Montpellier met kinderen

Montpellier met kinderen: 5x doen met het gezin!

Een dagje naar de stad Montpellier met kinderen is leuk! Er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in deze stad in Zuid-Frankrijk om je een hele dag te vermaken. De stad ligt ook vlakbij de Middellandse Zee, waardoor je ook een prima combinatie kunt maken van een stedentrip en een strandvakantie. Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Montpellier met kinderen op een rij. 

Montpellier met kinderen
Montpellier met kinderen

Montpellier met kinderen #1: de binnenstad

De binnenstad van Montpellier is zeker een bezoek waard, als je de stad met kinderen bezoekt. Place de la Comedie wordt gezien als één van de mooiste pleinen van heel Frankrijk en dit is een mooi startpunt van de wandeling. Op dit plein vind je ook een carrousel (die je in bijna alle Franse steden tegenkomt) en ook een hele mooie fontein.

Overigens is het ook mogelijk om de binnenstad te bekijken vanuit een toeristentreintje, die een ronde van veertig minuten maakt door de binnenstad en waarbij je zelf niet hoeft te lopen. Dit toeristentreintje vertrekt vanaf het Place de la Comedie. Vanuit het plein loop je in ongeveer tien minuten naar verschillende andere bezienswaardigheden van de stad die allemaal redelijk in de buurt van elkaar liggen. 

Zo heb je de kathedraal Saint-Pierre, die je gratis kunt bezoeken. Bij deze kathedraal heb je ook de botanische tuinen liggen van de stad, die je gratis kunt bezoeken. Ook heb je het Aquaduc Saint-Clement op een paar minuten liggen van deze kathedraal en ook Montpellier zijn eigen Arc de Triomphe, genaamd Peyrou. Deze Arc de Triomph kun je (net als die in Parijs) beklimmen en als je de 103 treden beklommen hebt, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Montpellier met kinderen
Montpellier met kinderen

Montpellier met kinderen #2: Dierentuin de Lunaret

Je kunt in Montpellier met kinderen ook naar een soort van dierentuin toe. In het noorden van de stad op tien minuten rijden met de auto (25 minuten met het openbaar vervoer) ligt Parc Zoologique Henri de Lunaret. Een dierentuin is misschien een beetje een groot woord, aangezien het een soort van stadspark is met verschillende dierenverblijven. Je kunt voor de dierentuin ook gratis je auto parkeren. 

Een deel kun je hierdoor gratis bezoeken en alleen voor het La Serre Amazonienne moet een paar euro entree betaald worden. De dierentuin heeft verschillende grote Afrikaanse dieren zoals de neushoorn, de giraf, de zebra, de leeuw en verschillende apen. Het park is behoorlijk groot dus houd er rekening mee dat je soms best wel stukken moet lopen. Zeker met kleine kinderen kan dat wel een ding zijn om rekening mee te houden. 

Qua eten en drinken zijn er behalve bij de ingang niet zo heel erg veel opties, dus je kunt prima wat vooraf kopen in de supermarkt en ter plekke opeten. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de verschillende dieren even op de Franstalige website van deze dierentuin

Montpellier met kinderen #3: Odysseum

Odysseum is een groot winkelcentrum in Montpellier dat in het westen van de stad ligt. Je loopt er in een half uur naar toe vanuit het centrum, maar met de auto en het openbaar vervoer ben je uiteraard een stuk sneller. Afgezien van dat je in dit winkelcentrum prima kunt shoppen en dat er tientallen restaurants liggen, kun je hier ook het planetarium en aquarium bezoeken. 

Planet Ocean World Montpellier lijkt een beetje op de bekende vestigingen van Sea World. Je vindt er heel veel verschillende vissen, waaronder haaien, roggen en vele tropische gekleurde vissen. Daarnaast kun je hier pinguïns bewonderen. Voor kinderen zijn er verschillende interactieve elementen in het aquarium, zoals dat ze een boot moeten besturen.  

Je moet er rekening mee houden dat je hier met je kinderen een paar uurtjes vermaak hebt bij dit aquarium. Naast dit aquarium is er ook nog een planetarium dat je kunt bezoeken. Kijk voor meer informatie over dit aquarium even op de website van het aquarium.  

Montpellier met kinderen #4: Strand

Je kunt in Montpellier met kinderen ook een dagje naar het strand gaan. Montpellier ligt namelijk maar een kilometer of tien vanaf de kust. Daarnaast is het een voordeel dat de stranden rondom de stad een stuk betaalbaarder zijn dan de stranden van bijvoorbeeld de Côte d’Azur. Één van deze stranden is Palavas les Flots dat op een kwartiertje rijden ligt van de binnenstad. Deze badplaats heeft een zeven kilometer lang zandstrand en je hebt hier aan het water verschillende restaurants waar je wat kunt eten en drinken. 

Een andere plaats waar je naar het strand kunt gaan die dicht in de buurt van de stad ligt is La Grande Motte. Je rijdt met de auto in iets meer dan twintig minuten naar deze badplaats en ook hier hebben ze prima zandstranden en zijn er ook genoeg voorziening voor gezinnen met kinderen. Daarnaast is hier genoeg te doen voor kinderen zoals een soort van kermis en een outdoor speelpark in de buurt van het strand. 

Tussen deze twee plaatsen in ligt ook nog Carnon Plage, waar je ook prima een dagje strand mee kunt pakken met je kinderen. Ook hier heb je fijne zandstranden die je kunt bezoeken. Je kunt dus tijdens een stedentrip naar Montpellier een paar dagjes strand erbij pakken en dan kun je je hier prima een paar dagen vermaken in deze omgeving. 

Montpellier met kinderen #5: Aqualand Agde

Als wij op vakantie zijn in het buitenland dan vinden we het ook altijd leuk om met onze dochter een dagje naar een waterpark te gaan. De waterparken van Aqualand zijn dan altijd leuk om te bezoeken. Op minder dan een uur rijden van de binnenstad van Montpellier ligt Aqualand Agde. Dit waterpark is in de zomermaanden geopend voor het publiek. 

Dit waterpark heeft een aantal spectaculaire glijbanen en ook een aantal glijbanen waar de hele familie vanaf kan glijden. Kijk vooraf even op de website van welke glijbanen je kinderen allemaal af mogen. Voor de kleinste kinderen is er ook een zwembad met een groot speeltoestel met verschillende kleine glijbanen. 

Naast de glijbanen heeft het waterpark een lazyriver, waar je met een band een rondje maakt door een stroomversnelling en ook is er een groot bubbelbad in het park aanwezig. Uiteraard zijn er genoeg opties in het waterpark om te eten en te drinken en kun je je hier prima een hele dag vermaken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de Franstalige website van het waterpark

Montpellier met kinderen: waar overnachten

Je kunt in Montpellier met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties waar je als gezin kunt overnachten in deze Franse stad. We zetten een aantal van de beste opties in de verschillende prijsklassen hieronder op een rij. 

Budget hotel: ibis Montpellier Centre Comedie

Middenklasse hotel: Hôtel Royal

Luxe hotel: Hôtel Oceania Le Métropole

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Montpellier even hier. 

Scroll naar boven