Londen met kinderen

Steeds meer gezinnen gaan een weekendje weg naar Londen met kinderen. Vanuit Nederland ben je in een vrij korte tijd in deze wereldstad en er is genoeg te zien en te ondernemen voor gezinnen met kinderen. Toch is een weekend naar deze stad niet genoeg en heb je echt wel een paar dagen nodig om de meeste bezienswaardigheden te bekijken. Wij zetten daarom de leukste activiteiten in Londen met kinderen op een rij.

Citytrip Londen met gezin: hoe kom je er?

Een citytrip naar Londen met het gezin is leuk, maar de eerste vraag die je je moet stellen is: hoe kom je er? Er zijn een aantal opties en we zetten alle opties hieronder op een rij!

Vliegtuig:

Als eerste is het uiteraard van belang dat je bekijkt hoe je in Londen raakt met je gezin. Eigenlijk zijn er verschillende manieren hoe je naar deze hoofdstad van Engeland kunt reizen. Daarbij spelen tijd, gemak en kosten uiteraard een rol. De meeste toeristen kiezen nog steeds voor het vliegtuig, aangezien je soms wel een retourvlucht kunt boeken voor een paar tientjes.

Wel moet je er rekening mee houden dat je inderdaad heel goedkoop kunt vliegen met bijvoorbeeld een maatschappij als Ryanair, maar dat je dan landt op een vliegveld in Londen dat nog wel een stuk buiten het centrum ligt en dat je vanuit hier nog de trein naar het centrum moet nemen. Dit neemt ongeveer een uur in beslag. Tevens zitten daar natuurlijk ook kosten aan verbonden. Kijk dus vooraf goed op welk vliegveld je landt en wat de kosten zijn voordat je in het centrum van de stad bent.

Reken er op dat je ongeveer een uurtje of vijf tot zes kwijt bent om vanuit je woonplaats in het centrum van Londen te geraken. Je moet eerst naar het vliegveld toe, daar moet je meestal een uur of twee van te voren aanwezig zijn, je vliegt dan ongeveer een uur en dan moet je van het vliegveld nog naar het centrum van Londen (half tot twee uur). Laat je dus niet te snel verleiden door hele goedkope tickets die ze aanbieden als maatschappijen en de korte vliegtijd, aangezien er nog wel iets meer bij komt kijken.

Kijk voor vliegtickets naar Londen even hier. 

Boot:

Je kunt ook met de boot naar Londen gaan met je kinderen. Boten vertrekken vanaf Duinkerke en Calais en je kunt ervoor kiezen om met of zonder auto de oversteek te maken. Vanaf Duinkerke in Nederland vaart de Stenaline boot en deze doet er overdag 6,5 uur over en ’s nachts 9 uur. Vanuit Harwich (waar de boot aankomt) is het dan nog twee uur reizen met de trein of auto naar Londen toe. Uiteindelijk ben je dus best wel wat uurtjes onderweg voordat je in het centrum van Londen bent met de boot. Ook hier zijn uiteraard behoorlijk wat kosten aan verbonden.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Auto:

Met de auto heb je het voordeel dat je zelf kunt bepalen wanneer je wil vertrekken. Vanaf Utrecht is het ongeveer zes uur rijden met de auto naar Londen toe. Houdt er rekening mee dat je wel gebruik moet maken van de veerboot of de trein om in Londen te komen. De snelste verbinding met de boot is van Calais naar Dover. Deze boot doet over de oversteek ongeveer 1,5 uur. Je rijdt hierbij de auto op de boot. Er varen ongeveer tien boten per dag van Calais naar Dover, dus kijk vooraf even hoe laat de boot precies vertrekt.

De tweede optie is dat je met de autotrein het kanaal oversteekt. Je rijdt de auto dan op de trein en deze rijdt in 35 minuten door de tunnel onder de zee vanuit Frankrijk naar Engeland toe. Er rijden ieder uur een aantal treinen, dus wat dat betreft is er genoeg aanbod. Wel moet je hier rekening houden dat het natuurlijk wel even duurt voordat iedereen met zijn auto op de trein is gereden. Dit kost dus wel extra tijd. Ook zijn er uiteraard kosten verbonden aan deze trein.

Ook moet je rekening houden dat je in Londen natuurlijk nergens gratis kunt parkeren en dat je dus voor de tijd dat je er bent een betaalde parkeerplaats moet regelen. Wat dat betreft zouden wij de auto niet aanraden als je maar een weekendje naar Londen met kinderen wil. Dan zijn andere opties beter. Ga je in de zomervakantie een rondreis maken door Groot-Brittannië, dan kan de auto uiteraard wel een geschikte optie zijn.

Met de trein naar Londen

Trein:

Het is tegenwoordig makkelijk om met de trein naar Londen te reizen. Steeds meer gezinnen kiezen er voor om naar Londen met kinderen met de trein te gaan. Er is tegenwoordig vanuit Amsterdam een rechtstreekse treinverbinding naar Londen toe. Deze trein doet er iets meer dan vier uur over en je stapt dan gelijk met je koffers uit in het centrum van Londen.

Woon je in het zuiden van Nederland dan kan het ook gunstig zijn om de trein vanuit Brussel te nemen. Deze trein doet er twee uurtjes over om in het centrum van Londen te komen. Uiteraard kun je met de trein meer bagage meenemen. Kijk voor meer informatie over met de trein naar Londen reizen even hier. 

Zoals je ziet is er niet echt één beste oplossing om in Londen met kinderen te komen en ligt het er maar net aan waar je als gezin prioriteit aan geeft. Hierbij spelen tijd, gemak en geld natuurlijk een rol, aangezien die voor alle vier de vervoersmiddelen anders is.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Georganiseerde tour Londen

Londen met kinderen: vooraf rekening mee houden

Er zijn voor een reis naar Londen met kinderen een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • er is een uur tijdsverschil met Nederland. Zo is het in Engeland een uur vroeger dan hier in Nederland. Daarom lijken soms vliegtijden heel kort, omdat als je een uur moet vliegen je op dezelfde tijd aankomt dan dat je vertrokken bent. Wat dat betreft heb je dus eigenlijk een uurtje extra als je een weekendje weg gaat naar Londen.
  • In Engeland hebben ze een andere stekker, dus koop vooraf een reisstekker. Overigens kun je in Londen zelf ook voor een paar euro een soort van verlengstuk kopen voor je apparaten.
  • Londen is een enorme stad met ongeveer 9 miljoen inwoners. Hierdoor kun je in Londen niet alle bezienswaardigheden te voet bezoeken. De beste optie is de metro, aangezien deze snel, goedkoop en zeer uitgebreid is. Koop vooraf de Oyster kaart, aangezien dit de OV-chipkaart van Londen is en je zodoende niet steeds in de rij hoeft te staan voor een kaartje. Je zet op deze kaart saldo en als je hem aan het einde van de reis inlevert, krijg je het saldo wat er nog op staat terug. De kaart berekent ook nog eens het goedkoopste tarief steeds, waardoor je ook nog eens een stuk goedkoper uit bent.
Londen met kinderen
Londen met kinderen

Londen met kinderen: Niet te missen bezienswaardigheden

Londen heeft natuurlijk een aantal niet te missen bezienswaardigheden die de meeste toeristen bezoeken als ze deze wereldstad bezoeken. Uiteraard zijn sommige bezienswaardigheden misschien niet de meest interessante bezienswaardigheden voor kinderen, maar kies gewoon uit het rijtje wat je zelf leuk lijkt om te zien en bezoek deze bezienswaardigheden.

#1 Big Ben: dit is eigenlijk een bijnaam voor de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminister hangt. Je kunt als toerist de toren niet bezoeken en je kunt dus alleen van de grond deze grote klok bewonderen en er mee op de foto gaan. Het kost daarom ook niet veel tijd om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

#2 Buckingham Palace: het paleis van de koningin van Engeland heb je vast weleens gezien op de televisie en je kunt een bezoek brengen aan dit kasteel. Het kasteel zelf bezoeken kan alleen in de maanden augustus en september en tickets voor een rondleiding zijn behoorlijk prijzig als je met je hele gezin dit boekt. Leuker is om te kijken naar de wisseling van de wacht bij het paleis. Deze ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en is gratis bij te wonen. Deze ceremonie is op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 11.00 uur te zien.

#3 Towerbridge en London Bridge: dit zijn de twee bekendste bruggen van de stad die over de rivier de Theems heen gaan. De twee bruggen liggen op iets meer dan tien minuten lopen van elkaar af en ook hier is het uiteraard leuk om even een foto te maken met het gezin bij één van de bruggen.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

#4 Piccadilly Circus: je hebt in de stad New York TimeSquare en in Londen is Piccadilly Circus het bekendste plein van de stad. Net als TimeSquare is dit plein vooral bekend vanwege de grote lichtreclames die je op het plein tegenkomt. Dit zie je uiteraard het mooiste als je het plein bezoekt als het al donker is. Verder is er op dit plein niet veel te doen, waardoor je ook voor deze bezienswaardigheid niet al teveel tijd hoeft uit te trekken tijdens je stedentrip naar Londen met kinderen.

#5 Trafalgar Square: ook dit is een bekend plein in de stad die je kunt bezoeken. Vanuit het plein Piccadilly Circus loop je in een aantal minuten naar dit plein toe. Het plein is bekend vanwege zijn grote fonteinen op het plein. Ook het bekende museum National Gallery is hier aan het plein te vinden met zijn collectie bekende schilderijen. Dit museum is gratis te bezoeken, maar zal voor de meeste kinderen niet gelijk tot de verbeelding spreken.

Naast deze vijf niet te missen bezienswaardigheden heb je nog een aantal bekende gebouwen in de stad zoals Westminister Abbey (gotische kerk), St. Pauls Catedral en House of Parliament. Ook heb je bekende wijken zoals Notting Hill en Covent Garden die het bezoeken waard zijn als je in Londen met kinderen bent. Veel van deze bezienswaardigheden liggen aan het water en zeker met kleine kinderen kan het daarom aantrekkelijk zijn om met de boot een aantal van deze bezienswaardigheden te bezoeken. We komen hier later in de blog nog op terug.

Uiteraard zijn van Londen ook de rode bussen en de rode telefooncellen heel bekend van de stad en is het zeker leuk om hier ook leuke foto’s met het gezin van te maken.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Londen met kinderen: Dierparken en speelplezier

Er zijn genoeg activiteiten die je in Londen met kinderen kunt ondernemen die uitermate geschikt zijn voor kinderen. We zetten een aantal van deze activiteiten hieronder op een rij.

#6 London Zoo: de grootste dierentuin van Engeland ligt in het Regent’s Park. Je hebt hier heel veel verschillende soorten dieren, waaronder veel van de bekende Afrikaanse grote dieren zoals de leeuw, de giraf, de zebra, het nijlpaard en de gorilla. Verder is er een groot aquarium en heb je een gedeelte waarbij je echt het idee hebt dat je door de natuur loopt. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken met het gezin.

#7 Battersea Park Children’s Zoo: de Londen Zoo is de grootste en bekendste dierentuin van Londen, maar je kunt in Londen met kinderen naar nog een dierentuin toe. Battersea Park Children’s Zoo is een stuk kleiner dan de Londen Zoo, maar veel meer gericht op (kleine) kinderen. Naast de dieren die je in deze dierentuin in Londen met kinderen kunt bekijken, is er ook genoeg te spelen voor kinderen. Een mooie afwisseling tussen spelen en dieren kijken en de verzorgers van het park geven veel informatie aan de kinderen, die af en toe ook de dieren mogen voeren. Zeker een goed alternatief voor de bekende dierentuin London Zoo.

#8 Aquarium Sea life: je kunt in het centrum van Londen met kinderen ook een vestiging van het bekende Sea Life bezoeken. Zoals bij de meeste vestigingen ter wereld vind je hier ook vele verschillende waterdieren zoals haaien, tropische gekleurde vissen en mantaroggen in de verschillende aquaria. Ook kun je hier verschillende reptielen bewonderen zoals de krokodil en is er een gedeelte waar je pinguïns kunt bekijken.

#9 London Eye: één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Londen is dit reuzenrad. Het reuzenrad is ongeveer 130 meter hoog en staat midden in het centrum van Londen. Je maakt in een half uur tijd een volledig rondje in het reuzenrad en vanuit de cabines heb je een prachtig uitzicht over de stad. Tickets zijn wel vrij prijzig, maar voor gezinnen is er een kleine korting. Zeker in de vakantieperiode kan het erg druk zijn bij dit reuzenrad en kan de wachtrij voor kaarten een paar uur zijn. Wel kun je vooraf online (druk op de blauwe tekst voor de link) een soort van Fastpass kopen, waardoor je langs de drukke rij kunt lopen.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

#10 Speeltuin Diana Memorial Playground: deze grote speeltuin is te vinden in Kensington Gardens en deze speeltuin is ook alleen te bezoeken als je met kinderen bent (volwassenen alleen worden in deze speeltuin niet toegelaten). Één van de opvallendste speeltoestellen in deze grote speeltuin is het piratenschip waar kinderen op kunnen klimmen. Naast dit piratenschip is er ook een waterspeeltuin wat zeker in de zomer wel een fijne plek is om verkoeling te zoeken in Londen met kinderen. Daarnaast heb je nog verschillende kleinere plekken waar kinderen kunnen spelen.

#11 Speelgoedwinkel Hamley: een winkel die je in Londen met kinderen zeker moet bezoeken is deze speelgoedwinkel. De winkel bestaat maar liefst uit zeven verschillende verdiepingen en de winkel is voor de meeste toeristen bijna een attractie geworden. Kinderen mogen in de winkel overal aan zitten en het personeel geeft in de winkel af en toe een demonstratie met verschillende soorten speelgoed. Uiteraard kun je de winkel gewoon gratis bezoeken.

#12 Harry Potter studio tour: zijn je kinderen helemaal gek op de boeken en de films van Harry Potter dan is dit zeker een leuke optie. Je kunt bij de Warner Bros Studio een kijkje achter de schermen krijgen van deze filmset. Deze studio ligt een stukje buiten Londen en je bent met het openbaar vervoer zo een uurtje onderweg. Wel rijden er speciale bussen vanuit het centrum die de toeristen vervoeren naar de studio toe. De tickets zijn erg prijzig, dus je moet wel een grote fan zijn wil je dit uitstapje maken. Klik op de blauwe link voor meer informatie over de verschillende tours die hier aangeboden worden.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Londen met kinderen: kindvriendelijke Musea

Je kunt in Londen met kinderen ook naar een aantal musea die de moeite waard zijn. Een groot voordeel is dat het merendeel van de musea in Londen gratis te bezoeken zijn. Dat scheelt weer een hoop kosten. We zetten een aantal leuke opties op een rij!

#13 Madame Tussauds: je kunt (net als in Amsterdam) ook in Londen met kinderen naar dit museum toe, waar allerlei wassen beelden staan van bekende sterren. Ga op de foto met de Engelse koninklijke familie of met wereldberoemde voetballers zoals Cristiano Ronaldo. Je hebt in totaal veertien verschillende interactieve zones waar je foto’s kunt maken. Houdt er wel rekening mee dat je hier voor de entree wel fors betaalt en dat dit museum niet gratis te bezoeken is.

#14 Science Museum: dit is een leuk museum in Londen dat je wel gratis kunt bezoeken met kinderen. Wel zijn er een aantal onderdelen van het museum, waaronder de bioscoop waar je wel voor moet betalen. Het museum staat in het teken van wetenschap, technologie en design en heeft in meer dan veertig zalen duizenden tentoonstellingen die je kunt bekijken met je kinderen. Er is hier zoveel te zien dat je makkelijk een halve dag in dit museum kunt rondlopen. Zeker als je kinderen ook aan de interactieve programma’s willen meedoen. Houdt er wel rekening mee dat het zeker in de vakanties behoorlijk druk kan zijn in dit museum.

#15 Natural History Museum: ook dit museum is in Londen met kinderen gratis te bezoeken en ook dit museum is echt enorm. Een van de collecties die de meeste kinderen zal aanspreken in dit museum is die over de dino’s. Hier heb je een groot aantal indrukwekkende skeletten staan van deze prehistorische beesten. Je kunt hier ook prima een halve dag voor uittrekken om dit museum te bekijken. Het museum is verdeeld in verschillende zones die allemaal een eigen kleur hebben. Alleen al om het prachtige gebouw is het aanrader om dit museum in Londen met kinderen te bezoeken.

#16 Postal Museum: dit museum staat in het teken van de post. Dit is een erg kindvriendelijk museum, aangezien het museum erg gericht is op kinderen. Voor kinderen zal het hoogtepunt van het museum zijn het treinritje van 15 minuten dat ze kunnen maken in het treintje dat vroeger de post ondergronds bezorgde.

#17 Brooklands Museum: je kunt in Londen met kinderen ook naar een museum dat in het teken staat van de snelle voertuigen. Dit museum is in ongeveer een half uur te bereiken met het openbaar vervoer en in een oude vliegtuigfabriek staan allerlei oude auto’s en vliegtuigen die je kan bekijken. Tegenwoordig staat er ook een formule 1 simulator voor de gasten.

#18 British Museum: dit is één van de populairste bezienswaardigheden van Londen en ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar dit museum toe. Het museum is gratis toegankelijk en alleen voor enkele tijdelijke tentoonstellingen betaal je entree. Een gratis kinderactiviteit in Londen dus.

De collectie van het museum is één van de grootste collecties ter wereld en je kan dit museum in Londen met kinderen bezoeken als je kinderen het leuk vinden om bijvoorbeeld mummies te bekijken en andere zaken uit het oude Egypte. Er is kunst te vinden uit allerlei verschillende landen ter wereld en vinden je kinderen dit soort musea leuk, dan is het zeker de moeite om hier in Londen met kinderen even heen te gaan.

#19 Transport museum: dit museum ligt in de buurt van Covent Garden en dit museum staat vol met transportmiddelen zoals bussen, trams en metro’s. Kinderen tot en met 18 jaar mogen hier gratis naar binnen, maar volwassenen betalen nog wel een behoorlijke prijs. Je moet dit museum in Londen met kinderen echt bezoeken als je kinderen het leuk vinden om allerlei soort transportmiddelen te bekijken.

#20 Tate Modern Museum: dit museum staat helemaal in het teken van de moderne kunst en is één van de grootste musea ter wereld. Alleen al om het gebouw kun je dit museum in Londen met kinderen bezoeken. Het museum heeft vijf verschillende verdieping vol met kunst en op de bovenste verdieping heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de omgeving.

De entree van dit museum is voor iedereen gratis, waardoor dit ook een gratis kinderactiviteit in Londen is. Je kan drie keer per dag een gratis rondleiding door het museum krijgen en deze duurt ongeveer 45 minuten.

#21 National Maritime Museum: dit museum staat in het teken van de Engelse scheepvaart en je kan dit museum in Londen met kinderen ook gratis bezoeken. Het museum is behoorlijk op kinderen gericht en kinderen kunnen met een simulator proberen een boot te besturen en er is ook een heel speelgedeelte voor kinderen, waar ze bijvoorbeeld op een schip kunnen spelen. Wederom een prima gratis kinderactiviteit in Londen.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Londen met kinderen: je verplaatsen

Er zijn verschillende manieren om Londen met kinderen te verkennen. Er zijn verschillende vervoersmiddelen waarop je de stad kunt verkennen.

#22 Hop on Hop Off bus: heb je niet heel veel tijd en wil je in een korte tijd wel veel zien van de stad Londen dan zijn deze bussen uitermate geschikt om de stad te verkennen. Je koopt een ticket voor 24 of 48 uur en kunt dan zo vaak gebruik maken van de bussen als je zelf wil. Deze bussen rijden twee verschillende routes (rode en blauwe route), waarbij ze bij tientallen bezienswaardigheden stoppen.

Je kunt uiteraard eerst een heel rondje maken door de stad, zodat je al een beeld krijgt over de stad en daarna kijk je bij welke bezienswaardigheden je allemaal wil uitstappen. Klik op de blauwe link voor informatie over de prijzen, de routes en de verschillende stops op deze route.

#23 Fietstocht Baja Bikes: deze Nederlandse maatschappij organiseert verschillende fietstochten door Londen, waaronder een fietstocht speciaal voor kinderen. Je fietst onder leiding van een gids met je gezin in 3,5 uur langs verschillende hoogtepunten van de stad Londen. De maatschappij heeft zowel kinderfietsen als kinderzitjes, waardoor het voor kinderen ook zeer geschikt is om aan de fietstocht deel te nemen. Dit is een prima activiteit in Londen met kinderen om een eerste indruk van de stad te krijgen. Kijk voor meer informatie over deze fietstochten in Londen met kinderen even hier.

#24 Hop on Hop off Boot: veel van de bezienswaardigheden in Londen liggen aan het water, dus naast de hop on hop off bussen heb je ook een boot, waarmee je je door de stad kunt begeven. Je vaart van de London Eye pier naar Greenwich pier en terug in drie uur en je kunt onderweg uitstappen bij de verschillende punten.

#25 Watertaxi: een goedkopere manier om Londen met kinderen vanaf het water te bezichtigen is het nemen van de watertaxi. Ook hier kun je bij de London Eye opstappen en de watertaxi naar Greenwich nemen. Dit is een veel korter ritje dan de hop on hop off boot die we net beschreven en is ook een stuk goedkoper.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

Londen met kinderen: overige kinderactiviteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in de verschillende categorieën, zijn er nog een aantal activiteiten die je in Londen met kinderen kunt ondernemen. We beschrijven ze hieronder kort.

#26 The Shard: wil je Londen met kinderen vanaf een grote hoogte bekijken, dan kun je bij dit uitzichtpunt terecht. Dit gebouw is maar liefst 310 meter hoog en op 244 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de stad Londen. Wel zijn de toegangskaartjes voor dit uitzichtpunt behoorlijk aan de prijs. Zoek je een gratis uitzichtpunt over de stad, dan heb je bij Sky Garden een heel mooi uitzichtpunt (ook over The Shard). Hier moet je wel vooraf een ticket reserveren, maar deze zijn gratis.

#27 Kensington Garden: zoek je een fijn park om in Londen met kinderen naar toe te gaan, dan is dit een goede optie. Zoals we al eerder melden heb je hier ook een leuke grote speeltuin in het park (Diana Memorial Playground) en ook het beeld van Peter Pan in het park trekt vele toeristen naar het park toe. De Kensington Garden is onderdeel van Hyde Park, waar je een groot meer hebt liggen, waar je in de zomer met waterfietsen en roeibootjes op het meer kunt vertoeven. Ook ligt er in dit park een grote fontein ter nagedachtenis aan Diana.

#28 Harrods: dit is één van de beroemste warenhuizen ter wereld en in het zeven verdiepingen tellende warenhuis, vind je de grootste merken ter wereld. Het is dan wel één warenhuis, maar het is zo groot dat het lijkt of je door een groot winkelcentrum loopt. Zo zien er bijna twintig restaurants in het warenhuis.

Als je kinderen en jij van shoppen houden, dan ben je zo een paar uurtjes zoet in dit warenhuis. Ook als je niet van shoppen houdt, is het geen straf om door dit warenhuis te lopen, aangezien alles er prachtig uitziet. Wij zijn niet super van het shoppen, maar vonden het wel heel erg leuk om dit warenhuis te bezoeken.

#29 Musical: Londen is een stad van de musicals en het theater en zeker met wat oudere kinderen is het leuk om een musical mee te pikken in deze wereldstad. De meeste musicals in Nederland draaien kun je ook in Londen zien. Houdt er uiteraard rekening mee dat de musicals in het Engels zijn en dat dit voor kleine kinderen minder goed te volgen is.

#30 Voetbalstadion bezoeken: je kunt in Londen met kinderen verschillende stadions van Engelse voetbalclubs bezoeken. Een aantal grote voetbalclubs zoals Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur zitten met het stadion in Londen. Zo deden wij een stadiontour bij Chelsea, waarbij we een rondje maakten langs het veld, de kleedkamers, de perskamer en de prijzenkast. Eenzelfde stadiontour worden ook aangeboden bij Arsenal en Tottenham Hotspur.

Een stadiontour is natuurlijk leuk, maar het is nog gaver om een wedstrijd van één van deze clubs uit Londen met kinderen bij te wonen. Kijk in het speelschema van de verschillende clubs wanneer ze thuis spelen en zoek online waar je kaarten kunt kopen.

Daarnaast kun je in Londen met kinderen natuurlijk ook nog het nationale voetbalstadion van Engeland bezoeken: Wembley. Je kunt meerdere keren per dag een rondleiding door het stadion boeken met een gids. Je bezoekt daarbij de kleedkamers, de spelerstunnel, de persruimte, de koninklijke box en deze rondleiding duurt 75 minuten. Kijk voor meer informatie over deze rondleidingen door Wembley even hier.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

#31 Kidszania: je kunt in Londen met kinderen naar een vestiging van Kidszania. Kidszania zit eigenlijk in de meeste grote steden ter wereld en kinderen kruipen hier in de huid van allerlei beroepen. Onze dochter is in Singapore naar Kidszania geweest en vond dat super leuk. Kinderen kunnen hier allerlei beroepen naspelen van kok, piloot tot politieagent. Ook worden er allerlei workshops gegeven, waarbij de kinderen bijvoorbeeld allerlei eten, snoepjes en ijsjes gaan maken. Je kan je hier prima een gehele dag vermaken met kinderen.

#32 De winkels van Disney, Lego en M&M: zoals we al eerder in deze blog aangaven kun je in Londen met kinderen prima shoppen, maar er zijn een aantal winkels die kinderen uiteraard net iets leuker vinden dan de rest. Zo heeft Londen de grootste Lego winkel ter wereld waar je heel wat Lego bouwwerken kunt bezichtigen. Je kan hier ook een foto laten maken van je kinderen in de vorm van Lego blokjes.

Tegenover deze Lego store, zit de M&M store en dit is de grootste snoepwinkel ter wereld met een vloeroppervlakte van 3200 m2, verspreid over vier verdiepingen. Hier hebben ze ook de grootste chocolademuur ter wereld en kinderen kunnen hier hun eigen foto op de M&M snoepjes laten printen. Als je de winkel binnenloopt, dan komt de chocolade geur je al tegemoet.

Ook de grote winkel van Disney zullen veel kinderen kunnen bekoren. Deze winkel heeft twee verdiepingen en alles staat in het teken van de figuren van Disney. Kinderen kunnen in deze winkel op de foto met personages van Toy Story en Star Wars.

#33 Kew Gardens: je kan in Londen met kinderen ook een botanische tuin bezoeken. Deze botanische tuin ligt ten zuiden van Londen en is één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Een prima plek om de drukte van Londen met kinderen even te ontvluchten. Je hebt in deze bijzondere tuin in Londen een pad dat 18 meter omhoog loopt en waardoor je een mooi uitzicht hebt, een Japanse Pagode van maar liefst tien verdiepingen en ook een moskee. Ook heeft de tuin verschillende speeltuintjes voor kinderen.

#34 Sky Garden: een andere gratis activiteit die je in Londen met kinderen kunt ondernemen is dit uitzichtpunt. Sky Garden is een tuin die gevestigd is in een gebouw dat meer dan 160 meter hoog is en bestaat maar liefst uit drie verdiepingen. Je hebt hier naast een observatiedek ook een restaurant met een terras. Ondanks dat dit een gratis kinderactiviteit in Londen is, moet je wel reserveren voor een kaartje. Uiteraard is het tof om de stad zowel overdag als ’s avonds te bekijken, dus een tip is om kaartjes te reserveren voor een tijdstip dat de zon bijna onder gaat.

#35 London Dungeon: dit is een leuke plek om in Londen met kinderen te griezelen, Wij bezochten de vestiging van Dungeon in Amsterdam en vonden dat echt super tof. Het is een groot spookhuis met meerdere ruimtes, waar acteurs de gasten de stuipen op het lijf jagen. Dit is wel een activiteit voor kinderen vanaf een jaar of tien. Zeker als ze ook nog een beetje Engels kunnen verstaan helpt dat wel bij de beleving, ondanks de enge figuren die er rondlopen geen taal hoeven te spreken om je de stuipen op het lijf te jagen.

Londen met kinderen
Londen met kinderen

#36 ArcelorMittal Orbit: in het Olympische park van Londen heb je een hele opvallende rode toren in het park staan. Dit is de Arcelor Mittal Orbit een toren van maar liefst 114 meter hoog. Je hebt in deze toren twee uitzichtpunten, waar je naar toe kunt lopen met de trap of als je daar geen zin in hebt met de lift naar toe kunt gaan.

Je kunt bij deze toren in Londen met kinderen ook van de langste glijbaan ter wereld glijden. Deze glijbaan is maar liefst 178 meter lang, waarbij je maar liefst 14 keer om de toren heen glijdt. Voor oudere kinderen vanaf 14 jaar is het ook mogelijk om te gaan abseilen van deze toren. Een spectaculaire kinderactiviteit in Londen.

#37 Shreks Adventure London: zijn je kinderen helemaal gek van dit groene figuurtje, dan is deze kinderactiviteit in Londen een leuke optie. Dit is een interactieve tour van ongeveer 70 minuten. Je stapt hier in een bus waarbij je allerlei 4d animaties te zijn krijgt van allerlei sprookjes. Na deze busrit zijn er nog allerlei live optredens van allerlei sprookjesfiguren. Als laatste kun je nog op de foto met allerlei figuren. Je bent bij deze activiteit in Londen met kinderen ongeveer twee uur zoet.

#38 Horse Guards Parade: de wisseling van de wacht op Buckingham Palace is wereldberoemd en daarom ook vrij druk. Toch is er nog een andere wisseling van de wacht die je in Londen met kinderen kan bijwonen. Er is namelijk nog een ceremonie in Londen waar een wisseling van de wacht plaatsvindt. Deze is om 11 uur (op zondag om 10 uur) op de binnenplaats van Whitehall en duurt ongeveer 25 minuten. Deze wisseling van de wacht is met paarden en daardoor misschien nog wel leuker voor kinderen dan de traditionele wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

#39 Nothing Hill: je hebt een aantal leuke wijken die je in Londen met kinderen kunt bezoeken en Nothing Hill is zeker zo’n leuke wijk. De wijk is bekend vanwege de film en je hebt hier heel veel bijzondere winkeltjes die je met je kinderen kunt bezoeken. In de wijk worden ook verschillende markten georganiseerd. Portabello Market is een bekende antiekmarkt en wordt op zaterdag gehouden. Het is de grootste antiekmarkt ter wereld.

Ook is er vaak een kledingmarkt en rommelmarkt in de wijk in het weekend. Bezoek je Londen met kinderen in de laatste week van augustus, dan vindt er in deze wijk een enorm carnavalsfestival plaats.

#40 Chinatown: dit is een andere bijzondere wijk die je in Londen met kinderen kunt bezoeken. Chinatown ligt in het populaire gedeelte Soho van Londen, waar je heel veel hippe horecagelegenheden hebt liggen. Uiteraard ziet de hele wijk er heel anders uit dan de rest van Londen en je waant je hier eigenlijk net in China.

#41 Mudchute Park and Farm: je kunt in Londen met kinderen ook naar een kinderboerderij toe. Je vindt hier de bekende boerderijdieren en ook voor kinderen ligt er genoeg speelgoed waarmee ze kunnen spelen. Ook dit is een gratis kinderactiviteit in Londen.

#42 Colombia Road Flower Market: deze markt ligt in het oosten van de stad en hier vind je iedere zondagochtend heel veel gekleurde bloemen. Meer dan vijftig kraampjes met allerlei bloemen en planten, zorgen ervoor dat dit een druk bezochte markt is op de zondagochtend. Tegenwoordig zijn er ook kraampjes op deze markt met andere zaken dan alleen bloemen en planten.

Kindvriendelijk restaurant Londen

Je hebt een aantal kindvriendelijke restaurant in Londen. We zetten hier een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Londen op een rij:

Jungle Cave London: dit restaurant heeft overal ter wereld vestigingen en met kinderen is het altijd leuk om in een soort van Jungle te eten. Dit kindvriendelijk restaurant in Londen ligt in de buurt van de M&M store en de Lego Store en voor kinderen kun je hier twee verschillende menu’s bestellen, waarbij je bij één menu een activiteitenpakket zit, met een spelletjesboek, potloden, een spelletje en een masker.

Inamo Restaurant Soho: heb je al wat oudere kinderen en zijn deze dol op Sushi, dan kan dit restaurant een leuke optie zijn. Het is een interactief kindvriendelijk restaurant in Londen en dit restaurant ligt in de hippe wijk Soho. Dit restaurant is echt een soort van experience.

My Old Dutch: in de lijst van kindvriendelijke restaurant in Londen mag uiteraard een pannenkoekenrestaurant niet ontbreken. De pannenkoeken die je hier krijgt zijn super groot en aan een pannenkoek heb je zeker genoeg.

Londen met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Londen met kinderen doen dan kan een auto wel handig zijn. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar een eigen auto kan uiteraard ook een optie zijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top!

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Londen met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Hotel Londen Familiekamer

Je kunt in Londen met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg hotels in Londen met een familiekamer. We zetten een aantal goede opties in de stad op een rij, die minimaal een 8 scoren uit vele beoordelingen.

Budgetopties:

YHA London St Pancras Hotel Meridiana The Montana Hotel

Middenklasse opties:

Phoenix Hotel Rhodes Hotel Leonardo Royal London City – Tower Hill

Luxe opties:

DoubleTree by Hilton London Angel Kings Cross The Park City Grand Plaza Kensington Hotel Holmes Hotel London Kijk voor een overzicht van alle hotels in Londen met kinderen even hier.
Londen met kinderen
Londen met kinderen

Scroll naar boven