Malta met kinderen: 5 top activiteiten met het gezin!

Malta met kinderen: 5 top activiteiten met het gezin!

Malta met kinderen is top! Wij waren echt positief verrast toen we dit land in de zomervakantie voor twee weken bezochten. We schreven over het land al de blog met de tien mooiste plekken van het eiland, die mooi zijn om te bezoeken, maar er zijn een aantal plekken die zeker ook bij kinderen in de smaak zullen vallen. In deze blog willen we vooral in gaan waarom het land zo uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. 

Malta met kinderen
Malta met kinderen

Waarom naar Malta met kinderen?

Malta is echt een topbestemming om op vakantie te gaan met kinderen. Zo is het een klein eiland en zijn dus de afstanden tussen de bezienswaardigheden klein. Hierdoor zit je eigenlijk nooit langer dan een half uur in de auto. Dat vonden wij echt een heel groot pluspunt. Zeker als je het ook leuk vindt om op vakantie wat stadjes en bezienswaardigheden te bezoeken.

Daarnaast heeft het land natuurlijk een erg prettig klimaat, waarbij je van april tot en met oktober goede kans hebt dat je warm weer hebt. Hierdoor is het land in meerdere vakanties te bezoeken. Wat wij ook heel erg prettig vonden zijn de prijzen. Malta is zeker als je het met Nederland vergelijkt goedkoper. Zo betaal je in een restaurant of op een terras vaak niet meteen de hoofdprijs.

Ook heeft het land op een relatief klein oppervlak redelijk veel leuke plaatsen en dorpjes die je kunt bezoeken, waarbij je in iedere stad en dorp voldoende horecatentjes hebt. Dat viel ons echt op dat er zoveel gezellige terrasjes zijn om wat te eten en te drinken. Wij vonden Malta echt gezellig!

Als laatste viel ons op dat de mensen in Malta allemaal vloeiend Engels spreken, waardoor je makkelijk kunt communiceren met de bevolking. Dat vinden wij ook altijd wel prettig als we een land bezoeken. Daarnaast zijn er ook voor gezinnen met kinderen genoeg leuke dingen te doen en we bespreken in de blog de vijf leukste dingen die je in Malta met kinderen kunt doen. 

 

Malta met kinderen
Malta met kinderen

Malta met kinderen #1: Splash and Fun Waterpark

Wij zijn dol op waterparken en als we ergens op vakantie gaan, dan kijken we altijd of er een waterpark in de buurt is. Malta heeft één groot waterpark en dit is het Splash and Fun Waterpark. Wij vonden dit een erg leuk waterpark en het waterpark is te vinden in het noorden van het eiland. Vanaf ons hotel was het iets meer dan vijf minuten rijden naar dit waterpark toe. 

Het waterpark heeft meerdere spectaculaire glijbanen en toen wij er waren was het er niet super druk. Hierdoor hoefden we bij de meeste glijbanen niet lang in de rij te staan en konden we daardoor tientallen keren van de verschillende glijbanen. Daarnaast heeft het zwembad een toffe duikplank en heeft het ook een lazyriver, waar je met een band een rondje door het zwembad maakt. 

Voor de kleinste kinderen is er een zwembad met een groot speeltoestel in het midden en ook is er een soort van lagoon met kunstmatige golven. Wij vonden het erg relaxt om hier een dagje naar toe te gaan en zijn hier dan ook de hele dag gebleven. Wij schreven over dit waterpark de uitgebreide blog Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen. 

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Malta met kinderen #2: Popeye Village Malta

Een ander leuk park om te bezoeken tijdens je reis door Malta met kinderen is Popeye Village Malta. Deze oude filmset staat tegenwoordig helemaal in het teken van kinderen. Sowieso ligt het dorpje erg mooi in een baai en kun je de huisjes van de filmset bezoeken met je kinderen. Bij deze huisjes liggen ook allerlei spelletjes die kinderen kunnen spelen. 

Ook heeft het park in de zee een groot gedeelte met opblaasbare speeltoestellen, waar zowel kinderen als volwassenen een heel parcours kunnen lopen. Hier heeft onze dochter zich het grootste gedeelte van de dag vermaakt. Voor de wat kleinere kinderen is er ook een apart zwembad met ook een speeltoestel in het midden met verschillende glijbanen. 

Gedurende de dag vinden er ook allerlei shows plaats die je kunt bekijken. Ook wordt er iedere dag een film opgenomen, waarbij de bezoekers de hoofdrol spelen. Dat vond onze dochter ook erg leuk om aan mee te doen. We schreven over onze ervaringen de blog Popeye Village Malta met kinderen, waarin we meer informatie geven. 

Popeye Village Malta met kinderen
Popeye Village met kinderen

Malta met kinderen #3: St. Peters Pool

Een andere bezienswaardigheid die veel minder gezinnen in Malta met kinderen zullen bezoeken is de St. Peters Pool. Om deze rots te bezoeken is het wel handig om een auto te hebben, zodat je zelf naar de parkeerplaats kunt rijden van deze bezienswaardigheid. Het laatste stukje van de weg is erg smal en een tikkeltje uitdagend, maar wij waren er binnen twintig minuten van ons hotel in St. Julians. 

Afgezien van dat de St. Peters Pool een prachtige plek is om te bezoeken en dat het water erg helder is, is hier de grootste activiteit om te springen van de rotsen. Het water is op de meeste plaatsen diep genoeg om ‘veilig’ van de rotsen af te springen. Dit is op sommige stukken wel een meter of acht hoog. 

Onze dochter vond dit fantastisch om te doen en uiteraard was de eerste keer een beetje eng, maar daarna kreeg ze er geen genoeg van. Sowieso zijn er op Malta meerdere plekken waar je van de rotsen af kunt springen de zee in en de meeste kinderen vinden dit een leuke activiteit om te doen. 

Mooiste plekken Malta
Malta met kinderen

Malta met kinderen #4: Stranden

Malta staat niet bekend om zijn mooie en vele stranden en toch zijn er genoeg stranden op het eiland die de moeite zijn om te bezoeken. Het bekendste strand van het eiland is Golden Beach en dat is ook het strand die de meeste toeristen bezoeken. Er rijden vanaf verschillende punten van het eiland ook speciale bussen naar toe. 

Golden Beach is een mooi strand, maar wij vonden het strand dat op een kwartier lopen van Golden Beach ligt misschien nog wel een stuk mooier (Ghajn Tuffieha). Dit komt omdat je bij dit strand niet uitkijkt over het grote Radisson hotel dat bij Golden Beach ligt maar meer uitkijkt over de natuurlijke rotsen.

Andere stranden die leuk zijn om te bezoeken zijn Paradise Beach, Mellieha Beach en Ramla Beach. Dit laatste strand ligt wel op een ander eiland dan het hoofdeiland. Dit strand ligt namelijk op het eiland Gozo en je kunt hier met de ferry naar toe. Uiteraard kun je in de categorie stranden ook de Blue Lagoon noemen, maar dat is niet echt een strand waar je een hele dag gaat liggen. Daar is het namelijk veel te druk voor en er is hier ook geen zandstrand. Wij schreven er de blog de mooiste stranden van Malta met kinderen over. 

Malta met kinderen
Mooiste plekken Malta

Malta met kinderen #5: het Zwembad

Dit is misschien wel een wat flauwe, maar een groot gedeelte van onze vakantie hebben we toch aan het zwembad doorgebracht. Kinderen vinden het vaak niet fijn om een hele dag door een stadje heen te lopen en allerlei dingen te gaan bezichtigen, maar als je iedere dag een mooie afwisseling maakt tussen iets bezichtigen en het zwembad, dan blijft het voor kinderen ook leuk. 

Tijdens onze vakantie van twee weken op Malta hebben we in twee hotels verbleven en beide hotels hadden een zwembad. In het eerste hotel hadden we een zwembad op het dak en dat zie je bij veel hotels in Malta. Dit zijn vaak wel wat kleinere zwembaden en daar is het voor kinderen iets minder geschikt om te spelen. Onze dochter heeft dit uiteraard wel gedaan, maar bij het tweede hotel hadden we wel een groter zwembad. 

Het eerste hotel waar we tijdens onze vakantie verbleven was het Mayflower hotel en bij het tweede hotel sliepen we in een appartement via Antoniel Suites. Het zwembad van het tweede hotel lag niet bij de accommodatie, maar was meer een soort openbaar zwembad dat met meerdere hotels gedeeld werd. Het eerste hotel lag in de wijk St. Pauls Bay en dat vonden wij dan weer juist een leukere wijk dan de tweede wijk Saint Julian’s, waar veel jeugd was en de nadruk op het stappen lag. 

Uiteraard zijn er tientallen hotels in Malta te vinden en veel van  deze hotels hebben een zwembad, dus kijk hieronder voor een overzicht van alle accommodaties in de drie populairste badplaatsen:

Sliema

St. Pauls Bay

Saint Julian’s

Malta met kinderen
Malta met kinderen

Waar eten en drinken op Malta met kinderen?

Zoals we al eerder aangaven in deze blog kun je op Malta met kinderen prima eten. Er zijn echt in ieder dorpje of stadje talloze mogelijkheden om te eten en te drinken met je kinderen. Doordat de prijzen niet al te hoog zijn, zijn we eigenlijk drie keer per dag uit eten geweest. Uiteraard niet bij iedere maaltijd super uitgebreid, maar overal vonden we wel een prima restaurantje of tentje om te eten. 

Ook is het erg makkelijk om eten af te halen zoals een pizza, een broodje of wat sushi. Dit hebben we ook een aantal keer gedaan. Daarnaast heb je op het eiland ook grote supermarkten waar je van alles kunt halen. In deze supermarkten hebben ze genoeg producten die we in Nederland ook in de supermarkten hebben liggen en wij kochten hier vaak ook fruit voor onze dochter om het hoge snackgehalte een beetje te compenseren. 

Malta met kinderen
Malta met kinderen

Scroll naar boven