Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: alle informatie op een rij!

Je kunt prima een dagje naar Linnaeushof met kinderen gaan. Er is namelijk genoeg te doen voor kinderen. Mega speeltuin Linnaeushof stond al een tijdje op ons lijstje waar we graag naar toe wilde. Aangezien het park niet om de hoek ligt, hebben we het gecombineerd met een stedentrip naar Haarlem. Haarlem is een super leuke stad weten we van vorige bezoeken en we schreven hierover al eens de blog Haarlem met kinderen. Op basis van ons bezoek aan de grootste speeltuin van Europa schrijven we deze blog en geven we jullie alle informatie die je nodig hebt.

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: algemene informatie!

Linnaeushof is gevestigd in Bennebroek, vlakbij Haarlem en tegen de grens van Heemstede aan. Omdat het park pas om 10 uur open was en onze dochter altijd erg vroeg wakker is, hebben we vooraf een wandeling gemaakt door het natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen, dat op een paar minuten rijden van het park ligt en waar je tussen de hertjes kunt wandelen. Vanaf het centrum van Haarlem is het iets meer dan een kwartier rijden met de auto naar het park toe. 

Vanaf de betaalde parkeerplaats van het park is het een aantal minuten lopen door het bos naar het park toe. Het park richt zich op kinderen van twee tot en twaalf jaar. Kaartjes voor het park kun je online kopen en dan krijg je een korting op je tickets. Het is dus aan te raden om vooraf online een kaartje te kopen voor het park. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: de speeltuin

Om iets over tienen staan we voor de ingang van de enorme speeltuin en we zien al van ver allerlei speeltoestellen. We merken dat Sophie steeds ongeduldiger wordt om naar binnen te gaan. Als eerste nemen we de trein die een mooi rondje door de speeltuin maakt, zodat we een mooi overzicht hebben over wat er allemaal te doen is in de speeltuin. Er zijn genoeg leuke speeltoestellen waar Sophie naar toe wil.

De speeltuin heeft meer dan 350 speeltoestellen, dus er is genoeg vermaak om je er een hele dag te vermaken met het gezin. Er zijn genoeg speeltoestellen die we in andere speeltuinen ook weleens tegen gekomen zijn, maar ook genoeg nieuwe speeltoestellen die we hier voor het eerst zien. De speeltuin is in verschillende gedeeltes opgedeeld. Zo heb je Dreumesland voor de kleinere kinderen, heb je een peuter en kleuterspeeltuin, heb je een grote speeltuin en een waterspeeltuin op het park. Zo kun je het park Linnaeushof met kinderen van verschillende leeftijden prima bezoeken. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Het is een afwisseling van speeltoestellen en attracties. Dat zorgt voor afwisseling. Zo gaan we in de trapautootjes en gaan daarna klimmen in een groot net dat boven het water gespannen is om naar pirateneiland toe te klimmen. Hebben we hier geklommen dan gaat Sophie in een stoeltje zitten van een kabelbaan, waarmee ze over het water wordt geschoten. Ze giert het uit van de pret en gaat gelijk hierna weer in de rij staan om nog een keer te mogen. Toen wij er waren was het niet heel erg druk en hoefden we nergens lang te wachten. Je kon overal zo in. 

Is het minder weer dan is het ook mogelijk om in het park binnen te spelen. Op twee verschillende plekken in het park hebben ze een binnengedeelte. Helaas waren deze beide plekken gesloten toen wij de speeltuin bezochten. Bij Sophie vallen de trampolines, de verkeerstuin, de Kruipspin en de megaglijbaan het meest in de smaak. Hier spenderen we in de ochtend de meeste tijd. 

Daarnaast maken we een rondje in een kart in de vorm van een politiewagen. Hier betaal je wel extra geld voor. Als vader moet ik zeggen dat ik dit zelf ook heel leuk vond om samen met mijn dochter een paar rondjes te rijden. Kortom voordat we het weten is het al een uurtje of twee en dan breekt ineens de zon door. We gaan op weg naar de grote waterspeeltuin. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: de waterspeeltuin

De rest van de middag spenderen we bijna volledig in het waterpark. Bezoek je Linnaeushof met kinderen en zijn de weersvoorspellingen goed, neem dan zwemkleding voor de kinderen mee. Op de waterspeelplaats Oase kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Sophie heeft hier gelijk een vriendinnetje en de rest van de middag zien we haar vanaf een bankje spelen in de waterspeeltuin met haar nieuwe vriendin. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

De waterspeeltuin heeft eigenlijk twee gedeeltes. Een gedeelte is voor de jongere kinderen en het andere gedeelte is voor de oudere kinderen. In beide gedeelten staat er overal maar een laagje water, dus echt zwemmen kun je hier niet. Wel zijn er verschillende glijbanen voor de kinderen en valt er om de zoveel minuten een grote emmer met water over de speeltuin heen. Voor kinderen een reden om met een grote groep onder de emmer te gaan staan. 

Rondom de waterspeeltuin staan verschillende bankjes en ook is er gras waar je op een kleedje kunt gaan zitten. Voor we er erg in hebben gaat het park bijna dicht en kunnen we nog net wat speeltoestellen bezoeken wanneer we richting de uitgang van de speeltuin lopen. Zeker op warme dagen als je gebruik kunt maken van de waterspeeltuin kun je je makkelijk een volle dag vermaken in Linnaeushof met kinderen. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Linnaeushof met kinderen ook prima eten. Er zijn verschillende horecapunten en bij de meeste punten kun je eten halen zoals frietjes, pizza en broodjes. Ook is het mogelijk om zelf eten mee te nemen in het park. Wij hebben tussen de middag pizza en een broodje gegeten en dat was erg lekker. Uiteraard zijn er ook genoeg punten waar je snoep en ijs kunt halen voor de kinderen. Er zijn genoeg tafels en stoelen door het park heen om je eten op je gemak op te eten. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Linnaeushof met kinderen: conclusie

Wij hebben ons echt goed vermaakt in deze enorme speeltuin. We waren er bijna vanaf dat het park open ging en we moesten Sophie meeslepen naar buiten, aangezien het park bijna ging sluiten. We kunnen ons voorstellen dat als je in de buurt van de speeltuin woont, dat je een abonnement op de speeltuin zou nemen. Zeker ook als je de stad Haarlem bezoekt is het leuk om een stedentrip te combineren met een dagje naar deze speeltuin. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties op de website van de speeltuin. 

Linnaeushof met kinderen
Linnaeushof met kinderen

Scroll naar boven