Lucca met kinderen

Lucca met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt je in Lucca met kinderen prima een dag vermaken in deze prachtige stad in Toscane. Wij bezochten de stad tijdens een dagtrip vanuit Florence met de trein en waren onder de indruk van de mooie oude gebouwen in het centrum. Je hoeft er niet speciaal een stedentrip naar toe te maken, maar als onderdeel van een vakantie in de regio is een dagje Lucca zeker leuk. We zetten de leukste activiteiten in Lucca met kinderen hieronder op een rij. 

Lucca met kinderen
Lucca met kinderen

Lucca met kinderen #1: oude Centrum

De meeste toeristen die de stad Lucca bezoeken, doen dit vanwege het mooie oude centrum van de stad. Je kunt deze oude binnenstad met kinderen prima bezoeken, aangezien deze voor het grootste gedeelte autovrij is. De grootste bezienswaardigheid van de stad is wel de Duomo di San Martino. Deze kathedraal staat midden in het centrum aan het plein Piazza San Martino en is rijkelijk versierd. 

Een ander leuk plein om te bezoeken is het Piazza del Mercator. Dit plein wordt ook wel het Piazza dell’Anfiteatro genoemd, omdat op de plek waar het plein is vroeger een Romeins Amfitheater stond. Het plein heeft nog steeds de vorm van een amfitheater en op het plein zijn genoeg restaurantjes te vinden voor een hapje en een drankje.  

Een ander mooi gebouw in het centrum van de stad is de kerk San Michele in Foro die op hoofdplein Piazza San Michele is gevestigd. De kerk ziet er van de buitenkant indrukwekkend uit en je kunt de kerk ook van binnen bezoeken. Wat dat betreft liggen al deze bezienswaardigheden dicht bij elkaar en wij vonden het vooral leuk om een rondje te lopen en lekker op een terrasje te zitten en te genieten van het uitzicht. Uiteraard zijn er ook genoeg ijswinkels om een overheerlijk ijsje te nuttigen in Lucca.    

Lucca met kinderen
Lucca met kinderen

Lucca met kinderen #2: Fietsen over de muren van de stad

De stadsmuren van Lucca zijn goed bewaard gebleven en je kunt over de stadsmuren zowel wandelen als fietsen met je kinderen. De stadsmuren zijn maar liefst vier en een halve kilometer lang en op veel plekken meer dan dertig meter breed en op veel plekken heb je een prachtig uitzicht over de stad. Deze stadswallen zijn al rond het jaar 1500 gebouwd.

Bij de meeste toegangspoorten van de stad heb je verhuurbedrijven van fietsen. De meeste van deze verhuurbedrijven verhuren ook kinderfietsen of fietsen met een karretje, waar de kinderen achterin kunnen zitten. Je kunt deze fietsen per uur huren. Wat dat betreft kun je prima een uurtje of twee tot drie inruimen voor een fietstocht over de muren van Lucca met kinderen, omdat je onderweg ook nog twee grote speeltuinen tegenkomt. 

Je kunt ook via de Nederlandse maatschappij BajaBikes een georganiseerde fietstocht boeken met een Nederlandse gids. Deze fietstochten duren ongeveer drie uur en je komt tijdens de fietstocht langs de hoogtepunten van de stad. Ze hebben ook kinderfietsen voor kinderen vanaf zes jaar en kleinere kinderen kunnen bij de ouders achterop de fiets op een kinderzitje. 

Lucca met kinderen
Lucca met kinderen

Lucca met kinderen #3: Parco Di Pinocchio

Op een klein half uurtje rijden met de auto vanaf het centrum van Lucca heb je het park Parco Di Pinocchio dat helemaal in het teken staat van Pinokkio. Verwacht hier geen pretpark of zoiets, maar echt een park met een aantal activiteiten voor kinderen. Dit park is vooral geschikt voor kinderen tot een jaar of acht. Wel krijgt het park slechte reviews en met name over de prijs-kwaliteit verhouding wordt op de website  Tripadvisor geklaagd. 

Je hebt een aantal kermisattracties in het park en ook een speeltuintje voor de kinderen. Ook is er een poppenkast, waar af en toe voorstellingen in het Italiaans worden gegeven. Daarnaast heb je verschillende beelden in het park met de hoofdrolspelers die in het verhaal van Pinokkio voorkomen. Het leukste gedeelte van het park is het klimgedeelte voor de kinderen. Dit is nog vrij nieuw en kinderen vanaf vijf jaar (tussen de 1 meter en 1,5 meter)  kunnen hier twee verschillende routes lopen. Ze worden hierbij gezekerd en dit zit in de prijs inbegrepen. 

In het park is ook een themarestaurant dat in het teken staat van Pinokkio. In de buurt van het park heb je ook nog verschillende tuinen, waaronder ook een vlindertuin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de Italiaanse website van het park

Lucca met kinderen #4: Beklim één van de torens

Je kunt vanaf twee torens de stad Lucca met kinderen vanaf grote hoogte bekijken. Je hebt de torens Torre Guinigi en de Torre delle Ore in de stad die je kunt beklimmen. Je kunt een combinatieticket kopen voor beide torens en de entree voor beide torens is een paar euro per persoon. 

De Guinigi toren ligt midden in het centrum en is ongeveer 44 meter hoog. De klim naar boven is meer dan 200 treden en onderweg kom je verschillende fresco’s tegen in de toren. Het uitzicht bovenaan is prachtig en je hebt hier een mooi overzicht over Lucca en de omgeving. 

De tweede toren die je kunt beklimmen is Torre delle Ore en deze ligt op drie minuten lopen van de andere toren. Deze klokkentoren beklim je door een houten trap te beklimmen en boven kun je de verschillende klokken bekijken en heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Ieder kwartier slaan de klokken hier en als je zo dicht bij deze klokken staat maakt dit zeker indruk. 

Lucca met kinderen
Toscane met kinderen

Lucca met kinderen #5: dagtrip Pisa

Vanaf Lucca kun je makkelijk een ochtend of middagtrip maken naar de wereldberoemde stad Pisa. Heb je een auto tot je beschikking dan ben je vanuit het centrum van Lucca in een half uur in Pisa en met de trein ben je er zelfs in minder dan een half uur. Pisa is vrij compact, dus je kunt in Pisa in principe alles te voet doen. 

De bekendste bezienswaardigheid van Pisa is natuurlijk de scheve toren van Pisa. Wat dat betreft kan het hier behoorlijk druk zijn met toeristen. Het is mogelijk voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar om de toren ook te beklimmen. Uiteraard is het ook gewoon leuk om je kinderen samen met de toren op de foto te zetten. 

Naast het bezoeken van de toren is het een aanrader om een wandeling door het centrum te maken en op één van de terrasjes wat te eten en te drinken. Voor de shopliefhebbers kun je ook prima shoppen in Pisa en als je in de buurt komt van het centrale station is het leuk om even langs het kleurrijke kunstwerk te gaan wat hier in de buurt te vinden is. Over ons bezoek aan Pisa schreven we de blog Pisa met kinderen

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Waar overnachten in Lucca met kinderen?

Je heb in Lucca met kinderen genoeg accommodaties waar je kunt overnachten in de stad. Wij zetten op basis van verschillende prijsklassen een aantal top accommodaties voor gezinnen op een rij hieronder. 

Budget hotel: San Marco Holidays

Middenklasse hotel: Best Western Grand Hotel Guinigi 

Luxe hotel: The Tuscanian Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Lucca even hier. 

 

Scroll naar boven