Lille met kinderen

Lille met kinderen: 5 top activiteiten met het gezin!

Je kunt prima een dagje naar Lille met kinderen. Er is genoeg te doen om je een dagje met je kinderen te vermaken in deze Franse stad. Ook een weekendje is uiteraard een optie, maar dan heb je wel echt alles gezien en kun je zeer rustig aan doen. Lille ligt in het noorden van Frankrijk en ligt bijna tegen de Belgische grens aan en vanuit Nederland ben je er in een paar uur met de auto. Wij zetten de leukste activiteiten in Lille met kinderen op een rij. 

Lille met kinderen
Lille met kinderen

Lille met kinderen #1: De binnenstad van Rijsel

Het is zeker leuk om de binnenstad van Lille (of Rijsel hoe de stad ook weleens genoemd wordt) te verkennen. Zo is er de oude binnenstad, waar je prima een rondje kunt wandelen. Je ziet hier nog veel oude panden en het plein Grand Place is een gezellig plein, waar veel terrasjes zijn en waar je prima een hapje kunt eten en een drankje kunt doen als je de stad bezoekt. 

Een ander leuk plein met veel terrasjes ligt rondom de kathedraal van de stad. Deze kathedraal ligt ook in de oude binnenstad en ziet er van de buitenkant niet echt mooi uit. De binnenkant van de kathedraal is zeker een kort bezoekje waard en is qua inrichting een combinatie van modern en ouderwets. 

Een leuke activiteit om in Lille met kinderen te ondernemen is het beklimmen van de Belfort toren. Deze toren staat in het centrum (kwartier wandelen vanaf de oude stad) en je kunt zowel met de trap als met de lift naar boven gaan. Overigens moet je de eerste honderd treden sowieso afleggen met de trap voor je de lift kunt nemen. Boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt voor een euro ook een verrekijker huren, waarmee je nog beter alles kunt bekijken van boven. 

Lille met kinderen
Lille met kinderen

Lille met kinderen #2: Dierentuin van Lille

Je kunt in Lille met kinderen ook naar een dierentuin toe. Vanaf het centrum wandel je in ongeveer een kwartier naar de dierentuin toe die in de buurt ligt van de 17e eeuwse citadel van de stad. Verwacht geen megagrote dierentuin met alle bekende Afrikaanse dieren, maar je kunt je hier prima een uurtje (of twee) vermaken met je kinderen. 

Je loopt in de dierentuin een rondje (tegen de richting in) om alle dieren (voornamelijk veel vogels) te kunnen zien. Toch zijn er ook een aantal grote dieren zoals de neushoorn en de zebra, maar die vindt je aan het einde van het rondje. De dierentuin heeft ook een tropische kas met verschillende reptielen zoals slangen en schildpadden. 

Groot voordeel van de dierentuin is dat de prijs zeer laag is en dat je maar een paar euro per persoon betaalt voor de entree. Houdt er rekening mee dat de dierentuin in de wintermaanden niet open is. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de Franstalige website van de dierentuin

Lille met kinderen #3: de stad verkennen in een eend

Er zijn meerdere vervoersmiddelen waarmee je de stad kunt verkennen. Zo kun je op pad in de stad met een oude Franse eend. Je huurt dan eigenlijk voor een uur een auto met chauffeur en rijdt op deze manier een route door de stad. Uiteraard stop je dan bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Kijk voor meer informatie over deze tours even hier

Een andere manier om de stad Lille te verkennen is per fiets. De Nederlandse maatschappij Bajabikes organiseert fietstochten door het centrum met een Nederlandse gids. Er zijn voor deze tour fietsstoeltjes beschikbaar voor kinderen en kinderen vanaf negen jaar kunnen ook zelf meefietsen. De tour duurt ongeveer twee uur en geeft je een eerste indruk van de stad. Wij hebben met onze dochter deze fietstour in Parijs gedaan en vonden het een mooie introductie van de stad. 

Het is ook mogelijk om een rondje door de stad te maken met de bus. Deze bus rijdt in 75 minuten langs verschillende bezienswaardigheden van de stad en er is ook Nederlandse audio in de bus aanwezig. Deze bus vertrekt vier keer per dag (behalve op de maandag) en is dus geen hop on hop off bus, waar je overal kunt in- en uitstappen. 

Lille met kinderen #4: Cita Parc

In de buurt van de dierentuin van Lille ligt ook een soort van pretpark; het Cita Park. Dit park is iedere woensdagmiddag en op zaterdag en zondag open en je betaalt hier per attractie. Je kunt het park dus gratis bezoeken en per attractie betalen, maar je kunt ook een pass kopen, waarbij je onbeperkt gebruik mag maken van de verschillende attracties. Je kinderen krijgen dan een armbandje. 

In totaal zijn er meer dan tien attracties, die voornamelijk geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo heb je de boomstammetjes, een achtbaan, een zweefmolen, elektrische auto’s en nog meer van dit soort kleine attracties. Ook is er een grote speeltuin in het park te vinden, waar kinderen kunnen spelen.

Je kunt ook prima wat te eten en te drinken meenemen, aangezien bij het park de voorzieningen hiervoor beperkt zijn. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende attracties even hier. In de buurt van dit park ligt ook het park Jardin Vauban, waar je ook prima kunt wandelen en waar je in de zomer ook een bootje kunt huren om op het meer te varen. 

Lille met kinderen #5: Natuurhistorisch museum

Wil je graag een museum bezoeken met je kinderen in Lille dan is het natuurhistorisch museum een optie. In dit museum vind je veel opgezette dieren en oude fossielen. Wij vinden het altijd wel leuk om al die verschillende (opgezette) dieren van dichtbij te kunnen bekijken en ook is er een groot skelet van een walvis en een skelet van een dinosaurus in het museum. 

Naast alle opgezette dieren, heb je beneden in het museum ook een aantal levende dieren die je kunt bewonderen zoals verschillende spinnen, kevers en wandelende takken. Je kinderen moeten wel echt een liefhebber zijn van dit soort musea, aangezien het museum niet heel erg interactief is. Kinderen mogen het museum gratis bezoeken en volwassenen kunnen naar binnen met onder meer de Lille City Pass. 

Deze Lille City Pass kun je aanschaffen voor 24/ 48 of 72 uur en je krijgt met deze pas toegang tot verschillende musea en het openbaar vervoer. Kijk vooraf altijd even wat je allemaal wil gaan doen in een stad en of de pas dan ook daadwerkelijk voordeel geeft voor jullie gezin. Kijk voor meer informatie over deze city pass even op de website van het toeristenbureau

Waar overnachten in Lille met kinderen?

Je kunt in Lille met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties met kamers voor gezinnen met kinderen. In iedere prijsklassen zetten we de beste optie op een rij. 

Budget hotel: Eklo Hotels Lille

Middenklasse hotel: Victoria’s House

Luxe hotel: Grand Hotel Bellevue – Grand Place

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Lille even hier

Scroll naar boven