Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: kindvriendelijk uitje!

Afgelopen zondagochtend bezochten wij het klimbos in Goirle met onze dochter van zeven jaar oud. Onze dochter is dol op klimbossen en daarom kon een bezoek aan het klimbos in ons eigen dorp natuurlijk niet ontbreken. Wij waren al weleens in het speelbos geweest dat op dezelfde locatie ligt, maar hadden tot nu toe het klimbos nog niet bezocht. Hoog tijd dat hier verandering in kwam! Naar aanleiding van ons bezoek schrijven we over dit klimbos een uitgebreide review. 

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: algemene informatie

Het klimbos van Goirle ligt in de buurt van de stad Tilburg op ongeveer 15 minuten rijden van deze stad. Je kunt de auto gratis parkeren op de ruime parkeerplaats in de buurt van het klimbos. Kinderen vanaf zes jaar kunnen komen klimmen in het klimbos in Goirle. Toch is er dankzij het nabijgelegen speelbos ook genoeg te doen voor kinderen die jonger dan zes jaar zijn. 

De organisatie waarbij je een klimtocht kunt boeken in het bos is Rocks N Rivers, die nog meer activiteiten aanbiedt op de locatie van het klimbos. Zo is het naast het klimmen ook mogelijk om een junior survivaltocht te lopen, waarbij kinderen een route door het speelbos lopen en onderweg allerlei opdrachten maken. Ze krijgen hierbij een rugzak met verschillende attributen.

Naast verschillende wandeltochten kun je het prachtige bosgebied ook verkennen per tandem, E-Chopper en step. Daarnaast is het mogelijk om voor kinderen in een rolstoel om in het klimbos te klimmen met rolstoel. Er is namelijk een speciaal rolstoelvriendelijk parcours op vijf meter hoogte!

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: het klimbos

In het klimbos in Goirle kun je twee verschillende klimactiviteiten ondernemen. Zo heb je het Fun Klimmen dat geschikt is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en heb je het Klim & Zip onderdeel dat geschikt is voor kinderen vanaf negen jaar. Aangezien onze dochter pas zeven jaar is, kozen wij daarom voor het Fun Klimmen.

Bij het Fun Klimmen kunnen kinderen zelfstandig twaalf verschillende activiteiten ondernemen gedurende twee uur. Kinderen mogen dit zelfstandig ondernemen, waardoor het dus als ouder niet noodzakelijk is om mee te klimmen. Een aantal van deze activiteiten zijn laag bij de grond op een meter, maar er zijn ook een aantal activiteiten waarbij kinderen zelf kunnen kiezen hoe hoog ze gaan en waarbij ze zelfs tot een hoogte van 14 meter komen. 

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Nadat we ons op de geboekte tijd gemeld hadden bij het kantoortje en de administratieve zaken geregeld hadden, werden we naar het bos gestuurd, waar onze dochter onder leiding van twee gidsen gezekerd werd voor het klimmen. Nadat we uitleg hebben gehad van deze twee gidsen over de verschillende onderdelen, gaan we zelfstandig aan de slag en beginnen we met de activiteiten die laag bij de grond zijn.

Zo spelen we een potje Klim Twister, loopt onze dochter over een slackline en probeert ze haar evenwicht te houden op de kantelladder. Bij iedere activiteit heb je vier verschillende opdrachten die in moeilijkheidsgraad variëren. Van niveau 1 tot extreem. Je krijgt ook een lijstje, waar kinderen op kunnen afstrepen wat ze allemaal al precies gedaan hebben. 

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Nadat onze dochter deze opdrachten allemaal heeft volbracht, is het tijd voor het echte werk en gaat ze echt de hoogte in. Zo is er een klimwand van tien meter hoog, waarbij het de kunst is om in een minuut boven te zijn, zijn er twee plateaus (op 8 en 14 meter) waar kinderen vanaf kunnen springen, is er op tien meter hoogte een boksbal, waar kinderen naar toe kunnen springen en een minuut aan de boksbal mogen proberen te hangen, zijn er twee bomen waar je naar boven kunt klimmen en is er een heel nettenparcours op een hoogte van tien meter, waar kinderen zich kunnen uitleven.

Zeker deze laatstgenoemde activiteiten zijn ook voor ouders echt wel uitdagend en toen wij er waren, zagen we ook verschillende ouders mee klimmen. Onze dochter is niet bang voor hoogte en klimt bij iedere activiteit erg vlot naar boven en springt ook van de verschillende hoogtes naar beneden.

Ondanks het af en toe wel even schrikken is dat ze zo hoog in de bomen zitten, maakt het ons als ouder ook wel heel erg trots dat ze dit op zo’n jonge leeftijd al allemaal durft. Na twee uurtjes klimmen is het ook wel voldoende geweest en is onze dochter behoorlijk moe van het klimmen. Tijd om wat te eten en te drinken!

Klimbossen in Brabant met kinderen
Klimbossen in Brabant met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: het speelbos

Je kunt niet alleen op deze locatie naar het klimbos in Goirle met kinderen, maar ook naar het speelbos. Dit speelbos ligt naast het klimbos en ook hier kunnen je kinderen zicht prima een paar uurtjes vermaken. Wij schreven over dit speelbos al eens de blog Speelbos Goirle met kinderen, waarin we wat meer vertellen over dit speelbos en wat er allemaal te doen is. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: eten en drinken

Nadat onze dochter twee uur actief bezig is geweest in het klimbos, gaan we gezellig lunchen met het gezin. Bij het klimbos ligt namelijk het restaurant Natuurpoort Roovertsche Leij, waar je lekker op het terras buiten kunt zitten en waar je ook heerlijk kunt eten. Voor kinderen hebben ze ook prima opties, waardoor je hier heerlijk kunt lunchen in de buitenlucht. 

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: conclusie

Onze dochter heeft zichzelf echt super goed vermaakt in het klimbos in Goirle. De verschillende activiteiten waren uitdagend voor haar, waardoor ze ruim twee uur aan een stuk door geklommen heeft. Voor ouders is het ook fijn dat de kinderen zelfstandig kunnen klimmen, waardoor je als ouder niet perse mee hoeft te klimmen. Daarnaast kun je er heerlijk eten en is er ook nog een speelbos naast het klimbos, waardoor je je er prima een halve tot hele dag kunt vermaken. Kijk voor meer informatie over dit klimbos even op de website van Rocks N Rivers

Klimbos Goirle met kinderen
Klimbos Goirle met kinderen

Klimbos Goirle met kinderen: waar overnachten?

Je kunt een bezoek aan het klimbos in Goirle prima combineren met bijvoorbeeld een stedentrip naar Tilburg. Het klimbos van Goirle ligt hier namelijk maar een kwartier rijden vanaf. In Tilburg is van alles te doen. We schreven over deze kindvriendelijke stad al eens de blog Tilburg met kinderen, waarin we alle activiteiten van de stad op een rijtje hebben gezet. 

Ook overnachten kun je prima in Tilburg met het gezin. We zetten in de verschillende prijsklassen de beste opties op een rij. 

Budget hotel: Hotel de Druiventros

Middenklasse hotel: Mercure Hotel Tilburg centrum

Luxe hotel: Van der Valk Hotel Tilburg

Klik voor een lijst met alle hotels in Tilburg hier. 

Scroll naar boven