Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Mercure Hotel Tilburg met kinderen: een uitgebreide review!

Voor onze blog Tilburg met kinderen over de stad waar we zelf vandaan komen, wilde we toch uit ervaring kunnen spreken hoe het nu eigenlijk zit met waar je het beste kunt overnachten in Tilburg met het gezin. Vandaar dat we een kamer boekten in het Mercure Hotel Tilburg. Dit is toch wel het meest bekende hotel in hartje centrum, dus dat hotel wilde we graag eens uittesten. Naar aanleiding van onze overnachting in dit hotel, schrijven we deze uitgebreide review! 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Het hotel

Het hotel ligt echt midden in het centrum en heeft wat dat betreft echt een toplocatie. Aangezien Sanne in het centrum van Tilburg werkt, kunnen we de auto gratis parkeren in een parkeergarage in het centrum. Wat dat betreft zijn er in het hele centrum genoeg parkeergarages waar je de auto kunt parkeren. Parkeergarage Heuvelpoort ligt naast het hotel en vanaf etage 9 kun je via de parkeergarage het hotel binnenlopen. Vind je het niet erg om een stukje te lopen en wil je graag je auto gratis parkeren dan kan dit op de Broekhovenseweg. Vanuit daar is het iets meer dan tien minuten lopen naar het hotel. 

We zijn er tegen het einde van de middag en krijgen gelijk de sleutel van de vriendelijke receptioniste. Het is leuk om allerlei elementen van onze stad terug te vinden in de lobby van het hotel zoals bijvoorbeeld het Tilburgse drankje Schrobbeler. Verder vind je overal door het hotel en in de kamers gave avondfoto’s van kenmerken plekken en gebouwen van de stad. 

Mercure Hotel Tilburg met kinderen
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

De kamer

We hebben een familiekamer in het hotel geboekt en deze bestaat uit twee tweepersoonsbedden. We zitten aan de voorkant van het hotel en hebben hierdoor een heel tof uitzicht over het centrale plein van Tilburg: de Heuvel. Verder hebben we op de kamer een bureau met een stoel. De kamer is sfeervol ingericht met een gave foto van het busstation van Tilburg op de achtergrond. 

Mercure Hotel Tilburg met kinderen
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Waar de dames heel gelukkig van worden is als er in de badkamer van de kamer een bad zit. We hebben eigenlijk standaard in onze toilettas kinderbadschuim bij en als we dan een kamer met bad hebben, maken we hier gelijk goed gebruik van! Ook hier heeft onze dochter zowel ’s avonds als in de ochtend gebruik van het bad gemaakt! Verder heeft de kamer airconditioning, een flatscreen tv en een goedwerkende WIFI verbinding!

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

De wellness

Wat een heel groot pluspunt van dit hotel in het centrum van Tilburg is, is dat je gebruik mag maken als klant van het hotel van de wellness. Deze wellness is behoorlijk groot en bestaat uit een zwembad, verschillende sauna’s en stoombaden. Toen wij er op zaterdagochtend waren, was er verder helemaal niemand anders en hadden we de hele wellness voor onszelf! Sophie vond het heerlijk om weer eens te kunnen zwemmen en we wisselden het zwembad af met de verschillende sauna’s. 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Daarnaast heb je verschillende ligbedjes staan, waardoor je ook lekker ontspannen een boekje kunt lezen. Daarnaast zit bij de wellness ook een klein cafeetje waar je wat te drinken kunt bestellen. Ook is het mogelijk om een massage te bestellen, alleen betaal je hier dan uiteraard wel extra voor. Wij vonden dit echt een super fijne toevoeging aan onze overnachting in het hotel en hebben hier ook een aantal uurtjes doorgebracht! 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Eten en drinken in hotel

Bij het hotel zitten twee horeca gelegenheden waar je wat kunt eten en drinken. Dit zijn Restaurant Taste en Grand Café Puur. Restaurant Taste is een wat luxer restaurant, waar je heerlijk kunt eten. In het verleden hebben wij hier al weleens gegeten en ze serveren hier echt hele kunststukjes op een bord ;). Tijdens onze overnachting hebben we alleen bij Grand Café Puur gegeten. Bij Grand Café Puur hebben we het ontbijt gehad en hebben we een High Tea voor kinderen geboekt. 

Het ontbijt was erg goed en de keuze tijdens het buffet was uitgebreid. Het is ook mogelijk dat ze een pannenkoek of een eitje voor je bakken. Daarnaast hebben ze verschillende verse sappen die je kunt drinken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een apparaat die zelf sinaasappels perst en je zo een glaasje verse jus kunt maken. Zoals je hieronder op de foto’s kunt zien is er genoeg keuze (ook voor kinderen) om goed te ontbijten. Dit ontbijt kun je zowel in het restaurant binnen als op het terras buiten nuttigen. 

Mercure Hotel Tilburg met kinderen
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Na het ontbijt zijn we de wellness in gegaan en tijdens het middaguur hebben we de High Tea voor kinderen geboekt. Deze werd ook geserveerd bij Grand Café Puur. Deze High Tea bestaat eigenlijk uit drie rondes, waarin je verschillende hapjes krijgt. Dit is zeer uitgebreid en erg lekker. Daarnaast krijg je er verschillende drankjes bij en uiteraard voldoende potten thee. Houdt er wel rekening mee dat je een tijdje zit en dat je eventueel vermaak hebt voor je kinderen als je kinderen het lastig vinden om wat langer aan tafel te zitten. 

Mercure Hotel Tilburg met kinderen
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in Mercure Hotel Tilburg en vinden het dan voor gezinnen ook echt een aanrader als je Tilburg met kinderen bezoekt. De locatie is natuurlijk top zo midden in het centrum, de kamers zijn luxe en je kunt er heerlijk eten en drinken. Daarnaast mag je gebruik maken van de wellness.  Hierdoor kun je na een dag door de stad gewandeld te hebben, nog even bij het hotel relaxen in het zwembad en in de sauna’s. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven