Knysna met kinderen

Beste reistijd Knysna met kinderen

Je kunt het gehele jaar door het dorpje Knysna met kinderen bezoeken, maar voor sommige activiteiten zijn er wel goede en minder goede maanden qua weer. De zomer en de wintermaanden zijn in Zuid-Afrika net omgekeerd van hoe die in Europa zijn. Hierdoor kan het in de maanden juni/ juli en augustus nog best fris zijn en minder goed weer zijn om bijvoorbeeld te zwemmen. Wij bezochten zelf Zuid-Afrika ook in de zomer en toen was het in op de Tuinroute lekker weer, maar wel te fris om te zwemmen.

In de maanden november tot en met februari is het zomer in Zuid-Afrika en kan het wel erg warm zijn. Er valt dan ook de meeste regen in deze periode. Dat kan een nadeel zijn van deze periode. Je kan in deze periode uiteraard wel makkelijker gaan zwemmen. De maanden tussen deze zomer en winter in, zijn de best maanden om Knysna te bezoeken.

In de maanden maart/ april en mei regent het weinig in Zuid-Afrika en zijn de temperaturen ook erg aangenaam. Hierdoor is dit een goede periode om Knysna met kinderen te bezoeken. Ook in de maanden september en oktober zijn de temperaturen goed en is de omgeving ook nog eens groen. Wel een nadeel van deze maanden is uiteraard dat de meeste gezinnen met kinderen geen vakantie hebben.

Wat dat betreft kun je dus het gehele jaar Knysna prima bezoeken, maar dan moet je in sommige maanden wel rekening houden met de beperkingen van het klimaat in die periode.

Knysna met kinderen

Vervoer naar Knysna

De meeste gezinnen met kinderen bezoeken Knysna met een huurauto. Het is mogelijk om met het openbaar vervoer tussen de verschillende steden te reizen, maar je bent dan lang onderweg en zeker met kinderen is dit niet de ideale manier van reizen. Zeker als je de tuinroute wil bezoeken, dan wil je op meerdere plekken kunnen stoppen en niet steeds afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Dan ben je onnodig veel tijd kwijt.

Kinderactiviteiten Knysna

#1 Knysna Lagoon

Knysna ligt aan een mooie lagoon en als je het dorp Knysna gaat bezoeken met het gezin, dan moet je uiteraard ook even de lagoon bezoeken. Het bekendste strand dat aan deze lagoon ligt is Bollard Bay Beach. Dit strand ligt ten zuiden van Knysna en je bereikt het strand in ongeveer 15 minuten rijden met de auto.

Bollard Bay Beach is een mooi wit zandstrand, waar je in de zomermaanden van Zuid-Afrika heerlijk op het strand kan liggen. Houdt er wel rekening mee dat er geen faciliteiten bij dit strand zijn en dat je dus zelf eten en drinken moet meenemen. Het is een rustig strand en doordat het water ook erg rustig is, is het ook ideaal voor kinderen om in het water te gaan.

Een andere leuke activiteit die je bij Knysna Lagoon kunt ondernemen is een boottochtje maken over de lagoon met Paddle Cruiser. Deze boot gaat een aantal keer per dag en de tour op deze boot duurt ongeveer 1,5 uur. De boot is groot genoeg voor meer dan 100 mensen en je kan op de boot genieten van een drankje, terwijl je de mooie lagoon ontdekt.

Knysna met kinderen

#2 Knysna Forest

Je kan in Knysna met kinderen ook de natuur in. Het Knysna Forest is een enorm bosgebied met verschillende oude bomen, waar je prima met kinderen kunt gaan wandelen. Zo kun je diversen routes wandelen in dit bos, maar voor kinderen is bijvoorbeeld de Woodcutters Trail van 3 kilometer een leuke route om te lopen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur met kinderen. Het Knysna Forest is erg uitgebreid en het is zelfs mogelijk om hier olifanten tegen te komen in dit natuurgebied.

Een leuke kinderactiviteit die je in het Knysna Forest kunt ondernemen is ziplinen. Bij Knysna Ziplines kunnen kinderen vanaf 8 jaar gaan ziplinen bij dit park. Deze tour duurt ongeveer 2 uur en is uiteraard een leuke activiteit om te ondernemen voor zowel de ouders als de kinderen. Je moet alleen geen last hebben van hoogtevrees, aangezien je op hoogtes van 200 meter komt.

Daarnaast ligt op een paar minuten rijden van Knysna Ziplines ook de Garden of Eden. Dit is ook een plek waar je prima kan wandelen. Hier kun je een wandeling van een kilometer maken over een houten platform door het bos heen. Dit is ook een wandeling die je makkelijk met kleine kinderen kunt maken.

#3 Knysna Elephant Park

Je kan in Knysna met kinderen ook wildlife gaan spotten. Zo kun je een bezoek brengen aan Knysna Elephant Park. Dit park ligt ten oosten van Knysna op ongeveer een half uur rijden van het centrum van Knysna. Het park staat er om bekend dat ze olifanten uit de omgeving opvangen en dan voorbereiden om weer terug te keren naar de natuur.

Wat een leuke activiteit is om te doen voor kinderen bij dit park is om de olifanten te voeren. Je kan bij de ingang van het park een emmer met fruit kopen en deze emmer met fruit dan aan de olifanten voeren. Je gaat met de auto op zoek naar de olifanten en kunt dan dichtbij de olifanten komen. Naast olifanten lopen er ook een aantal zebra’s rond in het park.

Krugerpark met kinderen

#4 Emzini Township Tours

Je kunt in Knysna met kinderen ook een tour boeken naar een Township toe. Met Emzini Township Tours ga je onder leiding van een lokale gids op een tour van 3 uur, waarbij verschillende dingen in de township gaat bezoeken. Als eerste bezoek je hier een school in de township. Daarna ga je langs de schoenmaker, de kapper en ook een supermarkt.

Daarna ga je nog naar een ruimte, waar muziek gemaakt wordt en de toeristen op trommels kunnen trommelen. Ook ga je nog naar een mooi uitzichtpunt. Kortom je ziet in de 3 uur van de tour verschillende aspecten van de township. Een deel van de inkomsten van de tour, gaan terug naar de gemeenschap, waaronder verschillende projecten voor kinderen.

#5 Knysna Heads

Één van de mooiste bezienswaardigheden die je in Knysna met kinderen kunt bekijken is Knysna Heads. Dit is misschien wel de bekendste plek van het dorpje en je hebt verschillende viewpoints waar je een uitzichtpunt hebt over de zee en deze Knysna Heads. Knysna Heads zijn twee enorme rotspartijen aan weerszijden van de ingang van de Knysna lagoon.

De twee mooiste uitzichtpunten zijn Heads Lookout en Knysna Beach Lookout. Je kunt op de meeste punten gratis parkeren, maar er staat wel vaak een local die jouw auto in de gaten houdt en die je een paar rand kan geven na afloop. Met een beetje geluk kan je vanaf de uitzichtpunten ook nog eens walvissen spotten. De beste kans om deze dieren te zien is in de periode van juni tot en met september.

Als je met de auto langs de verschillende uitzichtpunten gaat dan is het leuk om te eindigen bij East Head Café dat hieronder bij het kopje ‘kindvriendelijk restaurant Knysna’ verder besproken wordt.

Kinderactiviteiten Knysna

Kindvriendelijk restaurant Knysna

Je kunt in Knysna met kinderen op verschillende plaatsen lekker eten. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Knysna op een rij.

Ile de Païn: dit kindvriendelijke restaurant in Knysna is een leuk restaurant om te gaan ontbijten of lunchen. Ile de Païn ligt aan het water en je kan hier heerlijke broodjes en andere gerechten eten. De sfeer in het restaurant is ontspannen en je kan lekker met de kinderen bij goed weer buiten zitten. Ook hebben ze bij dit restaurant heerlijke gebakjes van onder andere chocolade.

Tapas & Oysters: Knysna staat bekend om zijn oesters en die kun je in dit kindvriendelijk restaurant eten! Daarnaast serveert het restaurant ook hamburger, pizza’s, nachos en andere tapas. Dit restaurant ligt om de hoek bij Ile de Païn en heeft een speeltuin bij het restaurant liggen. Ook heeft het restaurant een kindermenu. Daarnaast kunnen kinderen bij dit restaurant ook films kijken.

East Head Café: dit kindvriendelijke restaurant in Knysna ligt iets buiten het centrum van de stad en ligt op ongeveer een kwartier rijden met de auto. Je hebt bij dit restaurant een prachtig uitzicht over de Knysna Heads en er is een speelhoek voor de kinderen. Je kan hier heerlijk lunchen en dineren bij dit restaurant, maar het kan af en toe wel druk zijn. Reserveren kan helaas niet bij dit restaurant.

Kindvriendelijk restaurant Knysna

Kindvriendelijk hotel Knysna

Je kunt in Knysna met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg kindvriendelijke hotels in Knysna, waar je 1 of 2 nachtjes kan verblijven. Wij zetten hieronder de best beoordeelde accommodaties door gezinnen met kinderen op een rij in iedere prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Georganiseerde reis met het gezin

Je kan naast alles zelf regelen ook een reis boeken, waarbij de vlucht, de hotels en de activiteiten al voor jou geregeld zijn. Je kan er dan voor kiezen om met een groep en een gids door Zuid-Afrika rond te reizen of alleen met jullie gezin op pad te gaan. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven