Klimpark Fun Forest Almere

Klimpark Fun Forest Almere: kindvriendelijk klimbos Almere!

Afgelopen weekend bezochten we weer eens de stad Almere. We schreven over de stad Almere, al eens de blog Almere met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Één van deze activiteiten is Klimpark Fun Forest Almere. Dit klimpark stond al een tijdje op ons lijstje, aangezien we ook de klimparken van Fun Forest in Amsterdam en in Rotterdam bezocht hebben en beide keren was dat een groot succes. Naar aanleiding van ons bezoek aan Klimpark Fun Forest Almere schrijven we deze uitgebreide review en geven we jullie alle informatie die je nodig hebt om te komen klimmen met het gezin.

Klimpark Fun Forest Almere
Klimpark Fun Forest Almere

Algemene informatie

Zo rijden we op zondagochtend naar het enigste klimpark in Flevoland aan de rand van de stad Almere en kunnen we de auto gratis voor de deur van het klimpark parkeren. We hebben gelijk wanneer het klimpark open gaat geboekt, zodat het nog lekker rustig is in het klimpark. Nadat we uitleg hebben gekregen van de instructrice en zelf een testrondje hebben gemaakt op een oefenparcours, krijgen we een bandje en kunnen we gaan klimmen. 

In totaal mogen we drie uur klimmen, maar dat is meestal ook wel lang genoeg (in ieder geval voor de ouders ;)). Kinderen vanaf een lengte van 110 cm kunnen hier al komen klimmen bij klimpark Fun Forest Almere. Overigens is er in de omgeving van het klimbos ook van alles te doen voor kinderen, waardoor je in de zomermaanden er ook makkelijk een heel dagje van kan maken. Zo is er een kabouterpad, het dierenpark Almere Jungle en ook een kinderboerderij.  

Aan te raden is om vooraf via de website te boeken, zodat je ook zeker weet dat je kunt komen klimmen hier. Je kunt dan een tijdslot reserveren. Op basis van de lengte van de kinderen betaal je een bepaald tarief, omdat hoe groter je kinderen zijn, hoe meer parcours ze mogen beklimmen.

Kindvriendelijk hotel Almere
Kindvriendelijk hotel Almere

De parcours

In totaal heeft Klimpark Fun Forest Almere acht verschillende parcours die je kan beklimmen. Ieder parcours heeft een eigen hoogte en een eigen niveau qua moeilijkheidsgraad. De makkelijkste twee parcours zijn parcours 1 en 2 en deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 110 cm. Parcours 1 is op 2,5 meter hoogte en parcours 2 is op 5 meter hoogte, waardoor het zeker voor jonge kinderen al een behoorlijke uitdaging is. 

Onze dochter is iets groter dan 130 cm en mag daarom naast parcours 1 en parcours 2 ook de medium parcours zelfstandig doen. Hierdoor konden we het merendeel van de parcours doen. In totaal hebben we uiteindelijk vier parcours gelopen, waarbij we met ieder parcours ongeveer een half uur bezig waren. Vaak ligt het er ook maar net aan hoe druk het op het parcours is. Zelf hebben wij parcours 3, 4, 5 en 6 gedaan. 

Parcours 6 (hard parcours) mocht onze dochter alleen doen onder begeleiding van een ouder. Overigens is het naast dat het een toffe activiteit is om samen met de kinderen te doen ook wel handig om jouw kind af en toe te helpen om verder in het parcours te komen. Wat het Klimpark Fun Forest Almere in onze ogen anders maakt dan de andere parken is dat je hier enorm veel ziplines hebt. Wij vinden dit altijd één van de leukste onderdelen van het klimmen. Ze hebben hier zelfs een zipline van 160 meter lang!

Klimpark Fun Forest Almere
Klimpark Fun Forest Almere

Eten en drinken

Wil je voor of na het klimmen ook gaan lunchen met het gezin in de buurt van klimpark Fun Forest Almere, dan zijn er verschillende opties. Zo heb je restaurant Buitengewoon dat praktisch naast het klimpark ligt. Hier kan je een broodje, ijsje of kopje koffie halen nadat je geklommen hebt met de kinderen. 

Een andere optie waar je terecht kunt in de buurt van het klimpark is pannenkoekenrestaurant de Kemphaan, wat op twee minuutjes lopen van het klimbos ligt. Ze hebben bij dit pannenkoekenhuis ook een uitgebreide speelhoek voor de kinderen, waardoor je hier ook prima terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Klimpark Fun Forest Almere
Klimpark Fun Forest Almere

Conclusie

Door onze eerdere ervaringen met de klimparken van Fun Forest in Amsterdam en Rotterdam, wisten we al van te voren dat het een heel leuk uitje ging worden en dat werd het ook. Onze dochter is dol op klimmen en klauteren en wij vinden het daarom altijd super leuk om zo met het gezin samen bezig te zijn. Het scheelt dat onze dochter ook niet bang is op hoogte en nu al een aantal keer heeft geklommen, waardoor ze heel gemakkelijk de parcours aflegt. 

Zoek je een sportieve activiteit in Almere met het gezin, dan kunnen we Fun Forest Almere zeker aanraden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de website van Fun Forest Almere

Waar overnachten in Almere met kinderen?

Zoals we al eerder aangaven in deze blog kun je in Almere je makkelijk een weekend vermaken met het gezin. In Almere heb je een aantal opties waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. We zetten de beste hotels op een rij van iedere prijsklasse!

Budget Hotel: Leonardo Hotel Almere City Center

Middenklasse Hotel: Best Western Plus Plaza Almere

Luxe Hotel: Plaza Residence Almere BW Signature Collection

Voor een overzicht van alle hotels in Almere klik dan even hier. 

Scroll naar boven