. 

Wat wij aan het strand het leukste vonden was het gedeelte met de opblaasbare speeltoestellen. Hier kon je voor een uurtje of voor een heel dagdeel op tegen betaling. Wij zijn er een vol uur op geweest en dat vonden we erg leuk. Het bestond uit meerdere speeltoestellen, waarbij de katapult en het speeltoestel waar je van grote hoogte kon springen het leukste waren. Dit is ook wel een leuk watertoestel voor wat oudere kinderen. 

Daarnaast is het strand erg geschikt voor kinderen aangezien de zee langzaam afloopt en je vrij ver de zee in kunt lopen. Ook zijn er verschillende eettentjes waar je wat kunt eten. Wij hebben bij het strand een broodje en een frietje op bij één van de tentjes die aan het strand lag.  

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Mooiste stranden van Malta #4: Ramla Beach

Dit strand ligt op het eiland Gozo en heeft prachtig goudkleurig zand. Het eiland Gozo is makkelijk te bereiken met de ferry vanuit Valetta en vanuit het noorden van het eiland, aangezien de ferry om het half uur gaat. Ramla Beach ligt in het noorden van het eiland Gozo en je kunt de auto gratis parkeren langs de kant van de weg. 

De zee is hier erg rustig en het strand is vrij breed. We hadden gelezen dat je hier kon snorkelen, maar dat viel eigenlijk wel tegen. We hebben niet heel veel vissen gezien. Die hebben we overigens op alle plekken in deze lijst van mooiste stranden van Malta niet veel gezien. Waar je rekening mee moet houden als je het water in gaat zijn de stenen die in de zee liggen. Daarom zijn waterschoenen wel handig als je naar de mooiste stranden van Malta gaat met kinderen. 

Wij hebben op dit strand een hele tijd zandkastelen zitten maken. In de buurt van het strand zit ook een restaurant en ook verschillende kiosken waar je wat snoep of wat te drinken kunt halen. Wij vonden mede door de grootte van het strand dat het qua drukte erg meeviel op dit strand. 

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Mooiste stranden van Malta #5: Blue Lagoon

Oke, we hebben even zitten nadenken of we de Blue Lagoon of Paradise Bay als laatste in onze top vijf van mooiste stranden van Malta zouden opnemen, maar we hebben toch voor de Blue Lagoon gekozen. De Blue Lagoon is prachtig, maar je moet er wel op de eerste boot om half negen heen voordat het te druk wordt. 

Helaas is er geen zandstrand bij de Blue Lagoon en kun je alleen op de rotsen liggen of je moet een strandbedje huren. Dit is uiteraard door de populariteit van de plek niet heel erg goedkoop. Wij vinden de Blue Lagoon prachtig als je deze plek voor jezelf hebt, maar dat is hooguit een uurtje en dan wordt het heel snel heel druk. 

Wij zijn dan ook met de boot van half elf weer teruggegaan, aangezien het toen veel te druk werd. Overigens kun je er ook prima wat eten en drinken en is het ook wel grappig om later op de dag de volledige drukte te zien op deze plek. Overigens is dit natuurlijk alleen leuk als je eerst de plek voor jezelf hebt gehad. 

Mooiste stranden van Malta
Mooiste stranden van Malta

Waar overnachten op Malta met kinderen?

Doordat de afstanden op Malta niet super groot zijn, maakt het voor de verschillende stranden eigenlijk niet zoveel uit, waar je op het eiland verblijft. De meeste stranden hebben wij bezocht vanuit ons eerste hotel, omdat deze het meest in het noordwesten lag. Het eerste hotel van beviel ons ook het beste vanwege de plaats waar we zaten (St. Pauls Bay). Een leuke badplaats met verschillende leuke restaurants. Dit vonden wijzelf een erg prettige plaats voor ons gezin. We sliepen hier in het prachtige Mayflower hotel. 

Bij de tweede plaats sliepen we in de stad St. Julian’s en dat staat echt bekend om het uitgaan, waardoor er ook veel jongeren waren en het minder geschikt was voor ons als gezin. Hier hadden we vooraf niet zo heel goed over nagedacht en achteraf hadden we beter in het mooie Sliema kunnen overnachten. Overigens hadden we hier wel een prima appartement via Antoniel Suites

Kijk hieronder voor een overzicht van alle accommodaties in de drie genoemde badplaatsen:

Sliema

St. Pauls Bay

Saint Julian’s

Malta met kinderen
Malta met kinderen

Scroll naar boven