Manuel Antonio met kinderen

Het bezoeken van het dorpje Manuel Antonio met kinderen is leuk! Deze bestemming in Costa Rica heeft een prachtige tropische omgeving met veel dieren en ook nog eens prachtige stranden. Ook zijn er verschillende activiteiten te ondernemen met kinderen zoals bijvoorbeeld ziplinen. Wij bezochten drie dagen Manuel Antonio met onze dochter en zetten in deze blog al onze bevindingen op een rij. 

Manuel Antonio met kinderen
Manuel Antonio met kinderen

#1 Het nationale park Manuel Antonio

Wij vonden een bezoek aan het Nationale Park Manuel Antonio één van onze hoogtepunten aan Costa Rica. Ja we weten dat het een drukbevolkt park is, maar je vindt hier zoveel dieren op een klein oppervlakte en de stranden van het park zijn prachtig. Wat je wel moet doen is vooraf online tickets boeken. Dit kan je doen op de website van het Manuel Antonio National Park. Zeker in het hoogseizoen kunnen de kaarten al een paar dagen vooraf uitverkocht zijn. 

Je kan de auto rondom het park parkeren en op de route naar het park toe staan allerlei mensen die net doen of ze bij het park horen om jou op hun parkeerplaats te laten parkeren. Je kan het beste deze mensen negeren en helemaal doorrijden tot de ingang van het park, Daar kun je de auto voor een paar euro parkeren. 

Dieren Manuel Antonio Park
Dieren Manuel Antonio Park

Wij hebben getwijfeld of we een gids zouden huren voor het nationale park, maar het is er zo druk dat je eigenlijk van groep naar groep kan lopen die dieren hebben gespot. Zodoende zie je toch genoeg en kun je de kosten van een gids besparen. Het park is met kinderen ideaal, omdat de afstanden in het park niet super groot zijn en je redelijk veel dieren kunt spotten. Daarnaast eindigt de trail bij het strand, waar je lekker een paar uurtjes verkoeling kunt vinden in de zee. 

Welke dieren zagen wij allemaal: verschillende aapjes, luiaarden, verschillende vogels, varanen, hagedissen en landkrabben. Kortom een hele hoop dieren. Houdt er wel rekening mee dat je geen eten mag meenemen en dat drinken niet in plastic flessen mag zitten. Hier wordt ook bij de ingang op gecontroleerd! In het park kun je op verschillende plekken water drinken en in de buurt van het strand zit een klein restaurantje, waar je wat te drinken kan kopen en wat snacks zoals bijvoorbeeld een pizzapunt of een ijsje. 

Manuel Antonio Park algemene informatie
Manuel Antonio Park algemene informatie

#2 De stranden van Manuel Antonio

Je hebt in Manuel Antonio verschillende stranden die je kan bezoeken. Als eerste heb je de stranden in het nationale park van Manuel Antonio. Je hebt hier twee stranden en die zijn beide prachtig. Je hebt hier Playa Manuel Antonio en Playa Espadilla Sur. Afgezien van dat deze stranden prachtig zijn kun je bij het strand natuurlijk genoeg dieren spotten zoals leguanen, krabbetjes en aapjes. 

Het nadeel van deze stranden is uiteraard dat je entree moet betalen voor het nationaal park en dat ze dus niet gratis te bezoeken zijn. Overigens ligt het strand van Playa Espadilla Sur voor een deel in het nationale park en een deel er buiten  (dit strand heet niet Playa Espadilla Sur, maar Playa Espadilla), dus dit strand is voor een deel wel gratis te bezoeken. 

Wij hebben dit strand bezocht de dag nadat we het nationale park hadden bezocht en wij vonden het leuk om hier een rondje te maken. Je kan de auto rondom het strand voor een paar euro betaald parkeren. Ook hier kun je dieren spotten. Wij zagen hier aapjes en een luiaard in de boom. Je kunt hier ook bedjes huren en je hebt verschillende horecagelegenheden rondom het strand zitten. 

Een ander mooi strand dat regelmatig online genoemd wordt is Playa Biesanz. Wij hebben getwijfeld om dit strand te bezoeken, maar de recensies over dit strand waren wisselend. Je kan de auto betaald (bij een mannetje) in de berm van de weg parkeren en dan moet je een stuk over rotsen naar het strand lopen. Ook hier kun je bedjes huren en wat eten bestellen, maar er waren verschillende recensies die slechte ervaringen hadden met deze verkopers die aan het einde van de rit toch meer geld wilden hebben dan vooraf was afgesproken. 

Stranden Manuel Antonio
Stranden Manuel Antonio

Overige kinderactiviteiten Manuel Antonio

Je hebt naast deze twee grote bezienswaardigheden in Manuel Antonio nog verschillende andere kinderactiviteiten. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#3 Walvis en dolfijnen tour: je kan in Manuel Antonio met kinderen ook op zoek naar verschillende zeedieren zoals dolfijnen en walvissen. Dolfijnen zijn het hele jaar te bewonderen en om de walvis te bekijken is het beste seizoen van augustus tot maart. Wij vonden de tours te duur en hebben daarom deze tour niet gedaan. 

#4 Zipcoaster Manuel Antonio: je kan als je Manuel Antonio bezoekt niet om de grote borden van de zipcoaster heen. We waren eigenlijk niet van plan om dit te doen, maar toch heeft onze dochter deze zipcoaster in haar eentje gedaan. We betaalden 12 dollar voor haar en het ritje duurde een minuut of twee. 

Het is een kort ritje, maar voor kinderen wel erg leuk. Je kan er ook op een soort fiets op een baan en dat duurt ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Ook hier kan je in de omgeving aapjes en luiaards spotten. 

#5 Ziplinen: net zoals bijna in iedere (toeristische) bestemming in Costa Rica, kun je ook in Manuel Antonio gaan ziplinen met het gezin. Je hebt hier verschillende ziplines en ook nog verschillende andere onderdelen. Wij hadden zelf deze activiteit al in Monteverde gedaan, waardoor we dit niet meer in Manuel Antonio hebben gedaan. In Manuel Antonio was deze zipline ook een stuk duurder dan in Monteverde. Zoek dit voor jullie reis als je dit wil doen vooraf even goed uit waar je dit precies zou willen doen. 

#6 Krokodillen spotten op de brug: de laatste twee tips zijn niet in Manuel Antonio zelf, maar voor de meeste toeristen op de weg naar Manuel Antonio toe. Onderweg kom je bij een brug waar een behoorlijke bedrijvigheid is en waar je veel toeristen op de brug naar beneden ziet kijken. Je kunt de plek onderweg naar Manuel Antonio eigenlijk niet missen. 

Onder de brug bij de rivier liggen verschillende krokodillen. Die liggen er altijd, ondanks ze niet gevoerd mogen worden vanuit de overheid ;). Om de auto te parkeren bij de brug betaal je een klein bedrag aan een mannetje die op jouw auto past. 

#7 Carara National Park: op een paar honderd meter van deze krokodillenbrug ligt ook nog een nationaal park dat je kan bezoeken. Het Carara National Park staat niet super goed aangegeven, maar je kan hier papegaaien spotten in het park. Het is niet zo dat er honderden papegaaien in het park zijn, maar wij hadden geluk dat we twee papegaaien konden spotten. 

Verder is het een leuke route om te lopen voor een uurtje of twee. Wij hebben hier niet super veel dieren gezien. Je kan op deze website vooraf kaartjes voor de entree reserveren. 

Carara National Park met kinderen
Carara National Park met kinderen

Kindvriendelijk hotel Manuel Antonio

Wij overnachten in Manuel Antonio bij The Falls at Manuel Antonio. Wij vonden dit een heerlijk hotel. Het hotel heeft fijne kamers die van alle gemakken zijn voorzien (wel iets gehorig) en heeft een hele fijne omgeving. Er zit een fijn zwembad bij en je kan er ook prima eten. Het ontbijt bij het hotel vonden wij ook erg goed. 

Wij vonden het fijn om aan het einde van de dag nog lekker te zwemmen bij The Falls hotel. De tuin is prachtig en we zagen hier leguanen, aapjes en papegaaien in de tuin. Ook voor het hotel spotten we nog een toekan (zoek het geluid op Youtube op en je herkent het geluid gelijk tijdens jouw reis door Costa Rica). 

Wij hebben echt genoten van ons verblijf bij The Falls. Het hotel ligt ook maar op een paar minuten rijden van het nationale park van Manuel Antonio. Kijk voor meer informatie over The Falls at Manuel Antonio even hier

Uiteraard zijn er nog meer kindvriendelijke hotels in Manuel Antonio. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Manuel Antonio even hier

Georganiseerde reis Costa Rica

Een reis door Costa Rica is prachtig en goed zelf te regelen, maar je kunt natuurlijk ook alles laten regelen door een organisatie. Je kan dan individueel of met een groep op pad gaan naar dit prachtige land. Dan wordt het merendeel van de reis voor jullie geregeld. Kijk voor meer informatie over een georganiseerde rondreis door Costa Rica even hier op de website van TUI.

Scroll naar boven