Kyoto met kinderen

Kyoto met kinderen: 7 bezienswaardigheden op een rij!

Is Kyoto met kinderen een leuke bestemming? Dat vroegen wij ons af toen we vijf dagen deze stad gingen bezoeken. Om heel eerlijk te zijn is het niet gelijk de meest kindvriendelijke bestemming van Japan of jullie kinderen moeten dol op tempels zijn. Onze dochter vindt een aantal tempels bekijken zeker leuk, maar niet verschillende dagen achter elkaar. Daarom hebben we geprobeerd om in Kyoto ook dingen te doen die voor haar geschikt zijn. In deze blog zetten we de verschillende (kindvriendelijke) bezienswaardigheden van Kyoto op een rij.

Kyoto met kinderen
Kyoto met kinderen

#1 Tempels

Als je Kyoto bezoekt dan ontkom je er niet aan om een aantal tempels te bekijken. De stad staat bekend om zijn meer dan 1000 tempels in de omgeving en is vanwege de vele tempels ook één van de grote trekpleisters van Japan. 

Wij hebben in deze verschillende dagen in totaal vier verschillende tempels bekeken. Dat waren ook gelijk de bekendste tempels van de stad. Onze bevindingen over ons bezoek aan deze tempels zetten we hieronder.

Fushimi Inari Taisha: als je weinig tijd hebt en toch een tempel wil bezoeken, dan zouden wijzelf deze tempel kiezen. Je kan deze tempel makkelijk met de trein bezoeken. Je doet er ongeveer tien minuten over met de trein vanaf Kyoto centraal. Deze tempel staat bekend vanwege zijn vele bogen (toriis).

Toen wij overdag deze tempel bezochten was het erg druk rondom de tempel. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om mooie foto’s te maken bij de verschillende bogen. Zeker als je wat verder omhoog loopt dan wordt het steeds minder druk en heb je steeds meer de bogen voor jezelf.

Tenryu-ji tempel: deze tempel ligt in het oosten van Kyoto en met de bus stonden we in ongeveer een half uurtje voor de ingang van de tempel. Deze tempel heeft een prachtige tuin met vijver en is erg fotogeniek. Wat de omgeving rond deze tempel zo geliefd onder bezoekers maakt, is dat er een bos van bamboe bij ligt.

Ook dit bamboebos is heel populair onder toeristen, waardoor het ook heel druk bezocht wordt. Rondom de tempel heb je twee bossen liggen die je kan bezoeken. Eentje ligt gelijk aan de tuin van de tempel en de andere ligt op een paar minuten lopen vanaf de tempel.

Zoals we vooraf al op verschillende blogs lazen valt het bos een beetje tegen en heb je het in een paar minuten ook wel gezien. Wij vonden doordat we lage verwachtingen hadden het wel prima om er even door heen te lopen en een fotootje te maken.

Kinkaku-Ji tempel: deze tempel hebben we na de Tenryu-ji tempel bezocht en als vervoer tussen de twee tempels hebben we een taxi genomen. Deze deed er ongeveer twintig minuten over en kostte iets meer dan 20 euro.

De Kinkaku-ji tempel staat bekend vanwege zijn gouden tempel die aan het water lag. Deze tempel is erg fotogeniek. Verder was er wat ons betreft niet zo heel veel bijzonders aan deze tempel.

De vierde tempel die wij bezocht hebben beschrijven we in het volgende gedeelte over het verkleden als een geisha.   

Kyoto met kinderen
Kyoto met kinderen

#2 Verkleden als Geisha

Als je de tempels van Kyoto bezoekt, dan valt gelijk op hoeveel (Japanse) toeristen in traditionele kleding rondlopen. Rondom de meeste tempels heb je daarom ook winkels die kimono’s verhuren en waarbij je ervoor kunt kiezen om ook je haar te laten doen.

Onze dochter vindt het altijd erg leuk om zich te verkleden, dus hebben we bij de vierde tempel die wij bezochten (Kiyomizu-dera Tempel) traditonele kleding gehuurd voor haar. In totaal kostte dit voor een paar uur ongeveer 30 euro en daarbij kreeg ze een traditionele kimono aan en werd haar haar gedaan.

Rondom de Kiyomizu Dera tempel zijn tientallen winkels die deze kimono’s verhuren en de prijzen tussen de winkels verschillen nogal. Het loont daarom om bij verschillende winkels even te checken wat de prijzen zijn. Uiteindelijk hebben we mooie foto’s gemaakt bij de tempel van onze dochter in traditionele kleding. Vanaf deze tempel heb je overigens ook een mooi uitzicht over de stad Kyoto.

Kyoto met kinderen
Kyoto met kinderen

#3 Hirakata Park

Een leuke kinderactiviteit om te doen vanuit Kyoto is het Hirakata pretpark. Dit pretpark ligt halverwege Osaka en Kyoto en is te bereiken met de trein in ongeveer een half uurtje vanuit Kyoto. Het Hirakata Park is een vrij rustig pretpark, waar je niet lang in de rij hoeft te staan voor de verschillende attracties.

Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Universal Studios Japan in Osaka of Disney World Japan in Tokyo, maar er zijn genoeg attracties om je een hele dag te vermaken. De doelgroep voor dit pretpark zijn kinderen tot een jaar of tien. Voor oudere kinderen zijn er te weinig spectaculaire attracties om je een gehele dag te vermaken.

Je kan bij de kassa kaartjes kopen, maar ook zoals wij gedaan hebben via de app van Klook. Dan krijg je een QR code die ze bij de kassa kunnen scannen. Je kan bij het pretpark kiezen voor alleen toegang en dat je voor iedere attractie apart betaald of een kaartje, waarbij je een bandje krijgt en je onbeperkt alle attracties mag doen. Wij kozen voor dit laatste en hebben ons een hele dag erg goed vermaakt.

Kinderactiviteit Kyoto
Kinderactiviteit Kyoto

#4 Nara Park

Je kan vanuit Kyoto ook een dagtrip maken naar het plaatsje Nara, dat bekend staat om zijn herten. In totaal leven er 1200 herten die vrij door de gehele stad rondlopen. Vanaf Kyoto is het ongeveer een uur met de trein naar Nara toe.

Vanaf het station loop je dan zo het Nara Park in waar je moet zijn om de meeste herten te zien. Deze herten kun je voeren met koekjes die overal te koop zijn. Let er wel op dat je je kinderen niet een vol pakje met koekjes geeft, aangezien er dan behoorlijk wat herten op af kunnen komen die vrij intimiderend kunnen zijn voor kinderen.

In het park heb je ook drie verschillende tempels die je kan bezoeken. Samen met de hertjes heb je daarom vrij veel fotogenieke plekken in Nara. Reken er op dat je minimaal een halve dag onderweg bent om Nara te bezoeken (inclusief het reizen met de trein).

Nara met kinderen
Nara met kinderen

#5 De wijk Gion

Een bezoek aan de wijk Gion vonden wij heel leuk. De wijk staat bekend om zijn Geisha’s, ondanks wij er geen eentje hebben gezien (die zie je ook maar heel weinig). In de wijk Gion heb je heel veel kleine tempels die je kan bezoeken en de wijk heeft ook heel erg veel fotogenieke plekjes en tempels.

In deze wijk ligt ook Shinbashi street dat ook wel één van de mooiste straatjes van Azië genoemd wordt. In de buurt van deze wijk ligt ook de Nishiki market dat bekend staat om zijn foodstalletjes. Wij vonden deze markt eerlijk gezegd niet zo heel erg veel voorstellen en vonden het vooral heel toeristisch.

Uiteraard kun je in de wijk Gion ook op meerdere plekken een kimono huren.

Kyoto bezienswaardigheden
Kyoto bezienswaardigheden

Overige kinderactiviteiten Kyoto

Uiteraard hebben wij in Kyoto ook niet alles gedaan. Natuurlijk heb je nog tientallen andere tempels die je kan bezoeken en ook zijn er nog wel meer activiteiten die gericht zijn op kinderen. We zetten ze hieronder kort op een rij.

#6 Kyoto Zoo: je kan net als in de meeste steden in Japan naar de dierentuin toe. Bij de meeste dierentuinen in Japan betaal je maar een paar euro entree en een bezoek aan de dierentuin kan je mooi combineren met het bezoek aan een tempel.

#7 Samoerai en Ninja museum: dit museum staat helemaal in het teken van Ninja’s en het leuke aan dit museum voor kinderen is dat je je kan verkleden als ninja of samoerai.

Kyoto met kinderen
Kyoto met kinderen

Waar overnachten in Kyoto met kinderen?

Wij overnachtten vier nachten in Kyoto met onze dochter in het Comfort Hotel Kyoto Horikawagojo. Wij hadden hier een rookvrije driepersoonskamer en dat was een fijne kamer met drie bedden en een badkamer met zowel een douche als een bad. Het hotel ligt in een prima buurt en voor het hotel stopt de bus, die naar veel verschillende bezienswaardigheden rijdt. 

Bij het hotel heb je ook per tempel een lijstje met welke bus of trein je vanuit het hotel moet pakken dus dat is super handig. We hadden ook ontbijt geboekt bij deze kamer en dit was lekker. Er waren bij het ontbijt ook genoeg Westerse dingen, waardoor onze dochter ook prima heeft ontbeten. Kijk voor meer informatie over het Comfort Hotel Kyoto Horikawagojo even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere kindvriendelijke hotels in Kyoto. Kijk voor een totaal overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Kyoto even hier

Scroll naar boven