Kopenhagen met kinderen: 11x doen met het gezin

Een stedentrip naar Kopenhagen met kinderen is leuk! Er zijn genoeg activiteiten te doen in deze hoofdstad van Denemarken om je makkelijk een paar dagen te vermaken met het gezin! Ook zijn er genoeg (budget) vliegmaatschappijen die vanuit Nederland vliegen op Kopenhagen, waardoor je makkelijk een paar dagen Kopenhagen kunt bezoeken met het gezin. Wij bezochten tijdens een meerdaagse stedentrip Kopenhagen en zetten de leukste activiteiten in Kopenhagen met kinderen op een rij. 

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen #1: centrum verkennen

Kopenhagen heeft een gezellig en compact centrum, waar het zeker leuk is om een rondje te lopen. Zo heb je de autovrije winkelstraat Stroget die dwars door het centrum loopt en waar vele winkels aan liggen. Hier staan ook vaak straatmuzikanten op te treden, waardoor er een gezellige sfeer hangt. Vanuit deze winkelstraat loop je zo door naar het gezellige Nyhaven, waar je genoeg leuke restaurants en kroegen hebt zitten en waar je prima een terrasje kunt pakken. 

Net als de stad Amsterdam staat Kopenhagen bekend om zijn grachten en is het leuk om een rondvaart te boeken langs die grachten. Wij vonden het een relaxte manier om meer van de stad te zien. Je kwam hierbij ook langs de bekende zeemeermin van de stad, die in werkelijkheid echt niets voorstelt, maar waar je wel de gehele dag tientallen toeristen bij ziet staan om dit kleine beeldje aan het water te fotograferen. 

Vanuit Nyhaven loop je in een paar minuten naar Paleis Amelienborg, waar je iedere dag (indien de Koninklijke familie aanwezig is) om 12 uur de ceremonie kunt bijwonen van het wisselen van de wacht. Je kunt dit paleis ook van binnen bekijken. Vanuit Paleis Amelienborg wandel je in een kwartiertje naar een ander groot kasteel in de binnenstad van Kopenhagen: het Rosenborg slot. Je kunt in dit slot de kroonjuwelen van het slot bekijken en in het park bij het slot ligt ook een speeltuin voor kinderen. 

Wat dat betreft kun je dus prima een rondje maken door het centrum van de stad en tussendoor regelmatig stoppen voor een hapje en een drankje in het centrum. 

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen #2: Copenhagen Zoo

Je kunt in Kopenhagen met kinderen ook naar de dierentuin toe. De Copenhagen Zoo ligt iets buiten het centrum en met het openbaar vervoer (bus 6a) doe je er ongeveer een half uur over om bij de dierentuin te komen (met de auto minder dan een kwartier). Deze groene dierentuin is niet super groot, maar heeft wel veel van de grote Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de olifant, de neushoorn, het nijlpaard, de giraf en verschillende soort apen.

Naast deze grote Afrikaanse dieren heeft de dierentuin ook nog verschillende andere bijzondere dieren zoals de pandabeer, de ijsbeer, de rode pandabeer, de Tasmaanse Duivel en de tijger. Verschillende dieren kun je ook voeren (je kunt voer bij de kassa kopen) en bij bepaalde dieren zoals de kangoeroes kun je tussen deze dieren lopen. 

Op verschillende plekken in de dierentuin heb je speeltuintjes voor kinderen en er is voor in de zomermaanden ook een waterspeeltuin waar kinderen verkoeling kunnen zoeken. Er zijn genoeg horecatentjes in de dierentuin, waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. Reken er op dat je minimaal een halve dag kwijt bent met een bezoek aan deze dierentuin. Je kunt de dierentuin bezoeken met de Copenhagen kaart. 

Kopenhagen met kinderen #3: Pretpark Tivoli

Je kunt in Kopenhagen met kinderen naar maar liefst twee verschillende pretparken. Hierbij is pretpark Tivoli de bekendste, aangezien dit pretpark midden in het centrum ligt en je hier zo naar toe kunt wandelen. Dit pretpark is open van half april tot en met half september en je vindt hier tientallen attracties en horecatentjes. 

Het pretpark is een beetje een combinatie van een kermis, een pretpark en verschillende foodtrucks en in de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn in het pretpark. Naast de verschillende attracties is het ook een park met mooie tuinen en heb je in het midden een veld met fijne relaxstoelen. Er zijn verschillende spectaculaire attracties, maar ook verschillende attracties voor de kleinste kinderen. 

Houdt er wel rekening mee dat een bezoek aan dit pretpark met een heel gezin niet heel goedkoop is. Je betaalt namelijk voor de entree en ook voor de attracties nog. Met de Kopenhagen Card heb je toegang tot dit pretpark. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Tivoli

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen #4: Experimentarium

Je kunt in Kopenhagen met kinderen verschillende musea bezoeken, maar het museum dat het meest geschikt voor kinderen is, is Experimentarium. Dit is het wetenschapsmuseum van Kopenhagen, waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen. Dit wetenschapsmuseum ligt redelijk in het centrum en met het openbaar vervoer doe je er minder dan een half uur over vanuit het centrum van de stad. 

Zowel ouders als kinderen krijgen een bandje, waarop de scores van iedereen wordt bijgehouden. Naast de verschillende proefjes die je hier kunt doen, kunnen kinderen hier ook veel spelen en heb je ook exposities die je vaak ziet in een illusie museum (denk hierbij aan dat kinderen bijvoorbeeld onder een tafel kunnen kruipen en hun hoofd op een bord terecht komt).

Houdt er rekening mee dat dit museum wel een paar uurtjes vermaak heeft. Het is ook een geschikte optie wanneer het minder weer is in Kopenhagen en je toch iets met kinderen wil gaan doen. Zorg er voor dat je het museum bezoekt gelijk wanneer het open is, aangezien het gedurende de dag steeds drukker wordt in het museum. Je kunt bij het museum ook wat eten en drinken. Kijk voor meer informatie over dit museum even op de website van het museum.  

Kopenhagen met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in Kopenhagen met kinderen, zijn er nog meer activiteiten in deze stad te ondernemen. We zetten de leukste overige activiteiten in de stad hier kort op een rij. 

#6 Pretpark Bakken: dit is het tweede pretpark dat je in Kopenhagen met kinderen kunt bezoeken. Dit is het oudste attractiepark ter wereld en ligt net buiten het centrum van Kopenhagen. Ze hebben hier meer dan dertig verschillende attracties en de entree is gratis. De prijs voor de verschillende attracties is een stuk lager dan bij pretpark Tivoli en uiteraard kun je het zelf zo duur maken als je zelf wil. De attracties zijn vergelijkbaar met de attracties die je hier op de kermis tegenkomt. 

#7 Fietstocht Kopenhagen: de Nederlandse maatschappij BajaBikes organiseert fietstochten door Kopenhagen onder leiding van een Nederlandse gids. Je fietst in drie uur een rondje door de stad en stopt bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Wij deden deze fietstocht in Parijs met onze dochter en vonden het een leuke introductie op de stad. Ze hebben voor kinderen vanaf zes jaar kinderfietsen en voor jongere kinderen zijn er kinderzitjes beschikbaar. 

#8 Hop on Hop off bus + boot: net zoals de meeste grote steden ter wereld kun je in Kopenhagen ook met de Hop on Hop Off bus mee. Deze bussen rijden een bepaalde route en stoppen bij verschillende bezienswaardigheden in de stad. In Kopenhagen heb je naast de bus ook een hop on hop off boot, die bij verschillende bezienswaardigheden stopt. 

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

#9 Den Bla Planet: dit is het nationale aquarium van Kopenhagen en dit ligt iets buiten het centrum ten zuiden van de stad aan zee. Het is een zeer mooi aquarium in een futuristisch gebouw. Het aquarium is ook nog redelijk interactief met verschillende touchscreens. Je vindt hier veel verschillende soorten vissen waaronder haaien en mantaroggen. Ook hier heb je zoals in veel van dit soort aquaria een tunnel waar je door heen kunt lopen en waarbij je de hele onderwaterwereld boven je hoofd ziet. Naast de vissen vind je in het museum ook nog verschillende reptielen en vlinders. 

#10 Amager Strand: bezoek je de stad Kopenhagen in de zomer, dan is het mogelijk om op een warme zomerdag een paar uurtjes naar het strand te gaan. De Amager stranden liggen op een half uurtje met het openbaar vervoer en hebben kilometers wit strand. Op het strand zelf zijn niet super veel faciliteiten, dus neem vooraf wat eten en drinken mee vanuit de supermarkt als je hier wat langer wil verblijven. 

#11 Rundetarn: je kunt Kopenhagen met kinderen ook vanuit grote hoogte bekijken. Rundetarn is een toren die je omhoog moet lopen zonder traptreden en waar je zelfs met een buggy naar boven kunt rijden (wel vrij zwaar). Het uitzicht boven op de toren is mooi.  Je kunt in Kopenhagen met kinderen nog verschillende andere uitzichtpunten bezoeken zoals de torens bij Frederiks Kirke en de Vor Freizers Kirke. Deze laatste kerk is vrij spectaculair aangezien je buiten de toren om loopt en het steeds smaller wordt hoe hoger je komt. 

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen: Kopenhagen card

Net als in veel grote steden heeft Kopenhagen ook een kaart van de stad, die je kunt aanschaffen en waarmee je toegang hebt tot verschillende bezienswaardigheden en het openbaar vervoer. Bij veel van de hiervoor besproken bezienswaardigheden heb je met de kaart gratis toegang en iedere ouder kan een gratis kaart krijgen voor twee kinderen tot en met 11 jaar. Kijk vooraf even wat je allemaal wil zien en wat de kosten zijn en bekijk dan of je met het gezin goedkoper uit bent door de kaart aan te schaffen. Kijk voor alle informatie over de kaart even op de website van Copenhagen Card

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen

Waar overnachten in Kopenhagen met kinderen?

Je kunt in Kopenhagen met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties te vinden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen van accommodaties niet goedkoop zijn. We hebben de beste opties voor iedere prijsklassen op een rij gezet.

Budget hotel: Go Hotel Saga

Middenklasse hotel: Scandic Sydhavnen

Luxe hotel: Absalon Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Kopenhagen even hier

Kopenhagen met kinderen
Kopenhagen met kinderen
Scroll naar boven