Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen: een review!

Het is zeker een aanrader om met kinderen het Klimbos Bergen op Zoom te bezoeken als je kinderen houden van klimmen en klauteren en niet bang zijn voor hoogtes. We hebben nu een aantal klimbossen in Nederland bezocht en er zit flink verschil tussen de klimbossen in de hoogte waar de jongste kinderen mogen klimmen. Net als het klimbos in Dordrecht die we een week eerder bezochten, klimmen de jongste kinderen in Klimbos Brabantse Wal best wel al gelijk op een redelijke hoogte (vier meter hoogte). Voor onze dochter geen probleem, aangezien het voor haar niet hoog genoeg kan. Naar aanleiding van ons bezoek aan het klimbos, schrijven we deze review over Klimbos Brabantse Wal met kinderen. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen: algemene informatie!

We rijden in de vroege ochtend richting Bergen op Zoom, aangezien we het vroegste tijdvak gekozen hebben (10.00 uur) om te gaan klimmen. Onze dochter is toch vroeg wakker iedere dag, dus dan is 10 uur in de ochtend geen enkel probleem. We kunnen de auto gratis parkeren in de bossen en zijn rond kwart voor tien op de locatie. 

Dit Brabantse klimbos viel al eens in de prijzen als één van de leukste uitjes in Brabant. Als we bij de kassa aankomen krijgen we de eerste instructies en krijgt onze dochter een oranje bandje. Dit betekent dat ze alleen de drie juniorparcours mag beklimmen vandaag. Na nog een kopje koffie op het terras van het bezoekerscentrum naast het klimbos, worden we met nog een aantal gezinnen meegenomen door een gids en krijgen we een half uur uitleg. 

Tijdens deze uitleg worden de veiligheidsinstructies uitgelegd, krijg je je klimspullen en kun je even oefenen met je zekering en je gesp. Sophie heeft nu al een aantal keer geklommen in verschillende klimbossen, dus het oefenen gaat haar makkelijk af. Nadat ze aan de instructeur heeft laten zien dat ze alles kan, vervolgen we onze weg naar het eerste oranje parcour. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen: het park

In totaal heeft Klimbos Brabantse Wal negen verschillende routes die je kunt doen. Het is afhankelijk van de lengte van het kind wat diegene allemaal mag. Kinderen tussen de 120 en 130 cm mogen alleen de drie oranje parcours doen. Kinderen boven de 130 cm mogen alle negen de parcours doen (al dan niet onder begeleiding van een volwassenen).

De verschillende parcours hebben allerlei kleuren, waarbij er verschil zit in hoogte tussen de kleuren. De oranje juniorroutes gaan tot een hoogte van vier meter, maar het zwarte parcours gaat tot een hoogte van 18 meter. Daar tussenin heb je dan nog de groene route (6 meter hoogte), de blauwe route (8 meter) en de rode route ( 16 meter). Naast deze verschillende routes is er ook nog een tokkelroute tot 11 meter en is het mogelijk om een vrije val te maken op 8 en 17 meter hoogte. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Onze dochter heeft de drie oranje routes gelopen. Omdat kinderen tussen de 120 en 130 cm niet alle routes mogen doen, betalen ze ook een paar euro minder voor het klimmen dan de kinderen die wel alle parcours mogen lopen. De oranje routes lopen op qua moeilijkheid, maar dat vonden wij eigenlijk wel meevallen. Alle drie de parcours hadden genoeg uitdaging voor onze dochter.

Voor ouders is het ook leuk om zelf mee te klimmen met je kinderen. Je kunt dan eventueel ook je kinderen helpen als ze bijvoorbeeld bang zijn of ergens vast komen te zitten. Ieder parcours heeft verschillende obstakels waar kinderen langs moeten. Wat dat betreft verbetert het heel erg de motorische vaardigheden van je kind. Onze dochter heeft alle drie de routes 1 keer gedaan en toen vond ze het wel genoeg geweest. Wij zijn in totaal twee uurtjes gebleven, maar je kunt de verschillende parcours uiteraard nog een keertje doen. In totaal mag je 3,5 uur klimmen. 

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen: eten en drinken

Het klimbos zelf heeft geen faciliteiten qua eten en drinken, maar bij het bezoekerscentrum naast het klimbos kun je wel wat drinken. Een goede lunchtip is restaurant ’t Appeltje wat op een paar minuten lopen van het klimbos ligt. Bij dit restaurant ligt ook een grote speeltuin. We namen dit restaurant ook al op in onze blog Bergen op Zoom met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Bij dit restaurant heb je genoeg opties voor kinderen om wat te eten en te drinken. 

Bergen op Zoom met kinderen
Bergen op Zoom met kinderen

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen: conclusie

Wij zijn dol op klimbossen en daarom viel ook deze activiteit zeker niet tegen. Wij kijken tegenwoordig wel even op welke hoogte onze dochter mag klimmen, aangezien sommige klimbossen parcours hebben die maar een meter boven de grond zijn en ze deze niet super leuk meer vindt. Bij deze parcours zit je op een hoogte van vier meter, waardoor er genoeg uitdaging in de parcours zit. Hebben je kinderen nog nooit geklommen en zijn ze bang voor hoogte, dan is het verstandig om als één van de ouders mee te klimmen, zodat je onderweg je kind kan helpen en ondersteunen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de parcours even op de website van het klimbos

Klimbos Bergen op Zoom met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Waar overnachten in Bergen op Zoom met kinderen?

In Bergen op Zoom heb je een aantal hotels voor gezinnen met kinderen, waar ze familiekamers aanbieden. We zetten de leukste op een rij.

Budget Hotel: City Hotel Bergen op Zoom

Middenklasse Hotel: Hotel Old Dutch Bergen op Zoom 

Luxe Hotel: Fletcher Wellness- Hotel Stadspark

Voor een overzicht van alle hotels in Bergen op Zoom klik dan even hier

Scroll naar boven