leukste Parken in Parijs met kinderen

Dit zijn de 5 leukste parken in Parijs met kinderen!

Parijs is een te gekke stad en we schreven al eens de blog Parijs met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad voor gezinnen op een rij hebben gezet. Onder deze activiteiten staan ook een aantal toffe stadsparken die leuk zijn om te bezoeken. Parijs heeft maar liefst 400 parken, dus er is keuze genoeg. De meeste parken kun je gratis bezoeken, waardoor het ook nog eens budget technisch een hele fijne activiteit is. Naar aanleiding van onze bezoeken aan de hoofdstad van Frankrijk zetten we de vijf leukste parken in Parijs met kinderen op een rij. 

Familiehotel Parijs
leukste parken in Parijs met kinderen

Leukste parken in Parijs met kinderen #1: Jardin Du Luxembourg

In het midden van de stad ligt Jardin du Luxembourg wat een prachtig park is om te bezoeken. Je hebt een metrostation bij het park, maar vanaf bijvoorbeeld museum het Louvre loop je in een kwartier naar het park toe. Jardin du Luxembourg is een prachtig park met een hoop ligstoelen in het park. Je hoeft hier dus niet op een houten bankje te gaan zitten, maar je kunt echt heel relaxt genieten van een eventueel zonnetje in het park. 

In het midden van het park ligt een groot meer, waar kinderen voor een paar euro per half uur zeilbootjes kunnen huren en ze moeten kijken waar het bootje door de wind terechtkomt op het meer. Ook krijgen de kinderen een stok, waarmee ze het bootje op weg kunnen helpen. Onze dochter vond dit erg leuk om te doen (net als de andere kinderen die een bootje gehuurd hadden). 

Voordeel voor de ouders is dat rondom het meer genoeg relaxstoelen staan en dat er een horecatentje is, waar je wat te drinken kunt kopen, zodat je lekker even kunt genieten van je kinderen en de zon. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Daarnaast heb je in het park ook een leuke (betaalde) speeltuin liggen, waar je je prima een paar uurtjes kunt vermaken met kleine kinderen. Deze speeltuin heeft ook toiletten en er zit een groot hek om de speeltuin, waardoor je een goed overzicht over je kinderen hebt. Ook ligt hier een carrousel bij deze speeltuin. 

Door de verschillende activiteiten in dit park kun je makkelijk een halve dag in het park doorbrengen. Daarnaast liggen er rondom het park genoeg eettentjes waar wat te eten kunt kopen en waarbij je kunt lunchen in het park. Dit zagen wij heel veel gezinnen doen in het park. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Leukste parken in Parijs met kinderen #2: Jardin Des Plantes

Een ander leuk park dat je met kinderen kunt bezoeken is Jardin des Plantes. Ook dit is een mooi park, waar genoeg te doen is voor kinderen. Zo zijn we hier ruim een halve dag geweest, maar had dit zeker nog wel langer kunnen zijn als het niet al het einde van de dag was. Zo heb je bij Jardin des Plantes twee leuke musea en een dierentuin liggen die je kunt bezoeken. Ook is er een kleine speeltuin in het park en een doolhof, maar beide stellen niet zo heel erg veel voor. 

Als eerste bezochten we Galérie de Paléontologie et d’Anatomie, waar ze een enorme verzameling hebben van skeletten van dieren. Leuk is om bij ieder skelet te raden welk dier erbij hoort en bij vele dieren zie je echt door de vorm om wat voor dier het gaat. Wat ons opviel was dat sommige dieren een stuk meer botten hebben dan je in eerste instantie verwacht. Het museum bestaat uit twee verdiepingen en je hebt hier ook skeletten van dino’s die je kunt bekijken. Wij waren in dit museum ongeveer een uur binnen. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Het andere museum dat je in park Jardin des Plantes kunt bezoeken is Grande Galerie De L’Evolution. Dit prachtige museum is interactief en kinderen kunnen veel leren over de natuur en dieren. Daarnaast vind je door het hele museum veel opgezette dieren. Wij vinden het altijd heel leuk om de verschillende dieren eens van dichtbij te kunnen bekijken. 

Begin de dag in dit museum, zodat het nog lekker rustig is en je op je gemak het hele museum kunt bekijken. Je kunt hier prima twee uur voor uittrekken om alles te zien. In het museum zit ook een restaurantje en er is ook een gedeelte dat apart voor kinderen is gemaakt. Hier moet je wel een apart kaartje voor kopen en die hadden we niet, dus dit gedeelte hebben we helaas niet bezocht. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Ook is het in Jardin des Plantes mogelijk om naar de dierentuin te gaan. Deze dierentuin is niet super groot, maar groot genoeg om je hier minimaal twee uurtjes te vermaken. Verwacht in deze dierentuin niet de grote Afrikaanse dieren, maar toch zijn er behoorlijk wat verschillende dieren te bewonderen zoals de rode panda, de wolf en de orang-oetan. Ook is er een reptielenhuis, een speeltuin en een gedeelte waar je wat kunt eten en drinken.

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Leukste parken in Parijs met kinderen #3: Jardin D'Acclimatation

In park Jardin D’Acclimatation zijn we een hele dag geweest. Het park heeft mooie tuinen, een museum en verschillende speeltuinen, maar de belangrijkste reden om het park te bezoeken zijn de verschillende attracties die je hier vindt. Je betaalt een paar euro entree voor het hele park en wil je in de attracties van het park dan betaal je of per keer een bepaald bedrag of je betaalt voor een kaart voor de hele dag onbeperkt attracties. Dit is een stuk goedkoper als je meerdere attracties wil bezoeken.

Toen wij het park bezochten hadden we vooraf niet goed gekeken dat online kaartjes veel goedkoper zijn, dan kaartjes aan de kassa. Je moet dan acht dagen van te voren kaartjes kopen om een flinke korting te krijgen. Dat was niet slim van ons en dat scheelde behoorlijk wat geld. 

Het ‘pretpark’ vonden wij heel erg leuk! Onze dochter is zes jaar en voor haar waren de attracties helemaal top! Ze mocht in alle attracties en de wachtrijen bij de verschillende attracties waren kort. Zo hoefden je steeds maar een of twee ritjes te wachten totdat je in de attractie mocht. Tegen de middag werd het wel steeds drukker, dus zorg dat je al vroeg in het park bent.  

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Dit is ook een prima pretpark als je toch een dagje in verschillende achtbanen wil gaan, maar niet naar een groot park als Disneyland Parijs wil gaan met je kinderen. Bij het park ligt een metrostation in de buurt en vanaf dit metrostation is het een paar minuten lopen naar dit park toe. Ook zijn er in het park verschillende opties om te eten en te drinken en ook rondom dit park heb je genoeg opties (zoals bijvoorbeeld het populaire restaurant onder kinderen met de gouden bogen). 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Leukste parken in Parijs met kinderen #4: Jardin des Tuileres

Ook een leuk park om even door heen te lopen en een drankje te doen is Jardin des Tuileres. Dit park ligt enorm centraal en ligt in de buurt van het wereldberoemde museum het Louvre. In Jardin des Tuileres staan heel veel beelden en ook hebben ze hier heel veel relaxstoelen staan in het park. Hierdoor is het park zeker op een zonnige dag enorm populair onder de lokale bevolking en toeristen. 

Voor kinderen zijn de opties om te spelen in het park wel wat minder, maar je kunt hier zeker prima lunchen met het gezin in het park, aangezien er genoeg leuke horecagelegenheden rondom het park zitten waar je wat kunt eten en drinken. Zoek je toch een leuke speeltuin, dan moet je iets meer dan tien minuutjes lopen vanuit het park naar metrostation Les Halles, waar ze zowel voor jonge als voor oudere kinderen een prima speeltuin hebben liggen. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Leukste parken in Parijs met kinderen #5: Champs de Mars

Het laatste park dat geschikt is voor kinderen en wat we bezocht hebben in Parijs is het stadspark Champs de Mars in de buurt van de Eiffeltoren. Je hebt vanuit dit park een prima uitzicht over de Eiffeltoren en je ziet hier vele gezinnen in het gras liggen van het park.

Ook is er een kleine speeltuin in het park, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Voor de allerkleinste kinderen kan dit wel een tijdje vermaak geven, maar voor oudere kinderen is deze speeltuin niet geschikt. In de buurt van het park ligt ook een supermarkt, waardoor je veel gezinnen in het park ziet picknicken. Vanuit het park kun je ook prachtige foto’s maken met je gezin met op de achtergrond de wereldberoemde Eiffeltoren. 

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke parken in Parijs die je met je gezin kunt bezoeken. Wat dat betreft is er in deze enorme stad altijd wel een park in de buurt, waar je even met je kinderen de rust op kunt zoeken. 

leukste parken in Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Waar overnachten in Parijs met kinderen?

Je kunt in Parijs met kinderen prima overnachten. Parijs heeft meer dan 1500 hotels en er zijn genoeg accommodaties die kamers hebben voor gezinnen. Wij hebben in iedere prijsklassen de beste optie op een rij gezet!

Budget hotel: Hotel Cluny Sorbonne

Middenklasse hotel: Elysées Ceramic

Luxe hotel: Hotel Monsieur & Spa

Voor het zoeken naar andere hotels in Parijs met kinderen klik dan hier voor de hele lijst van hotels. 

Sta je liever op een camping in de buurt van Parijs, lees dan eens de blog Camping in de omgeving van Parijs