Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen: alle informatie!

Wij zijn dol op de stad Rotterdam en bezochten de stad al meerdere weekendjes. We schreven over deze stad al eens de blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle activiteiten die je in deze stad kunt ondernemen met het gezin op een rij hebben gezet. Zo hadden we ook al eerder het Kralingse Bos bezocht, waar ook Klimpark Fun Forest Rotterdam in ligt.

Tijdens ons eerste bezoek aan dit Kralingse Bos wilden we hier al gaan klimmen, maar toen zat alles al vol, dus een goede reden om hier nog een keer terug te komen. Afgelopen vrijdag was het dan zover en hebben we hier geklommen met onze dochter. Naar aanleiding van ons bezoek aan Fun Forest Rotterdam, schrijven we deze uitgebreide blog met alle informatie over het klimpark. 

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen: algemene informatie!

We rijden op vrijdagmiddag richting het Kralingse Bos in Rotterdam, waar het klimpark gevestigd is en we parkeren de auto gratis op de parkeerplaats bij horecagelegenheid Beach House Kralingse Bos. Vanuit hier is het ongeveer vijf minuten lopen naar het klimpark. Wat ons betreft een groot voordeel dat je hier dus de auto gratis kunt parkeren. Ook met het openbaar vervoer is het klimpark prima te bereiken. 

Kinderen mogen in Klimpark Fun Forest Rotterdam komen klimmen als ze zes jaar oud zijn en een lengte hebben van minimaal 110 cm. Het klimpark is geopend van februari tot en met november. Je kunt in het klimpark twee tot drie uur komen klimmen, afhankelijk van je lengte. De tarieven die je betaalt zijn tevens afhankelijk van hoeveel parcours je mag afleggen op basis van leeftijd en lengte. 

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

We melden ons bij de kassa van het klimpark en laten onze online reservering zien. Wil je zeker zijn dat je die dag kunt klimmen raden we je aan om vooraf te reserveren. De eerste keer toen we dit niet hadden gedaan, zat alles al vol en konden we niet klimmen. Kijk hier voor het maken van een online reservering voor het klimpark in Rotterdam. 

Nadat we uitleg gekregen hebben van onze gids en gezekerd zijn, kunnen we beginnen bij het oefencircuit, waar we de basis vaardigheden van het klimmen geleerd krijgen. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je met de gordel, zekering en katrol om moet gaan en wordt het materiaal door de gids nog een keer gecheckt. Hierna kunnen we in het klimpark gaan klimmen!

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen: de parcours!

Je kunt bij Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen afhankelijk van de lengte twee tot negen parcours beklimmen. Voor kinderen vanaf zes jaar met een lengte van minimaal 1,10 meter zijn er twee parcours die ze kunnen beklimmen. Hiervoor krijgen ze in totaal twee uur de tijd. Onze dochter heeft samen met papa deze twee parcours beklommen en in deze tijd heeft ze beide parcours twee keer gedaan. Het ligt een beetje aan de snelheid van je kind en hoeveel kinderen er op het parcours aan het klimmen zijn hoe vaak je dit parcours kunt beklimmen. 

Wij adviseren voor de jonge kinderen wel dat je als ouder meeklimt. We hebben tijdens onze klimtocht ook jonge kinderen gezien die alleen klommen en die op een bepaald moment niet meer durfden. Dan is het toch fijn als er een ouder bij is. Ook is het soms met de kabel nog lastig om hem door het parcours te krijgen en dan is hulp van een ouder wel gewenst. Het scheelt ook wel een beetje of je kinderen al vaker hebben geklommen. Onze dochter heeft al regelmatig geklommen in verschillende klimparken en dan zie je wel dat ze de parcours steeds sneller aflegt.

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Voor kinderen vanaf acht jaar met een minimale lengte van 1,30 meter zijn er zes parcours beschikbaar. Naast de eerste twee parcours, heb je dan nog vier andere parcours die je kinderen mogen afleggen. Wel moeten de kinderen bij parcours 5 en 6 begeleid worden door een volwassenen. In totaal mag je dan drie uur lang klimmen. Die tijd heb je ook wel nodig als je alle parcours wil afleggen met je kinderen. 

Kinderen die groter zijn dan 1,50 meter mogen alle negen de parcours afleggen, waarbij parcours 8 en 9 er wel een extra restrictie is dat kinderen minimaal 14 jaar moeten zijn. Wat dat betreft is een klimactiviteit voor zowel jonge kinderen als pubers erg leuk en is het ook voor de ouders leuk om met de kinderen mee te klimmen. Daarom is het klimmen wat ons betreft ook echt een activiteit voor het hele gezin!

Daarnaast is het ook mogelijk om bij het klimpark met een SUP board of een kano het water op te gaan bij de Kralingse plassen. Op deze manier kun je er een heel dagje uit van maken met het gezin. 

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen: eten en drinken!

Het is ook mogelijk om bij het Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen te eten. Bij het klimpark zit een horecatentje met een buitenterras, waar je tussen de middag prima kunt lunchen. Je kunt hier broodjes, tosti’s, wraps, pannenkoeken en pizza bestellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische producten.

Daarnaast is het ook mogelijk om gewoon alleen een drankje te doen met een stukje appeltaart. Overigens zijn er in het Kralingse Bos meerdere mogelijkheden om wat te eten en te drinken. Zo hebben wijzelf al weleens een keer geluncht bij Brasserie Woodz, dat op een tien minuten lopen van het klimpark af ligt. 

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Rotterdam met kinderen: conclusie!

Wij hebben ons weer twee uur uitstekend vermaakt bij Klimpark Fun Forest in Rotterdam. We hebben de twee eerste parcours allebei twee keer afgelegd, waarbij we het tokkelen tussen de bomen altijd het leukste vinden. We denken dat het voor kinderen van allerlei leeftijden echt een leuke activiteit is om te ondernemen tijdens bijvoorbeeld een stedentrip naar Rotterdam.

Onze dochter is ongeveer 1,25 meter groot, dus wanneer ze straks acht jaar is en ook nog iets gegroeid is dan komen we zeker terug om de andere parcours van het park ook te beklimmen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de website van Fun Forest Rotterdam

Fun Forest Rotterdam met kinderen
Fun Forest Rotterdam met kinderen

Waar overnachten in Rotterdam met kinderen?

Uiteraard kun je met kinderen prima een heel weekend naar Rotterdam gaan. Er is genoeg te doen in de stad om je minimaal een week te vermaken. Zelf hebben wij verschillende malen in de stad geslapen in verschillende accommodaties en we zetten hieronder een aantal van onze aanraders in de stad op een rij voor gezinnen met kinderen:

Hostel Room Rotterdam: zeer leuk hostel, waar een ontspannen sfeer hangt. Het hostel heeft ook een familiekamer voor gezinnen. 

SS Rotterdam: dit hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je slaapt op een oud cruiseschip en op het schip zelf is genoeg te doen. Wij vonden het erg leuk om hier eens een nachtje te slapen. 

Hotel The James Rotterdam: dit is een luxe hotel midden in het centrum van Rotterdam. Wij vonden dit hotel erg gastvrij en hebben hier ook fietsen gehuurd bij het hotel.

Urban Residences: één van de mooiste appartementen waar we ooit geslapen hebben was van deze organisatie. Ze hebben prachtige appartementen midden in het centrum, waar echt alles aanwezig is. Wij vonden dit een super mooie ervaring om hier eens te overnachten in al die luxe. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Urban Residences Rotterdam met kinderen

Scroll naar boven