Klimpark Uden

Klimpark Uden: leuke kinderactiviteit in Uden!

Klimpark Uden stond al een hele tijd op ons lijstje om een keer te bezoeken en afgelopen paasweekend bezochten we dan eindelijk het klimpark. Je kan op dit klimpark verschillende activiteiten ondernemen met het gezin. We zijn al eerder in de plaats Uden geweest en schreven over deze stad in Brabant de blog Uden met kinderen. Naar aanleiding van ons bezoek aan het klimpark in Uden, schrijven we deze uitgebreide blog met alle informatie die je nodig hebt om het klimpark te bezoeken. 

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Algemene informatie

Zo rijden we op maandagochtend met tweede paasdag richting Uden en parkeren de auto gratis op het parkeerterrein van het Fletcher Hotel in Uden. Vanaf dit parkeerterrein is het een minuutje lopen naar het klimpark toe. Wat ons gelijk opvalt is dat het terrein behoorlijk uitgestrekt is en dat er genoeg te doen is voor kinderen. 

Zo komen we gelijk een leuke speeltuin tegen, waar kinderen kunnen spelen en ook is er een luchtkussen, waar kleine kinderen zich kunnen vermaken. Je kan dus prima met kinderen van verschillende leeftijden dit klimpark in Uden bezoeken, omdat er voor ieder kind wel een activiteit te doen is. 

Wij gaan bij dit klimpark drie activiteiten ondernemen. We starten in de bouldertuin met boulderen, gaan daarna klimmen in het klimpark en we sluiten de dag af bij het Ninja Warrior parcours van het klimpark. Je kan vooraf op de website van het klimpark een reservering maken, zodat je zeker weet dat je ook die dag kunt klimmen.  

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Boulderen

De bouldertuin ligt naast het klimpark, net als de andere activiteiten, waardoor je dus niet ver hoeft te lopen en alles vrij overzichtelijk is. Boulderen wordt onder kinderen steeds populairder en dat zie je terug in het aantal zalen in Nederland waar je deze activiteit kunt ondernemen. Deze bouldertuin is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. 

De wand waar de kinderen tegenaan kunnen klimmen is 3,80 meter hoog en de greepjes hebben allerlei kleuren. Deze kleurtjes vertegenwoordigen allemaal een moeilijkheidsgraad. Zo beginnen we met het makkelijkste niveau qua klimmen en gaan we qua moeilijkheidsgraad steeds wat hoger. In totaal kun je dertig verschillende routes klimmen in deze tuin. 

Er liggen kleine steentjes in de bouldertuin, waardoor je zacht terecht komt als je naar beneden springt. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon via de greepjes terug te klimmen en niet te springen. In totaal vermaken we hier ons een uur en zijn de spieren lekker opgewarmd voor het klimmen in het klimpark wat we hierna gaan doen. 

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Klimmen

Het klimpark heeft in totaal vijf verschillende routes die je kan beklimmen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen die groter zijn dan 1,25 meter en kinderen die groter zijn dan 1,40 meter. Onze dochter is ongeveer 1,30 meter groot en mag de blauwe en groene route doen en de dubbele zipline over het water. 

Nadat we instructies hebben gehad, gaan we beginnen met de groene route en deze is 1 tot 2 meter hoog. Wat ons gelijk opvalt is dat het zekeringssysteem erg makkelijk is en dat dit bij het klimmen erg soepel gaat. Wij hebben al bij veel klimparken geklommen, maar dit is echt met afstand het fijnste systeem. Waar we normaal onze dochter nog weleens moeten helpen, kan ze nu echt alles zelf. Bij de groene route heb je 2 ziplines en 2 kabelbanen over het water. 

Na de groene route doen we de blauwe route en deze is op 3 meter en 5 meter hoogte. Een hele leuke route met genoeg uitdaging voor onze dochter. In totaal heb je hier 12 klimelementen en een zipline van 30 meter. Daarna doen we de dubbele zipline over het water en deze is echt super leuk! Je rent van het platform af en je schiet over het water heen. Deze zipline doen we meerdere keren.

Zijn je kinderen langer dan 1,40 meter dan is het ook mogelijk om de rode en de zwarte route te doen. Hier klim je op zeven meter hoogte. In totaal duurt de klimactiviteit twee uur inclusief een korte instructie. 

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Ninja Warrior

Als laatste activiteit doen we het Ninja Warrior parcours. Voor dit parcours moeten kinderen minimaal tien jaar oud zijn en onze dochter is eigenlijk nog iets te jong voor het parcours. Op de website van klimpark Uden vind je van allerlei oefeningen filmpjes die je kan nadoen. In totaal zijn we hier drie kwartier bezig (vooral onze dochter) met de verschillende oefeningen die je op dit parcours kan doen. 

Kinderactiviteiten Uden
Klimpark Uden

Overige kinderactiviteiten klimpark Uden

Naast de drie activiteiten die wij bij Klimpark Uden hebben gedaan zijn er nog een aantal activiteiten die je hier kan ondernemen. Zo is er zoals we al eerder in de blog aangaven een groot speeltoestel waar de kinderen zich kunnen vermaken en een springkussen voor de allerkleinste kinderen. Ook is het mogelijk om te gaan minigolfen op het terrein. Dit kan natuurlijk een uitkomst zijn voor gezinnen, waarbij je een kind hebt dat al wel mag klimmen en een kind dat nog niet mag klimmen. 

Ook is er discgolf. Hier heb je negen holes en is het de bedoeling om een frisbee in een gat te krijgen. Ook kun je bij het klimpark allerlei fietsen huren en op die manier de omgeving verkennen. Er liggen in het gebied allerlei mountainbike routes die je kan fietsen met kinderen. 

Kinderactiviteiten Uden
Klimpark Uden

Conclusie

Wij hebben ons een hele ochtend uitstekend vermaakt bij klimpark Uden. Wij hebben hier drie activiteiten gedaan met onze dochter en dat was erg leuk. Onze dochter is dol op klimmen en klauteren en kon hier haar energie enorm in kwijt. Het park is overzichtelijk, waardoor je als ouders ook prima een drankje kan doen in de zomer op het terras, terwijl de kinderen bijvoorbeeld klimmen. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten in het klimpark even op de website van Klimpark Uden

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Waar overnachten in Uden met het gezin?

Zoek je een plek om te overnachten in de buurt van Klimpark Uden dan is vakantiepark Sandberghe een leuke optie. Je hebt bij dit vakantiepark meerdere accommodaties die je kan boeken en dit vakantiepark ligt naast het klimpark. Je hebt bij dit vakantiepark een speeltuin, een zwembad en in het paasweekend dat wij er rondliepen was er ook kinderanimatie. 

Voor de rest heb je weinig hotels in Uden, waar je met een gezin van vier personen kan overnachten in Uden. In Den Bosch heb je dan meerdere opties. 

Je kunt dan beide steden  (Den Bosch en Uden) een dagje bezoeken. Over de kindvriendelijke stad Den Bosch schreven we de blog Den Bosch met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten in Den Bosch op een rij zetten. 

Wij hebben in verschillende hotels in Den Bosch geslapen met ons gezin en deze drie hotels vonden wij aanraders. 

  1. Keershuys Den Bosch
  2. Hotel Julien
  3. Hotel de Blauwe Pauw

Wil je meer informatie over hoe onze ervaringen zijn met deze hotels, lees dan onze blog kindvriendelijke hotels in Den Bosch voor meer informatie. 

Klimpark Uden
Klimpark Uden

Scroll naar boven