Madurodam review

Madurodam Review: alle informatie op een rij!

In deze Madurodam review geven we onze bevindingen naar aanleiding van ons bezoek aan dit park in Den Haag. Wij vonden het leuk om Madurodam te bezoeken en hebben uiteraard het park ook opgenomen in onze blog Den Haag met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten in de stad beschrijven. Naast onze eigen bevindingen geven we ook wat algemene informatie over Madurodam zodat je een goede indruk krijgt van wat je kan verwachten van deze miniatuurwereld in Den Haag. 

Madurodam review
Madurodam review

Bereikbaarheid Madurodam

Madurodam is prima te bereiken met zowel de auto als het openbare vervoer. Zelf hebben wij het park met de auto bezocht en je kan de auto parkeren op de betaalde parkeerplaats van Madurodam. Dit is niet super goedkoop, omdat je gelijk een dagkaart betaald en we hebben het idee dat je de auto in de wijk ook wel gratis kunt parkeren, maar wijzelf hebben hem gewoon op deze parkeerplaats geparkeerd. 

Met het openbaar vervoer ben je ook vrij snel bij Madurodam. Vanaf het centraal station van Den Haag ben je met de tram (nummer 9 richting Scheveningen Noord) of bus (nummer 22 richting Duindorp) binnen 10 minuten bij de ingang van het park. 

Tickets voor Madurodam

Je kan online tickets kopen voor Madurodam. Het park maakt onderscheid tussen tickets voor een specifieke dag en tickets zonder een bepaalde dag. De tickets voor een specifieke dag zijn een paar euro goedkoper dan de tickets zonder een specifieke datum. Kinderen tot en met 2 jaar hoeven geen entree betalen. 

Madurodam Den Haag
Madurodam Den Haag

Madurodam Korting

Zoek je tickets voor Madurodam dan kun je het beste eerst kijken of er bepaalde acties zijn. Over het algemeen is er altijd wel een kortingsactie voor Madurodam, waardoor je tickets voor een stuk minder geld kunt kopen en dat scheelt toch een hele hoop geld als je met een aantal mensen bent. Zo heeft bijvoorbeeld de ANWB regelmatig kortingacties voor Madurodam, waarbij de korting soms wel kan oplopen tot 50%. Kijk dus vooraf online even goed of je iets van een kortingsactie kunt vinden voor dit park in Den Haag. 

Wij hadden gratis toegang tot het park vanwege onze Bankgiroloterij VIP kaart, die we een keertje hebben afgesloten en omdat we wisten dat we meerdere uitjes op deze kaart konden ondernemen. Kijk ook eens of zo’n kaart voor jullie voordeel oplevert. Hadden wij deze kaart niet gehad, dan vonden we de volle entreeprijs wel wat aan de hoge kant voor wat je ervoor krijgt. 

Madurodam met kinderen
Madurodam met kinderen

Madurodam met kinderen

Madurodam staat uiteraard in het teken van de miniatuurwereld die je hier kan bekijken van Nederland. Allerlei gebouwen en steden in Nederland zijn nagebouwd in het klein en op die manier kun je een rondje Nederland doen, waarbij je kinderen kan laten zien wat voor gebouwen je in Nederland allemaal hebt. Bij een aantal van deze bouwwerken zit er voor kinderen een interactief element in, waarbij ze iets aan kunnen zetten bijvoorbeeld. Wel merkten we dat niet alles goed werkten in het park en dat vonden we wel jammer. 

Naast deze miniatuurwereld heb je ook nog twee speeltuinen waar kinderen zich kunnen vermaken. Een van deze speeltuinen staat in het teken van Nijntje en is meer geschikt voor wat jongere kinderen en een speeltuin is voor wat oudere kinderen. Daarnaast heb je in het park nog een aantal ‘attracties’ die je kan bezoeken. 

Zo is er een gedeelte waar het in het teken staat van het Nederlands elftal en waar kinderen kunnen voetballen. Ook is er een simulator van een vliegtuig (dit is wel een echt vliegtuig, maar wel met een simulator aan de binnenkant), waarbij je een vlucht maakt over Nederland. Dit vonden wij zelf een erg leuke attractie. 

Ook is er een gedeelte waar het in het teken staat van Nederland en het watermanagement. Hier kunnen kinderen ook aan allerlei knoppen draaien. Daarnaast heb je ook nog een soort van show waarbij ze teruggaan naar de 17e eeuw en ga je terug naar de tijd dat New York nog Nieuw Amsterdam heette. Al met al kun je je prima een hele ochtend of middag vermaken in Madurodam. 

Madurodam tickets
Madurodam tickets

Eten en drinken in Madurodam

Je kan bij Madurodam prima een hapje eten en drinken, maar houdt er wel rekening mee dat het wel prijzig is. In restaurant Taste of Holland kun je luxe belegde broodjes, snacks, soep, salades en warme en koude dranken krijgen. Het is zowel mogelijk om binnen als buiten te lunchen bij het restaurant. 

Daarnaast heb je het Panorama café die in de buurt van de speeltuinen ligt en waar je ook een broodje of een salade kunt kopen. Ook een biertje of een wijntje is mogelijk om hier te drinken. Het is overigens ook toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen in het park. 

Madurodam met kinderen
Madurodam met kinderen

Overnachten in Den Haag

Wij hebben de stad Den Haag al tijdens meerdere stedentrips bezocht en we hebben al in verschillende hotels in de stad geslapen. Je hebt zeker een aantal hele leuke kindvriendelijke hotels in de stad Den Haag. Wij hebben de verschillende hotels in Den Haag waar we geslapen vergeleken met elkaar en de blog kindvriendelijk hotel Den Haag over geschreven. 

Madurodam tickets
Madurodam met het gezin

Madurodam review: conclusie

Wij vonden een bezoek aan Madurodam zeker een leuke ochtend besteding, maar dat komt ook wel doordat we met onze Bankgiroloterij pas ‘gratis’ naar binnen konden. Anders hadden we het wel wat aan de prijzige kant gevonden. Het is zeker leuk om al die kleine gebouwtjes te zien, de speeltuinen te bezoeken en de verschillende gedeeltes te bezoeken, maar het is niet zo dat je je er een hele dag kunt vermaken. Kijk voor meer informatie over de prijzen, de verschillende attracties en wat je er allemaal kunt eten en drinken op de website van Madurodam Den Haag. 

Scroll naar boven