Maritiem Museum met kinderen

Maritiem museum met kinderen: alle informatie op een rij!

Het Maritiem museum met kinderen is zeker een aanrader als je de stad Rotterdam bezoekt! Wij vinden dit museum één van de leukste musea van Nederland. Uiteraard hebben wij daarom ook dit kindvriendelijke museum in Rotterdam opgenomen in onze blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit museum in Rotterdam schrijven we deze review en zetten we alle informatie op een riJ!

Maritiem museum met kinderen
Maritiem museum met kinderen

Algemene informatie Maritiem Museum Rotterdam

Bereikbaarheid Maritiem Museum

Het Maritiem museum ligt midden in het centrum van Rotterdam en is dus met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Met de metro stop je bij metrostation Beurs en dan sta je voor de deur van het museum.

Het museum zelf heeft helaas geen parkeerplaats, maar er zijn wel verschillende parkeergarages zoals parkeergarage Erasmusbrug, Markthal en Museumpark die in de buurt van het museum liggen. Reken er wel op dat je dan behoorlijk veel geld per uur betaald. Overigens kan je ook jouw auto op een P+R parkeerplaats parkeren (bijvoorbeeld gratis bij de Kralingse Zoom) en dan met de metro naar het museum toe. 

Zelf hebben wij onze auto bij ons hotel geparkeerd en zijn we met een huurfiets naar bet museum gereden. 

Maritiem Museum tickets

Je kunt online tickets voor het het museum kopen. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Kinderen van 4 tot en met 15 jaar krijgen korting op tickets. Je kan hierbij een tijd kiezen wanneer je het museum wil bezoeken. Dit doet het museum zodat de bezoekers gespreid over de dag het museum bezoeken en het dus niet te druk binnen wordt. 

Het is ook mogelijk om kaartjes bij de kassa van het museum te kopen. Wel heb je uiteraard een kans dat er dan geen tickets meer zijn voor het tijdstip dat je het Maritiem museum in Rotterdam wil bezoeken. 

Kindvriendelijk museum Rotterdam
Kindvriendelijk museum Rotterdam

Maritiem Museum korting

Zoals we al aangaven krijgen kinderen van 4 tot en met 15 jaar korting op een ticket. Daarnaast krijgen studenten en bezoekers met een CJP pas korting op een kaartje van het Maritiem museum. Heb je een museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij kaart of een Rembrandt kaart, dan heb je gratis toegang tot het museum. 

Kijk je online dan zie je heel vaak kortingsacties voor het Maritiem museum, waarbij er soms wel kortingen zijn van 50% op het entreeticket. Op het moment van het schrijven van deze blog zien we verschillende acties rondom het Maritiem museum in Rotterdam. Kijk dus vooraf even of je ergens goedkoop kaartjes kunt bestellen, want zeker met een gezin kan dat veel geld schelen. 

Maritiem Museum voor welke leeftijd?

Het Maritiem museum is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier tot en met een jaar of 12/13. Er zijn bij het museum ook voor jonge kinderen veel speelmogelijkheden, maar ook voor wat oudere kinderen is er genoeg te doen in het museum. Hierdoor kun je prima met kinderen van verschillende leeftijden het museum bezoeken. Er is dan voor iedereen wel wat te doen. 

Scheepvaartmuseum Rotterdam
Scheepvaartmuseum Rotterdam

scheepvaartmuseum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam vonden wij echt een leuk museum om te bezoeken! Wij bezochten het museum in de vroege ochtend toen het net open was en toen was het nog lekker rustig in het museum. Wij bezochten het museum toen onze dochter vijf jaar oud was en het leukste onderdeel van het museum vonden wij het gedeelte van Professor Plons. 

In dit gedeelte staat het spelen erg centraal. De professor en zijn vrienden staan op het punt om met hun schip op wereldreis te gaan en kinderen kunnen helpen met alle schepen te laden en te lossen, vissen te vangen, containers te scannen, de reisbestemming te bepalen, de zeilen te hijsen of een maaltje te koken in de kombuis van de houten vissersschuit.

Een ander gedeelte in het museum dat leuk is voor jonge kinderen is het gedeelte Zeemonsters. Het gaat hier om zes verschillende zeemonsters en ook hier kunnen kinderen veel spelen en ontdekken. Ook zijn in dit gedeelte levende wezens aanwezig. Dit gedeelte is al voor kinderen vanaf 4 jaar, maar is wel tijdelijk. Kijk dus even op de website voor het actuele aanbod. De tentoonstellingen wisselen namelijk af en toe. 

Het gedeelte Offhore Experience is al voor wat oudere kinderen. Hier zijn kinderen op een platform en draait alles om het winnen van energie. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om een boormeester, kraanmachinist, windmolenspecialist en helikopterpiloot te zijn.  Deze tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. In het gedeelte De Haven staat de hele scheepvaart centraal en dit is meer een echt museumgedeelte zoals je het van een museum voorstelt met veel vitrines en oude kaarten. Toch heb je hier ook nog wel verschillende interactieve zaken die geschikt zijn voor kinderen.

In het gedeelte Bestemming Havenstad gaan kinderen op ontdekkingstocht door middel van een audiotour. Kinderen stappen in een virtuele metro komen meer te weten over de stad Rotterdam, de haven en de Rotterdammers.

Scheepvaartmuseum Rotterdam
Scheepvaartmuseum Rotterdam

Museumhaven Rotterdam

Naast het Maritiem Museum kun je ook de Museumhaven in Rotterdam bezoeken. Kinderen kunnen hier een speurtocht doen en allerlei dieren zoeken. Wij vonden deze speurtocht door de haven erg leuk om te doen. Ook zijn er verschillende werkplaatsen, waar kinderen een kijkje kunnen nemen bij allerlei ambachten die te maken hebben met de Rotterdamse haven. Museumhaven vonden wij een leuke toevoeging aan het Maritiem museum en het ligt naast het museum. Als je het museum uitloopt ben je in dit gedeelte.  

Eten en drinken Maritiem Museum

Je kan bij het Maritiem Museum in Rotterdam ook prima eten. Zo heb je verschillende horecagelegenheden in het museum. Zo heb je museumcafé het Lage Licht waar je prima met kinderen kan lunchen. Zo kun je hier onder andere boterhammen, soepjes en salades eten, maar ook een aantal warme gerechten zoals een hotdog, een portie kibbeling en frietjes. 

Daarnaast heb je Loeve in het museum waar je terecht kan voor wafels, ijs en koffie. Ook is er nog een koffiebar bij het gedeelte van professor Plons. Dan kunnen de kinderen lekker spelen en kunnen de ouders een kopje koffie drinken. 

Havenmuseum Rotterdam
Havenmuseum Rotterdam

Overnachten in Rotterdam met kinderen

Rotterdam heeft super veel leuke kinderactiviteiten die je kan doen in de stad en je kan je makkelijk een hele week vermaken in deze havenstad. Zelf hebben wij in verschillende hotels in Rotterdam geslapen en hebben we ook over ieder hotel een uitgebreide review geschreven. We hebben in de blog kindvriendelijk hotel Rotterdam ook al deze hotels inclusief foto’s en een review beschreven, waardoor je een goede indruk krijgt van ieder hotel. 

Havenmuseum Rotterdam
Havenmuseum Rotterdam

Conclusie

Wij vonden het Maritiem museum in Rotterdam echt een heel leuk museum en onze dochter heeft zich hier een hele ochtend uitstekend vermaakt. Het museum is gericht op kinderen en er zijn genoeg kinderactiviteiten te ondernemen in het museum. Als je een bezoek brengt aan Rotterdam, dan vinden wij het Maritiem Museum in Rotterdam echt een aanrader. Kijk voor meer informatie over de tickets, de tentoonstellingen en de museumhaven even op de website van Maritiem Museum Rotterdam. 

Scroll naar boven