Krka watervallen met kinderen

Krka watervallen met kinderen: alle informatie!

De Krka watervallen met kinderen is zeker een leuk idee. Ben je op een rondreis door Kroatië dan is het leuk om deze watervallen in je programma op te nemen. De watervallen zijn prachtig en het is leuk om er een halve dag rond te lopen. Wij bezochten de watervallen tijdens onze rondreis door Kroatië en naar aanleiding van ons bezoek zetten we alle informatie op een rij die belangrijk is voor een bezoek aan de Krka watervallen met kinderen. 

Krka met kinderen
Krka met kinderen

Krka watervallen met kinderen: hoe kom je er?

De Krka watervallen liggen in de buurt van de stad Sibenik en liggen redelijk centraal in het land. Vanuit Split ben je er met de auto in een klein uurtje vanaf het centrum en vanaf de stad Zadar is het ook een klein uurtje rijden. De bekende Plitvice meren liggen op anderhalf uur rijden van deze watervallen en wie weet kun je een bezoek aan beide natuurparken met elkaar combineren. 

Wij bezochten deze watervallen tijdens een rondreis door Kroatië en op onze route van Split naar Istrië kwamen we praktisch langs de watervallen. 

Krka met kinderen
Krka met kinderen

Krka watervallen met kinderen: algemene informatie

Wanneer je de Krka watervallen wil bezoeken, moet je kaartjes kopen om het park te betreden. Je maakt dan een keuze via welke ingang je het park betreedt en of je gebruik wil maken van de boot in het park. Kinderen tot en met zes jaar hebben gratis entree tot het park, maar ook voor hen moet je vooraf kaarten bestellen en een tijdslot reserveren. Met een ticket kun je alle plekken in het nationale park bezoeken. 

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in het park is er een maximum aantal bezoekers in het park van 10.000 personen. Zorg dus dat je vooraf je kaarten besteld, zodat je zeker bent dat je naar binnen kunt. De prijs van een kaartje is verschillend in het hoogseizoen en in het laagseizoen. 

Ons advies is om zeker in de zomer een vroeg tijdslot te nemen, aangezien het dan nog niet zo warm is in het park. Toen wij er waren mocht je nog op verschillende plekken zwemmen in het park en dat was zeker toen verkoelend, maar dat mag nu niet meer (overal). Kijk voor de openingstijden en het bestellen van tickets even op de website van de Krka watervallen

Je kunt ook vooraf de officiële app downloaden op je telefoon van het park, zodat je een plattegrond hebt van de omgeving en ook de nodige informatie over het nationale park kunt vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe laat de boten vertrekken in het park. Kom je met de auto naar de watervallen dan kun je deze gratis parkeren op de parkeerplaats bij de Lozovac ingang. 

Krka watervallen met kinderen: het park bezoeken

Het nationale park heeft in totaal zeven verschillende watervallen die je kunt bekijken en ook verschillende meren die je kunt bezoeken. Als je de Krka watervallen met kinderen wil bezoeken dan heb je twee verschillende ingangen die je kunt betreden. De Lozovac ingang en de Skradin ingang. Deze ingangen zijn vernoemd naar de twee dorpjes waar de ingangen zich begeven. 

De bekendste waterval in het nationale park is de Skradinski Buk Waterval wat de grootste waterval is van het nationale park. Deze grote waterval is honderd meter breed en bestaat uit allerlei verschillende kleinere watervallen. Toen wij het park bezochten mocht je hier nog zwemmen, maar dat is tegenwoordig verboden. 

Vanuit de Lozovac ingang ga je met de bus naar deze waterval toe en moet je het laatste stuk lopen. Vanaf de Skradin ingang vaar je met de boot naar deze waterval toe. Zowel de boot als de bus zijn inbegrepen bij een toegangsticket. Rondom deze waterval zijn genoeg eettentjes, maar je kunt ook prima zelf eten en drinken meenemen en nuttigen op één van de vele picknickbanken. 

Een andere bezienswaardigheid die je bij de Krka watervallen kunt bezoeken zijn de watervallen van Roski Slap. Je kunt hier zowel met de boot naar toe als met de eigen auto. Een ritje met de auto duurt ongeveer een half uur. Zoals je ziet is het dus een behoorlijk groot nationaal park met flinke afstanden tussen de bezienswaardigheden. 

Je kunt in het nationale park ook naar het eiland Visovac met het Visovac klooster. Vanaf de Lozovac ingang kun je met een boot naar dit eiland varen, maar dan doe je er wel twee uur over en dat is met kinderen misschien wat lang. Wel kun je door middel van een kort autoritje naar een uitkijkpunt rijden, waar je een mooi uitzicht hebt op het meer en het eiland. 

Krka watervallen met kinderen: waar overnachten?

Je kunt in de buurt van de Krka Watervallen met kinderen prima overnachten. Er zijn redelijk wat accommodaties in de buurt die geschikt zijn voor gezinnen. We zetten in verschillende prijsklassen de best opties op een rij.

Budget hotel: Hotel Vrata Krke

Middenklasse hotel: Hotel Skradinski Buk

Luxe hotel: Bellevue Superior City Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in de buurt van de Krka watervallen even hier

Scroll naar boven