Kindvriendelijke parken in Amsterdam

Kindvriendelijke parken in Amsterdam: leuk voor het gezin!

Je hebt genoeg kindvriendelijke parken in Amsterdam om je al prima een paar dagen in onze hoofdstad te vermaken met je kinderen. Wat dat betreft hoeft daarom een stedentrip naar Amsterdam met kinderen ook helemaal niet duur te zijn. We hebben de verschillende parken ook opgenomen in onze blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij hebben gezet. In deze blog richten we ons speciaal op de kindvriendelijke parken in Amsterdam. Bij deze dus een overzicht van de leukste kindvriendelijke parken in Amsterdam.

Amsterdam met kinderen
Amsterdamse bos met kinderen

#1 Vondelpark

Het Vondelpark is het bekendste stadspark van Amsterdam en mag uiteraard niet ontbreken in ons lijstje van kindvriendelijke parken in Amsterdam. Het park staat ook in de meeste lijstjes van bezienswaardigheden van Amsterdam. Het Vondelpark is een mooi park, waar je prima door heen kunt fietsen of wandelen. Wij hebben een rondje met de fiets door het park gemaakt en uiteraard gestopt bij de verschillende speeltuintjes in het park.

Wat wij een leuke plek vonden om te lunchen in het Vondelpark is restaurant Groot Melkhuis. Bij dit restaurant kun je lekker aan het water zitten en er zit ook een prima speeltuin bij dit restaurant. Ook bij de Vondeltuin kun je prima lunchen in het Vondelpark. Het Vondelpark is een prima park om een uurtje naar toe te gaan en er dus eventueel te lunchen met de kinderen. 

Uiteraard is het park een stuk levendiger in de zomer, aangezien dan ook de Amsterdammers massaal naar het park komen om in het zonnetje te gaan liggen op één van de grasvelden. Het Vondelpark ligt in het zuiden van de stad en met metrolijn 52 ben je er in een paar minuten vanaf het centrum van de stad. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

#2 Amstelpark

Een ander leuk stadspark dat we opnemen in de lijst van kindvriendelijke parken in Amsterdam is het Amstelpark. Dit park ligt nog een stuk zuidelijker dan het Vondelpark en het park heeft de grootste buitenspeeltuin van Amsterdam. Voor kinderen is er dus genoeg om te spelen. Naast deze grote speeltuin heeft het park ook een aantal attracties voor kinderen. 

Zo heb je een treintje rijden door het park, kunnen kinderen een ritje maken in botsbootjes en heb je bestuurbare bootjes. Ook zijn er in het park verschillende dieren te vinden, zoals herten en geitjes. Vanaf het station Rai loop je in een paar minuten naar het Amstelpark toe. In het weekend kun je de auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij het park. 

Dit park kun je ook prima combineren (indien je met de auto bent) met het Amsterdamse bos. Tussen het Amstelpark en het Amsterdamse bos is het met de auto maar een paar minuten rijden en ook in het Amsterdamse bos kun je de auto gratis parkeren. Wij schreven over het Amsterdamse bos de blog Amsterdamse bos met kinderen, waarin we alle activiteiten daar met kinderen op een rij zetten. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

#3 Oosterpark

Het Oosterpark is misschien wel één van onze favoriete parken in Amsterdam. We hebben het park al verschillende keren bezocht tijdens een stedentrip naar Amsterdam met onze dochter en eigenlijk bevalt dat altijd goed! In het park heb je een speeltuin liggen die leuk is om te bezoeken en ook ligt er een soort van zwembad. 

Eigenlijk stelt dit zwembad niet zo heel veel voor, maar zeker op warme dagen is het hier heel erg druk met kinderen. Wij hebben hier ook een hele middag doorgebracht en hadden ook een wijntje/ 0.0 biertje van thuis meegebracht, die we op het grasveld hebben genuttigd, terwijl onze dochter aan het spelen was in het water.

Zeker op zomerse dagen is het behoorlijk druk in het park en wordt er ook veel gebarbecued in het park door de Amsterdammer. Het Tropenmuseum ligt eigenlijk ook aan dit park en daar kun je ook prima eten met kinderen op het terras van het restaurant. 

Toch is dit niet het enige restaurant in de buurt van het Oosterpark. De laatste keer dat we het park bezocht hebben, hebben we heerlijk gegeten bij café Maxwell op het Beukenplein. Hier heb je genoeg restaurantjes in de buurt zitten voor wat eten en wat drinken. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

#4 Westerpark

In het noordwesten van de stad ligt het vierde stadspark in het rijtje van kindvriendelijke parken in Amsterdam, het Westerpark. In het park ligt een prima speeltuin, waar je kinderen een half uurtje zoet zijn. Ook ligt er in het Westerpark een kinderboerderij met klein speeltuintje, waar kinderen zich kunnen vermaken.

Aan het Westerpark grenst daarnaast nog een leuk speelgedeelte voor kinderen, namelijk het Woeste Westen. Je kunt makkelijk vanaf het Westerpark in een paar minuten naar deze natuurlijke speeltuin lopen. Kinderen kunnen hier bij het water spelen met natuurlijke materialen en je kunt het een beetje vergelijken met de bekende speelbossen. 

Houdt er wel rekening mee dat je kinderen uiteraard nat kunnen worden als ze in het water vallen. 

Kindvriendelijke parken Amsterdam in
Kindvriendelijke parken in Amsterdam

#5 Rembrandtpark

In het westen van de stad Amsterdam ligt het Rembrandtpark. Dit park is misschien nog niet zo bekend, maar ook hier is genoeg te doen voor kinderen. Midden in het park heb je de bouwspeelplaats het Landje liggen. Op dit eilandje in het park kunnen kinderen aan de slag met houten pallets en kunnen ze hiervan verschillende huisjes maken. Ook is het mogelijk om bij het Landje een ritje te maken op een pony. 

Daarnaast heb je in het park nog een wat kleinere speeltuin liggen met daarbij ook een kleine kinderboerderij, ondanks dat dit niet zo heel erg veel voorstelt. Wij hebben dit park ook op een warme dag bezocht en toen was het ook enorm druk in het park met gezinnen die in het gras lagen te genieten van de zon. 

Overigens ligt er op loopafstand ten noorden van het park nog een prima speeltuin en ook een groot buitenzwembad. Bij SportPlaza Mercator heb je zowel een binnen- als buitenzwembad, maar zeker bij het buitenzwembad is het in de zomer prima zitten. Buiten hebben ze namelijk twee zwembaden en een speeltuintje en dit is een prima activiteit om voor een uurtje of twee verkoeling te zoeken. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Kindvriendelijk overnachten in Amsterdam

Wij hebben tijdens verschillende stedentrips al in diversen accommodaties overnacht in Amsterdam met onze dochter. Op basis van al deze ervaringen zetten we hieronder onze top 3 accommodaties in de stad op een rij. 

Volkshotel Amsterdam: dit vonden wij echt een superleuk hotel in Amsterdam. Er hangt een enorm ongedwongen sfeer in het hotel, waardoor je je ook erg welkom voelt met je kinderen. Beneden in het hotel is er ook een leuke speelkamer voor kinderen en je kunt hier ook zowel op de bovenverdieping als begane grond prima een hapje eten. Daarnaast heb je op de bovenste verdieping verschillende hottubs, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad!

Banks Mansion Boutique Hotel: dit hotel ligt in het centrum van Amsterdam en heeft hele bijzondere en luxe kamers. Wat wij hier erg leuk aan vinden is dat er een soort van all-inclusive principe geldt en wij hebben hier in de namiddag gezellig zitten borrelen met onze dochter. De kamer die we hier geboekt hadden was lekker ruim en het bad op de badkamer is voor onze dochter altijd een hit!

Eden Hotel Amsterdam: ook dit hotel heeft hele fijne ruime kamers voor gezinnen tot zijn beschikking. Ook hier zit je midden in het centrum van de stad en het ontbijt dat bij de kamer is inbegrepen is uitgebreid en erg lekker. 

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Amsterdam even hier

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Banks Mansion Boutique hotel

Gratis onze reisgids over Amsterdam downloaden?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.

Scroll naar boven