Mauritius met kinderen

Mauritius met kinderen: mooiste plekken Mauritius!

Mauritius met kinderen is echt super leuk! Wij bezochten twee weken lang met onze dochter van 8 jaar de mooiste plekken van het eiland en vonden het echt een heel erg tof land om te bezoeken. De mensen zijn super aardig, de wegen zijn goed te berijden en je hebt enorm veel mooie stranden en leuke kinderactiviteiten die je op het eiland kan doen. In deze blog geven we je leuke tips en informatie wat je op Mauritius met kinderen allemaal kunt doen. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

Auto huren op Mauritius

Mauritius is een prachtig land om te bezoeken, maar je hebt wel een auto nodig om het eiland te verkennen. De wegen zijn prima te berijden en van de ene kant van het eiland naar de andere kant rijd je in ongeveer 1,5 tot 2 uur. Als je met jouw hotel een beetje gunstig zit, dan hoef je maar een of twee keer echt een lange trip in de auto te maken en is het voor de andere ritjes een heel stuk korter rijden. 

Houdt er rekening mee dat de mensen links rijden en dat mensen de auto zo midden op de weg kunnen parkeren, waardoor je af en toe wel opgehouden wordt. Dit is vooral in de dorpjes waar je met de auto doorheen rijdt. Wij huurden voor twee weken een auto via Sunny Cars en dat komt vanwege de all inclusive formule die ze hebben, waardoor alles volledig verzekerd is (tot en met het eigen risico). 

Uiteraard betaal je wel iets meer dan een andere maatschappij, maar wij vinden het altijd een geruststellende gedachten dat gewoon alles tot en met het eigen risico verzekerd is en dat we zorgeloos kunnen rondrijden. Kijk voor meer informatie over een huurauto op de website van Sunny Cars. 

#1 Le Morne Beach

We hebben tijdens ons verblijf op Mauritius twaalf verschillende stranden bezocht en een aantal stranden vonden wij prachtig! Ok, we moeten eerlijk zijn dat de stranden minder mooi zijn dan op het buureiland de Seychellen, maar alsnog heb je hier hele mooie witte stranden. Vooral de stranden in de buurt van de verschillende resorts zijn erg mooi, omdat vaak het resort er ook nog palmbomen bij heeft aangeplant, waardoor het nog net even een mooier plaatje geeft. 

Onze top 3 stranden op Mauritius zijn de volgende:

  • Le Morne Beach: absoluut ons favoriete strand. Prachtig wit strand met enorm helder water en als je in de zee bent zie je de prachtige berg Le Morne op de achtergrond. Je hebt hier twee grote resorts liggen (het Marriot hotel en Lux Le Morne) waar je prima kan liggen met je handdoek. Wij moesten van de bewakers daar wel iets naar voren gaan liggen met onze handdoek, maar eigenlijk zijn alle stranden gewoon publiek bezit en mag je overal gaan liggen waar je wil. Wij vonden het strand hier veruit het mooiste strand van het eiland.
  • Trois aux Biches: dit strand ligt in het noordwesten van het eiland en is ook prachtig. Ook hier heb je weer verschillende resorts liggen waar het prima vertoeven is. Zo hebben wij nog bij één van de resorts een drankje gedaan en in het zwembad gezwommen (wat eigenlijk niet de bedoeling was, omdat je een dagkaart nodig had) en waar we ook de enige schildpad op het eiland hebben gespot. Wij zwommen vanaf het strand naar de plek waar de schildpad gespot was, maar je kan dit ook met een tour doen.
  • Belle Mare: ook dit vonden wij een enorm mooi strand rondom de resorts die hier zitten. Je hebt hangmatten bij de zee en ook het strand is hier erg wit. Helaas zijn de meeste resorts hier wel adults only, waardoor je geen drankje kunt nuttigen aan de bar van de resorts, maar kom je alleen voor de stranden dan kun je hier prima terecht. 

Naast deze stranden hebben wij de volgende stranden nog bezocht: Mont Choisy, Grand Baie, Pereybere, Flic en Flac, Pointe d’Esny Beach, Blue Bay, Tamarin Beach en de stranden op het eiland Ile aux Cerfs. Houdt er rekening mee dat in de weekenden het erg druk kan zijn op de stranden en dat de lokale bevolking dan ook graag in de schaduw aan het strand zit. Dan kan het wat lastiger zijn om de auto te parkeren. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#2 Blue Bay

De mooiste plek om te snorkelen op Maurtius is toch wel Blue Bay. Je kan dit al prima van de kant doen en anders kun je een tour boeken. Wij boekten hier voor een paar euro per persoon een tour op het strand en maakten in ongeveer een uurtje een tour met een glassbotom boot langs het rif. 

Daarbij was er ook tijd om te snorkelen. Je komt daarbij op plekken die je minder makkelijk bereikt vanaf de kant en er is dus ook de mogelijkheid om veel vissen te zien zonder te hoeven snorkelen (zeker met kleine kinderen kan dit makkelijk zijn). 

Na deze tour hebben we nog op het strand gezeten bij Le Peninsula Bay Beach Resort & Spa en daar bleek je ook prima te kunnen snorkelen vanaf het strand. Veel vissen, zeesterren en koraal gezien. Veel meer dan op de rest van het eiland. Dus voor te snorkelen moet je echt naar Blue Bay gaan dat in het zuidoosten van het eiland Mauritius ligt. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#3 La Vallée Des Couleurs Nature Park

Één van de tofste parken om te bezoeken is La Vallée Des Couleurs Nature Park. Hier is genoeg te doen en te zien om je prima een hele dag te vermaken met kinderen. Wij hebben verschillende activiteiten op verschillende plekken op het eiland gedaan, maar heb je weinig tijd, dan kun je hier heel veel van de kinderactiviteiten van het eiland ondernemen op één plek. 

Wij hebben hier een route gereden met een buggy auto van een uur en onderweg nog verschillende watervallen bekeken en de 21 kleuren aarde bezienswaardigheid. Overigens was het erg tof om in een groep met een buggy een route door het park te rijden, maar dit is ook niet goedkoop. Je kan er ook voor kiezen om het park te voet te verkennen. 

Je kunt hier ook met een autootje van de berg (dat hebben wij hier ook gedaan), over een Nepalese brug lopen en ook ziplinen (die laatste twee activiteiten hebben wij ergens anders gedaan). Ook lopen er reuzeschildpadden rond, wat natuurlijk ook altijd erg tof is en waar je met je kinderen leuke foto’s kan maken. Heb je weinig tijd met kinderen of heb je geen zin om iedere dag in de auto te zitten, dan is dit een hele goede optie om naar toe te gaan. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#4 Eiland Ile aux Cerfs

Één van de mooiste eilanden met hele mooie stranden om te bezoeken is het eiland Ile Aux Cerfs. Vanuit veel plekken aan de oostkust van het eiland worden tours aangeboden om dit eiland te bezoeken en wij konden gratis met een boot van ons hotel (Friday Attitude) naar dit eiland toe.

Wij hadden alleen het nadeel dat het de dag dat we gingen behoorlijk bewolkt was en dat hierdoor de stranden minder tot hun recht kwamen. In de middag ging het ook nog regenen, maar dat is ook vrij normaal op het eiland. En als het gaat regenen gaat het ook heel hard regenen. 

Het eiland is niet groot en je kan hier naar verschillende stranden op het eiland lopen. Wat ook leuk is om hier met kinderen te doen is parasailen. De prijs van het parasailen vonden wij met een paar tientjes voor twee personen heel schappelijk en het is echt een hele toffe ervaring. Vanuit de lucht heb je een prachtig uitzicht over de zee en het eiland en onze dochter vond het ook een erg leuke ervaring!

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#5 Casela Nature Park

Een ander park dat de moeite waard is om te bezoeken is Casela Nature Park. Je hebt hier ook hele leuke activiteiten die je in Mauritius met kinderen kan doen. Zo is dit een soort van dierentuin, waar je ook allerlei activiteiten kan doen. Wel vonden wij het hier vrij prijzig. Wij hebben hier alleen activiteiten gedaan en niet de safari, maar hebben hier wel voor betaald. 

Wat wij hier gedaan hebben is gerodeld, over een Nepalese brug gewandeld en verschillende ziplines gedaan. Als eerste zijn we gaan rodelen en dat is een hele toffe baan. Een keertje van de baan is inclusief in het toegangsticket en daarna kan je extra ritjes bijkopen bij het winkeltje dat bij de rodelbaan ligt. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

Daarna hebben we de Nepalese Brug bewandeld. Je hebt hier (indien je geen hoogtevrees hebt) een prachtig uitzicht over de omgeving. Uiteraard zit je goed vast, waardoor er in principe niets kan gebeuren. Hierna hebben we vijf keer een toffe zipline gedaan en dat was erg leuk om te doen. 

Ook hier heb je in de buurt van de rodelbaan verschillende reuzeschildpadden die er vrij rondlopen en ook heb je hier voor kleine kinderen verschillende attracties en speeltoestellen. Voor ons hadden we achteraf beter alle activiteiten bij La Valléé Des Couleurs Nature Park kunnen doen, maar kijk gewoon vooraf even op de beide websites van de aanbieders wat jullie het meest aanspreekt. Heb je genoeg tijd (en geld ;)) dan kun je beide parken uiteraard prima bezoeken. 

Je kan hier dus ook nog op safari met een bus, maar dat hebben wij niet gedaan, waardoor we er ook weinig over kunnen zeggen hoe dat is in dit park. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#6 Chamarel Waterval

Je kan in Mauritius met kinderen ook een bezoek brengen aan de Chamarel Waterval. Je kan deze waterval bezoeken in combinatie met de 7 kleuren aarde. Je rijdt met de auto langs de kassa en betaalt dan voor de entree in het park. Daarna rijd je naar de twee plekken in het park. Wij vonden het uitzichtpunt voor de Chamarel waterval behoorlijk ver weg, maar de waterval is prachtig om te zien. 

Daarna zijn we doorgereden naar de 7 kleuren aarde en hier kun je helemaal omheen lopen. Doordat we iets soortgelijks al een keer eerder hadden gezien vonden we het minder indrukwekkend. Ook hier hebben ze reuzeschildpadden, maar deze staan wel achter een hek, dus je kan er niet goed bijkomen. 

Wij hebben een bezoek aan dit park gecombineerd met een bezoek aan het prachtige Le Morne strand. Een voordeel van dit park is dat de entree niet super duur is. Daarnaast kwamen we op de heenweg naar dit park ook door het Black River Gorges National Park en hier had je ook nog een mooi uitzichtpunt, waar aapjes te bewonderen waren (gratis). 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

#7 Pamplemousse Park

Wij hebben deze botanische tuin bezocht, omdat we uiteraard vooraf op internet hadden gekeken wat er allemaal te zien was, maar wij vonden deze botanische tuin wel een beetje tegenvallen. Vanaf de meeste badplaatsen op het eiland is het best een stukje rijden naar deze botanische tuin en wij vonden het niet een super hoogtepunt. 

Je kan hier een wandeling maken van een uurtje en wij waren er bij de opening van het park en toen was het erg rustig in het park. Later toen de tourbussen kwamen werd het al een stuk drukker. Aan het begin van het park staan gidsen die je kunnen rondleiden, maar wij vinden dat met onze dochter meestal niet zo’n groot succes en hebben het park zelfstandig bekeken. 

Ook hier heb je reuzeschildpadden, maar ook deze schildpadden zitten achter een hek. Hoogtepunten van deze botanische tuin zijn de grote lelies in het water en de verschillende prachtige gekleurde bloemen. Je kunt hier wel goed zien dat je in een tropische omgeving zit, aangezien er genoeg planten te zien zijn die je ook in de jungle tegenkomt. 

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

Kindvriendelijk hotel Mauritius

Wij hebben vooraf niet echt goed gekeken waar we precies op het eiland wilden zitten en daarom hebben we gewoon gekeken wat de best betaalbare optie was. Dit is uiteindelijk het prachtige boutique hotel Friday Attitude geworden. Dit hotel is prachtig en wij hadden zowel het ontbijt en het diner bijgeboekt. Dat is zeker wel een tip, aangezien het aantal restaurantjes wat tegenviel en we zodoende al twee maaltijden bij het hotel hadden. Wij vonden dit een heel fijn hotel om de twee weken door te brengen en echt wel een aanrader!

Achteraf hadden wij qua locatie wel liever ook een paar dagen in de buurt van Le Morne Beach gezeten. Aan de westkant van het eiland zijn meer activiteiten en ook wat meer eettentjes en dergelijke. Dat je het ene deel van de vakantie in het westen van het eiland zit en het andere gedeelte van de vakantie in het oosten zit. 

Wij geven voor zowel het westen van het eiland als het oosten van het eiland voor de verschillende prijsklassen een goede optie naast ons eigen hotel (Friday Attitude) voor gezinnen met kinderen. 

Westkant van het eiland Mauritius:

Budget hotel: L’Oiseau de L’Ocean Tourist Residence

Middenklasse hotel: Veranda Tamarin Hotel & Spa

Luxe hotel: Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa (hier zit je op het prachtige strand Le Morne)
 

Oostkant van het eiland Mauritius:

Budget hotel: La Koquillishe

Middenklasse hotel: Friday Attitude

Luxe hotel: Constance Prince Maurice

Mauritius met kinderen
Mauritius met kinderen

Scroll naar boven