Legoland Billund met kinderen

Een bezoek aan Legoland Billund met kinderen is altijd leuk! Wij als gezin met 3 jongens (van toen 11 jaar, 10 jaar en 4 jaar) die ontzettend graag en veel met Lego spelen. konden dit park niet overslaan toen we door Scandinavië gingen trekken met het gezin. Legoland Billund Denemarken is te gek voor kinderen van alle leeftijden, maar echt het allerleukste voor de leeftijd van 2-12 jaar. Dit pretpark in Denemarken staat helemaal in het teken van LEGO en met meer dan 50 attracties kun je je hier makkelijk een hele dag vermaken. Van draaimolens en achtbanen tot wildwaterattracties en interactieve 3D-ritjes. Wij zijn een dag in Legoland in Denemarken geweest met onze kinderen en in deze blog geven we jullie alle informatie die je nodig hebt voor een dagje Legoland Billund met kinderen.

Beste reistijd Legoland Billund met kinderen

Legoland Billund Denemarken is geopend van eind maart tot en met eind december. Ze zijn dan bijna iedere dag open, maar soms is het park op bepaalde dagen dicht. Kijk dus vooraf even goed op de website van Legoland Billund Denemarken of het pretpark op de dag dat jullie het willen bezoeken open is.

De beste reistijd voor Legoland Billund Denemarken is van mei tot en met september, omdat dan de temperaturen in Denemarken stijgen en het wel fijn is als het lekker weer is als je een pretpark bezoekt. De maanden juli en augustus hebben de warmste dagen. Uiteraard kan het in Denemarken iedere dag (ook in de zomer) regenen, dus kijk vooraf even wat de voorspellingen zijn en neem eventueel regenkleding mee voor de regen.

Houdt er ook rekening mee dat de zomermaanden de drukste maanden zijn bij Legoland en dat de prijzen van accommodaties in de omgeving dan stijgen.

Legoland Billund met kinderen

Vervoer naar en in Legoland Billund Denemarken

Legoland-Billund is te vinden in Denemarken en dat is ongeveer 7 uur rijden vanaf Nederland. Als je op road-trip gaat door Scandinavië of op vakantie in 1 van de noordelijke landen kan een ‘tussenstop’ en bezoek aan dit fantastische park met je kinderen natuurlijk niet ontbreken.
Of je gaat met het vliegtuig naar Billund. Dat is een uurtje vliegen vanaf Amsterdam en Legoland bevind zich dan zo’n 3 kilometer vanaf de luchthaven.

Vlieg je naar Denemarken en huur je hier een auto dan kun je dat zowel op het vliegveld van Billund als op het vliegveld van Kopenhagen doen met de verhuurmaatschappij Sunny Cars. Bij Sunny Cars werken ze met een all-inclusive principe, wat inhoudt dat de meeste verzekeringen en ook het eigen risico in de prijs zijn inbegrepen.

Op die manier heb je alles gelijk in de prijs zitten en hoef je je hier geen zorgen om te maken. Kijk voor het huren van een auto in Billund even hier en voor het huren van een auto in Kopenhagen even hier.

Legoland Billund met kinderen

Algemene informatie Legoland Billund

Het park is meestal tussen 10-17 uur of 10-18 uur open. Dit kan per dag verschillen. Rondom het park zijn verschillende parkeerplaatsen waar je de auto betaald kan parkeren. Je betaalt een vast bedrag voor de gehele dag om de auto te parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de ingang van het park,

De Legoland Billund app is fijn om vooraf te downloaden op jouw telefoon. In deze app vind je alle algemene informatie over het park zoals de openingstijden, maar ook een plattegrond, de wachttijden voor verschillende attracties en je kunt via deze app eventueel ook tickets voor het park kopen. Wij vinden zo’n app altijd wel fijn in een pretpark, omdat je op die manier heel makkelijk de weg kunt vinden in een park.

Wat te doen in Legoland Billund Denemarken

Kaartjes voor Legoland Billund

Je kan uiteraard ook kaarten kopen voor Legoland Billund op de officiële website van het park, Hier kan je kiezen uit tickets voor een dag of voor 2 dagen. Ga je buiten het hoogseizoen dan kan je het merendeel van het park wel zien in een dag. Zijn jouw kinderen groter dan 120 cm dan mogen ze in de meeste attracties en dan kan 1 dag in het hoogseizoen wel krap zijn.

Je kan dan ook prima 2 dagen het park bezoeken. Als je een pass voor 2 dagen koopt, is het ticket gemiddeld per dag ook goedkoper. Kijk natuurlijk vooraf ook even goed of er online acties zijn. Zo heb je bij sommige vakantieaanbieders dat je gratis tickets voor Legoland krijgt als je een vakantie boekt naar Denemarken. Dit kan natuurlijk een hoop geld schelen.

Even wat online zoekwerk kan daarom veel geld opleveren. Ook heb je boekjes van Lego die vaak bij speelgoedwinkels liggen en waar kortingsacties in staan voor dit pretpark. Vraag dus even bij de lokale speelgoedwinkel of ze een Lego catalogus hebben.

Wat te doen in Legoland Billund Denemarken

Het park Legoland Billund Denemarken

Legoland Billund Denemarken bestaat uit 12 verschillende gebieden. Dit zijn de gebieden The Lego Movie World, Duplo Land, Knights Kingdom, Legoredo Town, Miniland, Peppa Pig Playground, Lego Ninjago World, Adventure Land, Polar Land, Pirate Land, Imagination Zone en Brick Street. We zullen hieronder de verschillende gebieden bespreken in het kort.

Miniland: is eigenlijk het middelpunt van het oorspronkelijke LEGOLAND-plan. In Miniland zijn verschillende gebouwen met Lego in het klein nagebouwd met maar liefst 20 miljoen Lego steentjes. Je hebt hier ook 9 verschillende attracties voor de wat kleinere kinderen. Deze attracties bestaan uit verschillende treintjes van Lego waar kinderen kunnen meerijden, bootjes, autootjes en een soort van reuzenrad.

The Lego Movie World: in deze wereld heb je 2 verschillende attracties en een speeltuin van Lego die je kan bezoeken. Bij alletwee de attracties zit je op een bank en ga je de hoogte in. Voor deze attracties moeten kinderen een minimale lengte hebben van 100 cm. Kijk ook van te voren even op de website van Legoland Billund in welke attracties jullie kinderen allemaal in mogen.

Duplo Land: in dit themagebied staat alles in het teken van Duplo en heb je in totaal 4 verschillende attracties die vooral bedoeld zijn voor jonge kinderen. Zo heb je hier een treintje van Duplo, vliegtuigjes van Duplo, verschillende speelhuisjes van Duplo en een klein reuzenrad.

Knights Kingdom: in dit gebied heb je 2 attracties en ook vindt hier de kasteel show plaats. De twee attracties zijn een achtbaan en een wildwaterbaan. Voor de achtbaan moeten kinderen minimaal 100 cm groot zijn en voor de wildwaterbaan 115 cm. Bij die laatste kun je uiteraard nat worden. Is het wat minder weer en vinden jullie het toch leuk om deze attractie te doen, neem dan vooraf iets van een poncho mee.

Legoland Billund Denemarken

Legoredo Town: in dit themagebied van Legoland Billund Denemarken heb je verschillende attracties die je kan bezoeken. Zo is er een spookhuis voor kinderen die groter zijn dan 110 cm. Ook is er een achtbaan (lengte 100 cm), een boomstammetje die in het water knalt (100 cm) en elektrische paardjes voor de wat jongere kinderen. Daarnaast kun je in dit gebied met Legoblokjes en bootjes spelen en is het mogelijk om hier naar goud te gaan zoeken met een zeef.

Peppa Pig Playground: in dit themagebied zijn geen attracties, maar is het gewoon een speelgebied in het thema van Peppa Pig.

Lego Ninjago World: in dit themagebied heb je drie verschillende dingen die je kan doen. Je hebt een attractie waar je in een karretje rondrijdt met een 3d bril op. Ook kunnen kinderen hier op een muur klimmen en als laatste hebben ze hier een doolhof van laserlichten, waar kinderen zo snel mogelijk door heen moeten klimmen.

Adventure Land: in dit themagebied van Legoland Billund kun je met kinderen in 4 verschillende attracties. Ze hebben hier een snelle achtbaan (minimale lengte 120 cm), een attractie met een brandweerauto waarbij je een vuur moet blussen, een attractie waar je erg snel in de rondte gaat in een bootje en een indoorride waar je met een pistool op dingen moet schieten.

Legoland Billund Denemarken

Polar Land: in dit ijsgebied heb je 2 attracties voor kinderen vanaf 120 cm lengte. Dit is een snelle achtbaan en de andere attractie is een soort computerarm die een karretjes alle kanten opslingert en waar je ook over de kop gaat. Als je als ouder misselijk wil worden, dan is deze laatste attractie zeker een goed idee ;). Daarnaast kunnen kinderen in dit gebied ook met bootjes spelen en is er een gedeelte met veel ijs, waar kinderen ook met Lego kunnen spelen.

Pirate Land: in dit gebied staat alles in het teken van piraten en bij alle vier de attracties van dit themagebied zit je in een soort van piratenboot. Het ene bootje is rustig en vaart over het water, het andere bootje draait juist enorm veel rondjes en bij het andere bootje zit je in een schommelschip, Bij de laatste attractie met een bootje kun je elkaar nat spuiten en deze attractie is vooral aantrekkelijk in de warme zomermaanden.

Imagination Zone: in dit themagebied heb je een bioscoop waar je films van Lego kan bekijken in 4D. Ook heb je hier een show met fontijnen. En ook is het mogelijk om in dit gebied naar Sea Life te gaan. Hier zie je allerlei tropische vissen in de verschillende aquaria.

Brick Street: in dit themagebied staat alles in het teken van spelen met Lego en Duplo en hier kunnen kinderen ook bouwen. Je kan hier Lego workshops volgen of gewoon lekker spelen.

Legoland Billund Denemarken met familie

Shows Legoland Billund

Je kunt in Legoland Billund Denemarken naar verschillende show toe. Je hebt een aantal Lego 4D films die je kan bekijken in de bioscoop. Dat ziet er best wel tof uit en ook voor kinderen zijn deze films leuk om te bekijken. Ook kun je naar verschillende Lego shows toe in het park. Zo is er een show van Peppa Pig, een kasteel show en heb je een show in Legoland Billund Garden.

Daarnaast is het mogelijk om een meet and greet te hebben met verschillende karakters van Lego. Het is altijd leuk voor kinderen om op de foto te gaan met één van de Legohelden. Wil je naast de attracties veel van de verschillende shows en films zien, dan moet je echt 2 dagen voor dit pretpark uittrekken.

Legoland Billund Denemarken met familie

Onze ervaringen in Legoland Billund

Leeftijdsverschil tussen de kinderen is soms wat lastig bij een bezoek aan pretparken vinden wij. Je moet echt opletten dat het voor zowel de jongere en oudere kinderen uitdagend en leuk is. Gelukkig lukte dit heel erg goed in Legoland Billund! Laat je echt verrassen, verwonder je en geniet! Zo wilde onze oudste zoon en ik zelf ook graag in de gave rollercoasters, maar voor de jongste mocht dit onder andere nog niet in verband met de lengte.

We liepen wat rond en hadden al snel door dat Legoland-Billund niet gigantisch groot is. Je hoeft niet hele grote afstanden te lopen naar bepaalde attracties. Het park is best compact en alles ligt dichtbij elkaar. We genoten van alle Lego bouwwerken en het was 1 groot inspiratie park voor onze jongens.

Hoeveel dagen Legoland Billund

Wij deden eerst samen de familievriendelijke attracties en nadat we daar wat meer uitgekeken waren zijn we opgesplitst en ging ik met de oudste in de attracties voor grotere kinderen en gilden we het uit van plezier in de achtbanen, terwijl mijn man en de andere 2 kinderen nog een rondje met de bootjes konden varen en onder andere hun fantasie erop los lieten gaan tussen de bouwsteentjes.

Zo konden we zoveel mogelijk dingen echt beleven met onze kinderen. Bij de uitgang van het park zit de grootste Lego-winkel ter wereld, dus het is bijna onmogelijk om zonder Lego-souvenir het park te verlaten. Dat lukte ook ons niet ;). We hebben voor iedereen een prachtige souvenir gekocht en hier werd uiteraard in onze camper gelijk mee gespeeld.

Goed om te weten is dat de LEGO-shop een uur langer open is dan het park zelf. Lego is hier niet goedkoper, maar er zijn wel verschillende limited-editions die nergens anders te koop zijn dan in deze winkel. Dat is natuurlijk super gaaf!

Hoeveel dagen Legoland Billund

Eten en drinken in Legoland Billund

In Legoland zijn er genoeg plekjes waar je wat heerlijks kunt eten met de kinderen: van fris, koffie of friet tot aan een ijsje of een heerlijk broodje.
Zo heb je bijvoorbeeld Minichef, wat iets weg heeft van de Mc Donalds, maar alles is uiteraard in Lego thema. In zo’n restaurant eten is echt een leuke ervaring en je kunt hier de heerlijkste kipnuggets en Lego frietjes eten.

Of eet de heerlijkste hamburgers in de Burger-Kitchen, waar je ook nog eens op de rode loper op de foto kunt met beroemde, door LEGO gebouwde sterren. Of eet spareribs in de Saloon. Of het restaurant bij Holiday Village. Dit restaurant beschikt over een piratenrestaurant waar het hele gezin kan genieten van een uitgebreid en heerlijk ontbijt- of dinerbuffet.

Maar ook net buiten Legoland in Billund zelf zijn echt voldoende kindvriendelijke restaurants te vinden, zoals het Grill-House waar ze de heerlijkste hamburgers hebben. Zijn jullie dol op pizza? Ga dan even langs bij Bellini Café & Ristorante.

Kindvriendelijk hotel Legoland Billund

Kindvriendelijk hotel Legoland Billund

Er zijn voldoende kindvriendelijke hotels te vinden rondom Legoland Billund en hieronder noem ik er een paar:

Het LEGOLAND Castle Hotel: dit heeft als thema een kasteel in LEGO-stijl. Dit hotel ligt net buiten de hoofdingang van LEGOLAND. Je kunt hier kiezen uit toffe thema kamers zoals de Princess-kamer, de Wizard-kamer of de Dragon Knight-kamer om te spelen en te slapen. Iedere kamer biedt een privébadkamer met een douche en gratis toiletartikelen. In alle kamers is airconditioning en staat een bureau.

’s Ochtends wordt er een ontbijtbuffet verzorgd. Het restaurant van het hotel, Knight’s Tavern, is dagelijks geopend. Daar tref je een overdekte speelruimte aan. De afstand naar LEGO House Billund bedraagt 1,2 km. De luchthaven Billund bevindt zich op 2,9 km afstand van LEGOLAND Castle Hotel. Kijk voor meer informatie over het LEGOLAND Castle Hotel even hier.

Kindvriendelijk hotel Legoland Billund

Lalandia Billund: bij dit park kun je met jullie gezin een bungalow huren en op het park zelf is een groot waterpark met glijbanen voor de kinderen. Natuurlijk helemaal top voor de kinderen. Sommige van de bungalows hebben zelfs een jacuzzi in het huisje zitten. Kijk voor meer informatie over de accommodaties op dit park even hier.

Via de organisatie TUI kun je verschillende toffe themahotels boeken, wanneer je een bezoek brengt aan Legoland Billund met kinderen. Kijk voor een overzicht van alle hotels van Legoland even hier.

Uiteraard is het mogelijk om in de buurt van het Legoland Billund met kinderen te overnachten. We zetten in de regio van Legoland Billund een aantal van de best beoordeelde accommodaties op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget accommodatie: Sdr. Omme Bed & Breakfast

Middenklasse accommodatie: Billund Holiday – Assengaard B & B

Luxe accommodatie: The Lodge Billund

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in de omgeving van Legoland Billund even hier.

Scroll naar boven