Leukste Spa’s in IJsland met kinderen

Dit zijn de vijf leukste spa's in IJsland met kinderen!

Wat zijn de leukste spa’s in IJsland met kinderen? Dat vroegen we ons af toen we onze rondreis gingen plannen met onze dochter door IJsland. Het land staat bekend om zijn vele spa’s en warmwaterbronnen, maar welke spa’s zijn nu echt geschikt om met het gezin te bezoeken? Wij moeten eerlijk zeggen dat we in Nederland nooit een spa bezoeken met onze dochter van zeven jaar en als we daar weleens komen, zien we nagenoeg geen kinderen. Gelukkig zijn er in IJsland genoeg spa’s waar je met het hele gezin welkom bent! Wij zetten de vijf leukste spa’s in IJsland met kinderen hieronder op een rij. 

Blue Lagoon met kinderen
Laugarvatn Fontana Spa met kinderen:

Leukste spa's in IJsland met kinderen #1: Laugardalslaug!

Reykjavik is de plaats waar de meeste gezinnen met kinderen hun reis starten en eindigen als ze IJsland bezoeken. Hierdoor kan het uiteraard zijn dat je hier een dag (of twee) verblijft en dan is het leuk om naar Laugardalslaug te gaan. Laugardalslaug is het grootste zwembad van IJsland en een plek waar ook veel locals komen om te relaxen.

Zoek je een goedkope optie om een spa te bezoeken dan is Laugardalslaug zeker een goede optie. Je betaalt een paar euro entree per persoon en het warme zwembad is voor kinderen erg fijn. Zo heb je een toffe glijbaan en staat er ook een speeltoestel in het water. Doordat het zwembad verwarmd is, kun je dit zwembad het hele jaar bezoeken. Daarnaast hebben ze ook een binnenzwembad.

Wij bezochten dit zwembad toen het buiten echt stormden en daardoor was het niet super aangenaam (als je uit het zwembad kwam was het behoorlijk koud), maar wij vonden het zwembad wel heel fijn. Naast het zwembad heb je verschillende warmwaterbaden met verschillende temperaturen en ook stoombaden. Hierdoor is het een combinatie van een zwembad en een spa. Helaas is het zwembad niet goed onderhouden en dat zie je in het zwembad wel duidelijk terug. 

Leukste spa's in IJsland met kinderen #2: Laugarvatn Fontana

Deze mooie spa ligt op de route van de Golden Circle. Wij hebben deze spa bezocht toen we de verschillende bezienswaardigheden op deze route bezochten. Omdat wij in meerdere dagen de route van de Golden Circle hebben afgelegd  was er ook tijd om tussendoor lekker te chillen in onder andere de Laugarvatn Fontana Spa.

Wij bezochten de spa toen deze om 11 uur in de ochtend open ging en toen was het nog lekker rustig in deze spa. De spa heeft verschillende warmwaterbaden en ook stoombaden en een sauna. De ligging van deze spa is erg mooi en je kijkt uit over een groot meer als je in de warmwater baden zit. 

Wij zijn in totaal hier een uurtje of drie gebleven. Lees voor meer informatie over deze spa even onze blog Laugarvatn Fontana Spa met kinderen, waarin we een uitgebreid verslag doen van ons bezoek aan deze spa. 

Laugarvatn Fontana Spa met kinderen:
Laugarvatn Fontana Spa met kinderen

Leukste spa's in IJsland met kinderen #3: VIK swimming pool

Deze spa ligt in het plaatsje Vik dat in het zuiden van IJsland ligt en is alleen interessant om te bezoeken als je echt een rondreis door IJsland gaat maken. Vik is één van de grotere plaatsen in IJsland (groot is wel relatief, want het is nog steeds echt een dorp) en heeft in het dorp een leuk zwembad liggen. 

Naast het zwembad met kleine glijbaan, heeft het ook een warmwater bad en ook een sauna. Het is dus de ideale combinatie van zwemmen en relaxen en daarom ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Vandaar dat we hem ook in het rijtje zetten van leukste spa’s in IJsland met kinderen. De entreeprijs valt erg mee en het is vooral een spa die je voor een paar uurtjes hooguit bezoekt!

Leukste spa's in IJsland met kinderen #4: secret lagoon

Een andere leuke spa die zeker thuishoort in het rijtje van leukste spa’s in IJsland met kinderen is de Secret Lagoon. De Secret Lagoon is makkelijk te bereiken als je de bezienswaardigheden op de Golden Circle gaat bezoeken. De Secret Lagoon is één van de goedkopere spa’s in IJsland (kinderen mogen hier gratis naar binnen) en is erg geschikt voor gezinnen met kinderen.

De spa bestaat uit een grote lagoon met allerlei speeltjes in het water voor kinderen. Ook is er een klein speeltuintje, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Ook is het mogelijk om een drankje te nuttigen in het water. Wij zijn er in totaal drie uurtjes geweest en vonden dat een erg fijne afwisseling tijdens onze rondreis langs de verschillende bezienswaardigheden langs de Golden Circle. 

Wil je meer informatie over de Secret Lagoon, lees dan onze blog Secret Lagoon met kinderen voor meer informatie. 

Secret Lagoon met kinderen
Secret Lagoon met kinderen

Leukste spa's in IJsland met kinderen #5: Blue Lagoon

De Blue Lagoon kan uiteraard niet ontbreken in ons lijstje van leukste spa’s in IJsland met kinderen. Ondanks we misschien wel het woord leuk moeten vervangen voor mooi. Onze dochter vond vooral heel vervelend aan deze spa dat ze zwembandjes aan moest. Dit is voor kinderen tot en met acht jaar verplicht. Maar voor de rest heeft ze zich hier wel uitstekend vermaakt! 

De Blue Lagoon is prachtig, maar je moet uiteraard wel de afweging maken of je het het geld waard vind. De Blue Lagoon is namelijk niet goedkoop en het kan er zeker druk zijn. Toen wij er waren, viel dat op zich wel mee. Onze dochter vond het leuk om een maskertje op te doen in het water. Deze worden gratis uitgedeeld bij een apart hokje bij de lagoon. 

Daarnaast zit er bij de entreeprijs een drankje inbegrepen, waaronder ook de wat duurdere alcoholische dranken (alcohol is behoorlijk prijzig in IJsland). Wij hebben lang getwijfeld of we naar de Blue Lagoon moesten gaan (voornamelijk vanwege de prijs), maar wij vonden het toch wel het geld waard. Wil je meer informatie over de Blue Lagoon, lees dan onze blog Blue Lagoon met kinderen

Blue Lagoon met kinderen
Blue Lagoon met kinderen

Leukste spa's in IJsland met kinderen: gratis tips

Naast de bovengenoemde spa’s zijn er ook mogelijkheden om helemaal gratis in warme baden te dobberen met je kinderen. Zo bezochten wij twee warme baden, die helemaal geen geld kosten. 

Reykjadalur Hot Springs: voor de eerste van deze twee warme baden moet je wel een stuk lopen met je kinderen. Je moet hier ongeveer een halve dag voor uittrekken. Wij hadden op internet gelezen dat het een klein pittig wandelingetje was, maar dat viel in de praktijk toch wel wat tegen. Het is een behoorlijke wandeltocht en voor hele kleine kinderen minder geschikt. Onze dochter van zeven jaar (niet echt een extreme loper) heeft helemaal zelf gelopen, maar dat was wel een beetje de max. 

Wel is de wandeling die je maakt prachtig en alleen al om de wandeling is het een aanrader. Je loopt in het gebied een route naar de warmwaterbronnen die prachtig tussen de bergen liggen. Het is een riviertje en op meerdere punten in de rivier kun je lekker gaan liggen en is de temperatuur wisselend. Hoe hoger je de rivier afloopt hoe warmer het water wordt. Er zijn bij dit riviertje primitieve hokjes waar je je kunt omkleden, maar veel privacy heb je niet!

Leukste spa's in IJsland met kinderen
Leukste spa's in IJsland met kinderen

Nautholsvik: Een tweede gratis spa ligt in de hoofdstad Reykjavik. Ten zuiden van de stad heb je een strandje liggen, waar ze ook warm waterbaden hebben en een stoombad. Je ziet hier weinig toeristen en vooral lokale mensen. Veel van deze lokale mensen gaan eerst zwemmen in de ijskoude zee en warme zich daarna op in het warme water van de hot spring. De toegang is gratis en je huurauto kun je ook gratis parkeren op de parkeerplaats van het strand. Bij dit strand is ook een klein tentje te vinden, waar je wat kunt eten en drinken. 

Leukste spa's in IJsland met kinderen
Leukste spa's in IJsland met kinderen

Waar slapen in IJSland met kinderen?

Slapen in IJsland is niet goedkoop! Wij hebben best lang gezocht naar geschikt accommodaties voor ons gezin van drie personen. 

In de hoofdstad Reykjavik hebben we drie nachten geslapen. Vanuit hier hebben we ook de Golden Circle bezocht en we sliepen hier in hotel Muli. Dit was een prima hotel net iets buiten het centrum, waar we de auto gratis voor de deur konden parkeren. We hadden een prima kamer en beneden bij het hotel was er plek om te eten en eten op te warmen. Er ligt een grote supermarkt op een paar minuten lopen van het hotel en wij vonden het een plezierige plek om te slapen. Voor meer informatie over dit hotel kijk even hier

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Reykjavik even hier

De andere dagen in IJsland hebben we in verschillende accommodaties gezeten die ons niet super zijn bevallen. Zouden we het nu nog een keer moeten doen, dan zouden we zeker onderweg in het plaatsje Vik overnachten, aangezien daar wat meer faciliteiten zijn en dat dat met kinderen toch wel handig is. Nu zaten we vaak in een accommodatie, waarbij het nog een half uur rijden was naar bijvoorbeeld een restaurant of een supermarkt. 

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Vik even hier