Mercure Antwerp City Centre: een review

Afgelopen weekend waren we weer eens op stedentrip in Antwerpen met onze dochter en hebben we weer veel leuke activiteiten ondernomen in deze toffe stad. We schreven al eens de blog Antwerpen met kinderen over de stad, waarin we alle activiteiten met kinderen op een rij hebben gezet. Tijdens deze stedentrip overnachtten we in het Mercure Antwerp City Centre en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze review. 

Familiekamer Antwerpen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Het hotel

Op zaterdagochtend rijden we vanuit onze woonplaats naar het hotel toe en bij aankomst kunnen we de auto parkeren op de (betaalde) privé parkeerplaats van het hotel. Deze parkeerplaats ligt op een 100 meter van het hotel, waardoor we snel met onze koffer in de lobby van het hotel staan. Het hotel is pas gerenoveerd en dat kun je ook duidelijk zien. Het hotel heeft een frisse moderne uitstraling en zeker de lobby is erg mooi. 

Het hotel ligt midden in de stad en naar de meeste bezienswaardigheden in de stad kun je wandelen. Wij bezochten de dierentuin van Antwerpen en Plopsa Station Antwerp en we waren vanuit het hotel in vijf tot tien minuten bij beide activiteiten. Ook heeft het hotel een fitnessruimte, indien je tijdens je stedentrip in Antwerpen ook nog even wil sporten. 

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

De kamer

Wij hadden een driepersoonskamer geboekt in het hotel. Deze kamer bestond uit een groot tweepersoonsbed en een slaapbank voor onze dochter. De kamer was van alle gemakken voorzien. Zo had de kamer een goedwerkende WIFI verbinding, een koelkastje, een kluisje en ook een grote flatscreen tv aan de muur. 

Familiekamer Antwerpen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Ook was er een klein bureautje op de kamer, waar onze dochter nog een hele tijd heeft zitten kleuren en keek de kamer uit op het stadspark dat tegenover het hotel lag. Hierdoor hadden we een prima uitzicht in de ochtend. Ook konden we op de kamer een kopje koffie zetten en een theetje maken. 

Verder was de badkamer modern die we op de kamer hadden met een inloopdouche met regendouche. Al met al een fijne kamer om in de avonduren met onze dochter lekker te relaxen na een hele dag in de stad geweest te zijn. De kamer was ongeveer 20m2 groot. 

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Het stadspark tegenover het hotel

Wat een groot voordeel van het hotel is voor gezinnen met kinderen is dat er een fijn stadspark tegenover het hotel ligt met een hele leuke speeltuin. Helaas was het behoorlijk nat toen wij er waren, maar in de zomermaanden kun je je hier prima een paar uurtjes vermaken tegenover het hotel. In het stadspark zit namelijk een behoorlijk grote speeltuin, waar kinderen prima kunnen spelen. 

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Ook voor wat oudere kinderen heeft deze speeltuin best wel wat te bieden. Zo is er een behoorlijk groot klimtoestel in de vorm van een piramide. Daarnaast is er een grote skatebaan, waar kinderen met een step of skateboard vanaf kunnen gaan. Achteraf hadden we de step van onze dochter prima mee kunnen nemen om hier te spelen bij het hotel. 

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel heeft een lounge bar en ook een restaurant waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Wat dat betreft hoef je de deur niet meer uit als je wat wil eten of drinken met je gezin. Door de centrale ligging van het hotel liggen er ook op loopafstand genoeg horecatenten waar je wat kunt eten en drinken. Wat dat betreft heb je alles binnen handbereik. 

Zelf hebben we gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dat was erg goed. Eigenlijk was alles aanwezig wat je van een goed ontbijt in een hotel mag verwachten. Zo hadden ze verschillende broodjes en beleg, sapjes, koffie en thee, verse eitjes, verschillende granen en noten, yoghurtjes, croissantjes, vers fruit en nog veel meer. We verlieten het hotel dan ook met een zeer goed gevulde maag. 

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Conclusie

Wij hebben erg genoten van onze overnachting in het Mercure hotel Antwerp City Centre. Het hotel heeft een perfecte ligging midden in het centrum en heeft een frisse moderne uitstraling. Het hotel heeft mooie ruime kamers en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast kun je er heerlijk eten en heeft het ook nog voor gezinnen met kinderen een stadspark voor de deur liggen met een hele leuke speeltuin. Wat dat betreft vinden wij het hotel echt een aanrader voor gezinnen met kinderen die een weekendje naar Antwerpen gaan. Kijk voor meer informatie over de kamers, de ligging en de faciliteiten even op de website van het hotel. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven