Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: alle informatie!

Afgelopen weekend bezochten wij het Kralingse Bos tijdens onze stedentrip naar Rotterdam. In het Kralingse Bos is genoeg vertier om je minimaal een halve dag te vermaken indien het lekker weer is. Wij hebben het Kralingse Bos als activiteit toegevoegd aan onze blog Rotterdam met kinderen waarin we tientallen activiteiten beschrijven in Rotterdam voor gezinnen met kinderen. In dit blog geven we je alle informatie over de kindvriendelijke activiteiten die je bij het Kralingse Bos met kinderen kunt doen. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: strand + kikkerbadje

Zeker wanneer het een warme dag is in Rotterdam is de Kralingse Plas een geliefd uitje voor gezinnen uit Rotterdam. Rondom de plas aan de westkant ligt een strandje waar je kunt zonnen en kunt zwemmen in het water. Toen wij er waren was het rond de 22 graden en was het toch al vrij druk rondom de plas. Hele gezinnen met partytenten stonden in de buurt van het strand en her en der werd een BBQ aangestoken. 

Wat wel heel erg opviel is de hoeveelheid poep die in de buurt van het strand ligt. Van welke dieren deze uitwerpselen waren, was ons niet precies duidelijk maar je moet goed opletten waar je loopt als je niet in de poep wil gaan staan. Naast het strand aan de plas vind je ook een klein kikkerbadje voor de jongste kinderen met een kleine speeltuin hierbij. Rondom het kikkerbadje staan redelijk wat bankjes waar je kan zitten als ouders. 

In de buurt van dit strand heb je ook nog een uitkijktoren staan aan het water, die je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over de Kralingse plas. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: kinderboerderij

Vanaf het strand en het kikkerbadje is het een paar minuten lopen naar Kinderboerderij de Kraal. Deze kinderboerderij is gratis te bezoeken en je vindt hier verschillende dieren zoals geiten, cavia’s, ezels, een varkentje en konijnen. Je kunt bij deze kinderboerderij voer kopen om de dieren te voeren. 

Bij de geiten kun je ook tussen de geiten lopen en deze voeren. De dieren kunnen wel wat enthousiast zijn en toen onze dochter met haar bakje voer naar de geiten liep, werd ze gelijk omver gebeukt door een grote geit, dus let wel een beetje op je kinderen tijdens het voeren. In totaal zijn we hier ongeveer een half uur geweest.

Wij hadden gehoopt dat we hier ook iets konden eten en drinken, maar dat is niet het geval. Je hebt enkel een automaat waar je wat drinken uit kunt halen. De kinderboerderij heeft verder ook nog wat speeltoestellen voor kinderen en een pondje waar je een watertje mee kunt oversteken. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: klimbos

Vanaf de kinderboerderij is het weer een paar minuutjes lopen naar het klimbos bij de Kralingse Plas. Dit is een behoorlijk groot klimbos met verschillende parcours voor de kinderen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier klimmen en afhankelijk van je lengte mag je bepaalde parcours afleggen. Wij hebben door het klimbos gewandeld en waren onder de indruk van de hoeveelheid aan parcours die je in het bos had liggen.

Klimmen in het klimbos is niet super goedkoop en wil je je kinderen toch gratis laten klimmen, dan kun je ze laten klimmen tegenover de ingang van het restaurant, waar een parcours is voor kleinere kinderen. Onze dochter vond dit al helemaal leuk en heeft de baan die uit iets van tien verschillende elementen bestaat een keer of vier helemaal doorlopen. 

Bij het klimbos zit een restaurantje waar je wat kunt eten en drinken. Ook kun je bij het klimbos een SUP board huren. Toen wij op het terras van het klimbos wat aan het drinken waren, ging een hele groep kinderen in swimmsuits onder leiding van een gids het water op. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: speeltuinen

Op verschillende plekken kun je in het Kralingse bos met kinderen spelen in een speeltuin. Bij het kikkerbadje ligt een speeltuintje voor kleinere kinderen en ook bij het strand staan een aantal speeltoestellen voornamelijk voor wat oudere kinderen. Ook op de kinderboerderij heb je wat speeltoestellen staan. 

Tegenover de kinderboerderij in het bos kwamen we ook een klimwand tegen en een soort speeltoestel aan een groot bot. Voor een wat grotere speeltuin rondom de Kralingse Plas moet je ongeveer eeen minuutje of twintig lopen vanaf de kinderboerderij naar het noordoosten van de plas. Hier heb je een speeltuin met verschillende speeltoestellen en houten huisjes. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: De Heemtuin

Wat wij een beetje vonden tegenvallen is de Heemtuin van het Kralingse Bos. Wij hadden vooraf de foto’s gezien op google maps toen we het gebied aan het verkennen waren en toen dachten we dat het heel mooi was, maar wij vonden er zelf niet veel aan. Vanaf de vlonders bij het water heb je een mooi uitzicht over de plas en ook wel een klein beetje over de skyline van Rotterdam, maar verder vonden we het niet echt heel erg veel voorstellen. Als je beperkt de tijd hebt tijdens je bezoek aan het Kralingse bos met kinderen, dan kun je deze plek prima overslaan. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Kralingse bos met kinderen: eten en drinken!

Je hebt verschillende eetgelegenheden rondom de Kralingse Plassen. Zo hebben wij geluncht bij Brasserie Woodz aan het water. Je hebt hier uitzicht over het water en het haventje met de boten en je kunt hier prima eten of een drankje doen. Ook hebben we bij het klimbos wat gedronken en ook hier kun je wat eten en drinken, maar wij vonden dat je daar wel een stuk minder gezellig zat.

Verder zitten er in de buurt van de plas Beachhouse het Kralingse Bos en The Boathouse Kralingen waar je wat kunt eten en drinken met het gezin. 

Al met al hebben we ons een halve dag prima vermaakt hier aan de Kralingse Plas. Helaas was het weer niet super goed, zodat we ook nog een plons in het water konden nemen, maar de rest van de activiteiten biedt genoeg vermaak om je kinderen een paar uurtjes bezig te houden in Rotterdam. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN