Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: een review!

Onze dochter is dol op klimmen en klimparken, dus het was hoog tijd om Klimrijk Brabant eens te bezoeken. We lazen online al dat Klimrijk Brabant met kinderen een aanrader was, dus daar wilde we graag een keertje heen. Op een warme zomerdag bezochten we het klimpark en wij vonden het ook een erg leuk klimpark. Op basis van ons bezoek aan dit klimpark schrijven we deze uitgebreide review over dit klimpark in Veldhoven in de provincie Noord-Brabant. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: algemene informatie!

Klimrijk Brabant ligt in de plaats Veldhoven in Noord-Brabant. Voor ons is het vanaf Tilburg minder dan een half uurtje rijden met de auto en we kunnen de auto bij het klimpark gratis parkeren.

Wat belangrijk is als je gaat klimmen is dat je dichte schoenen meeneemt. Dit is verplicht bij het klimmen. Verder is het uiteraard makkelijk als je kinderen makkelijk zittende kleding dragen, zodat ze goed kunnen klimmen. 

Je kunt bij Klimrijk Brabant al klimmen met kinderen vanaf vier jaar. Ze hebben speciale parcours (hierover later meer) voor de jongere kinderen. Onze dochter is zes jaar en heeft deze parcours ook gelopen. Verder staan er ook een aantal leuke speeltoestellen zoals een springkussen, reuzenschommel en klimtoestellen, waardoor kinderen ook als ze niet gaan klimmen, toch kunnen klimmen en klauteren. 

Wij hadden zelf om 15.00 uur gereserveerd, maar waren er al rond de klok van 12.00 uur. We hebben eerst lekker geluncht bij Klimrijk Brabant en daarna nog wat op het gemak gedronken, terwijl onze dochter aan het spelen was in de speeltuin. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: het klimbos

Het klimbos in Veldhoven heeft acht verschillende parcours, waarvan drie parcours voor kinderen onder de 130 cm zijn en vijf parcours voor kinderen boven de 130 cm. Onze dochter is iets groter dan 120 cm, dus zij doet de drie routes van het Pico-Parcours. 

Het Pico-Parcours is voor kinderen vanaf vier jaar en de activiteit duurt anderhalf uur. Op dit parcours mogen kinderen tot een maximale lengte van 130 cm, waardoor je ook geen oudere kinderen op deze parcours ziet. Op de drie parcours kom je in totaal 25 hindernissen tegen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld van een zipline naar beneden afdalen. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Als we ons melden bij de receptie, moeten we richting een kraampje, waar Sophie haar helm en klimtuig van de instructeur krijgt. Na een korte uitleg, mogen de kinderen gaan oefenen op een kort parcours om even handigheid te krijgen met het materiaal. En daarna mogen ze de drie parcours zelfstandig gaan beklimmen. De hoogte van alle parcours is één tot twee meter, waardoor je als ouders makkelijk langs het parcours mee kunt lopen met je kinderen. Uiteindelijk doet Sophie alle parcours meerdere keren. 

Voor de oudere kinderen (vanaf 130 cm) zijn er dus vijf parcours die veel uitdagender en veel hoger in de bomen liggen ( tot 10 meter hoogte), waarbij de parcours een lengte hebben van tussen de 100 en 200 meter. We hebben even staan kijken en dat zag er soms heel spectaculair uit. We zagen zowel kinderen als volwassenen hele stukken met de zipline afleggen van de ene boom naar de andere boom. Wat dat betreft komen we ook zeker nog een keer terug als Sophie gegroeid is tot een lengte van 130 cm. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: netten adventure

Nadat Sophie anderhalf uur heeft geklommen, sluiten we de middag af bij het Netten Adventure. Dit is een aparte activiteit, waar je ook apart een kaartje voor moet kopen. Dit Netten Adventure is voor kinderen vanaf 4 jaar en kinderen mogen hier anderhalf uur spelen in de netten die op grote hoogte hangen. Kinderen kunnen hier met verschillende ballen spelen en naar beneden glijden in ook een soort van nettenglijbaan. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: overige activiteiten

Dit zijn de activiteiten die wij bij Klimrijk Brabant hebben gedaan, maar er zijn nog veel meer activiteiten die je hier kunt ondernemen met je kinderen. Zo kun je er met e-steps door de bossen, kun je er zowel binnen als buiten lasergamen, kun je er airsoften, kun je er quad rijden en kun je een GPS wandeling maken door de bossen van Veldhoven. Kortom er is genoeg te doen op het terrein van Klimrijk Brabant. 

Klimrijk Brabant met kinderen: eten en drinken

Zoals we al eerder vertelde in deze blog hebben we ook geluncht bij Klimrijk Brabant. Bij het restaurant kun je kiezen uit een hamburger met friet, een tosti, een wrap, poffertjes en nog veel meer. Buiten waren er genoeg plekken om heerlijk te lunchen in het zonnetje. Ook voor gezinnen, waarvan de kinderen niet gaan klimmen is het een prima plek om te lunchen, aangezien er ook een speeltuin bij het restaurant zit waar de kinderen kunnen spelen. 

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen: conclusie

Wij vonden het erg leuk om een middagje te klimmen bij Klimrijk Brabant. Wij vinden daarom Klimrijk Brabant met kinderen ook echt een aanrader! We waren er al ver voordat onze dochter het Pico Parcours zou gaan doen, maar door de speeltuin en het lunchen was dit zeker niet te vroeg. Onze dochter heeft zich de hele middag uitgeleefd en heeft geklommen en geklauterd en sliep die nacht heerlijk van alle inspanningen. 

Wij als ouders hadden ook een topdag! Lekker lunchen en een drankje doen in de zon en kijken naar het klimplezier van onze dochter. We komen zeker nog een keertje terug om de andere parcours te doen als onze dochter nog een paar cm gegroeid is en ook wij mee kunnen klimmen. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten, de prijzen en de openingstijden even op de website van Klimrijk Brabant

Scroll naar boven