Marina Parcs Naarden: kindvriendelijke accommodatie!

Afgelopen weekend bezochten we wederom de kindvriendelijke stad Amsterdam om weer de nodige activiteiten met onze dochter te ondernemen in de hoofdstad van ons land. Deze activiteiten hebben we weer toegevoegd aan onze zeer uitgebreide blog over de stad: Amsterdam met kinderen. Tijdens dit weekend verbleven we twee nachten in een havenlodge van Marina Parcs bij Jachthaven Naarden en naar aanleiding van deze overnachtingen schrijven we deze uitgebreide review over onze ervaringen met deze accommodatie. 

Marina Parcs Naarden
Marina Parcs Naarden

Marina Parcs Jachthaven Naarden

De accommodaties van Marina Parcs in Naarden liggen allemaal in Jachthaven Naarden. Wij vonden dit een ideale locatie om Amsterdam te verkennen. De jachthaven ligt op ongeveer twintig minuutjes rijden van het centrum van Amsterdam. Je kan bij de jachthaven de auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein, waarna het een klein stukje lopen is naar de lodges. Dat scheelt uiteraard in kosten, aangezien je in Amsterdam tegenwoordig eigenlijk nergens meer gratis kunt parkeren (ook bij hotels vaak niet). 

Wat deze jachthaven in Naarden zo kindvriendelijk maakt is dat je er een leuke speeltuin hebt en je er in de zomermaanden ook kunt zwemmen. Ze maken dan een natuurlijk zwembad in de haven en dat is natuurlijk wel erg fijn om aan het einde van de dag nog even af te koelen en te spelen voor kinderen. 

Ook is het mogelijk om in de jachthaven een fiets te huren en de omgeving van Naarden te verkennen. Zo heb je hier ook vestigingsstad Naarden liggen, die de moeite is om te verkennen met de fiets.  

Marina Parcs Naarden
Marina Parcs Naarden

De Havenlodge

We hadden een havenlodge geboekt voor zes personen. Deze lodge beschikt over een slaapkamer voor ons als ouders en een aparte kamer met een stapelbed voor onze dochter Sophie. Je kan in totaal met een gezin van zes personen slapen in de lodge, omdat je ook nog een slaapbank in de woonkamer hebt. 

Naast de twee slaapkamers heb je een kleine badkamer, een keukentje en een woonkamer. Ook heb je twee zitgedeeltes buiten wat super leuk is. Je hebt een zitgedeelte in de buurt van de woonkamer en een behoorlijk zitgedeelte boven op het dak met een grote bank, een stoel en een tafeltje. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de haven. 

Wij hadden de lodge met als naam Bob Ross (de kunstenaar) en hiervan zag je ook elementen terug in de lodge (schilderijen en kussens met het hoofd er op van Bob). 

Helaas stormden het bijna het gehele weekend toen wij in de lodge overnachten. Hierdoor hebben we niet buiten kunnen zitten. We kunnen ons wel voorstellen dat zeker in de warme zomermaanden dit echt enorm leuk is met het gezin en dat het echt een hele fijne plek is om te zitten. Doordat de boten uit elkaar staan, hebben we ook geen enkele overlast gehad van de boten om ons heen en hebben we heerlijk geslapen. 

Marina Parcs Naarden
Marina Parcs Naarden

Eten en drinken bij Jachthaven Naarden

Hoe is het met eten en drinken geregeld bij Jachthaven Naarden. Overdag waren wij in Amsterdam en dus hebben wij voor de lunch ook in Amsterdam gegeten. Voor het ontbijt hebben wij in onze eigen havenlodge gegeten. Vanaf jachthaven Naarden is het een paar minuutjes rijden naar verschillende supermarkten en we hebben hier bij één van deze supermarkten ook inkopen gedaan voor het ontbijt. 

Doordat je een koelkastje hebt en ook borden, bestek en glazen, kun je prima ontbijten bij de lodge. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk om lekker buiten aan het water te ontbijten. 

Voor het diner hebben we gegeten bij het restaurant van jachthaven Naarden: PorterHouse Naarden. Dit is een leuk en sfeervol restaurant, waar je lekker kan eten. Zorg er wel voor dat je vooraf een reservering maakt, want toen we de eerste avond er spontaan naar toe liepen zat het restaurant al helemaal vol. Voor de avond er na konden we nog wel een reservering maken. Wij vonden het eten hier lekker en je zit er ook nog eens gezellig!

Marina Parcs Naarden
Marina Parcs Naarden

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachtingen in de Havenlodge van Marina Parcs in Jachthaven Naarden. Jachthaven Naarden ligt op een fijne locatie in de buurt van de grote stad Amsterdam en heeft genoeg faciliteiten voor kinderen zoals een natuurbad en een speeltuin. 

Daarnaast kun je in het restaurant heerlijk eten met het gezin. De lodge zelf vonden wij fijn om te overnachten en we kunnen ons voorstellen dat het in de zomermaanden helemaal fijn is als je ook lekker buiten op jouw eigen terras kunt zitten. 

Kijk voor meer informatie over de jachthaven, de lodges en het restaurant even op de website van Marina Parcs

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven