Metz met kinderen

Metz met kinderen: 4 activiteiten met het gezin!

Een bezoekje brengen aan de stad Metz met kinderen is prima te doen. Voor veel Nederlandse gezinnen is de stad Metz een ideale tussenstop tijdens hun reis in de zomervakantie naar het zuiden van Frankrijk. Vanuit Utrecht bereik je de stad met de auto in ongeveer 5 uur. Toch is het mogelijk om zelfs meerdere dagen in Metz te verblijven, wanneer je ook naast de stad de regio bezoekt. We zetten de leukste activiteiten in de omgeving van Metz met kinderen op een rij. 

Metz met kinderen
Metz met kinderen

Metz met kinderen #1: Binnenstad verkennen

Het is leuk om een rondje te maken door de binnenstad van Metz. Metz wordt gezien als één van de groenste steden van Frankrijk en heeft veel parkjes in het centrum van de stad. In het centrum vindt je de pleinen Place d’Armes en Place Saint Louis, waar je genoeg terrasjes hebt om wat te eten en te drinken. Deze pleinen liggen op een paar minuten lopen van elkaar.

Bij Place d’Armes vind je ook de grote kathedraal van de stad die je kunt bekijken en vanaf dit plein vertrekt er ook een toeristentreintje. Dit toeristentreintje maakt een rondje door de stad van een uur en komt langs tientallen bezienswaardigheden van de stad. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de prijzen even op de website van dit treintje

Door de stad liggen ook verschillende wandelroutes, die het nog makkelijker maken om door de stad te wandelen. Iedere wandelroute heeft een thema. Een andere manier om de stad te ontdekken is per boot. Je hebt verschillende cruisemaatschappijen die een rondvaart aanbieden langs de rivier de Moezel die door de stad heen loopt. Aan deze rivier de Moezel ligt in het centrum ook een stadsstrand Metz Plage, waar je lekker met je voetjes in het zand kunt genieten van een hapje en een drankje aan het water. 

Metz met kinderen #2: Pokeyland

Een leuk park om met kinderen te bezoeken in de omgeving van Metz is PokeyLand. Dit park ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Metz en er is hier van alles voor kinderen te doen. Zo is er een klimpark, kunnen kinderen op electrische motors rijden, op een soort van jetski’s varen, paintballen en pony rijden. Ook is het mogelijk om in de zomermaanden bij het park te zwemmen en van de glijbaan af te glijden.  

In totaal zijn er dertig verschillende activiteiten bij Pokeyland te ondernemen met kinderen. Het klimpark heeft verschillende parcours en het makkelijkste parcours is al voor kinderen vanaf drie jaar oud. Op basis van de lengte van kinderen kunnen kinderen meerdere parcours afleggen die in hoogte en moeilijkheidsgraad verschillen. Ook het watergedeelte heeft verschillende glijbanen en verschillende speeltoestellen (luchtkussens) in het water waar kinderen vanaf zes jaar kunnen spelen. 

Je hebt verschillende tarieven die je betaalt bij het park. Je kunt per activiteit betalen, maar ook voor een bepaald aantal uren, waarbij je gebruik mag maken van alle activiteiten. Ook voor gezinnen zijn er voordeelpakketten af te nemen bij het park. Er zijn in het park verschillende eettentjes, waar je wat kunt eten (vooral fastfood) en kunt drinken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de Franstalige website van het park

Metz met kinderen #3: Amneville Zoo

Je kunt in de omgeving van Metz met kinderen ook naar de dierentuin toe. De dierentuin van Amneville ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Metz met de auto. In deze grote dierentuin vindt je vele verschillende soorten dieren, waaronder ook de grote Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de olifant, de neushoorn, de giraf, de zebra en verschillende soorten apen. 

Naast de verschillende dieren die je kunt bewonderen zijn er ook verschillende shows die worden gegeven, zoals die met roofvogels en met zeeleeuwen. Ook zijn er verschillende momenten op de dag dat verschillende dieren gevoed worden waar je bij kan zijn. De dierentuin heeft drie verschillende eetgelegenheden. waar je wat kunt eten en drinken. 

Je kunt je in de dierentuin makkelijk een halve tot hele dag vermaken. In de dierentuin heb je hoogteverschillen, waardoor het met kleine kinderen vermoeiend kan zijn om te lopen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Metz met kinderen #4: Walygator Grand Est

Je kunt in de omgeving van Metz met het gezin ook naar een pretpark toe. Het pretpark Walygator Grand Est ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Metz en heeft zowel attracties voor jonge kinderen als voor wat oudere kinderen. Wel is het merendeel van de attracties het meest geschikt voor jonge kinderen en hebben ze ongeveer vier tot vijf spectaculaire attracties voor de wat oudere kinderen. 

Naast de verschillende achtbanen, zijn er voor jonge kinderen ook een draaimolen, zweefmolen, elektrische auto’s, de Pirana (net als in de Efteling), de draaiende theekopjes, een minischommelschip en nog meer van dit soort kleinere attracties. Ook is het mogelijk om in het pretpark een goochelshow bij te wonen. 

De recensies over het pretpark zijn wel erg wisselend en er wordt geklaagd over de lange wachtrijen die ontstaan bij de verschillende attracties. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties even op de Franstalige website van het pretpark

Waar overnachten in Metz met kinderen?

Je kunt in Metz met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende goede opties om te overnachten met een gezin met kinderen. Wij zetten de beste hotels in de verschillende prijsklassen hier op een rij. 

Budgethotel: Hôtel Escurial

Middenklasse hotel: Hôtel de la Cathédrale Metz

Luxe hotel: Hotel de Fouquet – Chambres d’hôtes

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Metz met kinderen even hier. 

Scroll naar boven