Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen: 5x doen met het gezin!

Een bezoek aan het meer van Ohrid met kinderen wordt steeds populairder en dat is ook zeker terecht. Het meer is prachtig, er is nog geen sprake van massatoerisme, de vliegtijd naar de bestemming is kort en het is ook nog eens een goedkope bestemming. Kortom genoeg redenen om het meer van Ohrid met kinderen te bezoeken! Wij waren er een ruime week tijdens de zomervakantie en zetten de leukste activiteiten in het gebied op een rij!

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen #1: Ohrid

De plaats Ohrid is de grootste plaats aan het meer en hier is ook het meeste te doen qua restaurants en terrasjes. Je kunt hier een prima wandeling maken door de stad. Loop langs het water over de boulevard en ga bijvoorbeeld tapas eten bij The Lion Ohrid. Dit is een Nederlandse uitbater die heerlijke sapjes en tapas kan serveren, terwijl je uitzicht hebt over het meer. Wij hebben een aantal keer hier uitgebreid geluncht tussen de middag en vonden het echt een aanrader. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

In de buurt van de boulevard van Ohrid heb je ook een speeltuin voor kinderen en is er de mogelijkheid voor kinderen om op elektrische auto’s te rijden. Langs de boulevard aan het water heb je ook genoeg boten die een rondvaart aanbieden over het meer. Zo is één van de populairste trips in Ohrid een boot die een gehele dag over het meer vaart en enkele plaatsen rondom het meer aan doet. Voor kinderen is dat misschien wat aan de lange kant, maar er zijn genoeg bootjes die je voor een korte tijd willen rondvaren rondom de haven van Ohrid. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Ook is het mogelijk om in Ohrid met kinderen naar het strand te gaan alhoewel dit wel een erg klein strandje is en er kiezelstenen liggen in plaats van zand. Saraiste beach is een klein strandje, waar een prima tentje bij ligt. Hier kun je wat drinken terwijl je kinderen op het strand met de stenen spelen en verkoeling zoeken in het water. Dit is zeker geen strand waar je een hele dag gaat liggen, maar voor een uurtje is dit zeker een leuke plek om even te gaan zitten. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Daarnaast is het leuk om even door het oude stadje te lopen. Er zijn diverse winkeltjes, maar ook bijvoorbeeld een oud kerkje wat je kunt bezoeken. Church of St. Sophia ligt in de buurt van het hiervoor genoemde strandje en is voor een paar euro te bekijken van binnen. Ohrid is niet een plaats waar je snel een hele dag naar toe gaat, maar voor een ochtend of een middag is het wel erg leuk om te bezoeken. 

Wij zijn er zelf niet ’s avonds geweest, maar we kunnen ons voorstellen dat er dan nog veel meer te doen is en dat het ook zeker in de zomer prettiger is om te wandelen door de stad, aangezien de hitte dan wat is afgenomen. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen #2: Izgrev aquapark

Wil je bij het meer van Ohrid met kinderen een leuke activiteit ondernemen, dan is het waterpark van Izgrev een hele leuke optie. Vanaf Ohrid rijd je in 25 minuten naar dit waterpark toe, waarbij je de auto gratis kunt parkeren bij het waterpark. Dit waterpark heeft tientallen glijbanen en ook een mooi zwembad dat uitkijkt over het hele meer van Ohrid. 

Wijzelf sliepen in het hotel van het waterpark een week lang en hadden dus zeven dagen lang de beschikking over het waterparadijs. Grote voordeel is dat kinderen van alle glijbanen mogen en dat er dus geen lengterestricties zijn voor de glijbanen. Dit waterpark is zowel voor jonge als oudere kinderen leuk om te bezoeken. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Voor de allerkleinste kinderen is er ook een zwembad met een aantal kleinere glijbanen en waar het water ook ondiep is. Van sommige glijbanen moet je met een een- of tweepersoons band. De mogelijkheden om wat te eten zijn wel wat beperkt. Zo heb je een klein tentje bij het waterpark zitten waar je pizza en frietjes kunt bestellen. Houdt hier rekening mee dat als je dat niet lust dat je beter zelf eten mee kunt nemen. 

Je kunt je hier prima een hele dag vermaken met het gezin. Wij waren er in de zomer en toen was het wel behoorlijk druk. Kom op tijd zodat je ook een strandbedje voor je gezin tot je beschikking hebt. Wij sliepen hier zeven nachten in het hotel en hadden daarom dagelijks gratis toegang tot het waterpark. Wij vonden het hotel daarom ideaal als uitvalsbasis om de regio te verkennen. Wil je meer informatie over de prijzen van dit hotel kijk dan even hier. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen #3: Struga

Een van de leukste plaatsen om te bezoeken aan het meer van Ohrid met kinderen is het plaatsje Struga. Deze plaats is niet supergroot, maar wel leuk om er een keer een hapje te gaan eten. Het centrum bestaat uit een winkelstraat met ook een lokale markt, maar dit stelt niet zo heel erg veel voor. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Wat wel heel erg leuk is, zijn alle restaurants en tentjes die aan het water bij Struga liggen. Langs het water liggen tientallen restaurants en cafés en je kunt hier prima tussen de middag gaan lunchen. Kinderen kunnen in het water zwemmen en de lokale jeugd springt van de verschillende bruggen af die over het water lopen. Je kunt in Struga de auto overal gratis parkeren en vanaf Ohrid ben je in nog geen twintig minuten met de taxi in Struga. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen #4: Nationaal park Galičica

Wil je met je kinderen een mooie wandeling gaan maken door de bergen dan is nationaal park Galičica een optie. Het is vanuit Ohrid ongeveer een uur rijden met de auto en het nationale park ligt tussen twee meren in. Het meer van Ohrid ligt aan de ene kant en het Prespa meer ligt aan de andere kant. 

Toen Sophie en Sanne nog lekker in bed lagen ben ik (Joep) in alle vroegte vanuit het hotel naar het nationale park gereden en heb ik de wandeltocht naar de top van de Magaro berg gemaakt. Deze bergtop ligt op 2.250 meter en geeft een prachtig uitzicht over de twee meren. Het mooie van deze wandeling is ook dat je geen massa’s toeristen tegenkomt en dat je de berg volledig voor jezelf hebt (als je vroeg vertrekt). Eenmaal weer beneden bij de auto gingen pas de eerste mensen naar boven. 

Voor kleine kinderen is deze wandeling wel aan de zware kant en dan kun je er voor kiezen om maar tot halverwege te lopen bijvoorbeeld. Het gebied is wat dat betreft wel erg mooi. Ook kun je er voor kiezen om met de auto door het park te rijden en het Prespa meer te bezoeken aan de andere kant van de bergen. Hier heb je verschillende strandjes en dorpjes en is het ook mogelijk om een eiland te bezoeken met de boot. Wil je meer informatie over de beklimming van de Magaro berg lees dan de blog Beklimmen Magaro berg Macedonië. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Meer van Ohrid met kinderen #5: waterval vevcani

Ben je een langere tijd bij het meer van Ohrid met kinderen dan is het een optie om de watervallen bij Vevcani te gaan bekijken. Is dit iets wat je zeker moet zien? Nee dat vinden wij niet. Als je er veel moeite voor moet doen om de watervallen te bereiken, omdat je geen auto tot je beschikking hebt, dan kun je de watervallen prima overslaan.

De watervallen liggen op een half uur rijden van Ohrid af en de rit naar de watervallen toe geeft een mooi beeld hoe de mensen in Macedonië leven en wonen. Bij de watervallen kun je een kleine wandeling maken, maar het stelt niet super veel voor. Verwacht geen kolkende watervallen, maar meer beekstroompjes waar je langs kunt lopen. 

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Waar overnachten bij het meer van Ohrid met kinderen?

Je kunt rondom het meer van Ohrid met kinderen prima overnachten. De keuze is enorm en de prijzen voor een overnachting zijn niet al te hoog. Op basis van de prijsklassen en onze eigen ervaringen zetten we een aantal goede opties op een rij. 

Budget hotel: Villa Klia

Middenklasse hotel: Tino Hotel & Spa

Luxe hotel: Hotel Izgrev Spa & Aquapark

Bij Hotel Izgrev Spa & Aquapark hebben we zelf geslapen. We hadden bij dit hotel vol pension, waardoor we het ontbijt en het diner afgekocht hadden. Wij vonden dit een hele fijne plek om te overnachten. De kamer was luxe, het waterpark was super leuk om iedere dag voor een paar uur te bezoeken en het eten was lekker. Wij vonden dit hotel wel echt een aanrader als je een bezoek brengt aan het meer van Ohrid met kinderen.

Voor een overzicht van alle hotels rondom het meer van Ohrid klik dan even hier

Meer van Ohrid met kinderen
Meer van Ohrid met kinderen

Scroll naar boven