Kuala Lumpur met kinderen

Kuala Lumpur met kinderen: 7 kinderactiviteiten op een rij!

Kuala Lumpur met kinderen is leuk! Als je een rondreis door Maleisië met kinderen gaat maken, dan is de hoofdstad van Maleisië een plek waar je zeker een aantal dagen gaat zijn. Tijdens onze reis door Maleisië met onze dochter bezochten we Kuala Lumpur drie keer en verbleven we er in totaal ongeveer een week. We zetten in deze blog de leukste kinderactiviteiten van Kuala Lumpur op een rij!

Kuala Lumpur met kinderen

#1 Petronas Torens

De bekendste torens in de stad zijn de twee torens van Petronas. Deze torens zijn erg fotogeniek en je kunt hier mooie foto’s maken met jouw gezin. Rondom de toren ligt een leuk parkje met een behoorlijk grote speeltuin en een waterspeeltuin. Onze dochter heeft zich hier een hele tijd vermaakt totdat het hard ging regenen.

Je kan de torens ook bezoeken, maar dat moet je wel vooraf reserveren, want er mag maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen. Uiteraard heb je in de torens een mooi uitzicht over de stad. Ook bij de torens zit er een groot winkelcentrum, waar je kan shoppen, maar ook wat kunt eten en drinken.

Kuala Lumpur met kinderen
Kuala Lumpur met kinderen

#2 Museum of Illusions

Het museum of Illusions Kuala Lumpur lag op een paar minuten lopen vanaf ons hotel in een winkelcentrum. Het is een leuk museum om te bezoeken met kinderen. Je kunt er van allerlei illusies zien en beleven. 

Zo kun je in een ruimte gaan staan waarbij het lijkt dat de ene persoon veel groter is dan de ander en is er een spiegel waar je van twee kanten in kunt kijken zodat het lijkt alsof je gezicht voor de helft van de ene persoon is en voor de helft van de ander. Je kunt er ook verschillende soorten puzzels maken. 

Omdat het behoorlijk warm kan zijn en ook vaak kan regenen in Kuala Lumpur is dit museum zeker een aanrader. Wij hebben ons hier ongeveer een uurtje vermaakt. Je kan tickets voor het museum aan de kassa kopen of op de website van Museum of Illusions

Kindermuseum Kuala Lumpur
Kindermuseum Kuala Lumpur

#3 Batu Caves

Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van Kuala Lumpur en het is zeker leuk om deze grotten even te bezoeken. De grotten liggen iets buiten de stad en binnen een half uurtje ben je met een Grab taxi bij de grotten. Op de parkeerplaats bij de grotten heb je allerlei stalletjes, waar je wat te drinken kan kopen, maar waar gelovigen ook allerlei spullen kopen om te offeren.

Je ziet gelijk als je op de parkeerplaats bent het grote gouden beeld van de oorlogsgod Murugan staan. Ook valt het gelijk op dat er heel veel apen rondlopen. Deze apen zijn doorlopend op zoek naar eten wat ze af en toe ook van de toeristen krijgen. Hierdoor zijn veel van de apen ook heel brutaal en absoluut niet bang voor mensen. 

Zorg er dus voor als je richting de tempel loopt dat je geen eten of drinken in je handen hebt en ook geen plastic zak in je handen hebt (de apen vermoeden dan dat hier eten of drinken in zit).

Houdt er ook rekening mee dat de vrouwen gepast gekleed moeten zijn. Ze houden je bij de trap anders tegen en dan moet je voor een klein bedrag een soort sjaal kopen om de tempel te mogen betreden. Daarna moet je op een hele fotogenieke trap met 272 treden naar boven klimmen naar de tempels. Ook op de trappen zijn behoorlijk wat apen te vinden.

Boven heb je verschillende tempels voor verschillende goden. Onze dochter vond het super interessant om de rituelen van de gelovigen hier te zien en hoe alles precies in zijn werking gaat. Je bent met deze activiteit ongeveer een uurtje of twee tot drie kwijt (inclusief vervoer).

Batu Caves met kinderen
Batu Caves met kinderen

#4 Escape Petaling Jaya

Zoek je een leuke binnenactiviteit in Kuala Lumpur met kinderen, dan is Escape Petaling Jaya een hele leuke optie. Dit is een klimpark dat gevestigd is in de Paradigm Mall, dat op ongeveer 25 minuten rijden ligt met de taxi van het centrum van Kuala Lumpur.

Wij bezochten al eerder het Escape park in Penang en dat vonden wij een heel tof park, dus onze verwachtingen waren dus hooggespannen. En ook dit klimpark was helemaal top. Je hebt als eerste verschillende parcours die je kan beklimmen. Dat kan op drie verschillende niveaus, waarbij ze op ieder niveau twee verschillende parcours hebben. Wij hebben de meeste van deze parcours gedaan, waarbij het bovenste parcours voor onze dochter van acht jaar wel vrij pittig was.

Naast de klimparcours hebben ze hier ook een Ninjaparcours, waar kinderen een heel parcours kunnen afleggen. Daarnaast zijn er verschillende andere klimmogelijkheden zoals tegen een huis aan klimmen en in een boom klimmen. 

Ook zijn er gekke fietsjes waar je op kunt klimmen, is er een attractie waar kinderen gelanceerd worden, is er een hele toffe glijbaan en kunnen kinderen acrobatische kunstjes doen.

Kortom je bent al snel een hele dag bezig in dit klimpark. Aan het begin van de dag maken ze een foto van jouw gezicht, waarmee je zo het klimpark gedurende de dag kunt in- en uitlopen, waardoor je ook een hapje kunt gaan eten in de mall. Wij zijn gaan lunchen bij het Italiaanse restaurant dat naast het klimpark ligt en dat restaurant is erg goed.

Kijk voor meer informatie over dit klimpark even op de website van Escape Petaling Jaya.

Klimpark Kuala Lumpur
Kuala Lumpur met kinderen

#5 Menara Toren

Deze tv toren hebben wij bezocht, omdat we vooraf hadden gelezen dat je vanaf deze toren een mooi beeld hebt van de Petronas Torens, maar wij vonden dat eigenlijk best tegenvallen. Doordat je de torens schuin ziet, zie je de twee torens niet mooi naast elkaar staan. 

Daarnaast was het erg druk toen we de torens bezochten. Je hebt twee glazen bakken waar je foto’s kan laten maken, maar de wachttijd loopt hier soms op tot bijna drie uur, waardoor iedereen boven op de toren aan het wachten is. Hierdoor is het ook behoorlijk druk op de toren zelf.

Aan de voet van de toren ligt ook een huis, waar alles op zijn kop staat, maar die hebben wij niet bezocht, omdat het huis vol was met toeristen toen wij het huis wilden bezochten en we dus een half uur moesten wachten.

Ook kun je hier een nature trail lopen, waar wij vooraf online gelezen hadden dat deze gratis was, maar je betaald tegenwoordig een behoorlijk bedrag om deze trail te lopen. Dit hebben wijzelf dus ook overgeslagen. 

Het bezoek aan de Menara toren en de omgeving van de Menara toren viel daarom voor ons een beetje tegen. We hadden er zelf wat meer van verwacht.

Uitzichttoren Kuala Lumpur
Uitzichttoren Kuala Lumpur

#6 Petaling street

In Chinatown vindt je onder andere Petaling street wat wij al 15 jaar eerder bezocht hadden en wat eigenlijk weinig veranderd is. 

In deze straatjes vind je een markt waar je van alles kunt kopen. Vooral nep merk producten zoals, kleding, tassen, schoenen, sieraden etc. Ook veel souvenirs uiteraard. Het is gezellig om even door deze straatjes te lopen. Onze taxi chauffeur gaf aan dat je 75% moet afdingen omdat je anders teveel betaalt 😉.

In een straat achter de Petalin street ligt een mooie, kleurrijke, tempel waar je naar binnen kunt. Dit is de Sri Maha Mariamman Temple. Je mag niet met schoenen aan naar binnen dus die moet je bij de ingang voor 20 cent per paar laten opslaan.

Zoek je overigens om te eten of te shoppen wat meer Westerse merken, dan zijn de verschillende shoppingmalls in Kuala Lumpur een goede optie. Wij bezochten regelmatig de Pavilion mall, omdat deze mall op een paar minuten lopen van ons appartement zat. 

Echt alle winkels van alle merken zijn hier te vinden. Van de H&M tot Chanel etc. Bovenin en in de kelder zijn er allemaal restaurants te vinden. Het Indiase restaurant op de bovenste verdieping is zeker een aanrader.

Ook zit er in deze mall een hele grote supermarkt in de kelder. Hier hebben ze ook een zeer uitgebreide groenteafdeling, waar we iedere dag groente en fruit voor onze dochter kochten.

Ook in de avonduren is de omgeving van de mall erg leuk om te bezoeken, omdat door de lichten en de reclames het een hele levendige boel is.

Wat te doen in Kuala Lumpur met het gezin
Wat te doen in Kuala Lumpur met het gezin

#7 Waterparken Kuala Lumpur

Je kunt in Kuala Lumpur met kinderen verschillende waterparken bezoeken. Je hebt een aantal grote waterparken rondom de stad die zeker het bezoeken waard zijn. Wel is het slim om vooraf te kijken wat de prijzen zijn van de waterparken en van welke glijbanen jullie kinderen allemaal af mogen. 

Sunway Lagoon Waterpark is het bekendste waterpark dat redelijk dichtbij het centrum van Kuala Lumpur ligt, maar dat is ook wel een  redelijk duur waterpark. Wij zaten in Kuala Lumpur tijdens het regenseizoen en vonden het een te groot risico om veel geld uit te geven aan een waterpark en misschien de helft van de tijd regen te hebben. 

Wij hebben daarom zelf het Bangi Wonderland waterpark bezocht dat op ongeveer 40 minuten rijden met een Grab taxi van het centrum ligt. Ze hebben hier een aantal toffe glijbanen, maar er zijn wel lengterestricties en gewichtrestricties. 

Zo mag je bij bepaalde glijbanen maar 85 kilo wegen en moet je vooraf op een weegschaal gaan staan. Je kan dan wel een document tekenen dat als je meer weegt dat je op eigen risico de glijbaan neemt. 

Houdt er wel rekening mee dat in Maleisië de meeste mensen moslim zijn en zij het waterpark betreden met kleding aan (ook de mannen). Hierdoor vonden wij het wel erg ongemakkelijk om als bijna de enige in zwemkleding rond te lopen, terwijl er honderden lokale mensen allemaal in volle kledij in het waterpark rondliepen. 

Andere kinderactiviteiten in Kuala Lumpur

Uiteraard hebben wij niet alle kinderactiviteiten in Kuala Lumpur gedaan, in de week dat wij de stad bezochten. 

Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Kidzania gedaan. Hier kunnen kinderen allerlei beroepen doen. Kidzania heb je in verschillende landen en wij hebben Kidzania al eens in Singapore bezocht en onze dochter vond het heel erg leuk. Wel kan het lastig zijn dat de kinderen overal instructies krijgen en dat deze in het Engels zijn en dat dat lastig kan voor de kinderen om te volgen.

Ook heb je nog het Berjaya Times Square pretpark. We hebben getwijfeld om hier naar toe te gaan, maar wij vonden het wel vrij prijzig en in een aantal attracties moest je 1,40 meter zijn en dat is onze dochter niet. Ook dit pretpark ligt in een winkelcentrum.

Je kan vanuit Kuala Lumpur ook een dagtrip maken naar Malakka. Deze stad ligt op twee uur rijden van Kuala Lumpur en deze stad heeft veel streetart, maar ook historische bezienswaardigheden zoals Dutch Square.

Kindvriendelijk hotel Kuala Lumpur

Je hebt super veel kindvriendelijke accommodaties in Kuala Lumpur waar je kan overnachten. Wij kwamen maar liefst drie keer terug in deze leuke stad met onze dochter en sliepen alle drie de keren in een appartement van Canopy Lives in het Tribeca Residence gebouw

We hadden hier een hele ruime mooie kamer met twee slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een keuken. Daarnaast had dit appartementencomplex twee hele toffe rooftop zwembaden met uitzicht over de stad. De prijs per nacht was zeer schappelijk en we hebben echt genoten van het fijne appartement. 

Het Tribeca Residence gebouw ligt midden in de stad en rondom het gebouw zitten verschillende malls, waar je voor eten en drinken terecht kunt. Kijk voor meer informatie over het Canopy Lives appartement even hier

Kijk voor een volledig lijst van alle kindvriendelijke accommodaties in Kuala Lumpur even hier

Kindvriendelijk hotel Kuala Lumpur
Kindvriendelijk hotel Kuala Lumpur
Scroll naar boven