Maui met kinderen

Wat te doen op Maui met kinderen? De Amerikaanse staat Hawaii bestaat uit heel veel verschillende eilanden waarvan Maui het op een na grootste eiland is. Maui is een vulkanisch eiland, waardoor er ook bijzondere stranden zijn ontstaan. De zee is ook nog eens heerlijk warm en de sfeer op het eiland is goed. Daarnaast heeft dit eiland een prachtig regenwoud, talloze watervallen en een indrukwekkend bamboebos. Genoeg afwisseling mogelijk dus op dit eiland en daardoor ook een ideale vakantiebestemming wanneer je reist met kinderen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten van Maui op een rij,

Beste reistijd Maui met kinderen

Door de gunstige ligging van Hawaii in de stille oceaan, is het in Maui altijd zonnig met fijne zomerse temperaturen. Daarnaast kent Hawaii ook geen echt regenseizoen, waardoor je dit mooie eiland eigenlijk het gehele jaar door prima kunt bezoeken met kinderen. De zomerperiode is er van april tot en met oktober.

Je hebt dan de warmste temperaturen en de minste regen. Je kunt daarom zeggen dat de beste reistijd om Maui met kinderen te bezoeken is van april tot en met oktober.

Wat te doen op Maui met het gezin

Vervoer naar en in Maui

De meeste gezinnen met kinderen die een rondreis maken langs de eilanden van Hawaii starten de reis op het eiland Oahu en landen op het vliegveld van Honolulu. Vanuit dit eiland kan je prima vliegen naar Maui en de vliegtijd is iets minder dan een uurtje vliegen.

In tegenstelling tot het hoofdeiland Oahu heb je op het eiland Maui zeer beperkte mogelijkheden voor het openbaar vervoer. Een taxi nemen is hier mogelijk, maar de taxiprijzen zijn hier erg hoog, dus dat is geen aanrader. Op Maui is erg veel te doen en om de mooiste plaatsen van het eiland te bereiken heb je écht een auto nodig.

Wat te doen op Maui met het gezin

Afstanden staan aangegeven in mijlen in plaats van kilometers en verder hoef je geen bijzonderheden te verwachten. Je rijdt in ongeveer 2 uurtjes helemaal van het noorden van het eiland naar het zuiden van het eiland, dus de meeste bezienswaardigheden liggen niet ver van elkaar af. Je kan op het vliegveld van Maui een auto huren.

Dit kan zowel bij Kahului Airport als bij het kleinere Kapalua Airport op Maui. Het is zeker raadzaam om vooraf een auto te huren, aangezien je in de drukke periode de kans hebt dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn op het eiland en dan kan je dus weinig bezienswaardigheden op het eiland gaan bekijken.

Je kan op deze vliegvelden een auto huren via Sunny Cars. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto op Kahului airport even hier en voor meer informatie over het huren van auto op het Kapalua Airport even hier.

Wat te doen op Maui met het gezin

Kinderactiviteiten Maui

#1 Haleakala Nationaal Park

Hawaii, vooral bekend vanwege de prachtige stranden, heeft ook een een geweldig mooi binnenland. Het Haleakala Nationaal Park heeft prachtige natuur waar je verschillende afwisselende hikes kunt maken met kinderen. Dit park ligt vlakbij de stad Hana en bezochten wij dan ook als stop tijdens onze rit over de ‘Road to Hana’ (dit is de bekende 83 kilometer lange panoramische route met meer dan 600 bochten en op deze route kun je veel van de mooie plekken uit deze blog bezoeken).

Voor dit park betaal je een entree van ongeveer 30 dollar, maar het kan ook met een nationale parken pas ‘gratis’ bezocht worden. Wij gingen na Hawaii nog naar andere bestemmingen in de Verenigde Staten, dus hebben we hier onze pas aangeschaft die we later toch nog nodig hadden. Andersom kan natuurlijk ook.

Maui met kinderen

Bij het bezoekerscentrum (Kipahulu Visitor Center, dat is de juiste ingang) kun je de verschillende opties qua wandelroutes bekijken. Een wandeling die wij graag wilde maken in dit park was de Pipiwai trail (een rondje van 6,5 km). De grootste reden voor ons om deze hike te doen was het bamboe bos op de route.

De trail is erg mooi en het pad goed onderhouden en ondanks dat je wat klimt is deze wandelroute ook goed te doen met kinderen. Je loopt meteen door een tropisch stukje Hawaii met prachtige bomen, planten, bloemen én mooie uitzichten op de omliggende bergen.

Na een tijdje lopen komen we aan bij een enorme banyanboom, waar onze kinderen zich wel even vermaakt hebben met klimmen en verstoppertje spelen. Meteen een mooi pauzepunt tijdens deze wandeling. Als je verder loopt heb je eerst een uitzichtpunt over een mooie waterval en daarna kom je bij het bamboebos uit.

Je hoort het bos nog eerder dan dat je het ziet. De wind die de stammen tegen elkaar aan blaast, maakt een mooi geluid. Eenmaal aangekomen bij het bos, schiet je wel even wat plaatjes. De bomen zijn ongeveer 25 meter hoog en hoe je door het bos kunt lopen is echt een mooi gezicht.

Maui Hawaii met kinderen

#2 Black sand beach

Als je de Road to Hana rijdt, heb je eigenlijk continu mooie uitzichten vanuit de auto, omdat de natuur op Maui werkelijk overal prachtig is. Het is ook zeer divers en de vulkanische zwarte stranden langs deze route zijn bijzonder om te zien. Een van deze zwarte stranden is Honokalani beach in het Waianapanapa State park.

Maui Hawaii met kinderen

Deze kustlijn heeft een ruig uiterlijk en bestaat uit lavarotsen, zwart zand en mooie palmbomen. De kleuren steken allemaal mooi af bij het heldere blauwe water en dat geeft mooie plaatjes. Onze kinderen hebben zich hier vooral vermaakt met het bouwen van kunstwerken met de stenen op het strand. Je hoeft hier niet al te veel tijd voor uit te trekken, maar het is zeker een ontspannen en gewaardeerde stop tijdens je kronkelroute.

Maui met kinderen

#3 Red sand beach

Een andere stop die je aan kunt doen als je de Road to Hana rijdt is Red sand beach, ook wel bekend als Kaihalulu beach. Wij vonden dit echt een prachtig strandje. Het is wel een kleine uitdaging om er te komen, maar dat is gelijk ook wat het zó mooi maakt. Je loopt over de rotswanden op een zandpad een heel stuk boven de oceaan.

Het kan best een beetje glad zijn en ik raad je dan ook aan om per stuk te beoordelen of het nog veilig voelt om door te lopen met kinderen. Mijn man en onze zoon (in draagzak) zijn tot het einde doorgelopen en mijn dochter en ik zijn halverwege gestopt op een fijn uitzichtpunt.

Het water is super helder blauw/groen van kleur en een mooi contrast met de kleuren van de rotsen en het strand. Dit is geen strand waar je lekker gaat relaxen, maar het strand is zeker wel mooi om te zien. De korte wandeling van ongeveer 15 minuten naar het strand, maakt het een leuke activiteit.

Een andere naam voor dit strand is ‘secret beach’ en dat is omdat dit strand een beetje verstopt ligt en ook vrij moeilijk te vinden is als je niet precies weet waar je start. Op deze website staat exact uitgelegd waar je je auto moet parkeren en hoe je vervolgens moet lopen. Zonder deze uitleg hadden wij het denk ik nooit gevonden.

Kinderactiviteiten Maui

#4 Witte stranden

Hierboven schreef ik al over een zwart en een rood strand, maar waarvoor je natuurlijk ook Hawaii bezoekt zijn de witte stranden en daarvan wil ik het strand van Big beach en Kanapali zeker aanraden. Beide stranden zijn heerlijk om te vertoeven wanneer je Maui met kinderen bezoekt.

Het strand van Kanapali (5 kilometer lang) ligt in een baai bij verschillende hotels en bij dit strand is de zee ook wat rustiger, waardoor je lekker in de zee kunt dobberen en spelen in de branding met kinderen. We hebben hier veel waterpret beleefd en de zee is ook heerlijk warm. Big Beach is een 800 meter lang strand waar de zee iets wilder is. Op het strand van Big Beach heb je mooie uitzichten op de typische bergen van Hawaii.

Andere witte stranden die je op Maui met kinderen kan bezoeken zijn Kamaole Beach Parks (dit zijn meerdere stranden en je kan hier ook goed snorkelen), Hamoa Beach (dit strand ligt op de Road to Hana en geldt als één van de mooiste stranden van Maui) en Ho’okipa Beach (hier kun je surfers aan de slag zien).

Kinderactiviteiten Maui

#5 Lahaina

Wij bezochten dit super schattige vissersdorpje met talloze winkeltjes en gezellige terrasjes in 2022. Het dorpje staat onder andere bekend om de gigantische banyanboom die in het midden van een pleintje staat. Het is een bijzondere boom omdat het lijkt alsof het veel meer bomen zijn, omdat uit de wortels van de boom steeds weer nieuwe stammen groeien.

Helaas kan de naam Lahaina je ook bekend voorkomen door het nieuws. In 2023 werd dit dorpje volledig verwoest door een enorme brand. Waarom ik dit dan toch nu noem in deze blog, is omdat ze erg druk zijn met de wederopbouw van dit gebied en ik het de mensen daar gun om weer als van ouds verder te gaan wanneer ze hier bovenop zijn gekomen.

Houd dus even in de gaten wat de status is van het herstel van dit gebied alvorens je hier naartoe reist.

Kindvriendelijke restaurants Maui

Je kunt op het eiland Maui met kinderen prima eten. Je hebt genoeg leuke en kindvriendelijke restaurants op het eiland waar je terecht kan. Hieronder zetten we een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Maui op een rij.

Polli’s Mexican restaurant: goed Mexicaans eten voor een goede prijs. Vriendelijke bediening en snelle service.

Teddy’s bigger burgers: grote variatie aan heerlijke burgers.

Foodtrucks: ga ook zeker met je gezin eten bij een foodtruck. Vaak staan er meerdere bij elkaar en kun je voor ieder gezinslid wat bestellen terwijl je het eten kunt opeten aan een picknicktafel.

Maui Hawaii met kinderen

Kindvriendelijk hotel Maui

Je hebt op het eiland Maui verschillende leuke kindvriendelijke accommodaties die je kan boeken. Wij zetten de best beoordeelde accommodaties in Maui hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie over de accommodatie.

Budget accommodatie: Maui Seaside Hotel

Middelklasse accommodatie: Aston Kaanapali Shores

Luxe accommodatie: AC Hotel by Marriott Maui Wailea

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Maui even hier.

Over de auteur: dit avontuurlijke gezin maakten in 2022 een wereldreis van 5 maanden en hebben samen al meer dan 20 landen bezocht. Op hun Instagram pagina vieropeenreis kun je hun avonturen volgen.

Scroll naar boven