Martin’s Paterhof Mechelen met kinderen: een review

Afgelopen weekend bezochten wij de stad Mechelen met onze dochter dat bekend staat als de Kinderstad van België. We schreven al eens de blog Mechelen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in de stad voor gezinnen met kinderen op een rij zetten. Tijdens onze stedentrip naar Mechelen met onze dochter sliepen we in het prachtige hotel Martin’s Paterhof en naar aanleiding van deze overnachting schrijven wij deze uitgebreide blog over het hotel. 

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen

Het hotel

Toen we online de foto’s van dit hotel tegenkwamen waren we al gelijk verkocht! Wat een prachtig hotel is dit en wat een prachtige kamers heeft het hotel. We rijden op vrijdagmiddag richting Mechelen en parkeren de auto gratis net iets buiten het centrum van Mechelen. Mechelen is niet zo groot en we zijn na een wandeling van een kleine tien minuten bij het hotel. Het hotel heeft ook een (betaalde) parkeergarage bij het hotel, maar hier hebben ze maar beperkt plek. Rondom het hotel zijn genoeg parkeermogelijkheden. 

Als we voor het hotel staan, zien we het prachtige gebouw en ook als we de oude kerk binnenlopen zijn we gelijk onder de indruk. De locatie van het hotel is ideaal en het hotel ligt midden in het centrum van Mechelen. Je bent in een paar minuten te voet op de Grote Markt. Wat dat betreft heb je dus alles bij de hand als je in dit hotel logeert.  

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen

De kamer

We hebben bij het hotel een Exceptional Double kamer geboekt en als we de deur van de kamer opendoen dan valt onze mond van verbazing open. We hebben al in heel erg veel hotelkamers ter wereld geslapen, maar dit is wel echt één van de mooiste kamers waar we ooit hebben geslapen. De prachtige zuilen in de ruime kamer, het glas in lood en de inrichting van de kamer zorgen ervoor dat we echt het gevoel hebben in een sprookjeskamer te slapen. Wat is deze kamer toch mooi! 

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Kindvriendelijk hotel Mechelen

De kamer is enorm ruim en er is genoeg ruimte voor het boxspring bed van ons en het bed van Sophie. In de kamer staan ook nog twee grote fauteuils en dan is er nog enorm veel ruimte in de kamer. Ook is er een bureautje in de kamer, waar Sophie nog een tijdje heeft zitten spelen en heeft zitten kleuren. 

Daarnaast hebben we een ruime badkamer met een bubbelbad, Als Sophie dit ziet wil ze gelijk in bad. Wij houden enorm van badderen en vinden het heerlijk om na een dag door een stad gelopen te hebben lekker te kunnen relaxen in bad. Uiteraard hebben wij dus veelvuldig gebruik gemaakt van dit bad.

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen

Daarnaast is de kamer van alle gemakken voorzien. Zo staat er een mega flatscreen tv in de kamer en heeft deze tv ook een aantal Nederlandse zenders. Ook is er een koelkastje, een kluis en is er een snelle en goede WIFI verbinding. Wat dat betreft hebben wij echt enorm genoten van de hele mooie kamer en we hebben ook nog eens heerlijk geslapen in de kamer. Normaal is onze dochter altijd vroeg wakker, maar nu was ze een uur later wakker als normaal. 

Kindvriendelijk hotel Mechelen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen

Eten en drinken in hotel

Je kunt in het hotel overdag en ’s avonds terecht voor een drankje. In het hotel zit namelijk Martin’s Bar, waar je met je gezin een drankje kunt doen. Voor de lunch en het diner kun je in het hotel niet terecht, maar door de enorme centrale ligging van het hotel zitten de meeste restaurants en bars op loopafstand van het hotel. 

In de ochtend serveert het hotel wel het ontbijt in een prachtig ontbijtzaal. Je ontbijt echt midden in de kerk! En we starten het ontbijt ook nog eens met een glaasje Cava. Hoe luxe is dat! We hebben echt het idee dat we enorm verwend worden en dat maakt ons weekendje Mechelen met onze dochter tot nog een groter succes.

Het ontbijt is erg uitgebreid en alles wat je je bij een ontbijt kunt wensen is aanwezig. Verschillende broodjes, beleg, vers eitje, heel veel zoete lekkere dingen, verschillende sapjes, croissants, yoghurt met verschillende granen, vers fruit en nog veel meer. Wat dat betreft kom je echt niets tekort bij het ontbijt en we verlieten dan ook het hotel met een goed gevulde maag. 

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen

Conclusie

Wat hebben we genoten van dit hotel en dan met name van de prachtige kamer. Zo ongelooflijk mooi en zo luxe! Echt genieten! Wat dat betreft vonden wij het echt een unieke ervaring om zo eens in een kerk te overnachten. Het hotel ligt daarnaast erg centraal en serveert een heerlijk ontbijt in de ochtend. Wat dat betreft vinden wij het hotel echt een aanrader voor gezinnen met kinderen. Kijk voor meer informatie over de kamers, de faciliteiten en de prijzen van de kamers even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Martin's Paterhof Mechelen met kinderen
Scroll naar boven