Malaga met kinderen

Wat te doen in Malaga met kinderen? 14 super tips!

Een stedentrip naar Malaga met kinderen is leuk! Er is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken met het gezin en voor veel gezinnen met kinderen is Malaga ook het vertrekpunt om de regio Andalusië te gaan verkennen. Malaga is dan een prima plek om te starten en te acclimatiseren. Wij zetten in deze blog de leukste activiteiten die je in Malaga met kinderen kunt doen hieronder op een rij. 

Malaga met kinderen
Malaga met kinderen

Hoe kom ik in Malaga met kinderen?

Er zijn meerdere manieren om in Malaga terecht te komen met het gezin.

Met het vliegtuig:

De meeste gezinnen nemen het vliegtuig naar deze Spaanse stad. Je hebt verschillende vliegmaatschappijen die dagelijks naar Malaga vliegen vanuit Nederland. Wanneer je een vliegticket gaat aanschaffen is het belangrijk dat je de vliegmaatschappijen met elkaar vergelijkt met betrekking tot de tijd en de prijs. 

Kijk hier voor een overzicht van alle vliegtickets naar Malaga. 

Met de auto:

Je kan ook met de auto naar Malaga rijden, maar houdt er rekening mee dat het een behoorlijk stuk rijden is. Vanuit Utrecht is het bijna 2300 kilometer rijden en je doet er met de auto al snel 24 uur over. Zeker met kinderen zul je dan je reis moeten opdelen in meerdere dagen om in Malaga te komen. 

Met de trein:

Het is zelfs mogelijk om naar Malaga met kinderen met de trein te gaan, maar dan doe je er ook meer dan 26 uur over en moet je meerdere keren overstappen in Parijs, Barcelona en Madrid. Ook dit is niet een super handige optie als je met kinderen reist. 

Pakketreis Malaga: Je kan uiteraard een reis naar Malaga met kinderen prima zelf regelen, maar soms kan het ook makkelijk zijn om een pakketreis te boeken. Hierbij boek je gelijk de vlucht inclusief hotel. Je kan dan vaak ook nog kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland, Duitsland of België wil vliegen. Kijk voor meer informatie over een pakketreis naar Malaga even hier.

Malaga met kinderen: auto huren

De meeste toeristen komen dus met het vliegtuig naar Malaga en zeker als je bijvoorbeeld Andalusië gaat bezoeken is het wel heel handig als je een huurauto tot je beschikking hebt. Wijzelf hebben ook op deze manier Andalusië bezocht en wij hadden een auto gehuurd via Sunny Cars. Sunny Cars heeft een all-inn formule, waarin ze een super uitgebreid verzekeringspakket hebben en nog verschillende andere voordelen. Wij vinden het altijd wel fijn dat het zo’n goed verzekerings- en servicepakket is, zodat we ons ook helemaal geen zorgen meer hoeven te maken over onze huurauto. 

Kijk voor meer informatie over een huurauto in Malaga even hier!

Kindvriendelijke hotels in Malaga

Je kunt in Malaga met kinderen prima overnachten. De stad heeft genoeg leuke kindvriendelijke accommodaties voor gezinnen. We zetten er een aantal hieronder op een rijtje. 

Hotel + Vlucht:

Ilunion Malaga: dit kindvriendelijke hotel ligt in het centrum van Malaga en heeft een zwembad waar kinderen het gehele jaar kunnen zwemmen. Er zit namelijk een dak op die open en dicht kan. Voor de ouders heeft het hotel een heerlijke wellness met een Turks stoombad, Finse sauna, en jacuzzi. Met deze pakketreis kan je een vlucht boeken vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. 

Kijk voor meer informatie over Ilunion Malaga even hier. 

Barcelo Malaga: zoek je een hotel dat midden in het centrum ligt en toch ook een zwembad heeft dan is dit zeker een goede optie. Het zwembad ligt namelijk op het dak van dit hotel. Wat bij kinderen erg in de smaak zal vallen is de zes meter lange glijbaan in het hotel, waarmee je van de eerste verdieping naar de begane grond kunt glijden. In het hotel zit verder een sauna en het is ook mogelijk om te fitnessen in het hotel. Vanaf het hotel wandel je in tien minuten naar het oude centrum van Malaga met kinderen. 

Kijk voor meer informatie over Barcelo Malaga even hier. 

Hotel:

Uiteraard is het ook mogelijk om je vlucht en hotel los te boeken. Je kunt in Malaga met kinderen prima overnachten bij één van de vele hotels. We zetten hieronder in iedere prijsklassen de beste optie op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Hotel Las Américas

Middenklasse hotel: Hotel Don Curro

Luxe hotel: Eurostars Málaga

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Malaga met kinderen even hier. 

Malaga met kinderen
Malaga met kinderen

Malaga met kinderen: kindvriendelijke stranden

Je kunt in Malaga met kinderen naar verschillende kindvriendelijke stranden toe. Zeker in de zomermaanden is dat uiteraard een ideale combinatie van een stedentrip maken en genieten van het strand. We zetten hieronder de meest kindvriendelijke stranden van Malaga op een rij. 

#1 Strand La Malagueta: dit is het strand dat het dichtste bij het centrum ligt en je loopt in ongeveer tien minuten vanuit het centrum naar dit strand toe. Het strand is ongeveer een kilometer breed en je kan er ligbedjes huren en een parasol en het is mogelijk om wat te eten op het strand. Houdt er wel rekening mee dat je in de middag in de schaduw ligt door de hoogbouw rondom het strand.

#2 Playa de la Misericordia: dit strand ligt in het zuiden van de stad Malaga en is ongeveer twee kilometer breed. Het ligt langs de boulevard, dus er zijn genoeg mogelijkheden om wat te eten en te drinken. In de buurt van dit strand liggen ook wat speeltoestellen voor kinderen zoals een kabelbaan, een glijbaan, en een klimrek. Aan het einde van de boulevard is ook een parkje waar kinderen met water kunnen spelen. 

#3 Pedregalejo: dit strand ligt in het oosten van de stad en je ziet op dit strand vooral lokale mensen en een stuk minder toeristen. Je vindt hier ook wat meer echte Spaanse restaurantjes en cafés. Een groot voordeel van dit strand is dat het langzaam afloopt, waardoor het erg geschikt is voor kinderen. 

Wat leuk is, is om een fiets te huren in het centrum en langs de boulevard te fietsen en de verschillende stranden te bezoeken. Onderweg stop je op de verschillende stranden, spelen je kinderen wat in de speeltuintjes onderweg en stop je af en toe voor een hapje en een drankje. Je kunt in Malaga fietsen huren via de Nederlandse maatschappij Baja Bikes. Kijk hier voor meer informatie. 

Malaga met kinderen #4: centrum van Malaga

Het oude centrum van Malaga is leuk om met kinderen te bezoeken. Het centrum is autovrij en er is genoeg te zien om een mooie wandeling door de stad te maken met het gezin. Zo heb je in het centrum van de stad de mooie kathedraal van de stad liggen, die bestaat uit verschillende bouwstijlen. Je kan de kathedraal met zijn ene toren ook bezoeken. Je betaalt hier entree voor en als je ook helemaal boven in de kathedraal wil gaan, dan betaal je nog een extra bedrag.  

Daarnaast heb je in het historische centrum van de stad nog resten liggen uit de Romeinse tijd. Zo kun je een Romeins theater bezoeken in de binnenstad van Malaga. Ook kun je het museum van de stierenvechtarena (Plaza de Toros) bezoeken in het centrum. Heb je geluk dan kun je overdag ook zo deze arena binnenlopen om een fotootje te maken van de arena. 

Ook heb je een groot reuzenrad van 70 meter hoog in het centrum van de stad. Vanuit dit reuzenrad heb je uiteraard een prima uitzicht over de stad Malaga met kinderen. 

Malaga met kinderen: de stad ontdekken

Je kunt op verschillende manieren de stad Malaga met kinderen ontdekken. We zetten hieronder een aantal van deze mogelijkheden op een rij.

#5 Baja Bikes: je kan de stad Malaga met kinderen op de fiets verkennen. De Nederlandse maatschappij Baja Bikes organiseert fietstochten door het centrum van de stad en in drie uur tijd bezoek je de verschillende bezienswaardigheden van de stad Malaga. Dit allemaal onder leiding van een Nederlandse gids. Kinderen kunnen ook makkelijk met de tour meefietsen, aangezien ze fietsen hebben voor kinderen vanaf zes jaar. Ook is het mogelijk om een fietszitje te huren voor achterop de fiets. Kijk voor meer informatie over deze fietstochten door Malaga even hier. 

#6 Hop on Hop off bus: je kunt met deze bekende dubbeldekker bussen met open dak ook de stad Malaga met kinderen bezoeken. Wij vinden dit altijd wel een fijne en snelle manier om veel van een stad te zien. In totaal rijden de bussen twee verschillende routes door de stad. Je hebt een rode route en een groene route die de bussen rijden.

Blijf je in de bus op de groene route de gehele route zitten dan doet die er ongeveer 75 minuten over en bij de rode route 60 minuten. Onderweg stopt de bus bij verschillende bezienswaardigheden en je kan gedurende een bepaalde tijdsperiode zo vaak in- en uitstappen als je zelf wil. 

#7 Paardenkoets: je kan net als in de meeste steden in Andalusië de stad Malaga met een paardenkoets verkennen. Deze paardenkoetsen staan in het centrum van de stad en je kan de ‘chauffeurs’ aangespreken en vragen wat de mogelijkheden zijn om een rondje door de stad te maken. 

#8 Gratis wandeling door de stad: je kan ook een gratis rondleiding door de stad boeken. Dit principe zie je in heel veel steden in de wereld. Je krijgt een gratis rondleiding van een uur en drie kwartier door de stad en de gids vertelt allerlei dingen over de stad en zijn verschillende bezienswaardigheden. Uiteraard is het wel gebruikelijk dat je na afloop de gids wel een fooi geeft. Op deze manier verdienen deze gidsen ook een centje bij. 

#9 Boottocht Malaga: het is ook mogelijk om de stad Malaga met kinderen vanaf het water te bekijken. Deze boottochten duren een uurtje, waardoor ze voor kinderen ook heel geschikt zijn. Wel ligt het aan het weer of de boten varen. 

Malaga met kinderen: uitstapjes buiten de stad

Je kunt als je een huurauto huurt ook buiten Malaga uitstapjes maken met het gezin. We zetten drie leuke tips op een rij. 

#10 Aqualand Torremolinos: het is ook mogelijk om in de omgeving van Malaga naar een waterpark te gaan. In de badplaats Torremolinos heb je waterpark Aqualand liggen. Vanaf het centrum van Malaga rijd je er met de auto in ongeveer 25 minuten naar toe. Bij dit waterpark heb je verschillende soorten spectaculaire glijbanen waar je vanaf kunt glijden. Kijk vooraf even op de website, waar je kinderen allemaal vanaf mogen, aangezien bij verschillende glijbanen er een lengterestrictie geldt. Voor de jongere kinderen zijn er ook twee zwembaden met glijbanen en speeltoestellen, waar ze kunnen spelen. 

#11 Dierentuin Bioparc in Fuengirola: je kunt in de omgeving van Malaga ook naar de dierentuin toe. Op iets meer dan een half uur rijden ligt deze dierentuin ten zuiden van Malaga en de dierentuin is niet super groot. Wel leven de dieren in ruime verblijven. Je kunt naar verschillende shows in de dierentuin gaan en de dierentuin krijgt goede recensies op het internet. Reken er op dat je ongeveer een halve dag kwijt bent met deze activiteit. 

#12 Wandelpad Caminito del Rey: op een klein uurtje rijden van het centrum van Malaga heb je de bekende wandelpaden van ‘El Caminito del Rey’. Tegen de rotsen van de Gaitanes-kloof liggen allerlei loopbruggen (3 kilometer lang) en wil je de hele route lopen dan is deze zeven kilometer.

Deze route is vooral leuk als je kinderen iets ouder zijn en het leuk vinden om te wandelen. Je loopt de route naar een ander punt dan waar je de auto zet en je kunt dan de bus terugnemen naar het beginpunt toe (of zelf helemaal teruglopen). Je moet wel als je deze wandelpaden wil gaan lopen met je kinderen vooraf al reserveren, want zeker in de zomermaanden is het snel volgeboekt. 

Malaga met kinderen: overige activiteiten

Je hebt in Malaga nog een aantal activiteiten die je met het gezin kunt doen die we nog hiervoor niet genoemd hebben. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#13 Kasteel de Gibralfaro: dit kasteel ligt op een berg (de vuurtorenberg) en je hebt vanaf het kasteel een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt te voet de berg oplopen en je doet er ongeveer twintig minuten over, maar het is wel een behoorlijk pittige klim. Zeker als je deze klim overdag in de zomermaanden gaat doen. Ook kun je met de bus omhoog de berg op. Bij het kasteel ligt ook een hotel, waar je op het terras een drankje kunt doen en kunt genieten van het uitzicht. 

#14 Parque de Malaga: dit stadspark ligt in het centrum van de stad en je loopt binnen een paar minuten van het centrum naar dit park toe. Het park is prachtig aangelegd en in het park ligt ook een speeltuin voor kinderen.  

Scroll naar boven