Monaco met kinderen

Monaco met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

Je kunt Monaco met kinderen prima een dagje bezoeken als je van een vakantie geniet aan de Côte d’Azur. Wat dat betreft is Monaco echt een stad, waar je in een dagtrip al heel erg veel van de stad kunt zien. Monaco is het op één na kleinste land ter wereld en het is een belastingparadijs, waardoor er heel veel miljonairs in Monaco wonen. Dit zie je ook duidelijk terug in de stad. Naar aanleiding van ons bezoek aan de stad zetten we de leukste activiteiten in Monaco met kinderen op een rij. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Monaco met kinderen #1: de stad verkennen

Monaco is zeker een leuke stad om een rondje te maken. Zo heb je de dure wijk Monte Carlo, waar je ook het wereldberoemde casino hebt en waar dure auto’s af en aan rijden. Je hebt in deze wijk ook alle dure merken zitten met een winkel. Leuk is ook om even te gaan kijken in de haven, waar enorme jachten liggen van de rijken der aarden.  

Een ander gedeelte van de stad dat leuk is om te bezoeken is de wijk Monaco Ville dat prachtig op de rotsen ligt. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over de stad en je hebt hier ook het paleis van de Prins van Monaco liggen, waar iedere dag om 11.55 uur een wisseling van de wacht is. Indien de prins er niet is kun je dit paleis ook bezoeken. 

Door de hoogteverschillen tussen de twee verschillende wijken kan het behoorlijk inspannend zijn om alleen te wandelen. Voordeel is wel dat er op sommige heuvels roltrappen zijn gemaakt, waardoor het wandelen een stuk makkelijker gemaakt is. Ook is het mogelijk, zoals wij gedaan hebben om de hop on hop off bus te kiezen of met het toeristentreintje een rondje door de stad te maken. Hierdoor kom je ook bij alle bezienswaardigheden van de stad en ook in deze twee verschillende wijken. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Monaco met kinderen #2: Dierentuin van Monaco

Je kunt in Monaco met kinderen ook naar de dierentuin gaan. Op twee minuten lopen van het paleis van de Prins van Monaco ligt deze dierentuin. Verwacht niet dat je in deze dierentuin alle grote Afrikaanse dieren kunt bewonderen, maar er zijn wel verschillende grote dieren zoals het nijlpaard, de struisvogel en de wallaby. 

Voor de rest heb je er vooral boerderijdieren die je hier kunt bewonderen. Kinderen kunnen hier ook de geitjes voeren. Verwacht dus ook niet dat je hier een halve dag vermaak hebt, maar het is een prima activiteit voor een uurtje. Je betaalt voor de entree van de dierentuin ook maar een paar euro per persoon. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Monaco met kinderen #3: kindvriendelijke musea

Monaco heeft niet superveel kindvriendelijke musea, maar er zijn wel twee musea in de stad die het bezoeken waard zijn, indien je kinderen uiteraard het thema van het museum leuk vinden. Het eerste museum is het Musée Océanographique de Monaco. Dit museum dat in het teken staat van de onderwaterwereld ligt op een kwartiertje lopen van de dierentuin van Monaco. 

Je vindt in dit museum verschillende aquaria met vele verschillende soorten gekleurde vissen. Ook kun je er haaien en schildpadden bewonderen. Houdt er rekening mee dat het in de zomermaanden wel erg druk kan zijn in het museum. Zorg ervoor dat je dan al vroeg aanwezig bent. Uiteraard is dit ook een prima uitje als het wat minder weer is in Monaco. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de Nederlandstalige website

Het tweede museum dat je met kinderen in Monaco kunt bezoeken is het Automobil museum Monaco. Dit museum ligt naast de dierentuin en heeft honderden auto’s van de prins tentoongesteld. Zijn je kinderen grote liefhebbers van auto’s dan is het uiteraard een optie om dit museum te bekijken. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Monaco met kinderen #4: Rainier III outdoor Swimming stadium

De meeste toeristen bezoeken Monaco in de zomer en dan kan het op sommige dagen behoorlijk warm zijn. Er is in Monaco dan een mogelijkheid om te gaan zwemmen. Het Rainier III outdoor Swimming Stadium ligt midden in het centrum aan het water en is een prima plek om met je kinderen een paar uurtjes te gaan zwemmen. 

Het zwembad heeft olympische afmetingen (50 m x 25 m) en bevat zeewater dat is behandeld en gefilterd. Het water in het zwembad is met 27 graden lekker verwarmd, waardoor zwemmen erg prettig is.  Het heeft verschillende duikplanken met een hoogte van 1 meter, 3 meter, 5 meter en 10 meter. Ook heeft het zwembad een redelijk grote glijbaan.

Rondom het zwembad staan parasols en ligstoelen die je kunt huren, waardoor je zelf ook lekker in de zon kunt liggen als de kinderen in het zwembad aan het spelen zijn. Het buitenzwembad is alleen in de zomermaanden geopend. Je betaalt voor het zwembad een aantal euro entree per persoon en kinderen krijgen korting. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Monaco met kinderen #5: Plage de Larvotto

Ondanks dat Monaco aan het water ligt heb je niet zo heel erg veel publieke stranden, waar je met je kinderen in het water verkoeling kunt zoeken. De inwoners van de stad gaan vooral naar dure hippe beachclubs in de stad, maar toch is er wel een strand in de buurt waar je met je kinderen heen kunt gaan. 

Plage de Larvotto ligt op een kwartiertje wandelen van de dure wijk Monte Carlo en heeft een fijn zandstrand. Een gedeelte van het strand is openbaar voor het publiek. Wil je wat fijner liggen op het strand dan kun je ook een parasol en een ligbedje huren bij de beachclubs die gevestigd zijn bij dit strand. 

Het water van de zee is hier erg helder en in de zomermaanden heeft het strand een kwallennet hangen, zodat je kinderen ook geen last hebben in het water van deze beesten. 

Monaco met kinderen
Monaco met kinderen

Waar overnachten in Monaco met kinderen?

Je kunt in Monaco met kinderen zeker ook een nacht slapen, maar veel budgetaccommodaties heeft de stad niet. We zetten toch een aantal leuke opties die goed beoordeeld worden hieronder op een rij. 

Budget hotel: Novotel Monte-Carlo

Middenklasse hotel: Fairmont Monte Carlo

Luxe hotel: Hotel Metropole Monte-Carlo

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Monaco even hier. 

Scroll naar boven