Martin’s Klooster in Leuven met kinderen

Martin’s Klooster met kinderen: super hotel in Leuven!

Wij bezochten de afgelopen weken verschillende keren de leuke stad Leuven en zijn omgeving en we schreven hierover ook al eens de blog Leuven met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij voor gezinnen hebben gezet. Tijdens ons laatste bezoek aan de stad sliepen we in het hotel van Martin’s Klooster. Al eerder bezochten we een hotel van Martins hotels, namelijk het Martin’s Paterhof in Mechelen en dat was enorm goed bevallen. Tijd dus om wederom een hotel van deze hotelketen te bezoeken. In deze blog geven we een uitgebreide review over dit hotel. 

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

Het hotel

Zoals we in de inleiding al aangaven hebben we al eerder een hotel bezocht van de keten Martin’s hotels in Mechelen: het Martin’s Paterhof. Hier hadden we een fantastische kamer, dus de keuze was niet moeilijk toen we op zoek gingen naar een accommodatie in Leuven, waar we moesten slapen. 

Tegen het einde van de zaterdagmiddag rijden we richting het hotel in Leuven en we kunnen de auto (betaald) parkeren in de ondergrondse parkeergarage van het hotel. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid, aangezien deze parkeerplaats niet heel groot is. In een paar minuten staan we bij de receptie en kunnen we inchecken.

Wat ons gelijk opvalt is dat het hotel een combinatie is van een modern hotel met verschillende historische details zoals het prachtige glas en lood in het hotel. Het hotel heeft al een geschiedenis van 500 jaar, maar biedt desondanks alle moderne faciliteiten die je als toerist graag wil hebben tijdens een stedentrip. Daarnaast heeft het hotel een enorme centrale ligging en in een paar minuten tijd ben je vanuit het hotel op de Grote Markt van Leuven. Dit is ook een groot pluspunt van het hotel. 

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

De kamer

Wij hadden de Charming Double kamer geboekt bij het hotel voor drie personen (twee volwassenen en een kind van zeven jaar). Dit is één van de grootste kamers die het hotel aanbiedt en deze kamer is 26m2 groot. Net zoals in Mechelen, hadden we wederom echt een prachtige kamer tot onze beschikking.

De kamer was enorm sfeervol ingericht met een hoog plafond en lange prachtige gordijnen. In het midden van de kamer staat een prachtig hout hemelbed voor de ouders en voor onze dochter was er een bed naast gezet. Door de smaakvolle inrichting heb je bijna het idee of je in een kasteel slaapt. 

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

In de kamer was er verder een bureautje met een stoel en een zithoek met twee stoelen. Daarnaast is de kamer voorzien van alle gemakken zoals een koelkast, een kluisje en een grote flatscreen tv. Leuk detail is dat er een soort van open haard aan het uiteinde van het bed staat, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Ook had de kamer airconditioning wat zeker aangenaam was, aangezien het die dag tegen de dertig graden buiten was.

Ook de badkamer is helemaal top! Een ruime badkamer met een bubbelbad! Onze dochter was helemaal fan van dit bubbelbad, aangezien dit bubbelbad naast de bubbels ook nog allerlei gekleurde lichtjes in bad liet schijnen. Uiteraard hebben we zowel aan het einde van de dag als in de ochtend flink gebruik gemaakt van dit fijne bubbelbad. 

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

Eten en drinken in hotel

Naast het hotel zit de Klooster Bar. Hier kun je zowel binnen als buiten een drankje komen nuttigen. Het buitenterras lag in een soort van binnentuin en zat gezellig vol met gasten toen wij er waren. Je kunt hier in de namiddag prima genieten van een heerlijk drankje, na een vermoeiende dag in de stad. 

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

In de ochtend hebben we gebruik gemaakt van het ontbijt. Dit ontbijt was erg uitgebreid en eigenlijk alles wat je van een ontbijt verwacht was aanwezig! Zo hadden ze verschillende verse broodjes, verschillende soorten beleg, eieren, verschillende noten, yoghurt, verschillende soorten sapjes, verschillende kaasjes, allerlei zoetigheden, croissants en dan missen we waarschijnlijk nog een hele hoop. 

Ook kon je bij het ontbijt een glaasje Cava krijgen, wat natuurlijk helemaal de puntjes op de i zetten. Wat dat betreft hebben we in de ochtend heerlijk gegeten en verlieten we het hotel met een goedgevulde maag. Het ontbijt is in onze ogen echt een aanrader bij het hotel!

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen

Conclusie

Wij hebben enorm genoten van onze overnachting in Martin’s Klooster. Net als het hotel in Mechelen heeft dit hotel prachtige kamers die van alle gemakken is voorzien, waarmee je echt een nachtje weg bent. Wat dat betreft zijn deze hotels van deze hotelketen echt van een hoge klasse. De ruime kamer zag er prachtig uit en we hebben genoten van het bubbelbad op de badkamer. Daarnaast was het ontbijt enorm uitgebreid en heerlijk, waardoor we eigenlijk geen minpunten van het hotel zo kunnen opnoemen. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de bar even op de website van het Martin’s klooster

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Martin's Klooster met kinderen
Martin's Klooster met kinderen
Scroll naar boven