La Fortuna met kinderen

Een bezoek aan La Fortuna met kinderen is leuk! Dit dorpje in de bergen van Costa Rica heeft genoeg leuke activiteiten om je een paar dagen te vermaken met het gezin. Wij verbleven drie dagen in La Fortuna en verveelden ons geen moment. Je kunt in La Fortuna dieren spotten, de natuur in gaan, maar ook allerlei activiteiten ondernemen die leuk zijn voor kinderen. Daarnaast is het centrum van La Fortuna erg gezellig en zeker geen vervelende plek om wat te eten en te drinken. In deze blog zetten we de verschillende activiteiten die je in La Fortuna met kinderen kunt ondernemen. 

#1 Bogarin trail

Een leuke trail die je kan lopen vlakbij het centrum van La Fortuna is de Bogarin Trail. Deze trail is een korte route die je kan lopen en waarbij je verschillende dieren kan spotten, waaronder de luiaard. Deze trail ligt in het centrum en je kan er voor kiezen om de route met of zonder een gids te lopen. Wij kozen ervoor om zonder een gids op pad te gaan, omdat we alles in Costa Rica toch al vrij duur vonden. 

Met een gids zie je uiteraard wel een stuk meer dieren en de gidsen hebben vaak ook een grote verrekijker bij, waarbij je de dieren nog van dichterbij kan bekijken. Van de andere kant lopen er vaak genoeg gidsen rond met toeristen en als er een groepje toeristen ergens staat kun je altijd vragen wat ze precies zien. Op die manier kun je toch vaak nog veel dieren spotten (zelf moeten wij zeggen dat we niet veel dieren zagen). 

Zo hebben wij op deze trail drie luiaards gespot, een uil en een groen kikkertje. Ook zagen we bij de ingang van de park nog een toekan, maar die zat heel hoog in de bomen helaas. Ook hebben we verschillende mooie gekleurde vogeltjes gezien, doordat ze bij de ingang van het park rotte bananen hadden gelegd waar de vogeltjes op afkwamen. 

Je krijgt een bandje om, waarbij je de gehele dag terug kunt komen. Zo heb je de mogelijkheid om op een later moment die dag terug te komen. Doordat er veel luiaards in het gedeelte zitten is de kans dat je er eentje spot hier enorm groot. 

La Fortuna met kinderen
La Fortuna met kinderen

#2 Mistico National Park

Het park met misschien wel de mooiste hangbruggen van Costa Rica is het Mistico National Park. Je bezoekt dit park daarom ook voornamelijk voor de hangbruggen en minder voor de dieren. Ook hier lopen veel groepjes door het park met een gids en hebben we via een groepje toch nog een kleine slang gezien. Verder hebben we qua dieren hier niet zoveel gezien. 

Wat we wel jammer van het park vonden was de drukte. We bezochten het park rond 10 uur in de ochtend en toen was het al vrij druk. Hierdoor ontstonden er files van mensen bij de verschillende bruggen. Hierdoor stonden we af en toe wel een kwartier te wachten voordat we de brug op konden, omdat mensen uiteraard foto’s wilden nemen op de brug. 

Wij hadden vooraf kaartjes besteld op de website van Mystico National Park. Doe dit een aantal dagen van te voren aangezien het anders uitverkocht kan zijn. Je moet hierbij dan ook kiezen voor een tijdslot. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je niet net als ons in de rij staat met andere toeristen om de verschillende bruggen op te gaan. 

Mystico met kinderen
Mystico met kinderen

#3 Kalambu Hot Spring

Je hebt in La Fortuna heel veel verschillende mooie spa’s die ook een behoorlijk prijskaartje hebben. Ook heb je in de buurt van The Tabacon Resort een “gratis spa”. Je kunt dan de auto langs de kant van de weg parkeren (tegen betaling, want er staan allemaal mannetjes die geld vragen) en dan kun je in de verwarmde rivier gaan zitten. Dus je hebt volop keuzes. 

Wij wilden met onze dochter van 8 jaar niet naar een dure spa en ook niet naar de gratis spa, maar na lang zoeken kwamen we uit bij de Kalambu Hot Spring. Deze spa ligt op een paar minuten rijden van het centrum van La Fortuna en bestaat voor een deel uit een waterpark en voor een deel uit een spa. Daarnaast was de prijs niet al te hoog. 

Het waterpark gedeelte bestaat uit verschillende glijbanen en ook de spa bestaat uit verschillende warmwaterbaden. Wij zijn er een hele middag geweest en hebben ons hier goed vermaakt met onze dochter. Daarnaast ligt het park erg mooi gelegen in de natuur, wat het ook nog eens heel fotogeniek maakt. Kijk voor meer informatie even op de website van de Kalambu Hot Spring

Hot Spring La Fortuna
Hot Spring La Fortuna

#4 El Salto

Een leuke activiteit om in de buurt van het centrum van La Fortuna te doen is El Salto. Deze plek ligt in de buurt van een brug, waarmee je eigenlijk het dorpje La Fortuna inrijdt. Je kan hier de auto wederom betaald parkeren in de buurt van de rivier en je kan dan afdalen naar de rivier. 

Je kan hier bij de rivier van de rotsen afspringen bij de waterval en je kan met een touw de rivier inglijden. Toen wij er waren, zaten er behoorlijk wat toeristen in het water. Onze dochter heeft wel van de rotsen afgesprongen, maar wij vonden het te gevaarlijk dat ze ook met het touw de rivier insprong. 

Wij zijn in totaal ongeveer een uurtje gebleven bij El Salto. Het is ook niet een plek waar je een hele middag gaat liggen of zwemmen, maar het is zeker avontuurlijk om er een duik in het water te nemen. En het is (afgezien van het parkeren van de auto) een gratis activiteit die je in La Fortuna kunt doen. 

El Salto La Fortuna
Kindvriendelijk hotel La Fortuna

Overige kinderactiviteiten La Fortuna

Uiteraard hebben wij niet alles gedaan in La Fortuna. Zo was het bij ons niet super goed weer en was bijvoorbeeld alle dagen de vulkaan Arenal niet zichtbaar was. We zetten hieronder nog wat andere activiteiten die je in de buurt van La Fortuna kunt ondernemen.

#5 Waterval La Fortuna: in de buurt van het dorp van La Fortuna ligt een waterval. Je loopt in ongeveer een half uur naar deze waterval toe en het schijnt een mooie waterval te zijn. Wij vonden de entreeprijs van de waterval behoorlijk hoog, waardoor we deze waterval niet bezocht hebben met onze dochter. 

#6 Nationaal Park El Arenal: het is ook mogelijk om in de buurt van de vulkaan Arenal verschillende wandelingen te maken met het gezin. Je hebt hier verschillende wandelingen die je kan maken en bij verschillende wandelingen kom je op een uitzichtpunt waar je de vulkaan kan zien. Uiteraard moet het dan wel helder weer zijn. Net als de andere nationale parken kun je online kaartjes boeken voor het park. 

#7 Outdooractiviteiten: je kan rondom La Fortuna allerlei outdooractiviteiten ondernemen zoals raften, ziplinen, tuben (in een grote band in de rivier) en Canyoning (door de rivier springen, glijden, lopen etc). In het centrum van La Fortuna heb je allerlei bureautjes waar je deze activiteiten kan boeken. Voor kinderen natuurlijk te gekke activiteiten. 

Waar overnachten in LA Fortuna met kinderen?

Wij overnachten tijdens ons bezoek aan La Fortuna in het Villas Vilma hotel. Dit hotel ligt iets buiten het centrum van La Fortuna en heeft allemaal huisjes op het terrein staan. De omgeving is hier prachtig en het hotel heeft ook een zwembad met een overdekte jacuzzi. Wij vonden het een fijne plek om te overnachten. 

Onze dochter was helemaal fan van de hangmat die we bij ons huisje hadden liggen. Kijk voor meer informatie over het Villas Vilma hotel even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere kindvriendelijke accommodaties in La Fortuna. Kijk voor de volledig lijst van kindvriendelijke hotels in La Fortuna even hier

Scroll naar boven