Medellin met kinderen

Medellin met kinderen is echt leuk! Wij bezochten deze Colombiaanse stad 6 dagen en hebben ons geen moment verveeld. Je hebt in Medellin leuke kinderactiviteiten, je kan er lekker eten en de geschiedenis van deze stad is uiteraard enorm interessant. Daarnaast kun je vanuit Medellin een leuke dagtrip maken naar een kleurrijk dorpje in de omgeving. In deze blog zetten we alle kinderactiviteiten in Medellin op een rij!

Medellin met kinderen
Medellin met kinderen

#1 Paragliden in Medellin

Één van de leukste activiteiten die je in Medellin met kinderen kunt doen is gaan paragliden. Zijn je kinderen 5 jaar of ouder dan is het al mogelijk om onder begeleiding van een instructeur te gaan paragliden. Je kunt gaan paragliden met verschillende bedrijfjes en ze zitten allemaal iets buiten Medellin op een half uurtje rijden (in San Felix). 

Heb je zelf geen auto, dan is het handig om via het paraglide bedrijf ook het vervoer te regelen, aangezien taxi’s vaak niet er helemaal naar toe willen rijden. Wij gingen paragliden met Parapente San Felix en dat was super goed geregeld. Zij zijn het grootste paraglide bedrijf in Medellin en we werden opgehaald bij ons hotel door de eigenaar van het bedrijf. 

Na een half uurtje rijden kwamen we aan boven op de berg en konden we gelijk gaan paragliden. Wij hebben alle drie gesprongen met een begeleider en in principe hoef je zelf weinig te doen. De begeleider zit achter je en je hoeft in principe alleen mee de berg af te lopen en dan doet de begeleider de rest. 

Je kunt bij het paragliden kiezen tussen 15 minuten/ 20 minuten en 25 minuten in de lucht. In het totale bedrag zat ook de verzekering en de foto’s en de video’s die ze maken tijdens de vlucht. De begeleiders hebben een GoPro bij en maken foto’s en video’s in de lucht, zodat je een leuk aandenken hebt. Overigens kun je ook zelf je GoPro of telefoon meenemen de lucht in. Dan is het uiteraard wel op eigen risico dat je niets laat vallen. 

Wij vonden het echt een fantastische ervaring in de lucht. We hadden een prachtig blauwe lucht met enkele wolken en je ziet op grote hoogte de stad Medellin onder je in de vallei liggen. Uiteindelijk waren wij een kwartier in de lucht en landen we weer op dezelfde plek waar we gestart waren. Onze dochter van 8 jaar vond het ook super leuk en was achteraf helemaal enthousiast. 

Wij deden deze activiteit rond een uur of negen in de ochtend. Het schijnt dat de ochtenden vaak het beste zijn om te gaan paragliden. Wij waren weer rond een uur of 11 terug bij het hotel en de rest van de dag hebben we ons vermaakt op het zwembad. Heb je weinig tijd in Medellin, dan kun je dus ook prima nog een middagactiviteit in de stad gaan doen. 

Kijk voor meer informatie over het paragliden even hier

Paragliden Medellin
Paragliden Medellin

#2 Comuna 13 tour

Een tweede hoogtepunt van onze stedentrip naar Medellin met onze dochter was de Comuna 13 tour. Deze wijk was jaren geleden één van de meest criminele wijken van Medellin en nadat de burgemeester van de stad de guerilla’s uit de wijk verdreven had vond er een ware ommekeer in de wijk plaats. Tegenwoordig is het de best bezochte wijk van de stad en echt een toffe plek om naar toe te gaan. 

Je kan in principe makkelijk op eigen gelegenheid naar Comuna 13, maar wij hebben toch een tour geboekt er naar toe. Bij de tour gingen we met de metro en de bus naar de wijk toe en gingen we ook met de kabelbaan over de huisjes. We kregen tijdens deze tour uitleg over de wijk en daarna maakten we een wandeling door de wijk heen. 

In de hele wijk heb je verschillende dansgroepen die hiphop optredens geven en ook veel verschillende rappers. Je kan bij deze shows gaan kijken en na afloop een kleine fooi geven aan de artiesten. Onze dochter vond deze dansoptredens erg leuk. Daarnaast is de wijk super kleurrijk met veel streetart en daardoor ook erg fotogeniek. 

Comuna 13 tour Medellin
Comuna 13 tour Medellin

Wij kregen van onze gids uitleg over de verschillende graffiti kunstwerken in de wijk en onderweg aten we nog een bijzonder ijsje dat gemaakt is door de bewoners van de wijk. Zodoende vloeit er ook weer geld terug de wijk in. We eindigden onze tour ergens boven in de wijk bij een café met een prachtige uitzicht over de wijk (dit was het café met een grote groene hand waar je een foto kan maken). 

Wij vonden deze tour achteraf zeker de moeite waard. Uiteraard hadden we prima zelf de trip kunnen maken, maar wij vonden dat we met een gids net wat meer achtergrondinformatie kregen over de wijk. Uiteindelijk duurde deze tour vier uurtjes en moesten we om 9 uur ons verzamelen bij het metrostation van Poblado en waren we rond 13.00 uur weer terug bij hetzelfde metrostation. 

Deze tour gaat ook in de middag als je niet te vroeg wil opstaan. Houdt er rekening mee dat het in de wijk erg druk is. Ga je op eigen gelegenheid dan is het slim om bijvoorbeeld rond 11 uur de wijk te bezoeken, zodat je net tussen de tourgroepen zit en het een stuk minder druk is bij de verschillende bezienswaardigheden in de wijk. 

Bezienswaardigheden Medellin
Bezienswaardigheden Medellin

#3 Dagtrip naar Guatapé

Een hele leuke dagtrip vanuit Medellin is naar het kleurrijke dorpje Guatape. Wij waren in eerste instantie helemaal niet van plan hier heen te gaan, maar we kregen toch in Medellin van veel mensen te horen dat dit één van de belangrijkste bezienswaardigheden is van Medellin, waardoor we toch een tour naar Guatape hebben geboekt.

De bus vertrok al om 7 uur vanaf park El Poblabo en na ongeveer een uurtje of drie (met een tussenstop van een half uur) komen we bij de berg El Penol aan. Deze berg is indrukwekkend en tegen de berg zijn een hele hoop trappen aangebouwd. In totaal moet je 730 treden omhoog lopen, maar dan heb je ook echt een heel indrukwekkend uitzicht. Wij hadden niet verwacht dat de omgeving zo mooi was. Echt een enorme aanrader! We bleven hier in totaal ongeveer 1,5 uur en dat was prima. 

Guatape met kinderen
Guatape met kinderen

Daarna reden we met de bus verder naar het kleurrijke dorpje Guatape, waar we eerst een rondleiding van onze gids kregen. Hierna hadden we een lunch bij het water (dat was inclusief onze tour) en daarna hadden we een boottocht over het water (dat vonden wijzelf niet heel erg veel voorstellen). Uiteindelijk hadden we nog iets meer dan een uurtje om het dorpje El Guatape zelf te verkennen, voordat we de bus terugnamen naar Medellin. Hier waren we rond half 7 terug. Best een lange dag, maar zeker de moeite waard.  

Overigens kun je deze tour ook op eigen gelegenheid kunt doen, maar dat vonden wijzelf veel te veel gedoe. Je kan de bus nemen van Medellin naar Guatape nemen en dan vanaf Guatape een taxi of tuktuk naar El Penol en weer terug. Dit is uiteraard misschien wel wat goedkoper, maar ook veel meer gedoe. Wat uiteraard wel een voordeel is, is dat je dan wel je eigen dag kan indelen. 

Kijk voor meer informatie over deze tour die wij hier gedaan hebben even hier.

Bezienswaardigheid La Piedra
Bezienswaardigheid La Piedra

#4 Kabelbaan naar Park Arvi

Op de laatste dag van onze trip naar Medellin met onze dochter gingen we naar Park Arvi met de kabelbaan. Uiteindelijk viel dit toch een beetje tegen. Ga je met de metro dan stap je uit bij het Acevedo metrostation. Je kan vanuit dit metrostation met je kaartje van de metro de kabelbaan nemen naar Santo Domingo. Je gaat hier al over hele wijken heen en hier is al genoeg te zien. Zeker leuk!

Daarna stap je uit bij Santo Domingo en kun je overstappen naar de volgende kabelbaan die helemaal naar Park Avi gaat. Deze kabelbaan is behoorlijk prijzig en hier betaalden we voor drie personen ongeveer 20 euro in totaal. Deze kabelbaan is wel erg lang en je hebt hier vanuit de kabelbaan echt een prachtig uitzicht over de stad Medellin die in een vallei ligt. 

Je gaat met deze kabelbaan helemaal de berg over en je komt dan echt in een natuurgebied. Je hebt dan ook gelijk het idee dat je echt uit de stad bent. En toen kwamen we aan bij Park Arvi en toen viel het allemaal een beetje tegen. We hadden gelezen dat Park Arvi gratis zou zijn. Dit is gedeeltelijk waar, omdat het een enorm groot gebied is en je in principe sommige stukken gratis kan bezoeken. Maar die stukken zijn wel op eigen risico en er zijn af en toe wel incidenten met berovingen etc. 

Dat vonden wij niet echt een prettig idee. De enige betaalde optie was een wandeling in de buurt van de kabelbaan, maar daar betaalde je nog ongeveer 12 euro per persoon. Wij vroegen aan andere toeristen of de wandeling van ongeveer een uur de moeite waard was, maar zij waren niet super enthousiast. 

Je kan dus of een betaalde wandeling van een uurtje maken in het park of je gaat naar de openbare weg en je laat je op een ander stuk afzetten, maar dit is wel op eigen risico. Met onze dochter vonden wij dat zelf niet een prettig idee en zijn we dus eigenlijk na een kwartiertje weer omgedraaid. 

De grote vraag is dus of de kabelbaan de moeite waard is? Dat vinden wij lastig te bepalen. Het uitzicht is zeer zeker mooi, maar wil je in Park Arvi iets gaan doen dan is de veiligste optie een betaalde wandeling door het park.  

Park Arvi Medellin
Park Arvi Medellin

Overige kinderactiviteiten Medellin

Uiteraard zijn er nog meer andere kinderactiviteiten die je in Medellin kunt doen. Wij waren er maar 6 dagen en hebben uiteraard niet alles gedaan. Hieronder zetten we nog wat andere dingen die je in Medellin met kinderen kunt doen:

#5 Parque Norte: je kunt in Medellin ook naar een pretpark toe met kinderen. Het park heeft verschillende attracties en de entreeprijs is niet super hoog (nog geen 10 euro per persoon). Je kan het park prima met de metro bezoeken (metrostation Universidad). Je hebt zowel attracties voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen. 

#6 Dierentuin Parque de la Conservacion: je kan in Medellin ook naar de dierentuin toe. Deze dierentuin is niet super groot, maar je kunt je hier prima een paar uurtjes vermaken. Je hebt drie verschillende zones in de dierentuin, met allermaal verschillende dieren. 

Kinderactiviteiten Medellin
Kinderactiviteiten Medellin

Pablo Escobar tour

Wij hebben nog wel even getwijfeld om de Pablo Escobar tour te doen. Dit is toch wel de meest bekende inwoner van de stad Medellin. Online waren de recensies zeer gemengd. Je gaat met de tour naar verschillende plekken die linken aan Pablo Escobar zoals zijn graf en zijn huis. Door de wisselende recensies en we het ook niet super interessant vonden voor onze dochter hebben we deze tour niet gedaan. 

Je gaat ook naar het museum over Pablo Escobar dat gerund wordt door een neef van Escobar. Dit is een klein museum met een aantal attributen van Pablo Escobar waaronder bijvoorbeeld een aantal auto’s. Doordat de regering veel van de spullen ingenomen heeft, staan er niet super veel spullen in het museum. Maak voor jezelf een afweging of je deze tour met jouw kinderen wil bezoeken. 

Wat te doen in Medellin
Wat te doen in Medellin

Vervoer in Medellin

Het openbaar vervoer in Medellin wordt door vele geprezen en is ook zeker goed te doen. Je hebt de metrolijnen door de stad en daar aangekoppeld de kabelbanen. De metro is goedkoop en het is schoon. Toch kan de metro ook wel erg druk zijn en dan moet je je spullen wel goed in de gaten houden.

Daarnaast kan het best wel een stuk lopen zijn vanaf bijvoorbeeld het hotel waar je verblijft. Zo loop je van het centrum van de toeristenwijk El Poblado ongeveer 20 minuten naar het metrostation van El Poblado. Door de vele zwervers in de stad en allerlei randfiguren kan dat soms wel een beetje een onveilig gevoel geven. Toch hebben wij verschillende keren gebruik gemaakt van de metrolijnen. 

Toch hebben we het merendeel van de tijd gebruik gemaakt van een Uber taxi en dat was super goed geregeld. We hebben op het vliegveld van Medellin een telefoonkaartje gekocht (eerste verdieping bij een stalletje, vraag het even na op het vliegveld) voor een paar euro en toen hadden we een week lang internet op onze telefoon.  

We hadden steeds na een paar minuten een taxi geregeld en de prijzen van de taxi waren steeds een paar euro. Ook voor de wat langere ritjes betaalden we ongeveer 5 euro. Een groot voordeel is dat je op deze manier ook veel van de stad ziet, zonder dat je zelf door de stad hoeft te wandelen. Op veel plekken in de stad zie je toch echt wel veel armoede en veel mensen in tentjes in de bosjes liggen. 

Kindvriendelijk restaurant Medellin

Je hebt in Medellin genoeg leuke restaurants waar je met het gezin een hapje kan gaan eten. Rondom Parque Lleras in de toeristenwijk Poblado heb je een heel gebied dat afgezet is, waar je veel verschillende restaurantjes hebt liggen. Hier staan poortjes waardoor ze ook een beetje de zwervers en verkopers buiten het gebied houden. Dat lukt vrij aardig, ondanks er nog steeds wel verschillende figuren rondlopen. 

In dit gedeelte hebben wij gegeten bij:

Bonhomia: wij vonden het eten hier erg lekker. Het is niet super goedkoop, maar wij vonden de prijs kwaliteit verhouding van het eten erg goed. Je kan hier verschillende borrelplanken bestellen, maar ook een pizza, een sandwich of een salade. Daarnaast vonden wij het ook gezellig (buiten) zitten in dit restaurant. Kinderen krijgen bij dit restaurant ook een kleurplaat met kleurtjes. 

37 Park Medellin: dit restaurant ligt tegenover het Bonhomia restaurant. Je kan hier in de tuin zitten en in het restaurant zelf. Dan zit je wat hoger en heb je een prima uitzicht over de straat. Onze dochter heeft hier een pizza gegeten en wij een pasta. Deze waren lekker. Wel zaten er toen wij er aten wel verschillende groepen vooral te drinken en die waren vrij luidruchtig. Geen idee of we gewoon pech hadden of dat dit altijd het geval is. 

Verder hebben we net buiten dit gedeelte ook nog Indiaas gegeten bij verschillende tentjes en dat was ook lekker. Je hebt in dit gedeelte gewoon heel veel verschillende restaurants en er zit voor iedereen wel iets bij. 

Kindvriendelijk hotel Medellin

Wij sliepen tijdens de zes dagen dat we in Medellin waren in het Four Points by Sheraton Medellin. Dit hotel had een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. We hadden hier een kamer met twee grote boxspringbedden. De kamer was erg fijn met een goede airco, een warme douche en een fijn bureau waar we school konden doen. 

Daarnaast ligt het hotel in de toeristenwijk El Poblado en heeft een buitenzwembad met bedjes. Ook is er een jacuzzi, een sauna en een stoombad. Wij hebben hier best veel gebruik van gemaakt als gezin. Na een dag in de stad geweest te zijn vonden we het heerlijk om nog even in de jacuzzi en de sauna te gaan. Ook het ontbijt was hier erg goed. Kijk voor meer informatie over het Four Points by Sherathon Medellin hotel even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere kindvriendelijke hotels in Medellin. Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke hotels in Medellin even hier.  

Scroll naar boven