Lago Maggiore met kinderen

Lago Maggiore met kinderen: 10x doen met het gezin!

Een zomervakantie naar Lago Maggiore met kinderen is top! In de zomer is het in het gebied over het algemeen prima weer, er is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen en je rijdt er vanuit Nederland in minder dan tien uur naar toe. Het meer ligt zowel in Italië als Zwitserland en bevat meerdere leuke eilandjes die je kunt bezoeken met het gezin. Wij zetten de leukste activiteiten bij Lago Maggiore met kinderen hieronder op een rij. 

Lago Maggiore met kinderen #1: Alpyland

Een leuke activiteit om in Lago Maggiore met kinderen te ondernemen is rodelen. Ten westen van het meer ligt Alpyland, waar je een rodelbaan van 1200 meter hebt liggen die gevestigd is op de berg Mottarone. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de Alpen en verschillende meren die in de omgeving van de rodelbaan liggen. 

In totaal is het hoogteverschil dat je tijdens de tocht aflegt ongeveer honderd meter en uiteraard zitten er in de baan verschillende bochten en verschillende hellingsgraden. Een ritje op de rodelbaan kost maar een paar euro en je kunt er voor kiezen om in je eentje of met z’n tweeën van de rodelbaan af te gaan. 

Kinderen vanaf vier jaar die minimaal een meter groot zijn kunnen onder begeleiding van een ouder van de rodelbaan en kinderen vanaf acht jaar (met een minimale lengte van 1,20 meter) mogen zelfstandig van de rodelbaan af. Je kunt er zowel met de kabelbaan als met de auto naar toe rijden. Met de auto betaal je ook een bedrag aan tol, maar alsnog is het wel een stuk goedkoper dan de kabelbaan naar boven te nemen. Bij de kabelbaan heb je wel weer een mooi uitzicht en kinderen vinden dit over het algemeen natuurlijk een stuk leuker.

Houdt er wel rekening mee dat het in de zomer hier behoorlijk druk kan zijn en dat je zeker even in de rij staat voordat je de berg af kunt gaan. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en het adres even op de website van Alpyland

Lago Maggiore met kinderen
Lago Maggiore met kinderen

Lago Maggiore met kinderen #2: Aquadventure Park

Ook dit park ligt ten westen van het meer bij de plaats Baveno en je kunt bij dit park meerdere activiteiten ondernemen met het gezin. Zo heb je hier een zwembad liggen met drie glijbanen, waar je je al prima een paar uur kunt vermaken aan Lago Maggiore met kinderen. Het zwembad heeft een soort glazen overkapping, zodat je hier bij zowel goed als slecht weer kunt zwemmen.

Kinderen vanaf tien jaar mogen zelfstandig van de glijbanen en kinderen onder de tien jaar mogen van de glijbanen onder begeleiding van een volwassenen. Houdt er wel rekening mee dat een badmuts verplicht is in het zwembad. 

Ook is er bij het park een adventure park aanwezig, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Zo hebben ze in dit gedeelte klimmuren, trampolines en verschillende parcours die je kunt lopen. Voor verschillende leeftijden hebben ze verschillende parcours die kinderen kunnen afleggen. 

Het park is open van april tot en met oktober en voor zowel het zwembad als het adventure park betaal je een aparte prijs. Wel is het zeer onduidelijk waar je precies allemaal voor moet betalen en waarvoor niet. Dat kan bij de kassa nog wel een uitdaging zijn. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Aquadventure Park

Lago Maggiore met kinderen #3: Safaripark Lago Maggiore

Je kunt bij Lago Maggiore met kinderen ook naar de dierentuin toe. Dit safaripark dat in het zuiden van het meer ligt, heeft tientallen verschillende dieren, waaronder de meeste grote Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de neushoorn, de olifant, de giraf en de zebra. Je kunt door het park met de eigen auto rijden of met een treintje. 

Naast deze dieren is er in het safaripark ook een reptielencentrum en aquarium aanwezig. Ook is er een deel van het park, waar grote dino’s te bewonderen zijn. Het gedeelte van de dierentuin beslaat ongeveer de helft van het park. In de andere helft van het park vind je verschillende attracties voor kinderen. Deze attracties zijn inbegrepen in de toegangsprijs. 

In dit gedeelte van het park heb je attracties zoals een achtbaan, een waterbaan, een reuzenrad, een schommelschip en een grote glijbaan waar je met een band vanaf kunt gaan. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken in dit park. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, entreeprijzen en de verschillende dieren en attracties even op de Italiaanse website van het safaripark. 

Lago Maggiore met kinderen #4: Eiland hoppen

Je kunt bij Lago Maggiore verschillende eilanden bezoeken met een tour vanaf het vaste land. De Borromeïsche eilanden zijn van deze eilanden de bekendste en meest bezochte eilanden. Je kunt deze eilanden het makkelijkste vanaf de plaats Stresa bezoeken. Vanaf deze plaats bereik je de eilanden al binnen een paar minuten met de boot. 

Isola Madre is het grootste eiland van deze eilanden en staat bekend om zijn Engelse botanische tuin met allerlei kleurige bloemen. Deze botanische tuin is één van de grootste ter wereld en je betaalt entree om deze te mogen bezoeken. Isola Bella is een ander eiland wat je kunt bezoeken en ook dit eiland is (zoals de naam doet vermoeden) prachtig. Je kunt hier de villa van Carlo Borromeo bezoeken inclusief de prachtige tuin. 

Het eiland Isola dei Pescatori heeft een hoop steegjes met gekleurde huizen op het eiland en ook een kerkje uit de 11e eeuw. Je hebt op dit eiland genoeg restaurantjes, kraampjes en winkeltjes om lekker rond te lopen. Het heeft dan misschien niet een echt grote trekpleister zoals de andere twee eilanden dat wel hebben, maar toch is het leuk om een rondje over het eiland te maken. Vanaf het vaste land bieden ze tours aan, waarbij je alle drie de eilanden kunt bekijken. 

Lago Maggiore met kinderen
Lago Maggiore met kinderen

Lago Maggiore met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, zijn er nog meer leuke activiteiten te ondernemen aan Lago Maggiore met kinderen. We zetten ze hieronder kort op een rij.

#5 Funovia Stresa- Alpino- Mottarone: je kunt vanaf het meer Lago Maggiore met kinderen ook de berg Mottarone met een kabelbaan op. Deze kabelbaan brengt je in ongeveer 20 minuten naar een hoogte van 1500 meter, vanuit waar je in ongeveer een kwartier naar de top van de berg kunt lopen. Houdt er wel rekening mee dat deze klim vrij steil is. Hier heb je een uitzicht over verschillende meren, waaronder Lago Maggiore. Ook kun je vanaf hier paragliden. Wij hebben dit zelf gedaan bij het Gardameer en dat is zeer zeker een aanrader voor volwassenen. 

#6 Verbania: dit is de grootste stad aan het Lago Maggiore en staat bekend om zijn vele paleizen, tuinen en villa’s. De stad heeft een boulevard aan het meer met verschillende restaurants en winkels, waar het leuk is om wat te eten en te drinken. De meest bekende bezienswaardigheid is Villa Taranto, die een prachtige tuin heeft die van de lente tot de herfst in bloei staat. 

#7 Treinrit naar Domodossola: vanuit de plaats Arona kun je een mooie dagtrip maken bij Lago Maggiore met kinderen, waarbij je in de ochtend als eerste met de trein naar Domodossola reist. Hier kun je overstappen op een boemeltreintje die door verschillende valleien rijdt, totdat je gearriveerd bent in de plaats Locarno. Vanuit deze plaats kun je dan de boot terugnemen naar het beginpunt Arona. In Arona kun je je auto gratis parkeren. 

#8 Parco Avventura Gordola: in het noorden van het meer ligt dit klimpark dat zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk is om te doen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier klimmen en de activiteit duurt ongeveer twee uur (klimmen plus de instructies van een instructeur). Je hebt voor iedere leeftijdsgroep verschillende parcours die met verschillende kleuren worden aangegeven. Deze parcours verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. 

#9 stranden: uiteraard gaan de meeste gezinnen naar deze regio met kinderen vanwege het klimaat en de stranden rondom het meer. Het water van het meer is helder en is plezierig om in te zwemmen. Je hebt zowel stranden rondom het meer die bestaan uit kiezels en die bestaan uit zand. Zoek je een strand, waar je wat meer faciliteiten hebt zoals ligbedjes en dergelijke dan moet je naar de wat grotere badplaatsen zoals Verbania en Brissago. Één van de mooiste stranden die je kunt bezoeken rondom het meer ligt bij de plaats Cannero. Dit is ook één van de schoonste stranden. 

#10 Swissminiatur: je kunt in de buurt van Lago Maggiore met kinderen ook naar een soort van Madurodam toe. Op een half uurtje rijden van het meer ligt Swissminiatur aan het meer van Lugano. Swissminiatur is een openluchtmuseum waarbij de belangrijkste  gebouwen en vervoersmiddelen van Zwitserland in het klein zijn nagebouwd. De modelspoorbaan met tunnels en viaducten heeft een lengte van 3560 meter. Je hebt ook bij het park een speeltuin en restaurant zitten en je kunt je hier prima een halve dag vermaken. 

Lago Maggiore met kinderen: waar overnachten?

Er zijn genoeg accommodaties voor gezinnen om te overnachten aan Lago Maggiore. Wij zetten een aantal goede opties in twee grote badplaatsen aan het meer op een rij. 

Verbania (Italië): 

Budget: Marina Apartment & suite

Middenklasse: Hotel San Gottardo

Luxe: Hotel Residence Zust

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Verbania even hier.  Brissago (Zwitserland):

Budget: Brissago Lake Apartment

Middenklasse: Garden Hotel Primavera

Luxe: Sunstar Hotel Brissago

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Brissago even hier. 

Scroll naar boven