Monteverde met kinderen

Is het de moeite om Monteverde met kinderen te bezoeken? Nadat we dit plaatsje drie dagen bezocht hebben, vragen we het ons nog steeds af. Laten we voorop stellen dat we in Monteverde ook niet geweldig weer hadden, maar dat schijnt in het dorp wel vaker het geval te zijn ;). Er zijn hier zeker activiteiten die je met kinderen kan ondernemen en in deze blog zetten we alle informatie die van belang is voor jullie als gezin op een rij. 

DE weg naar Monteverde toe

En dan was er nog wel een dingetje waar we vooraf geen rekening mee hadden gehouden. De wegen naar het dorp Monteverde toe. Hier hadden we in andere blogs ook weinig over gelezen. Het ligt er een beetje aan vanuit welke kant je komt hoe slecht de weg is. Wij kregen al te horen bij het autoverhuurbedrijf dat als we naar Monteverde zouden gaan, dat we misschien een betere auto moesten nemen, maar we dachten eerlijk gezegd dat het vooral een verkooptruc was, totdat we eenmaal de wegen zagen. 

Deze wegen zijn vooral slecht als je vanaf de plaats La Fortuna naar Monteverde rijdt. Kom je vanaf San Jose en ga je rechtstreeks naar Monteverde toe, dan is de weg een stuk beter. Wij kwamen dus vanaf La Fortuna en het eerste gedeelte is een super goede weg. Wij zeiden nog tegen elkaar in de auto dat de wegen zo goed waren, totdat we voorbij het plaatsje Tilaran kwamen en de weg ineens een heel stuk slechter werd met veel gaten in het soort van grindpad. 

Dit stuk was niet fijn om te rijden en hier hadden we zelf het liefst wel een betere en hogere auto gehad om dit stuk te rijden. Dus wees er van bewust dat dit stuk weg erg slecht is. 

Huurauto Monteverde
De weg naar Monteverde

#1 Ziplinen

De leukste activiteit die je in Monteverde met kinderen kunt doen is ziplinen. Althans dat vinden wij. Wel moeten we erbij zeggen dat je op heel veel plaatsen in Costa Rica kunt ziplinen en dat je dus niet persé naar Monteverde hoeft af te reizen om te gaan ziplinen. In Monteverde heb je verschillende organisaties waar je kan Ziplinen en zelf hebben wij bij 100% Avontura deze activiteit met onze dochter gedaan. 

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je gaat hier ziplinen van 10 verschillende lijnen en ook heb je hier een soort van Tarzan zipline, waarbij je geen touw hoeft vast te houden en je aan je rug vastzit en ook nog een hele toffe slinger, waarbij je een vrije val maakt en dan tussen de bomen zwiert. 

Bij sommige onderdelen moeten de kinderen onder begeleiding van een gids gaan, omdat anders het gewicht te laag is en ze niet de overkant halen. Wij vonden het een hele toffe ervaring, ondanks bij ons de wind erg sterk was en we de langste zipline van 100% Avontura niet hebben kunnen doen. 

Uiteraard zijn er in Monteverde en er buiten genoeg andere maatschappijen waar je kunt ziplinen. Wij kozen voor 100% Avontura, omdat we het pas op de dag zelf hebben geboekt, zodat we het weer konden bekijken. De foto’s van het ziplinen konden we na afloop kopen. Wel konden we onze GoPro meenemen tijdens het ziplinen. Als je een zak met rits hebt kun je ook jouw telefoon meenemen om foto’s te maken. 

Ziplinen Monteverde
Ziplinen Monteverde

#2 Monteverde Cloud Forest

Monteverde staat bekend om zijn nevelwouden en je hebt twee parken in de buurt van Monteverde waar je dit nevelwoud kunt bekijken. Je hebt Monteverde Cloud Forest en Santa Elena Cloud Forest. Het eerste park is het meest bezochte park en dit park hebben wij zelf ook bezocht. Het is ook het duurste park om te bezoeken en je moet vooraf kaartjes aanschaffen via deze website

Heel eerlijk vonden wij het Monteverde Cloud Forest een beetje tegenvallen. Je kunt er buiten de natuur weinig dieren zien en ook de verschillende routes die we gelopen hebben vonden wij veel van hetzelfde en niet super indrukwekkend. Je komt onderweg nog wel een hangbrug tegen en je hebt ook een route die naar een kleine waterval loopt. Deze waterval is prima, maar ook niet super indrukwekkend. 

 

Monteverde met kinderen
Monteverde met kinderen

Wij zijn in totaal een uurtje of drie in het park geweest en toen hadden we niet alle routes gelopen, maar hadden we al wel een groot deel van het park gezien. De routes van de verschillende trails staan prima aangegeven, waardoor je niet snel zult verdwijnen. Bij de ingang van het park is het mogelijk om een gids te huren, maar dat hebben wij niet gedaan. 

Misschien dat je met een gids meer dieren kunt spotten, ondanks wij onderweg veel gidsen hebben gezien met groepjes mensen, maar we hadden niet het idee dat ze veel dieren spotten en vooral veel uitleg gaven over de planten in het park. 

Monteverde Cloud Forest met kinderen
Monteverde Cloud Forest met kinderen

Overige kinderactiviteiten Monteverde

Je hebt nog meer activiteiten die je in Monteverde met het gezin kan ondernemen, We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#3 Butterfly park: je kunt in Monteverde ook verschillende vlinders bekijken in een speciaal park hiervoor. Je hebt sowieso wel meer dierenparken in Monteverde, waar je dieren kan spotten zoals bijvoorbeeld de bekende luiaard. Wij hebben deze parken niet bezocht, omdat we het toch een soort van dierentuin vonden. Wel is het een makkelijke manier om verschillende dieren te zien die dit mooie land rijk is. 

#4 Nachtwandeling: een spannende kinderactiviteit die je in Monteverde kan ondernemen is een wandeling in het donker, waarbij je op zoek gaat naar dieren. Meestal zijn deze tours niet in de nacht, maar rond een uur of 6/7 in de avond wanneer het donker wordt. Sommige dieren worden dan pas actief. Je kan tijdens deze tours bijvoorbeeld kikkertjes, slangen en spinnen zien. 

kinderactiviteiten Monteverde
kinderactiviteiten Monteverde

Waar overnachten in Monteverde met kinderen?

Wij overnachtten in Monteverde met onze dochter in Cabanas La Pradera. Cabanas La Pradera ligt op een groot terrein en bestaat allemaal uit huisjes. Deze huisjes zijn wel wat gedateerd, maar zijn wel erg ruim. Er is op het complex ook een zwembad, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Wat leuk aan deze accommodatie is, is dat er een soort trail op het terrein bij zit die je kan lopen. 

Hier is het mogelijk om verschillende dieren te spotten, maar wij zagen voornamelijk verschillende vogels. Kijk voor meer informatie over Cabanas La Pradera even hier

Uiteraard zijn er nog genoeg andere kindvriendelijke accommodaties in Monteverde. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Monteverde even hier. 

Scroll naar boven