Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen: de leukste klimbossen!

Je kunt naar verschillende klimbossen in Brabant met kinderen. Onze dochter is dol op klimmen en klauteren en vandaar dat we regelmatig een klimbos bezoeken. Over het algemeen zijn de klimactiviteiten ook voor ouders interessant, waardoor je samen met je kinderen een leuke activiteit kunt ondernemen. Naar aanleiding van onze ervaringen met verschillende klimbossen zetten we hier de leukste klimbossen in Brabant met kinderen op een rij. 

Klimbossen in Brabant met kinderen
Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen #1: Klimbos Goirle

Het klimbos in Goirle is een super leuk klimbos, omdat je er naast klimmen nog van allerlei andere dingen kunt doen. Er is namelijk ook een heel leuk speelbos bij het klimbos, waar kinderen zich op allerlei speeltoestellen in het bos kunnen uitleven. Daarnaast ligt er ook nog een prima restaurant bij dit klimbos, waardoor je lekker tussen de middag voor of na het klimmen kunt gaan lunchen met het gezin. 

Bij het klimbos zelf kun je uit twee verschillende activiteiten kiezen. Je kunt kiezen voor de activiteit Fun Klimmen en de activiteit Klim & Zip. De eerste activiteit is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en de tweede activiteit is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Wij hebben bij dit klimbos de activiteit Fun Klimmen gedaan, aangezien onze dochter zeven jaar is.

Dit Fun Klimmen was erg leuk en ook erg uitdagend voor onze dochter. In totaal kunnen kinderen hier twaalf verschillende activiteiten ondernemen, waar bij iedere activiteit ook verschillende opdrachten zitten. Kinderen kunnen hier tot een hoogte van 14 meter klimmen, waardoor het ook zeker uitdagend was voor onze dochter. 

De tweede activiteit die je in dit klimbos kunt ondernemen is de Klim & Zip activiteit. Kinderen kunnen hier vier verschillende parcours afleggen met in totaal meer dan dertig hindernissen. De hoogtes hierbij variëren van vier tot en met tien meter. Aangezien onze dochter nog niet negen jaar is, hebben we deze activiteit hier nog niet gedaan, maar als ze eenmaal deze leeftijd bereikt heeft, dan komen we zeker terug om ook deze activiteit te doen. We schreven over dit klimbos de blog Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen #2: Klimbos Veldhoven

Een klimbos dat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje van leukste klimbossen in Brabant met kinderen is het klimbos in Veldhoven: Klimrijk Brabant. Je kunt in dit klimbos al klimmen met kinderen vanaf vier jaar. Toen wij dit klimbos bezochten hadden we een klimsessie in de middag geboekt en hebben we vooraf tussen de middag geluncht bij het klimbos zelf. Je kunt hier heerlijk in het bos lunchen en ze hebben ook een prima menukaart met genoeg opties. 

Klimrijk Brabant heeft acht verschillende parcours. Ze maken bij dit klimbos onderscheid tussen kinderen die kleiner dan 130 cm zijn en kinderen die groter dan 130 cm zijn. Voor de kinderen die kleiner dan 130 cm zijn heb je drie verschillende parcours die ze kunnen beklimmen (Pico Parcours) en kinderen die groter zijn dan 130 cm kunnen de andere vijf parcours beklimmen. 

Onze dochter is nog geen 130 cm groot, dus wij hebben het Pico-Parcours gedaan bij dit klimbos. In totaal komen de kinderen bij deze drie parcours in totaal 25 hindernissen tegen en de klimtijd is ongeveer 1,5 uur. Voor de kinderen vanaf 130 cm zijn er dus vijf verschillende parcours die veel uitdagender en veel hoger in de bomen liggen ( tot 10 meter hoogte) dan is de Pico Parcours en dat zag er soms heel spectaculair uit. Deze parcours zijn ook leuk voor ouders, waardoor het een prima ouder-kind activiteit is. 

Naast het klimbos kun je ook een kaartje boeken voor het Netten Adventure. Kinderen vanaf 4 jaar mogen hier anderhalf uur spelen in de netten die op grote hoogte hangen. Kinderen kunnen hier met verschillende ballen spelen en naar beneden glijden in ook een soort van nettenglijbaan. We schreven over dit klimbos de blog Klimrijk Brabant met kinderen

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen #3: Klimbos Bergen op Zoom

Ook in het westen van de provincie Brabant zit een leuk klimbos dat je met kinderen kunt bezoeken. In de plaats Bergen op Zoom heb je klimbos Brabantse Wal liggen. Kinderen vanaf een lengte van 120 cm kunnen hier komen klimmen en het klimbos heeft in totaal negen verschillende routes. Afhankelijk van de lengte wordt bepaald hoeveel routes je mag afleggen.

Het klimbos werkt met kleuren en onze dochter die een lengte heeft van 125 cm mocht drie verschillende parcours afleggen, die allemaal de kleur oranje hebben. Doordat het klimbos met verschillende kleuren werkt is het heel duidelijk welke routes we mogen klimmen en welke niet. Het moeilijkste parcours en ook het hoogste heeft de zwarte kleur en kinderen kunnen hier op een hoogte van achttien meter klimmen. 

In totaal mag je hier 3,5 uur klimmen. Bij de meeste klimbossen mag je tussen de twee en vier uur komen klimmen. Dit is meestal ook met instructie erbij vooraf van een gids. Hierdoor ben je meestal een dagdeel bezig met deze klimactiviteit. Wat wij meestal doen is dat we of in de ochtend of in de middag gaan klimmen en dat we vooraf of daarna nog lunchen bij het klimbos. 

Bij het klimbos in Bergen op Zoom kun je bij het bos zelf niet lunchen, maar zit er een restaurant met grote speeltuin op loopafstand van het bos. Dit vonden wij een mooie toevoeging aan onze dagactiviteit, vandaar dat we Klimbos Brabantse Wal zeker een plaatsje wilde geven in ons overzicht van leukste klimbossen in Brabant met kinderen. Wij schreven over dit klimbos de blog Klimbos Brabantse Wal met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen #4: Klimbos Lage Zwaluwe

Zoek je nu een klimpark waar je kunt gaan klimmen bij minder weer of zelfs regen dan is er een leuk klimpark in Lage Zwaluwe. Ok, dit is niet een klimbos, aangezien het niet in het bos ligt, maar is wel een hele leuke klimoptie bij minder weer. Het klimpark is gevestigd in speelparadijs De Belhamel, waar je nog veel meer verschillende activiteiten met kinderen kunt ondernemen. 

Het principe bij dit klimpark is eigenlijk hetzelfde als bij de andere klimbossen. Je krijgt eerst uitleg van een gids, waarna je gezekerd wordt en waarna je gedurende een aantal uur mag klimmen. In Lage Zwaluwe kan dit dus allemaal binnen. Voor onze dochter van zeven jaar was het parcours uitdagend en de discolampen in de donkere ruimte en de kindermuziek, zorgden er voor dat het leek of we in een soort van kinderdiscotheek aan het klimmen waren. 

Je betaalt voor deze activiteit per uur, maar wij hadden genoeg aan een uurtje klimmen. Wat dat betreft is de ruimte ook niet super groot, waardoor je niet heel veel tijd extra nodig hebt. Kijk voor meer informatie over het klimmen en de overige activiteiten even op de website van speelparadijs de Belhamel

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Klimbossen in Brabant met kinderen: overige klimbossen

Je kunt naar nog een aantal klimbossen in Brabant met kinderen, maar hier zijn wij zelf nog niet geweest. Bij sommige klimbossen moet je een bepaalde lengte hebben of een minimale leeftijd, waardoor we deze klimbossen met onze dochter nog niet hebben kunnen bezoeken. Toch willen we deze klimbossen wel toevoegen aan onze lijst om deze lijst zo compleet mogelijk te maken. Dus bij deze de overige klimbossen in Brabant met kinderen die je kunt bezoeken.

#5 Klimbos Helvoirt: dit klimbos is toegankelijk voor kinderen die groter dan 130 cm zijn. Het klimbos in Helvoirt is onderdeel van Duinoord, die een soort van all-inclusive concept hebben en waar kinderen ook allerlei andere activiteiten kunnen ondernemen. In totaal heeft het klimbos acht verschillende parcours, waarbij je minimaal 14 jaar en een lengte van minimaal 140 cm moet hebben om alle parcours te mogen doen. Hierdoor is het ook prima mogelijk om bij dit klimbos met pubers te gaan klimmen. Vanwege de lengte van onze dochter hebben we dit klimbos nog niet bezocht. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Klimbossen in Brabant met kinderen

#6 Klimbos Hank: dit klimpark ligt in de buurt van natuurpark de Biesbosch. Dit klimbos heeft in totaal zeven verschillende parcours met in totaal 75 verschillende hindernissen. In totaal heeft het klimbos ook voor 400 meter aan ziplines, waarbij de langste zipline over een lengte van 50 meter is. Kinderen vanaf zeven jaar met een minimale lengte van 120 cm zijn hier welkom. 

Eigenlijk ligt dit klimpark niet in een bos en is het met ijzeren palen opgezet. We hebben daarom getwijfeld of we deze in de lijst van de leukste klimbossen in Brabant met kinderen moesten zetten, maar het principe is uiteraard hetzelfde. 

#7 Klimbos Vught: dit is het grootste klimbos in de Benelux. In totaal heeft dit klimbos vijftien verschillende klimroutes en ziplines. Kinderen vanaf acht jaar met een minimale lengte van 135cm zijn hier welkom om te klimmen en de activiteit duurt tussen de twee en tweeënhalf uur. Je hebt wel een geldig toegangsbewijs nodig van het IJzeren Man recreatiegebied om te kunnen klimmen in dit klimbos. Naast het klimbos heeft de IJzeren man in Vught ook nog een nettenpark, waar kinderen vanaf drie jaar al welkom zijn. Dit is het grootste nettenpark van Nederland. 

Klimbossen in Brabant met kinderen
Klimbossen in Brabant met kinderen

Waar overnachten in Brabant met kinderen?

Je hebt uiteraard in Noord-Brabant met kinderen op genoeg plekken overnachten. We zetten de leukste hotels in de verschillende steden in Brabant op een rij. 

Noord-Brabant met kinderen: Breda

Budget hotel: Novotel Breda

Middenklasse hotel: Ingenhousz Breda

Luxe hotel: Bliss Boutique Hotel

Voor een overzicht van alle hotels in Breda klik dan even hier. 

Noord-Brabant met kinderen: Den Bosch

Uylenhof Hotel

Hotel Haverkist

Hotel ’t Keershuys

Klik voor een lijst met alle hotels in Den Bosch met kinderen hier. 

Noord-Brabant met kinderen: Eindhoven

Budget hotel: The Student Hotel Eindhoven

Middenklasse hotel: Queen Hotel

Luxe hotel: NH Collection Eindhoven Centre

Klik hier voor de hele lijst aan hotels in Eindhoven met kinderen. 

Noord-Brabant met kinderen: Tilburg

Budget hotel: Hotel de Druiventros

Middenklasse hotel: Mercure Hotel Tilburg centrum

Luxe hotel: Van der Valk Hotel Tilburg

Klik voor een lijst met alle hotels in Tilburg hier. 

Scroll naar boven