Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen: alle informatie!

Onze dochter is dol op klimmen en klauteren. We bezochten al eens het Amsterdamse bos met het gezin en toen we zagen dat hier een heel leuk klimpark was, zijn we een paar weken later wederom naar Amstelveen gereden om dit klimpark te verkennen. En wat was het leuk! We hebben het klimmen in het klimpark als activiteit ook opgenomen in onze blogs  Amsterdamse bos met kinderen en Amsterdam met kinderen. In deze blog schrijven we onze ervaringen met Klimpark Fun Forest in Amsterdam en geven we je alle informatie die je nodig hebt. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Amsterdam: algemene informatie

Wij bezoeken het klimpark op zaterdagochtend en rijden met de auto in alle vroegte naar het Amsterdamse bos in Amstelveen. Voor het klimpark ligt een grote parkeerplaats waar je in de weekenden gratis kunt parkeren en door de week is het de eerste drie uur gratis parkeren. Vanuit de parkeerplaats is het twee minuten lopen naar de receptie van het klimpark. Wij kunnen dus de auto gratis parkeren praktisch voor de deur. 

Kinderen mogen in Klimpark Fun Forest Amsterdam komen klimmen als ze zes jaar zijn en een lengte hebben van minimaal 110 cm. Het klimpark is geopend van half februari tot en met half november. Je kunt in het klimpark twee tot drie uur komen klimmen, afhankelijk van je lengte. De tarieven die je betaalt zijn tevens afhankelijk van hoeveel parcours je kunt afleggen op basis van leeftijd en lengte. 

Bij aankomst bij het park krijgen we als eerste ons materiaal wat we samen met de gids aantrekken, waarna we in groepjes naar het bos gaan. Hier krijgen we van de gids verdere uitleg over de regels in het klimpark en iedereen moet als oefening eerst een korte baan afleggen. Hier leer je met de gordel, zekering kabel en katrol om te gaan. Daarna wordt het materiaal door de gids nog een keer gecheckt en mag iedereen het bos in naar de verschillende parcours!

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Amsterdam: de parcours

In Amsterdam heb je maar liefst tien verschillende parcours die je kunt afleggen. Voor kinderen vanaf zes jaar met een lengte van minimaal 110 cm zijn er twee parcours die ze kunnen afleggen, voor kinderen van acht jaar met een minimale lengte van 130 cm zijn er zelfs acht parcours die ze al dan niet onder begeleiding van een volwassenen mogen afleggen en ben je twaalf jaar en minimaal 150 cm lang dan mag je alle tien de parcours in het park doen. 

Onze dochter is zes jaar en ongeveer 120 cm lang en mag dus de eerste twee parcours afleggen. Door het hele bos staan bordjes waar duidelijk aangegeven staat welk parcours het is en wat je minimale lengte moet zijn voor het betreffende parcours. Het makkelijkste parcours is parcours 1 en het moeilijkste en hoogste parcours is parcours 10. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

We starten dus met het eerste parcours en deze ligt op ongeveer 2 meter boven de grond. Het is best een lang parcours en je bent wel eventjes bezig om het hele parcours af te lopen. In ieder stuk is het gedeelte tussen de bomen anders. De ene keer loop je over een koord en de andere keer moet je over een soort ladder van latjes en moet je verschillende stokken passeren. 

Ook zijn er gedeeltes waar je moet tokkelen van de ene naar de andere kant. Deze gedeeltes zijn toch wel onze favoriet. Door de variatie in de parcours is ieder gedeelte weer anders, waardoor je steeds weer een andere uitdaging krijgt.

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Onze dochter loopt vlotjes door het eerste parcours, waarna we hierna gelijk parcours 2 gaan verkennen. Deze is al een stuk hoger op een hoogte van ongeveer vier meter. Sanne heeft hoogtevrees en vindt het een stuk spannender dan onze dochter die met ook dit parcours zonder angst doorloopt. 

Als we weer beneden staan is ze helemaal trots en wil gelijk weer de beide parcours nog een keer doen. We doen beide parcours nog twee keer met onze dochter en dan zit de tijd er al helaas op. Sophie was nog lang niet klaar en had nog prima door willen klimmen. Het blijft super leuk om zo tussen de bomen bezig te zijn. 

We kijken nog even bij de andere parcours die nog een stuk hoger tussen de bomen zijn (tot wel 15 meter hoogte) en ook een stuk moeilijker zijn. Het is zelfs mogelijk om een bungeejump en vrije sprong te maken. Hierdoor is het ook voor oudere kinderen een hele toffe activiteit in het bos. Je kunt hier met kinderen en pubers van alle leeftijden naar toe. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Klimpark Fun Forest Amsterdam: conclusie

Wij hebben echt genoten van onze activiteit in het klimpark Fun Forest Amsterdam. We zijn twee uur lang bezig geweest met klimmen en klauteren en onze dochter had nog veel langer willen blijven. Groot voordeel van het park is dat er voor iedere leeftijdscategorie genoeg uitdagingen zijn!

Wij komen dan ook zeker terug als Sophie straks nog ietsje groter is en we ook de andere parcours kunnen afleggen in het park. Wij hadden verwacht dat het met Sophie misschien nog lastig was om te klimmen in het bos, maar ze had het heel snel door en kon al snel alleen het parcours afleggen. Doordat je met een zekering vastzit en die tijdens de route ook niet af kan gaan is het ook volkomen veilig voor je kinderen.

Kijk voor meer informatie over de openingsprijzen, de tarieven en de verschillende parcours even op de website van Klimpark Fun Forest Amsterdam

Downloadt onze gratis reisgids over Amsterdam met kinderen hier!

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Scroll naar boven