Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen: 7 activiteiten met het gezin!

Een vakantie naar Montenegro met kinderen is leuk! Wij bezochten het land tijdens onze reis door de Balkan en Montenegro vonden wij één van de leukste landen van onze trip. Je hebt hier prachtige plaatsjes, waar de prijzen nog niet al te hoog zijn en het toerisme nog niet enorm ontwikkeld is. Dat zal overigens niet lang meer duren, aangezien steeds meer gezinnen met kinderen het land bezoeken. Naar aanleiding van onze reis door het land zetten we de leukste bezienswaardigheden van Montenegro met kinderen op een rij. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen #1: Budva

Voor ons was de plaats Budva de uitvalsbasis vanuit waar we de meeste plekken in Montenegro hebben verkend. We verbleven in de buurt van deze plek in het Iberostar Bellevue hotel in de buurt van de stad en dat was een erg fijne plek om te overnachten. We zaten met ons hotel aan de zee, hadden er een aantal leuke zwembaden bij en in de avond was er entertainment. Daarnaast maakt het hotel gebruik van de all inclusive formule en zat het eten en drinken dus bij de prijs inbegrepen. Daar moet je uiteraard wel van houden!

Budva is een leuke stad om in een ochtend of een middag te bezoeken. Zeker in de zomermaanden kun je in Montenegro met kinderen een stedentrip het beste of heel vroeg of heel laat in de middag plannen, aangezien het anders te warm is om door een stad te lopen. In Budva is het leuk om even een rondje door de stad te lopen en eventueel wat te eten en te drinken, maar je hoeft met kinderen ook niet een hele lang tijd voor de stad uit te trekken. 

Toen wij Budva bezochten hebben we de citadel bezocht. Deze ligt op het hoogste punt van de stad en vanaf het kasteel heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Voor de rest moet je er niet teveel van voorstellen en je bezoekt deze citadel vooral vanwege het uitzicht. Daarnaast hebben we één van de strandjes in de buurt van het centrum bezocht. Let er wel op dat dit kiezelstrandjes zijn en dus niet super comfortabel zijn om te gaan liggen. Onze dochter vindt het dan wel weer heel leuk om met steentjes te spelen, dus dat is dan weer een voordeel. In totaal hebben we de stad in een uurtje of drie bezocht. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen #2: Kotor

Een andere leuke stad om te bezoeken in Montenegro met kinderen is de stad Kotor. Kotor ligt op een half uur rijden van de stad Budva en ook deze stad ligt aan het water aan het gelijknamige meer van Kotor. De oude binnenstad van deze plaats is leuk om te bezoeken en heeft genoeg winkeltjes en leuke terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. 

Je moet de auto buiten het oude centrum parkeren, aangezien het oude centrum alleen voetgangersgebied is. Je vindt in dit middeleeuwse centrum veel oude kerkjes en gebouwen en ook zie je enorm veel katten, die overal huisjes en voederbakjes hebben. Daarnaast zat er op de boulevard die het oude centrum met het strand verbindt ook nog een klein speeltuintje met een luchtkussen en elektrische autootjes. Ook hier hebben we in het meer gezwommen met onze dochter. Het is toch zeker in de zomermaanden wel even fijn om verkoeling te zoeken van het water. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Wat ook zeker een aanrader is, is om vanuit de stad de slingerweg de berg omhoog te rijden een minuut of tien. Wij hebben een drankje gedaan bij Restoran Vidikovac (zoek even de exacte locatie op Google Maps) en daar hadden we echt een prachtig uitzicht over de baai van Kotor en de stad. Hier hebben we wat gedronken en van het uitzicht genoten. Op deze weg naar boven zitten overigens meer plekken waar je kunt stoppen voor een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen #3: Tivat

De derde stad die leuk is om te bezoeken in Montenegro met kinderen is de plaats Tivat. Tivat ligt op een kwartier rijden van de stad Kotor en op een half uur rijden van de stad Budva. Zoals je ziet kun je dus prima vanuit één van deze steden de andere steden bezoeken in een trip van een paar uurtjes, aangezien de afstanden niet zo heel erg groot zijn met de auto. 

In de plaats Pivat is de grootste bezienswaardigheden de luxe haven die de stad bezit: Porto Montenegro. Dit gedeelte van deze stad lijkt wel op de bekende badplaatsen als Monaco, en Saint Tropez. Ook in deze plaats hoef je niet super veel tijd te besteden en heb je aan een uurtje of twee tot drie genoeg tijd. 

Naast de grote jachten die je in deze stad kunt bewonderen, kun je wat dat betreft prima een drankje doen aan het water. Ons vielen de prijzen heel erg mee. Ook staan er door de hele haven allerlei kleurrijke gekke beelden die je kunt bekijken. Uiteraard vind je hier ook de grote internationale dure merken met een winkel. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen #4: Perast

Een van de leukste plaatsen die wij in Montenegro bezocht hebben met onze dochter was het plaatsje Perast. Deze plaats ligt ook aan het meer van Kotor en vanaf Kotor is het ongeveer een kwartier rijden naar deze plaats toe. Overigens hebben we bijna een hele ronde gereden om het meer van Kotor heen en je hebt hier erg veel leuke dorpjes en stadjes aan het water liggen. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Perast is wel erg toeristisch en het was nog best even een zoektocht om een geschikte plek te vinden voor onze auto. We bezochten de plaats tegen het einde van de middag, maar misschien als je al vroeg in de ochtend gaat dat er meer parkeerplek is. Ook Perast is een leuk plaatsje om een rondje te lopen en wat te eten en te drinken aan één van de terrasjes aan het water.

Je kunt hier met een bootje de omgeving bekijken en het is ook leuk om de toren te beklimmen van het kerkje dat midden in deze stad staat. Vanuit deze toren heb je echt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Zeker een aanrader om te bezoeken. Ook in dit plaatsje heeft onze dochter gezwommen in het meer en hebben we wat gedronken bij een strandtentje aan dit strand. Dit was een vrij hip tentje (Pirates Beach Bar). Ook dit plaatsje hebben we ongeveer drie uur bezocht. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard zijn er nog andere plekken die je in Montenegro met kinderen kunt bezoeken, maar die wijzelf niet bezocht hebben. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor gezinnen met kinderen hier kort op een rij. 

#5 Durmitor Nationaal Park: dit natuurgebied ligt midden in het land en je kunt hier met gezinnen van allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Zo ligt er in het nationale park de Tara Kloof en in deze kloof is het mogelijk om op de rivier te gaan raften met kinderen. Er worden hier verschillende rafttochten voor families aangeboden. Een andere spectaculaire activiteit die je hier met kinderen kunt ondernemen is ziplinen door de kloof. 

#6 Skadar Lake: dit meer verbindt de landen Albanië en Montenegro met elkaar. Je kunt op het meer een boottocht maken (vanuit de plaats Virpazar), maar je hebt ook genoeg uitzichtpunten rondom het meer, waar je met de auto naar toe kunt rijden. Het meer wordt ook veel bezocht door vogelaars, aangezien je hier veel vogels kunt spotten op het meer. Rondom het meer kun je ook prima wandelen door de bergen. 

#7 Nationaal park Lovcen: dit is een ander nationaal park dat je in Montenegro met kinderen kunt bezoeken en dit park ligt op iets minder dan een uur rijden van de plaats Kotor. Je kinderen moeten dan niet teveel last hebben van wagenziekte, aangezien er op deze route enorm veel haarspeltbochten zijn. Je hebt hier een mooi uitzichtpunt over de omgeving bij het mausoleum van Njegoš. In het park zijn vele wandelroutes die door het gehele park lopen. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen: waar overnachten?

Je kunt in Montenegro met kinderen prima overnachten. In de verschillende steden van het land zijn er genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. 

Budva: 

Budget hotel: Hotel Villa Gracia

Middenklasse hotel: Splendid Conference & Spa Resort

Luxe hotel: Iberostar Bellevue – All Inclusive (dit was het hotel waar wij in sliepen. Super fijn hotel, leuke zwembaden, heel kindvriendelijk en ze hanteren de all inclusive formule).

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Budva even hier

Kotor:

Budget hotel: Hotel Marija

Middenklasse hotel: Hotel Sara

Luxe hotel: Hotel Libertas

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Kotor even hier. 

Tivat:

Budget hotel: Hotel Astoria

Middenklasse hotel: Hotel Pine

Luxe hotel: Boutique Hotel La Roche

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Tivat even hier. 

Montenegro met kinderen
Montenegro met kinderen

Scroll naar boven