Marrakech met kinderen

Een stedentrip naar Marrakech met kinderen wordt steeds populairder! Steeds meer gezinnen met kinderen ontdekken deze prachtige stad in Marokko. In drie dagen kun je de stad al prima ontdekken en kun je een mooie mix van kinderactiviteiten samenstellen. Wij bezochten de stad voor vier dagen en zetten in deze blog alle kinderactiviteiten in Marrakech op een rij.

Marrakech met kinderen: is het veilig?

Marrakech is zeker veilig om met het gezin naar toe te reizen. Uiteraard moet je altijd je bezittingen in de gaten houden. Zeker wanneer je op de drukke pleinen bent. Net zoals de meeste grote steden moet je zeker alert zijn, maar het is geen reden om deze Marokkaanse stad te vermijden. Wij hebben tijdens onze reis door Marokko ons nooit echt onveilig gevoeld.

Wel kan het qua verkeer druk zijn (ook in bijvoorbeeld de medina van Marrakech) en dan met name bijvoorbeeld de scooters die er rondrijden. Het is daarom wel dat je op de meeste plekken je kinderen in de gaten moet houden vanwege het verkeer. Met een buggy is het ook niet overal prettig lopen en je kind zit op de hoogte van de uitlaatgassen van de motoren. Een draagzak is daarom een betere optie in Marrakech.

Marrakech met kinderen

Wanneer Marrakech met kinderen bezoeken?

De beste periode om Marrakech met kinderen te bezoeken zijn de maanden voor en na de zomervakantie. In Marokko kan het behoorlijk warm zijn in de zomer en dan kan een stedentrip wel erg warm zijn. Wij bezochten Marokko wel in de zomermaanden vanwege dat we aan de vakanties gebonden waren en dat was wel erg warm soms. Zeker in de drukke medina’s was dat soms wel een uitdaging.

Daarnaast is het belangrijk dat je even kijkt wanneer de ramadan precies is. Wij maakten een keer de fout om Jordanië te bezoeken tijdens de Ramadan en dan kan het een grote uitdaging zijn om overdag ergens te eten of überhaupt eten te krijgen. Ook zijn de tijden van bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants dan vaak anders.

Dat kan ervoor zorgen dat het lastig is om dingen te plannen. Controleer dit dus even vooraf als je een stedentrip naar Marrakech met het gezin gaat plannen.

Pakketreis Marrakech

Marrakech met kinderen

Kinderactiviteiten Marrakech

#1 Zwempark Oasiria

Een leuke activiteit om in Marrakech met kinderen te ondernemen is zwemmen bij zwempark Oasiria. Dit waterpark ligt iets buiten het centrum van de stad en met het openbaar vervoer ben je in ongeveer 20 minuten bij dit zwempark. Zeker in de zomermaanden kan het erg warm zijn en is het wel erg lekker om ook even te gaan zwemmen. Dat vinden wij altijd wel een mooie afwisseling tussen alle culturele activiteiten door.

Dit waterpark heeft meerdere zwembaden en ook meerdere glijbanen. Daarnaast is het waterpark erg groen en heb je ook grasvelden waar je lekker kunt zonnen. Ook is er een lazyriver waar je in een band rond kunt dobberen. Ook is er een golfslagbad, waarbij ieder half uur het water 5 minuten gaat golven. Je hebt voor de jongere kinderen ook aparte zwembaden met speeltoestellen. Je kunt hier prima een hele dag naar toe gaan met de kinderen.

Je kan hier ook een bedje huren. Het kan bij het waterpark best druk zijn en de muziek kan hard staan, maar als je bij het golfslagbad gaat liggen is het wel wat rustiger. Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Houdt er wel rekening mee dat de horeca pas rond 12.30 uur open gaat in het waterpark, zodat je dus in de ochtend wel eerst ergens anders moet ontbijten.

#2 Fietstour Marrakech

Je kunt Marrakech ook op de fiets ontdekken met kinderen. Er zijn meerdere organisaties die fietstochten aanbieden en deze fietstochten zijn ook geschikt voor kinderen. Zo organiseert BajaBikes een 3 uur durende fietstocht door Marrakech. Hierbij kom je ook op plekken in de stad, waar je als toerist misschien minder snel komt.

Wij hebben al verschillende keren een fietstocht gemaakt met BajaBikes en vinden het altijd een hele leuke manier om zo met een gids een stad te verkennen. Deze fietstochten zijn ook geschikt voor kinderen. Ze hebben namelijk fietsen voor kinderen vanaf 6 jaar en ook hebben ze kinderzitjes, waarbij de kinderen bij de ouders achterop de fiets kunnen zitten.

De afstand van deze fietstocht is wel 12,5 kilometer die je in ongeveer 3 uur aflegt en onderweg stop je regelmatig om uitleg te krijgen van de gids. Het is daarom wel goed om vooraf in te schatten of jouw kinderen deze afstand zelf kunnen fietsen of dat ze beter achterop bij jullie kunnen. Kijk voor meer informatie over deze fietstochten van BajaBikes even hier.

#3 Medina Marrakech

Één van de leukste plekken in Marrakech om met kinderen rond te lopen is de medina. Dit is het oudste stadsgedeelte van Marrakech en zeker de souks zijn hier leuk om te bezoeken. De souks zijn smalle steegjes waar van alles verkocht wordt. Je ziet hier tientallen kraampjes met leren tassen, kruiden, maar ook varkens die geslacht zijn en tentoongesteld worden.

Je kan hier lekker shoppen en we hebben voor een leuke prijs zeker mooie spullen kunnen kopen, zoals bijvoorbeeld een aantal leren tassen. Zorg er wel voor dat je afdingt, want ze beginnen met een erg hoge prijs en je moet daarom ook zeker niet het eerste bod accepteren. Houden jij en jouw gezin van shoppen, dan kun je ook bijvoorbeeld naar één van de moderne shoppingmalls.

Een bekende mall is de Menara Mall. Deze mall ligt in het wat modernere Marrakech en heeft ook duurdere winkels en restaurants. Op de bovenste verdieping van deze mall heb je ook een speeltuin voor kinderen. Ook ligt hier een Carrefour supermarkt, waar je bijvoorbeeld luiers voor kinderen kunt kopen.

Marrakech met kinderen
Kinderactiviteiten Marrakech

#4 Djemaa el Fna plein

Het bekendste plein van Marrakech is het Djemaa el Fna plein. Dit is de bekendste bezienswaardigheid van Marrakech en eigenlijk iedere toerist bezoekt dit plein wel. Rond de middag wordt het plein autovrij en in de namiddag start ook de markt. Je moet daarom zeker ook met kinderen in de avond het plein bezoeken. Dan is het een stuk minder warm en is er van alles te zien.

Zo lopen er mensen rond met dieren, zijn mensen verkleed en proberen ze op allerlei manieren dingen te verkopen. Blijf dus ook alert dat je niet zomaar iets aanneemt van iemand, aangezien diegene uiteraard hier wel geld voor wil ontvangen. Zeker ook met kinderen kan het erg indrukwekkend zijn om hier alle activiteiten op het plein te aanschouwen.

Je hebt hier een aantal restaurants met een dakterras waar je een drankje kan doen. Zo ligt aan het plein het bekende Cafe de France waar je een drankje kan doen. De recensies over het eten en de toiletten zijn niet best, dus drink hier alleen een drankje en geniet van het uitzicht over het plein. Zeker wanneer je tegen het begin van de avond hier gaat zitten en de zon onder gaat is het een mooi uitzicht over het plein.

Marrakech met het gezin
Marrakech met het gezin

#5 Agafay woestijn

Maken jullie een stedentrip naar Marrakech met het gezin en wil je toch ook een paar uur in de woestijn doorbrengen dan kan dit in de Agafay woestijn. Dit is de woestijn die het dichtste bij Marrakech ligt. Je kunt hier op een kameel rijden door de woestijn en je kan dit als tour boeken vanuit Marrakech.

Overige kinderactiviteiten Marrakech

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten zijn er nog meer activiteiten die je in Marrakech kan ondernemen. Wij noemen de leukste overige kinderactiviteiten in Marrakech hieronder kort.

#6 Bahia Paleis: één van de bekendste bezienswaardigheden van Marrakech is het Bahia Paleis. Dit paleis ligt in het centrum van de stad en vanaf het Djemaa El Fna plein loop je in ongeveer 20 minuutjes naar dit paleis toe. Je kunt dit paleis bezoeken. De kamers in het paleis en ook de tuinen zijn erg fotogeniek.

Omdat het een populaire bezienswaardigheid is, kan het erg druk zijn. Je kunt daarom het paleis het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend bezoeken als het nog niet zo warm en druk is.

#7 Tuin Majorelle: dit is een hele mooie tuin die je in Marrakech met kinderen kan bezoeken. Het is een tuin die erg fotogeniek is en dat komt zeker ook door de mooie felle kleuren in de tuin. Bij de villa in de tuin zit ook een terras waar je prima kan lunchen met het gezin. Je moet voor deze tuin online een kaartje kopen.

Je hebt geen kassa bij de tuin waar je een kaartje kunt kopen. Reken er op dat je ongeveer een uurtje hier binnen bent (als je niet gaat lunchen bij de tuin).

#8 Ben Joesoefmadrassa: dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech. Het is een koranschool, maar de Islamitische architectuur is hier prachtig. Het kan hier druk zijn, dus kom zo vroeg mogelijk om de grote mensenmassa voor te zijn. Je kan hier namelijk mooie foto’s maken met het gezin. De entree is maar een paar euro en je kan bij de kassa een kaartje kopen.

#9 Palooza Park: je kan in Marrakech met kinderen ook naar een pretpark toe. Palooza Park ligt iets buiten het centrum van Marrakech en met het openbaar vervoer ben je ongeveer vanaf het centrum een half uur onderweg. Het pretpark is vooral geschikt voor jonge kinderen en ze hebben verschillende attracties en ook verschillende dino’s.

Je kunt op een kaart geld zetten en op die manier verschillende attracties betalen. Ook is er een zwembad bij. Wel zijn de online recensies niet allemaal even goed en wordt er geklaagd over dat het vrij duur is, het zwembad niet altijd open is en dat je het geld wat op je kaart overblijft niet terugkrijgt.

Wat te doen in Marrakech met kinderen
Wat te doen in Marrakech met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Marrakech

Je kunt in Marrakech prima eten met kinderen. De stad heeft tientallen restaurants en heeft ook zeker internationale restaurants. Wij eten altijd het liefst met onze dochter bij restaurants waar het druk is, waardoor de kans groter is dat eten bijvoorbeeld niet over de datum is en je een minder grote kans hebt om ziek te worden van het eten.

Ook in Marrakech heb je een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in het centrum. We benoemen er hieronder een aantal.

Aqua: willen jullie een keer wat anders eten dan de Marokkaanse keuken, dan is dit Italiaanse restaurant een leuke optie. Je kan hier pizza’s en pasta’s eten. Je hebt hier een mooi uitzicht over het Djemaa El Fna plein. Ook kan je hier frietjes en een pannenkoek eten.

Marrakech bezienswaardigheden

Kindvriendelijk hotel Marrakech

Je hebt in Marrakech verschillende leuke kindvriendelijke hotels waar je kan overnachten. We zetten voor jullie een aantal kindvriendelijke hotels in Marrakech op een rij die uit vele beoordelingen een 9 of hoger hebben gescoord door de gasten die er verbleven. Dit doen we voor de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Scroll naar boven