Langkawi met kinderen

Langkawi met kinderen: 6 leuke kinderactiviteiten op een rij!

Langkawi met kinderen is leuk! Wij verbleven er maar liefst 11 dagen en dat was wat aan de lange kant, maar een dag of vijf tot zes kun je je hier prima vermaken met het gezin! Wij hebben de meeste dingen op het eiland gedaan en ook de meeste stranden van Langkawi bezocht. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Langkawi op een rij voor jullie!

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

#1: de stranden van Langkawi

Pantai Cenang

Dit is misschien wel het bekendste en meest toeristische strand van Lankawi. Het is een langgerekt strand waar je verschillende watersporten kunt doen zoals; parasailen, jetski, banaan varen etc. Op het strand kun je voor omgerekend 6 euro twee strandbedjes en een parasol huren. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan door toeristen. 

Zelf hebben wij ook een dag een jetski gehuurd, zijn we gaan parasailen (je kunt samen met jouw kind de lucht in gaan) en met een banaan gevaren. Informeer bij de verschillende standjes op het strand voor de prijzen, want die kunnen nog weleens verschillen van elkaar.  

Aan het strand zijn verschillende kleine restaurantjes en barretjes waar je wat kunt eten en drinken. Verwacht geen hippe beachclubs want die zijn hier niet. Ons favoriete tentje was Kalut. Hier kun je lekker aan het strand chillen in een zitzak. Sophie vond de vers geperste appelsap helemaal geweldig.

In de straat achter het strand zijn veel winkeltjes en restaurantjes te vinden. Wij hebben hier ongeveer elke dag gegeten. Er is genoeg keuze van Indiaas tot mexicaans en van Italiaans tot Thais. Uiteraard is er ook een MacDonalds en een Subway aanwezig.

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

Pantai Tengah

Dit strand ligt ten zuiden van Pantai Cenang en is minder toeristisch. Het is een prima strand om even overheen te lopen maar je kunt hier bijvoorbeeld geen bedjes huren. Er zit helemaal in het noorden van dit strand wel een leuk strandtentje, het heet Hidden, waar je een drankje kunt doen en een hapje kunt eten.

Skull beach

Dit vinden wij het mooiste strand dat we hebben bezocht op Langkawi. Het heeft mooi wit, zacht zand. Na een kleine wandeling door de natuur kom je op dit strandje uit. Let wel op de vele apen die hier zitten. Ze zijn gewend aan mensen en komen dus echt naar je toe om eten en drinken van je af te pakken. Zo hadden wij hier ook een confrontatie met één van de apen en dat was best beangstigend. Er zijn geen faciliteiten bij dit strand. Je moet dus zelf je eten en drinken meenemen.

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

Black Sand beach

De naam zegt het al, op dit strand is het zand zwart. Toen wij het bezochten was het helaas vloed en konden we niet veel van het strand zien. Er staan twee schommels in de zee waarop je leuke foto’s kunt maken. Je komt het strand op via een leuke, gekleurde trap. Bovenaan die trap is ook een speeltuintje en is er een aantal souvinirwinkeltjes waar je ook drinken kunt kopen.

Tanjun Rhu beach

Dit strand bestaat uit twee delen. Een deel ligt voor het Four seasons hotel en een deel erachter. Het deel waar het Four seasons hotel aan ligt kun je alleen bezoeken als je gast bent in dit hotel. We bezochten dus de beide andere delen. Het stuk ervoor is populair bij locals. Zij komen hier ’s avonds wat eten en drinken. 

Er zijn hier verschillende restaurantjes en je kunt vanaf hier ook tours boeken door de mangrove. Op dit deel staan ook de letters I love Langkawi. Toen wij er kwamen lag er niemand op het strand dus hebben we alleen een foto gemaakt bij de letters en zijn we doorgereden met de taxi naar het tweede deel.

Dit tweede deel is meer populair onder toeristen. Er zijn verschillende souvenir winkeltjes als je aankomt bij het strand en er zijn restaurantjes waar je wat kunt eten en drinken. Je kunt er ook strandbedjes en parasols huren. Het strand is mooi maar in het zand zitten ook wat zwarte stukken zand waardoor het er minder mooi uitzicht. 

Als je helemaal naar rechts loopt kom je in een ander baaitje waar ook een schommel hangt aan een tak. Hier kun je leuke foto’s maken.

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

#2 Waterpark Langkawi

Je kunt in Langkawi met kinderen ook naar een heel leuk waterpark toe. Splash Out Langkawi ligt in het zuiden van het eiland in de buurt van de bootterminal en is echt een heel erg leuk waterpark. Toen wij het waterpark bezochten was het ook niet druk, waardoor we ook nergens in de rij hoefden te staan bij de glijbanen. 

Het waterpark heeft twee grote torens met verschillende spectaculaire glijbanen, een kindergedeelte met verschillende toffe glijbanen, een zwembad met kunstmatige golven, een lazyriver en nog een zwembadgedeelte met twee familieglijbanen. Het oppervlakte van het waterpark is niet super groot, waardoor het allemaal vrij overzichtelijk is. 

Wij bezoeken het waterpark wanneer het in ochtend open gaat en onze dochter wil natuurlijk meteen van alle glijbanen af. Onze dochter was acht jaar en iets groter dan 1,30 meter en mocht van alle glijbanen, dus dat was erg fijn! Je hebt glijbanen waarbij je met een band of een matje af moet en je hebt glijbanen waar je zonder hulpmiddelen vanaf kunt gaan. 

Ook zijn er genoeg opties qua eten en drinken. Eten en drinken meenemen is niet toegestaan en de tassen worden bij de ingang gecontroleerd. Wij hebben ons een hele dag uitstekend vermaakt in dit waterpark en het is zeker leuk om een dagje het waterpark te bezoeken. 

Om een indruk te krijgen van de verschillende glijbanen en om kaartjes te kopen voor het waterpark, kijk even op de website van Splash Out Langkawi

Waterpark Langkawi
Waterpark Langkawi

#3 Dagje eiland hoppen

We hoorden verschillende verhalen over deze tour. Niet allemaal heel positief. Maar omdat de tour erg goedkoop was, omgerekend zo’n 6 euro per persoon, hebben we de gok gewaagd. We boekten onze tour bij één van de vele bureautjes in de straat achter Cenang Beach. Overal is de tour goedkoop maar soms kan het een paar euro schelen waar je boekt. 

We worden om 9 uur bij ons hotel opgepikt en naar de boot gebracht. Met nog zo’n 12 anderen gaan we richting de eerste stop. Deze stop is bij een eiland waar je eerst door een stuk natuur moet lopen. Je betaalt hier nog een paar euro entree voor het nationaal park. Als je aan de andere kant van het eiland komt is er een groot vlot gemaakt waar je op kunt liggen of zitten.

 Je kunt voor zo’n 5 euro ook een kajak huren voor twee personen voor een half uur. Daarnaast is er een bak met vissen waar je met je voeten in kunt gaan zodat ze aan je voeten gaan knabbelen. We blijven een uur op deze plek en dat is ook voldoende. Helaas zijn er maar weinig schaduwplekken op deze plek dus is het wel fijn dat je hier niet super lang blijft. 

De tweede stop is “eagle feeding”. Dit is een plek waar ze de arenden voeren en dus heel veel arenden tegelijk bij elkaar te zien zijn. Dit is wel mooi om even te zien vanaf de boot. Dan varen we verder naar de laatste stop en dat is een eiland met een mooi, wit strand. Ook hier blijven we ongeveer 1 uur. Het water is mooi, helder blauw en het strand is wit. Je kunt hier ook een aantal watersporten doen tegen betaling.

Daarna varen we terug met de boot en worden we door het busje weer bij ons hotel gebracht. De tour duurt in totaal 4 uur. Wij vonden het zeker wel de moeite waard, vooral omdat de tour niet duur is en wij het een leuke manier vonden om de omgeving van Langkawi te verkennen. 

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

#4 Mangrove tour

Ook over deze tour hoorden we verschillende verhalen. We besloten naar de plek te gaan waar de boten vertrekken voor deze tour, om daar een ticket te boeken. We wilden dit keer liever met een privé boot gaan zodat we zelf konden bepalen waar we heen gingen en hoe lang we op de plekken bleven.

Deze tour kun je ook vanaf de straat achter Cenang beach boeken. Wij denken dat de prijzen ongeveer hetzelfde zijn als wanneer je de tickets boekt bij de plaats waar de boten vertrekken (naast het Tangjun Rhu strand). Wij namen een Grab taxi naar Tangjun Rhu strand. 

Daar aangekomen bleken de prijzen vele malen hoger dan in het stadje. Achteraf kwam dit omdat de Grab chauffeur ook een deel krijgt van de opbrengst van het ticket. We zijn toen een rondje gaan lopen en onze Grab chauffeur was vertrokken. Toen kwamen we bij een kraampje, dus zonder onze Grab chauffeur, en toen waren de prijzen ineens een stuk lager. 

Op de brochures die er lagen stonden prijzen van rond de 100 euro voor een privé boot. Maar toen wij aan gaven dat we zonder Grab waren werden de prijzen ineens meer dan gehalveerd. De mevrouw van het kraampje gaf aan dat ze dit kon doen omdat we geen Grab chauffeur bij ons hadden die zij moest betalen. 

Tip is dus om je met een Grab taxi af te laten zetten bij het strand en aan te geven dat je naar het strand wil en geen tour wil boeken. Vervolgens vertrekt de Grab chauffeur en kun je tegen een lagere prijs de tour boeken.

Wij boekten uiteindelijk een prive boot voor 3 uur voor ongeveer 50 euro. Als eerste vertrokken we naar een snorkelplek. Het was super mooi om hier even te snorkelen. Het water is helder en er zijn mooie, gekleurde vissen te zien. 

Toen gingen we door naar de Batcave. Deze grot zit vol met vleermuizen. Bij de ingang moet je een kaartje kopen voor ongeveer 50 cent. Daarbij kun je nog een zaklamp huren voor ongeveer 20 cent. De tocht door de grot stelt niet veel voor, maar het is leuk om even de vleermuizen te zien. 

Let bij de ingang en uitgang van de grot wel op de apen. Deze zijn erg brutaal en griste een flesje water bij een kindje uit de hand. Als je iets van eten of drinken bij hebt, dan wordt dat waarschijnlijk uit je handen gepakt door een aap.

Daarna bezoeken we de Crocodile Cave. Dit is een grot in de vorm van een krokodil, maar er zitten geen krokodillen. Bij laag water kun je door deze grot varen. Dat was bij ons mogelijk. Als je eenmaal door de grot bent gevaren, kom je in de mangrove terecht. Super mooi om hier doorheen te varen. Aan beide kanten zie je ook apen zitten.

Tot slot zagen we nog veel mooie arenden. Onze gids had kip bij en gooiden dit in het water waardoor de arenden van dichtbij te zien waren.

Wij vonden deze tour echt heel leuk. De omgeving is echt prachtig en vanaf een bootje naar het mooie landschap kijken en over de zee uitkijken is super fijn.

Mangrove tour Langkawi
Mangrove tour Langkawi

#5 Klimpark Langkawi

Wil je in Langkawi met kinderen gaan klimmen dan kun je terecht bij Skytrex Langkawi. Ze hebben twee verschillende parcours die je kan afleggen. Eentje is voor kinderen groter dan 1,40 meter en eentje is voor kinderen kleiner dan 1,40 meter.

Wij waren bij het klimpark en nadat we instructies gekregen hadden hoe alles werkten en we een proefrondje hadden gedaan, brak er een enorme regenbui uit van een aantal uur, waardoor we helaas het parcours niet hebben kunnen doen. We kunnen dus ook niet oordelen hoe het parcours was. 

Maar wat we er van gezien hebben is het voor jongere kinderen die nog niet veel geklommen hebben zeker een uitdagend parcours. Je kan wat drinken kopen bij het klimparcours. Het klimpark ligt ook in de buurt van de kabelbaan van Langkawi, waardoor je deze twee kinderactiviteiten ook prima op een dag kunt combineren.

Klimpark Langkawi
Langkawi bezienswaardigheden

#6 Skybridge Langkawi

Met de Cable Car kun je naar boven om naar de Sky Bridge te gaan. Het is niet mogelijk om een los kaartje voor de Cable Car te kopen. Je koopt altijd een combinatie ticket voor de Cable Car, SkyRex, SkyDome en 3D Art Langkawi. Dit kaartje kost omgerekend ongeveer 17 euro per persoon. Voor kinderen is het iets goedkoper.

Je kunt tegen extra betaling ook kiezen voor een VIP gondel (waar je alleen met je gezin in zit) of voor een glass bottom gondel. Ook is er de optie om te kiezen voor de Express lane (dan hoef je niet in de rij maar krijg je voorrang). Dit laatste was voor ons niet nodig omdat het niet druk was op de dag dat wij het bezochten (augustus 2023).

Vanuit de Cable car heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Je kunt ook een aantal watervallen bewonderen van bovenaf. Let er wel op dat je gaat bij goed weer, want als het erg bewolkt is kan het zijn dat je weinig ziet.

Eenmaal boven kun je vanaf verschillende platforms foto’s maken van het uitzicht. Let op de apen die hier zitten. Ze zijn gewend aan toeristen en ze proberen je spullen af te pakken. Vanaf dit platform neem je nog een Cable Car naar boven om bij de skybridge te komen. Hier kun je een mooie foto maken van de SkyBridge van bovenaf, waardoor je hem in zijn geheel kunt zien.

Hier moet je ook een extra kaartje voor de Skybridge kopen. Dit kost omgerekend ongeveer 2 euro om er overheen te lopen (ongeveer 320 treden) en ongeveer het dubbele om met de SkyGlide te gaan (dit is een klein treintje dat je op en neer brengt naar de SkyBridge). Wij kozen ervoor om te lopen, omdat er een enorme rij stond bij de trein. Het is ongeveer 10 minuten lopen en niet super zwaar. Ook hier weer veel apen op de weg. 

SkyBridge

Zoals gezegd koop je het kaartje voor de Skybridge aan het eindpunt van de Cable Car en kost het ongeveer 2 euro. Je kunt via de trap (ongeveer 320 treden en 10 minuten) of, tegen een meerprijs, met de SkyGlide (klein treintje) naar de SkyBridge toe. Op de SkyBridge zelf kun je op en neer lopen en genieten van het prachtige uitzicht. Ook is een aantal stukken in de brug gemaakt van glas waardoor je naar beneden kunt kijken. 

Let op: bij harde wind, regen of ander slecht weer kan de SkyBridge gesloten zijn. Kijk dus voordat je een kaartje voor de Cable Car koopt beneden of de SkyBridge open is.

SkyDome

Zoals aangegeven kun je enkel een combinatieticket kopen en geen los ticket voor alleen de Cable Car. Toegang tot de SkyDome krijg je er dus gratis bij. SyDome is een soort planetarium. Je kunt hier naar binnen voor een korte film over het universum. Het stelt niet veel voor, maar omdat het toch vlakbij is, is het prima om even binnen te lopen.

SkyRex

Dit is een 4D attractie en is ook inbegrepen in je ticket voor de Cable Car. Het is een attractie waar je in een kar zit en een 3D bril op krijgt. Vervolgens gaat de kar rijden en maakt bewegingen terwijl je een 3D film over dino’s ziet. Leuk om even mee te pikken als je er bent, maar ook deze attractie is niet hoogstaand.

3D Art Langkawi

Dit museum is het best te vergelijken met een selfiemuseum zoals we die in Nederland kennen. Er zijn hier allemaal tekeningen gemaakt op de wanden met een 3D effect waardoor het bijvoorbeeld lijkt alsof je in een bek van een dino staat, je als een koala aan een bamboestok hangt of opgesloten zit in een fles. Dit is een vrij groot museum met heel veel verschillende 3D Art. 

Ook is er een korte show met licht en geluid. Dit is naast de brug wel echt het leukste om te doen. Heb je niet veel tijd, dan zouden we alleen dit doen naast het bezoeken van de brug. 

Skybridge Langkawi
Skybridge Langkawi

Waar overnachten op Langkawi met kinderen?

Wij sliepen op Langkawi tien nachten in het Aloft Langkawi Pantai Tengah hotel, wat wij een zeer fijn hotel vonden om te overnachten. We hadden een hele mooie ruime kamer met een kingsize bed, een balkon en uitzicht op de tuin. Daarnaast hadden we ontbijt bij het hotel. 

Op de derde verdieping zit een heel mooi zwembad dat uitzicht geeft op de omgeving. Hier is in de ochtend ook het ontbijt. Wij vonden het zwembad wel iets weg hebben van een soort van beachclub. Het strand was op loopafstand en je kon met een golfkarretje van het hotel gebracht worden. 

Het ontbijt was erg uitgebreid en ze hadden een kidsclub en een fitnessruimte. Wij hebben hier tien nachten heerlijk doorgebracht. Kijk voor meer informatie over het Aloft Langkawi Pantai Tengah hotel even hier. 

Uiteraard zijn er nog genoeg andere mooie kindvriendelijke accommodaties op Langkawi. Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties op Langkawi even hier

Langkawi met kinderen
Langkawi met kinderen

Scroll naar boven