Marseille met kinderen

Marseille met kinderen: 10x doen met het gezin!

Een stedentrip naar Marseille met kinderen voor een dag of twee tot drie is zeker goed te doen. In de stad zijn niet superveel activiteiten voor kinderen te ondernemen, maar indien je een combinatie maakt van stad en strand, kun je hier zeker een aantal leuke dagen hebben. Aan het aantal dagen zon zal het niet liggen, aangezien deze stad de meeste zonnige dagen heeft van heel Frankrijk. Ook kun je de stad Marseille met kinderen bezoeken als onderdeel van een korte rondreis langs de bekende Côte d’Azur. We zetten de leukste activiteiten met het gezin hieronder op een rij. 

Marseille met kinderen
Marseille met kinderen

Marseille met kinderen #1: Binnenstad verkennen

Het is zeker leuk om tijdens een stedentrip naar Marseille met kinderen het oude centrum van de stad te bezoeken. Het centrum is compact en is een mix van oude en nieuwe gebouwen. Start je rondje wandelen door de stad in de oude haven van de stad. Hier vind je heel veel schepen, waaronder ook verschillende luxe grote jachten. 

In de oude haven heb je ook de vismarkt, waar iedere dag de vis rechtstreeks van de boot verhandeld wordt. Op zaterdag is hier ook een markt met ook andere producten dan alleen vis. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je in de oude haven ook een ritje maken in het reuzenrad van de stad. Dit reuzenrad is 55 meter hoog en heeft 42 gondelcabines. Je betaalt een paar euro entree per persoon voor een ritje. 

Vanaf de oude haven loop je in ongeveer tien minuten naar de kathedraal van de stad. Je kunt deze kathedraal bezoeken en in de buurt van de kathedraal zit ook de oude wijk met heel veel kleine gezellige steegjes. Het is leuk om hier rond te lopen en op een terrasje wat te eten en te drinken. 

Overigens kun je ook vanuit de oude haven een klein treintje nemen de berg op naar de Notre Dame de la Garde. Deze kathedraal ligt op een heuvel en vanaf hier heb je ook een heel mooi uitzicht over de stad Marseille. Je betaalt een paar euro per persoon voor een ritje met dit toeristentreintje. Wat dat betreft is dit treintje wel handig, aangezien het met kinderen anders een hele klim naar boven is. Houdt er sowieso rekening mee dat de stad vrij heuvelachtig is. 

Marseille met kinderen
Marseille met kinderen

Marseille met kinderen #2: Waterpark saint-Cyr-Sur-Mer

Je kunt in de omgeving van Marseille met kinderen ook naar een leuk waterpark toe. Dit waterpark ligt op iets meer dan een half uur rijden van het centrum van de stad met de auto. Met het openbaar vervoer doe je er iets langer dan een uur over, maar dat is niet ideaal. Dit waterpark heeft zoals het zelf zegt veertien verschillende attracties (zwembaden en glijbanen).

Het waterpark heeft verschillende spectaculaire glijbanen, waarbij je met en zonder hulpmiddelen (band of matje) van de glijbanen afglijdt. Houdt er rekening mee dat er wel bij verschillende glijbanen een lengterestrictie is en dat je bij vijf verschillende glijbanen een minimale lengte van 1,30 meter moet hebben.

Kijk vooraf even op de website van het waterpark welke glijbanen en zwembaden voor je kinderen geschikt zijn. Voor de jongste kinderen is er wel een apart zwemgedeelte met glijbanen die voor hen geschikt zijn. Dit waterpark is alleen in de zomermaanden geopend en je kunt je hier prima een hele dag vermaken tijdens je stedentrip naar Marseille met het gezin. Uiteraard zijn er verschillende horecagelegenheden, waar je wat kunt eten (fastfood) en drinken. 

Marseille met kinderen #3: Pastre Aventure

Je kunt in Marseille met het gezin ook naar een klimpark toe. In het zuiden van de stad op iets meer dan twintig minuten rijden met de auto van het centrum ligt Pastre Aventure. Dit klimpark is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar met een minimale lengte van 1,10 meter. Voor kinderen van verschillende leeftijden (en verschillende lengtes) zijn er dan verschillende parcours die je kunt beklimmen.

Zo heb je voor de jongste kinderen twee parcours met hindernissen die op een maximale hoogte van 2,5 meter zitten. Voor kinderen vanaf zeven jaar met een minimale lengte van 1,30 meter heb je dan al parcours die op vijf meter hoogte zitten en voor de grootste kinderen (vanaf 1,5 meter) heb je dan parcours die op zes meter hoogte zitten. Uiteraard geldt dat hoe meer parcours je als kind mag beklimmen hoe hoger de prijs is. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de Franstalige website van het klimpark

Een tweede klimpark dat je kunt bezoeken ligt in het noorden van Marseille en is het Ecopark Adventures Saint- Jerome. Bij dit klimpark heb je acht verschillende parcours en in dit klimpark zijn kinderen vanaf twee jaar al welkom. Ook hier hebben ze verschillende parcours voor verschillende leeftijden en verschillende lengtes. Kijk voor meer informatie over dit klimpark even op de Franstalige website van het klimpark

Marseille met kinderen #4: de stad ontdekken

Er zijn verschillende manieren waarop je de stad Marseille met kinderen kunt bezoeken. Zo kun je om een goede eerste indruk van de stad te krijgen een fietstocht boeken bij de Nederlandse maatschappij BajaBikes. Deze fietstocht is helaas niet goedkoop, maar in 3,5 uur fiets je met een Engelstalige gids langs alle hoogtepunten van de stad. Hierdoor krijg je in een korte tijd een goede indruk van de stad. Voor kinderen zijn er kinderzitjes en ook heeft de verhuurmaatschappij kindertrailers voor de wat oudere kinderen. 

Een andere manier om snel veel te zien van de stad Marseille is met de bekende Hop on Hop off bussen. In totaal rijden de bussen twee verschillende routes door de stad, waarbij ze tijdens de route bij de verschillende bezienswaardigheden stoppen. Uiteraard kun je de hele rondrit blijven zitten, maar je kunt ook gedurende 24 of 48 uur zo vaak in- en uitstappen als je zelf wil. 

Een andere manier om de stad met kinderen beter te bekijken is in een Tuk Tuk. Ze hebben Tuk Tuks voor maximaal drie personen en voor maximaal zes personen en je kunt de Tuk Tuk met bestuurder voor een of meerdere uren afhuren. De Tuk Tuk maakt dan een mooie ronde door de stad, langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Kijk voor meer informatie over deze Tuk Tuk tours even op de Franstalige website van deze aanbieder

Marseille met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven genoemde activiteiten, zijn er nog verschillende activiteiten die je in Marseille met kinderen kunt ondernemen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 Anse des Catalans: je kunt in Marseille met kinderen ook naar het strand toe gaan. Anse des Catalans is het strand dat het dichtste bij het centrum van de stad ligt en vanaf de oude haven loop je in een kwartier naar dit kleine zandstrand toe. Uiteraard kan het hier in de zomer behoorlijk druk zijn. 

#6 Calanques: tussen de stad Marseille en de plaats Cassis ligt dit mooie natuurgebied dat bestaat uit rotsen, baaitjes en mooie stranden. Vanuit de haven van Marseille kun je boottochten boeken naar dit natuurgebied. Je hebt in dit natuurgebied verschillende mooie baaitjes en één van de baaitjes die met kinderen prima te bezoeken is, is Calanque de Sormiou. Deze is met de auto bereikbaar vanaf Marseille en er liggen bij het zandstrand ook twee restaurants. Je kunt hier in deze omgeving ook prima wandelen. 

#7 Chateau d’If: dit is een eiland met een oude gevangenis dat op ongeveer twintig minuten varen ligt van de haven van Marseille. Je betaalt voor zowel de boot als het betreden van het eiland. Vanaf het eiland heb je mooie uitzichten over de andere eilanden in de buurt. De reviews over dit uitstapje zijn wel erg gemengd. 

#8 Palais du Pharo: dit is een paleis die je niet kunt bezoeken, maar van waaruit je wel een prachtig uitzicht hebt over de oude haven. Je kunt naar dit paleis lopen of met een pondje en bij het paleis ligt ook een park met een speeltuin met een aantal speeltoestellen. 

#9 Binnenspeeltuin Royal Kids: is het een dagje minder weer in Marseille en wil je met jonge kinderen toch iets gaan ondernemen dan kun je deze binnenspeeltuin bezoeken. Voor de kinderen betaal je entree en deze entree is inclusief wat te drinken en ook voor de ouders betaal je een klein bedrag entree. 

#10 Streetart in de stad: Marseille staat bekend als de stad van de streetart. Vooral in de wijken Le Panier, La Joliette en La Friche Belle de Mai is er enorm veel streetart te bewonderen. Als je een rondje door de stad loopt, dan ontkom je hier bijna niet aan. Kijk voor een overzicht van de mooiste exemplaren even op de website van het toerismebureau van de stad

Marseille met kinderen: City Pass

Marseille heeft net als de meeste grote steden in de wereld een pass, waarmee je gratis toegang krijgt tot het openbaar vervoer van de stad en verschillende musea in de stad. Je kunt de pass voor 24, 48 of 72 uur kopen. Wij raden altijd aan om vooraf aan je stedentrip naar Marseille met kinderen een planning te maken en te kijken wat je allemaal wil bezoeken. Kijk dan wat er allemaal inclusief is met de City Pass en of de pass daadwerkelijk voordeel biedt. 

Waar overnachten in Marseille met kinderen?

Je kunt in Marseille met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties in de stad die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten verschillende opties hieronder op een rij in verschillende prijsklassen. 

Budgethotel: Meininger Marseille Centre la Joliette

Middenklasse hotel: Best Western Plus Hôtel La Joliette

Luxe hotel: Maisons du Monde Hôtel & Suites – Marseille Vieux Port

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Marseille even hier

Scroll naar boven