Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen: 14 leuke activiteiten op een rij!

Een vakantie naar Lanzarote met kinderen is wel iets anders dan de andere Canarische eilanden zoals Tenerife en Gran Canaria. Het eiland is minder op massatoerisme gericht en je vindt hier geen toeristische steden met alleen maar hoogbouw, maar vooral lage witte huisjes. Lanzarote ligt op 4,5 uur vliegen van Nederland en het eiland is van vulkanische aard. Dit zorgt ervoor dat er ook genoeg mooie natuur op het eiland te vinden is. Daarnaast is er genoeg vermaak voor kinderen. We zetten alle leuke activiteiten op Lanzarote met kinderen hieronder op een rij voor jullie. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Hoe kom ik op Lanzarote met kinderen?

Lanzarote is een Spaans eiland en het merendeel van de Nederlandse gezinnen vliegt naar het eiland toe. Je vliegt ongeveer in vierenhalf uur vanuit Amsterdam naar Lanzarote toe. Je hebt meerdere vliegmaatschappijen die vanuit Nederland naar Lanzarote toe vliegen. Uiteraard is het slim om vooraf goed te kijken welke maatschappij de beste prijzen en tijden heeft. 

Kijk voor een overzicht van alle vluchten naar Lanzarote even hier. 

Lanzarote met kinderen: pakketreis

De meeste gezinnen die een vakantie naar Lanzarote boeken doen dit met een pakketreis. Een pakketreis wil zeggen dat het hotel en de vlucht in een pakket zitten en af en toe ook het eten en drinken in het hotel. Je hebt op Lanzarote genoeg kindvriendelijke hotels waar je een heerlijke vakantie kunt hebben met het gezin. Groot voordeel van een pakketreis is dat er vaak meerdere gezinnen bij hetzelfde hotel zijn en je kinderen dus genoeg kinderen hebben om mee te spelen. We zetten de populairste opties onder gezinnen op het eiland op een rijtje. 

RIU Paraiso Lanzarote: dit hotel is één van de populairste hotels onder Nederlandse gezinnen op Lanzarote. Dit hotel heeft de all-inclusive formule, waarbij het eten en drinken al in de prijs zit en het hotel heeft maar liefst vier verschillende zwembaden, waaronder twee verschillende zwembaden speciaal voor kinderen. 

Dit hotel heeft een speeltuin voor kinderen en ook een RIU land kidsclub voor de leeftijdsgroepen vier tot en met zeven jaar en acht tot en met twaalf jaar. Zowel overdag als in de avond is er animatie en kinderen kunnen in de avond hier ook naar de disco. 

Kijk voor meer informatie over RIU Paraiso Lanzarote even hier. 

TIME TO SMILE Guinate Club: dit is een wat kleiner hotel dat 600 meter van een groot strand ligt. Ook hier hebben ze een zwembad, dat in de winter verwarmd wordt en is er ook een zwembad voor kinderen. Zes dagen per week is er een Nederlandse host aanwezig die het aanspreekpunt is tijdens je vakantie. 

Kijk voor meer informatie over TIME TO SMILE Guinate Club even hier. 

TUI BLUE Flamingo Beach: dit hotel ligt direct aan het strand en de gasten overnachten hier in witte huisjes, waardoor het lijkt of het heel Spaans dorp is. Het hotel heeft maar liefst drie buitenzwembaden, waarvan er eentje in de wintermaanden verwarmd is.

Ook kun je bij dit hotel op Lanzarote met kinderen naar een waterspuitpark voor kinderen en je hebt maar liefst vier verschillende clubs voor verschillende leeftijdsgroepen, waar kinderen samen kunnen komen en vermaakt worden. Daarnaast heeft het hotel een speeltuin en kun je bij dit hotel op Lanzarote met kinderen naar de minidisco toe gaan. 

Kijk voor meer informatie over TUI BLUE FLAMINGO BEACH hotel even hier. 

Lanzarote met kinderen #1 Timanfaya National Park

De meeste gezinnen met kinderen bezoeken natuurlijk Lanzarote voor de zon en de stranden, maar er is daarnaast ook echt nog wel het een en ander te zien aan natuur. Één van de best bezochte bezienswaardigheden van het eiland is het Timanfaya Nationale Park. Het woeste vulkaanlandschap is indrukwekkend en zijn vaak gebruikt als achtergrond in films als bijvoorbeeld Lord of the Rings. 

Je rijdt met de auto naar het bezoekerscentrum van het park en daar maak je met de bus een route door het park. Vanwege de veiligheid mag je niet met de eigen auto door het park en je mag onderweg ook niet uit de bus. Dat is voor de foto’s wel wat lastig, aangezien je deze dus achter het glas van de bus moet nemen. De tocht met de bus duurt ongeveer een half uur en is prachtig. Voor het nationale park betaal je entree en een rit met de bus zit inbegrepen in de entreeprijs. 

Sunny Cars Lanzarote
Lanzarote met kinderen

Na afloop kun je bij restaurant El Diablo een maaltijd nuttigen die bereid is op aardwarmte. Ze braden hier bijvoorbeeld kippetjes boven een  diep gat en met een hete luchtstroom van maar liefst 350 °C. In de buurt van het restaurant staan trouwens mannen van het park die laten zien hoe warm het onder de aarde echt is.

Zo laten ze met een bosje stro zien hoe snel dit vlam vat in een kuil. Binnen een paar seconden begint het bosje te roken en niet veel later staat het in brand. Dit doen ze ook door water in de gaten te gooien, waaruit dan een geiser ontstaat. Voor kinderen natuurlijk een interessante bezienswaardigheid. Daarnaast geven de mannen het publiek stukjes grind dat enorm warm is en je amper vast kunt houden. Ook kun je in dit nationale park een tocht maken van een halfuur op een kameel met het gezin. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen #2 stranden

De meeste gezinnen bezoeken Lanzarote met kinderen vanwege de stranden op het eiland. Lanzarote is een vulkanisch eiland, waardoor je op het eiland veel zwarte stranden hebt, die niet altijd gelijk even geschikt zijn voor kinderen. We zetten hieronder de stranden op een rij die het meest geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. 

Playa Grande: dit is het mooie zandstrand in Puerto del Carmen en dit strand is wel drie kilometer lang. De meeste faciliteiten zijn op dit strand wel aanwezig en je kunt hier ligbedjes met parasols huren. Aan het strand loopt de boulevard Avenida de Playa, waar genoeg leuke tentjes zitten voor een hapje en een drankje. Je kunt hier in de zee ook prima snorkelen, aangezien het water erg helder is. In de buurt van Playa Grande ligt ook Playa Chica, wat erg populair is onder gezinnen, vanwege het kalme water. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Playa Blanca: deze plaats inclusief strand ligt helemaal in het zuiden van het eiland en ook dit strand heeft de meeste voorzieningen. Deze plaats en strand liggen op ongeveer een half uur rijden van Playa Grande. Vanaf dit strand kun je ook met de watertaxi naar de afgelegen stranden van Papagayo. Dit zijn een aantal prachtige kleine strandjes die door kliffen gescheiden worden van elkaar. 

Je kunt hier ook met de auto naar toe, maar de route er naar toe is voor een deel onverhard en niet ideaal. Neem in de ochtend de watertaxi naar deze strandjes en je kunt het strand nog voor een groot deel voor jezelf hebben. De tijden van de boot staan hieronder.

Playa Blanca naar Marina Rubicón 10:00, 11:30, 13:30 & 15:30

Marina Rubicón naar Papagayo 10:10, 11:40, 13:40 & 15:40

Papagayo naar Marina Rubicón 10:45, 12:15, 14:15 & 16:15

Marina Rubicón naar Playa Blanca 11:00, 12:30, 14:30 & 16:30

Sunny Cars Lanzarote
Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen: waterparken / speelparken

Je kunt op Lanzarote met kinderen ook een aantal leuke parken bezoeken. We zetten de leukste parken hieronder op een rij. 

#3 Aqualava Waterpark: dit waterpark ligt in het zuiden van het eiland in de plaats Playa Blanca. Het heeft zowel een gedeelte voor jonge als oudere kinderen. In Corsario Bay heb je een watergedeelte voor kleinere kinderen met een groot waterspeeltoestel en verschillende kleinere glijbanen. Het water is hier ondiep en van de meeste glijbanen kunnen de kinderen zelfstandig.

In het Timan Fire gedeelte heb je een aantal spectaculaire glijbanen, waar je minimaal 1,20 meter groot voor moet zijn. Bij sommige van deze glijbanen moet je van de glijbaan af met een band. Ook heb je een strand (Aqualava Beach) waar in het watergedeelte kunstmatige golven worden geproduceerd. Ook heeft dit waterpark een lazy river, waar je in een band op een stromende rivier een rondje maakt. 

#4 Rancho Texas: je kunt op Lanzarote met kinderen ook naar verschillende dierenshows gaan kijken. Rancho Texas is namelijk een combinatie van een dierentuin en een waterpark. Bij de dierenshows moet je denken aan shows met vogels, roofvogels, zeeleeuwen, dolfijnen en witte tijgers. Verder kunnen kinderen in het park goud zoeken, bootje varen, pony rijden en van verschillende glijbanen afglijden. 

#5 Aquapark Costa Teguise: dit waterpark ligt op iets meer dan tien minuten rijden van de hoofdstad van Lanzarote af (Recife). Ook dit waterpark heeft zowel voor jonge als oudere kinderen verschillende glijbanen. Je hebt verschillende spectaculaire glijbanen waar je met een band, matje of zonder hulpmiddelen vanaf gaat. Ook voor de jongere kinderen zijn er verschillende kinderglijbanen en ook is er een watergedeelte voor kleinere kinderen.

#6 Pardelas Park: deze kinderboerderij met speeltuin ligt in het noorden van het eiland en kinderen kunnen hier de boerderijdieren voeren en spelen in de speeltuin. Ook is er een mogelijkheid voor kinderen om te kleien, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Ook kunnen kinderen hier een rondje maken op een pony. 

Aangezien de speeltuin ook niet supergroot is, heb je voor dit park niet meer nodig dan een uurtje. Je hoeft wat dat betreft er niet speciaal voor in de auto te gaan zitten, maar ben je een rondje over het eiland aan het maken, dan is het een optie om hier even te stoppen. Bij het park zit ook een restaurant. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Lanzarote met kinderen #7 kleine roadtrip over het eiland

Wil je wat meer van het eiland Lanzarote met kinderen zien dan kun je op een kwartier rijden van de plaats Playa Blanca een kleine rondje met de auto rijden en een aantal bezienswaardigheden van het eiland bezoeken. Je kunt dan starten bij Salinas de Janubio dat een soort van zoutvlakte is. 

Vanuit deze zoutvlakte rijdt je in iets meer dan een kwartier naar het groene meer van het eiland (el Lago Verde). De volgelopen krater is door de algen groen van kleur geworden en het is één van de meest bezochte gratis bezienswaardigheden van het eiland. Je loopt vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt en hier kun je foto’s maken van het meer. Je kunt daarna het pad naar beneden lopen en langs het groene meer lopen. Zwemmen is hier overigens verboden. In de buurt van dit groene meer ligt het dorpje El Golfo aan zee, waar je prima aan het water kunt lunchen. 

Vanaf hier is het een paar minuten rijden naar Los Hervideros. Dit zijn rotsformaties die gevormd zijn door lavastromen die bij zee stopten. Tussen de rotsen kun je wandelen en op sommige plekken heb je een uitzicht plateau. Het zeewater wordt met een kracht door de kieren en gaten van de rotsen geduwd. Dit kan erg spectaculair zijn met veel lawaai. Voor kinderen uiteraard een mooi schouwspel. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard zijn er nog genoeg andere activiteiten die je op Lanzarote met kinderen kunt doen. We benoemen ze hieronder kort.

#8 Arrecife: deze plaats is de hoofdstad van het eiland en ligt in het westen van het eiland. De belangrijkste (autovrije) winkelstraat van Arrecife is Calle León y Castillo en in deze straat vind je ook genoeg cafeetjes en restaurants. Je kunt vanuit de stad ook het stadsstrand (Playa Reducto) bezoeken en daar een paar uurtjes op het strand gaan liggen. De hoofdstad heeft ook nog twee oude forten (Castillo de San Gabriel en Castillo de San José) die je kan bezoeken tijdens je vakantie op Lanzarote met kinderen.  

#9 Mirador del Rio: wil je op Lanzarote met kinderen ergens een drankje doen (en wat eten) met een prachtig uitzicht dan is Mirador del Rio een mooie optie. Dit is namelijk een uitzichtpunt op 400 meter hoogte, dat uitkijkt op eiland Graciosa in het noorden van het eiland. Het uitzichtplateau wat je hier hebt is zo ontworpen met lavastenen dat het in de omgeving opgaat. Je betaalt een paar euro entree om het uitzichtpunt te bekijken. 

#10 Jardin de Cactus: je kunt op Lanzarote met kinderen ook een botanische tuin bekijken. Deze botanische tuin, die in het noordoosten van het eiland ligt, is gespecialiseerd in cactussen. De botanische tuin heeft zelfs meer dan duizend verschillende soorten. Deze cactussen zijn in het zwarte landschap erg fotogeniek. Zorg er wel voor dat je je kinderen in de gaten houdt, zodat ze zich niet pijn doen aan de stekels van de meeste cactussen. Bij de tuin zit ook een cafetaria waar je een drankje met het gezin kunt doen. 

#11 Submarine Safari: je kunt op Lanzarote met kinderen ook in een onderzeeër naar dertig meter diepte gaan en hier de onderwaterwereld bekijken. Ook kom je tijdens deze vaartocht langs twee verschillende scheepswrakken. Wel is dit een behoorlijk prijzige onderneming met het gezin. Wel is het natuurlijk een unieke ervaring om een keer in een onderzeeër te varen. De tocht onder water duurt iets langer dan een half uur. Na afloop krijg je een duikcertificaat. De duikboot ligt in de haven van Puerto Calero. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

#12 Walvissen en dolfijnen spotten: je kunt vanuit de haven van Puerto del Carmen een excursie boeken op de snelle boot Biosfera Jet. Uiteraard blijven het wilde dieren en is er een kans dat je tijdens de excursie pech hebt en ze niet ziet. De maanden maart tot en met juni staan te boek als de beste maanden om de dieren te spotten.

#13 Jameos del aqua: deze grotten kun je in het noorden van Lanzarote met kinderen bezoeken en het is een ondergronds meer dat onderdeel is van een heel grottenstelsel. Bij het meer ligt ook een aangelegde lagune en hier heb je ook verschillende zitgedeeltes. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Ook heb je hier een vulkaanmuseum liggen. Je kunt de Grotten Cueva de los Verdos hier in de buurt ook bezoeken, maar houdt er rekening mee dat het druk kan zijn. 

#14 Glasbottom boot: ook deze boot vertrekt vanuit de haven van Puerto del Carmen en de tocht duurt ongeveer een uur.  De boot vaart ten westen van Puerto del Carmen en door het glas kun je dieren in het wild in de zee spotten. Je kunt hier schildpadden en verschillende vissen spotten. De boot stopt onderweg ook nog om te zwemmen en te snorkelen (met je eigen snorkelapparatuur).  

Lanzarote met kinderen
Sunny Cars Lanzarote

Lanzarote met kinderen: huurauto

Ga je de hierboven beschreven activiteiten op Lanzarote met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook op Lanzarote met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar overnachten op Lanzarote met kinderen?

Uiteraard kun je ook apart je vliegreis boeken en apart een hotel boeken. Je hebt op Lanzarote met kinderen genoeg accommodaties waar je tijdens je vakantie kunt verblijven. Je hebt een aantal toeristische plaatsen waar de meeste toeristen verblijven en in deze drie plaatsen hebben we de beste opties in iedere prijsklassen op een rij gezet. 

Costa Teguise

Budget hotel: Apartamentos El Guarapo

Middenklasse hotel: Beatriz Costa & Spa

Luxe hotel: HD Beach Resort

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Costa Teguise kijk hier.

Puerto del Carmen

Budget hotel: Hotel THB Flora

Middenklasse hotel: Hotel Suite Montana Club

Luxe hotel: Seaside Los Jameos

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Puerto del Carmen kijk hier.

Playa Blanca

Budget hotel: THB Tropical Island

Middenklasse hotel: THB Royal

Luxe hotel: Relaxia Lanzasur Club – Aqualava Water Park

Voor een overzicht van alle accommodaties in de plaats Playa Blanca kijk hier. 

Lanzarote met kinderen
Lanzarote met kinderen

Scroll naar boven