Middelburg met kinderen

Middelburg met kinderen: 7 leuke activiteiten met het gezin!

Een bezoek aan de stad Middelburg met kinderen is echt een aanrader als je vakantie aan het vieren bent in de provincie Zeeland. We namen Middelburg al op in onze algemene blog Zeeland met kinderen over alle leuke activiteiten die je met het gezin kunt doen in deze provincie. De stad heeft een gezellig centrum, waar je makkelijk een middag door kunt brengen. Toen wij de hoofdstad van de provincie Zeeland bezochten hadden we na afloop echt het gevoel dat we eigenlijk veel langer hadden willen blijven en we komen ook zeker nog een keertje terug! Naar aanleiding van ons bezoek aan deze stad zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Middelburg met kinderen op een rij voor jullie!

Kindvriendelijk hotel Middelburg
Middelburg met kinderen

Middelburg met kinderen #1: centrum Middelburg

Het centrum van Middelburg is heel leuk om te bezoeken. Je hebt in het centrum verschillende pleintjes met leuke terrassen, leuke winkeltjes en mooie monumentale gebouwen.

Op het centrale plein in de stad voor het mooi historische stadhuis heb je ook een leuke kleine attractie met water staan. Je kunt op twee stoelen tegenover elkaar gaan zitten en door een gat naar elkaar kijken, waarbij er onverwacht ineens water gaat spuiten. 

De meeste bezienswaardigheden die we hier noemen liggen ook in de binnenstad van Middelburg, dus wat dat betreft is het lastig om de binnenstad over te slaan. 

Middelburg met kinderen
Kindvriendelijk hotel Middelburg

Middelburg met kinderen #2 Beklim de Lange Jan

Voor een mooi overzicht over Middelburg is het leuk om de Abdijtoren Lange Jan te beklimmen. Lange Jan staat tussen de Nieuwe Kerk en de Koorkerk in. Het is de twee na hoogste toren van Nederland.

Het is mogelijk om de 90 meter hoge toren te beklimmen en als je 207 treden hebt beklommen krijg je halverwege de toren een mooi uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je behoorlijk ver kijken en sommige Zeeuwse eilanden zien liggen.

Kinderen tot en met vier jaar mogen gratis de toren beklimmen. Kijk voor meer informatie over de locatie, de openingstijden en de entreeprijzen even op de website van de Abdijtoren

Middelburg met kinderen
Middelburg met kinderen

Middelburg met kinderen #3 Park Toorenvliedt

Park Toorenvliedt ligt net iets buiten het centrum van Middelburg en je bereikt het park in een paar minuutjes met de auto. Je kunt de auto rondom het park gratis parkeren in de wijk die om het park ligt. In Toorenvliedt kun je prima wandelen en in het park zelf zit ook nog een speeltuin en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. 

Het speeltuintje is niet super groot, maar een prima tussenstop in het park om even te spelen. Ook bij de bunkers kunnen kinderen bij sommige bunkers spelen. Zo is er bij één van de bunkers een glijbaan voor de kinderen gemaakt. Het is niet een super groot park en je moet rekenen dat je met een uurtje wel het park gezien hebt met je kinderen. Een prima activiteit aan het einde van de dag om de kinderen nog even in een groene omgeving te laten spelen.  

Middelburg met kinderen
Middelburg met kinderen

Middelburg met kinderen #4 Zeeuws Museum

Het Zeeuw museum is al een aantal keer uitgeroepen tot het meest Kidsproof museum van Zeeland. Daarnaast is het een groot voordeel dat kinderen tot en met 18 jaar het museum gratis kunnen bezoeken. In het museum wordt de geschiedenis van Zeeland vertelt. In totaal zijn er meer dan 30.000 kunstschatten te bewonderen. 

Het museum heeft ook een café waar je ook een aantal dingen kunt eten zoals een soepje, tosti en boterham met kroket, maar de opties zijn niet heel erg ruim. Het Zeeuws museum ligt midden in het centrum van de stad, dus voor meer opties loop even rond en er zijn genoeg restaurants die meer gerechten serveren. 

Het museum ligt op een soort van binnenplaats en het is leuk om hier rond te lopen. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de activiteiten van het museum, even op de website van het museum

Middelburg met kinderen
Middelburg met kinderen

Middelburg met kinderen: overige activiteiten

Naast de vier eerder genoemde activiteiten, zijn er nog drie activiteiten in Middelburg en de omgeving van Middelburg die we willen vernoemen. We beschrijven ze hieronder kort. 

#5 Rondvaart boot: je kunt Middelburg ook vanaf het water bekijken tijdens een rondvaart door de stad. De rondvaart duurt ongeveer 45 minuten en de rondvaartboot vaart onder lage bruggetjes door en langs verschillende monumentale panden in het centrum. Er zijn voor gezinnen speciale prijzen als je als gezin de rondvaart boekt. Tijdens de rondvaart krijg je informatie over de stad van de schipper van de boot. 

#6 Mini Mundi: je kunt met jonge kinderen in Middelburg ook naar een pretpark toe. Er zijn niet super veel attracties in het pretpark, maar dat zorgt er wel voor dat het pretpark heel overzichtelijk is. Zo is er een achtbaan, een bootje, een draaimolen, een springkussen, autootjes, een soort van hoge draaimolen met luchtballonnen en er rijdt een treintje rond. Ook is er een heel gedeelte binnen waar kinderen kunnen spelen en waar nog wat kleine attracties zijn. Verder is er ook nog een miniatuurwereld waar je een speurtocht kunt doen. Kortom met jonge kinderen kun je je hier prima minimaal een halve dag vermaken. 

Middelburg met kinderen
Middelburg met kinderen

#7: Hof van Poppendamme: net buiten Middelburg op ongeveer tien minuutjes rijden met de auto ligt deze leuke speelplek voor kinderen. De setting hier is heel relaxt en je kunt er prima lunchen terwijl je kinderen aan het spelen zijn. In een grote tuin staan overal banken en tafels, waar ouders lekker zitten te borrelen terwijl de kinderen in de tuin lekker aan het spelen zijn. Het is geen grote speeltuin, maar je kinderen kunnen zich hier prima een uurtje of twee vermaken.

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Waar slapen in Middelburg met kinderen?

Het is niet zo makkelijk om een goedkoop hotel in Middelburg met kinderen te vinden. De meeste accommodaties zijn behoorlijk aan de prijs. Toch hebben we drie hotels op een rij gezet voor gezinnen die goed beoordeeld worden en die familiekamers hebben. 

Hotel 1: Slapen bij de Meester

Hotel 2: Hotel De Nieuwe Doelen en luxe privé-wellness

Hotel 3: Rijksmonument Hotel de Sprenck

Voor een overzicht van alle hotels in Middelburg, kijk even hier voor de hele lijst. 

Scroll naar boven