Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: ons verslag over deze klimactiviteit!

Wij vinden Klimbos Dordrecht met kinderen echt een aanrader! Wij hebben nu al verschillende klimbossen bezocht, maar dit waren voor kinderen die nog geen 130 cm zijn wel de meest uitdagende parcours die we tot nu toe gehad hebben. Wij schreven al eerder over het klimbos in Amsterdam en het klimbos in Veldhoven en naar aanleiding van ons bezoek aan het klimbos in Dordrecht schrijven we deze uitgebreide review! We hebben deze activiteit ook opgenomen in onze blog Dordrecht met kinderen over deze stad. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: algemene informatie!

Klimbos Dordrecht ligt in een mooie omgeving in de buurt van Biesboschcentrum Dordrecht. We rijden in de vroege ochtend vanuit Tilburg naar Dordrecht toe en kunnen de auto aan de rand van de weg tussen de bomen gratis parkeren. Als het goed is zijn we de eerste groep van de dag en aangezien om we om 10 uur gereserveerd hebben en er om al om kwart voor tien zijn gaan we eerst wat drinken bij het Biesboschcentrum. 

Na een kort drankje op het terras lopen we naar de kassa en blijken we net te laat te zijn (10.05 uur) om met de eerste groep mee te kunnen en moeten we wachten tot 10.30 uur. Het is dus zaak om je iets van te voren te melden, aangezien je anders een half uur moet wachten. Wanneer onze dochter om half elf de instructies heeft gehad en ze een proefparcours heeft afgelegd om een beetje handigheid te krijgen in het materiaal gaan we richting het bos.  De hele instructie plus oefenen duurt ongeveer een half uur, voordat je daadwerkelijk gaat klimmen. 

De minimale leeftijd voor het klimbos is zes jaar en de minimale lengte is 120 cm. Deze lengte moeten ze ook wel hebben om de zekeringskabel overal langs te krijgen. Onze dochter is iets groter dan 120 cm en kon op sommige stukken in het parcours er net bij tijdens het klimmen. 

Almere met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: het park

Het klimbos heeft in totaal zeven verschillende parcours die je kunt beklimmen als je groter bent dan 130 cm. Voor kinderen die tussen de 120 cm en 130 cm groot zijn, zijn er drie parcours die ze kunnen beklimmen. Dit zijn de juniorparcours en zijn een stuk minder hoog dan de andere parcours. 

We hebben wel gemerkt dat er een groot verschil zit tussen het ene klimbos en het andere klimbos. Bij sommige klimbossen ligt de hoogte van de parcours voor de jonge kinderen maar op 1 meter hoogte en kun je als ouder makkelijk je kind helpen. We hebben al een aantal keer gehad dat wij ook mee wilde klimmen, maar dat dat op 1 meter hoogte eigenlijk niet hoeft. Vandaar dat we zelf nu geen ticket hadden geboekt en alleen voor onze dochter hadden geboekt. 

Toch blijkt dit bij Klimbos Dordrecht wel anders te liggen. De drie juniorparcours zijn echt uitdagend en ook op veel hogere hoogte. Het hoogste parcours ligt hier zelfs op 6 meter hoogte! Achteraf hadden we graag mee willen klimmen, want dit parcours was ook voor ons gewoon heel erg leuk om te doen. Je zag dat de andere volwassen deelnemers ook de kinderparcours beklommen. Het moeilijkste kinderparcours is zelfs één van de moeilijkste parcours van klimbos Dordrecht.

Voor onze dochter daarom extra leuk! Ze vraagt altijd aan ons wanneer ze de andere (hogere) parcours mag doen als we bij een klimbos zijn en nu mocht ze ook een keer extra hoog klimmen. We waren dan ook supertrots op haar dat ze toch vrij makkelijk alle drie de parcours aflegde. Voor jonge kinderen die hoogtes eng vinden kan dit klimbos daarom wel iets teveel zijn. Ons advies zou daarom zijn dat je dan het beste met je kinderen kunt meeklimmen, zodat je je kinderen onderweg kunt ondersteunen. 

Wat we ook heel leuk vonden aan deze drie parcours is dat er behoorlijk veel tokkelgedeeltes in het parcours zitten, waarbij je van de ene boom naar de andere boom zwiert. Wat dat betreft zijn het echt drie hele leuke uitdagende parcours voor kinderen! De andere vier routes voor kinderen boven de 1,30 meter gaan zelfs tot een hoogte van 12 meter en hierbij hebben ze ook een speciale tokkelroute, waarbij je alleen maar van de ene naar de andere boom zwiert. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: eten en drinken

Bij het klimbos zelf zijn er geen mogelijkheden om wat te eten en te drinken, maar naast het klimbos ligt Biesboschcentrum Dordrecht, waar je wel een drankje kunt doen met een stukje gebak op het terras van het centrum. Wil je echt een hapje eten dan moet je een minuut of tien lopen en dan is restaurant De Merwelanden een leuke optie om wat te eten en te drinken. Bij dit restaurant heb je ook een strandje en een prima speeltuin liggen. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: conclusie!

Wij waren echt positief verrast over de uitdaging die in het kinderparcours zit. Daarom vinden we Klimbos Dordrecht met kinderen echt een aanrader. Over het algemeen mogen de kinderen maar op een of twee meter klimmen en hier mogen ze echt een stuk hoger de bomen in. Doordat ze met een zekering vastzitten kan er nauwelijks iets gebeuren en kunnen ze niet uit de boom vallen. Zeker voor kinderen die nog niet 1,30 meter zijn, maar wel een uitdagend parcours willen lopen is dit klimbos uitermate geschikt! Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de website van het klimbos

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen: waar overnachten?

Je kunt in de buurt van Klimbos Dordrecht met kinderen op een aantal plaatsen overnachten. Er zijn een aantal hotels die familiekamers voor gezinnen aanbieden. We zetten de leukste op een rij voor jullie. 

Budget accommodatie: all exclusive apartments

Middenklasse accommodatie: Villa Augustus

Luxe accommodatie: Van der Valk Hotel Dordrecht

Voor de hele lijst met hotels in de buurt van Klimbos Dordrecht met kinderen klik hier

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Scroll naar boven